Valokeilassa Pat ja Rom

Millaiset astrologiset kuviot ovat piinanneet samoihin aikoihin otsikoihin nousseiden, samana päivänä syntyneiden Patrick Swayzen ja Roman Polanskin karttoja?

Kaksi elokuva-alan konkaria, näyttelijä Patrick Swayze ja ohjaaja Roman Polanski ovat ylittäneet uutiskynnyksen viime päivinä. Eivät kuitenkaan yhdessä vaan erikseen. Swayze hävisi pitkään jatkuneen kamppailun haimasyöpää vastaan. Polanski taas pidätettiin 30 vuotta vanhan pidätysmääräyksen nojalla alaikäiseen sekaantumisesta. Yhteistä miehillä on elokuvauran lisäksi sama syntymäpäivä, 18.8. Patrick Swayzen tarkka data on 18.8.1952 klo 8.10 Houston Heights, Texas, kun taas Roman Polanski syntyi Pariisissa 18.8.1933 klo 10:30.

Neptunuksen, Kheironin ja Jupiterin trion kuljettua jo pitkään Vesimiehen merkin loppupuolella, kolmikko on tehnyt oppositiota sekä Swayzen että Polanskin syntymäauringoille. Kummankin elämässä ajanjakso onkin noussut erittäin merkittäväksi, eri tavalla vain. Swayzen elämässä Kheiron näyttäytyi fyysisenä sairautena ja Neptunus hiljalleen irti elämästä liukenemisena. Polanskilla Kheironin teema ilmenee enemmänkin psyykkisenä kipuprosessina neptunusmaisten epäselvyyksien ja väärinkäytösten saralla. Jupiter lienee auttanut Swayzea uskomaan selviytymiseen viimeiseen asti, kun taas Polanski on sortunut Jupiterin kääntöpuolelle tyypilliseen ylioptimismiin matkustaessaan maahan, jolla on luovutussopimus USA:n kanssa.

Myös Uranuksella on ollut vikkelät sormensa pelissä molempien kartoilla. Uranushan on sijainnut viime aikoina Kalojen 24-25 asteessa tehden siten sekä Polanskin että Swayzen Auringolle hiertävän kvinkunssin. Muutoksia on siis ollut kosmisestikin odotettavissa, ja kvinkunssin luonteen mukaisesti muutos on ollut enemmänkin koetteleva kuin harmoninen.

Jupiterin, Kheironin ja Neptunuksen opposition ja Uranuksen kvinkunssin lisäksi Karman herra Saturnuksellakin on näppinsä pelissä molempien kartoilla. Patrick Swayzen kartalla rajoittava, asioita karsiva Saturnus kulki kuolinhetkellä kartalla terveyteenkin liittyvän Ascendentin tienoilla. Roman Polanskilla Saturnus taas osoitti suoraan kartan Venusta nostaen esille rakkauteen liittyvät yhteiskunnan normit ja rajoitukset.

Vaikka molemmilla onkin ollut menossa astrologisesti pääosin samantapainen ajanjakso, molempien elämä on muuttunut eri tavalla. Vaikka Auringolle osuvat transiitit osuvatkin saman syntymäpäivän omaaville samoihin aikoihin, kartalle osuvat muut transiitit ovat kuitenkin aina jokaisella erilaiset, mikäli syntymäpaikassa tai syntymäkellonajassa on eroa; puhumattakaan siitä, että syntymävuosikin on eri.

Jokainen myös ilmentää samanlaisiakin kosmisia kuvioita hieman eri tavalla, oman elämänsä puitteissa. Juuri siksi konkreettisten tapahtumien tarkka ennustaminen astrologian avulla on täysin mahdotonta. Astrologian vahvuus on kertoa, että elämääsi on tulossa merkittävä ajanjakso, mutta vaikka joutuisitkin millaisen kosmisen myrskyn kouriin tahansa, olet silti paljolti oman purtesi kippari. Ja vaikka et aina voisikaan vaikuttaa eteesi tuleviin tapahtumiin, voit aina itse päättää suhtautumisesi niihin.

- Heli