Tanssii tähtien kanssa

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma

TANSSII TÄHTIEN KANSSA -OHJELMAN TUNNELMIA ASTROLOGIN SILMIN

Julkaistu myös Astro.fi:ssä

FINAALI 22.4.2007

Tanssiaskelien tahdissa liihoiteltu tähtioppilaiden matka taivaisiin saavutti tänään määränpäänsä. Kaunista, niin perin kaunista katseltavaa oli tämänkertainen finaali. Kun finaalissa kisaili neljä tunneilmaisun synnynnäistä mestaria, joiden kaikkien Auringot tunteikkaan Vesielementin merkeissä, mitäpä muuta siitä olisi voinutkaan seurata kuin parketin täydeltä koskettavia tunteita, iloa, draamaa ja rakkautta. Satojen tuntien uurastaminen tanssin maailmassa on nyt takana ja uudet seikkailut edessä. Tuomarit nostivat tässä perin tasaväkisessä finaalissa ykkössijalle Sarin ja Mikon, kun taas yleisöäänet ratkaisivat pelin Marikon ja Aleksin eduksi. Mutta vaikka vain toinen pari sai syliinsä kiiltelevän palkinnon, tähtiä ovat silti molemmat.

Perin kaunis finaali tanssattiin myös kauniiden tähtien alla. Ohjelman alkamishetkellä olikin mm. ilmaisua kuvaava Merkurius tarkalleen parisuhteen akselilla, kolmiossa niin ilmaisun tunnekylläisyyttä ruokkivaan Jupiteriin kuin ilmaisuvoimaa tukevaan Saturnukseenkin. Loistava kartta kekseliäälle formaatille, jossa viihde ja taide kulkevat käsi kädessä. Tosin myös kaupallisuus on vahvasti mukana juontajien muistuttaessa lähes jokaisessa mahdollisessa välissä katsojia (hintavan) äänestyksen tärkeydestä. Mutta toki jokainen saa käyttää roponsa oman valintansa mukaan.

Sari Siikander 26.6.1964 / Mikko Ahti 23.6.1975

Kaksi Rapua tekivät sen mihin vain kaksi Rapua pystyy. Niin katsojat kuin tuomaritkin kyyneliin liikuttaneet Sari ja Mikko suorittivat henkisen matkansa formaattiviihteen maailmaan eväinään täysi repullinen vahvoja tunteita. Toki Sarilla näyttelijänammattinsa puolesta on myös täysi valmius näytellä haluamiaan tunnetiloja, mutta oli sitten osin näyteltyä tai ei, katsojille välittynyt tunteiden palo tuskin ketään aivan kylmäksi jätti. "Olet rakas", Sari huokaisikin haastattelussa Mikolle Mikon puolestaan kommentoidessa parin kemioiden olleen hyvinsujuneen kisan salaisuutena. Ja mikäpä olisikaan kemioissa pielessä molempien Aurinkojen ollessa herkän aistillisessa Ravun merkissä ja molempien myös ollessa suuriin tunteisiin liitetyn täysikuun alla syntyneitä. "Sydämellä on syynsä, joita järki ei tunne", on Blaise Pascal aikoinaan viisaasti tokaissut ja tunteisiinsa luottaen elämässä eteenpäin luotsaavaan Sariin ja Mikkoon sanonta sopiikin paremmin kuin moni nenä päähän.

Nettihaastattelussa Sari kuvaa parin suhdetta seuraavasti: " On paljon asioita, mitä me ei tiedetä toisistamme, verrattuna siihen, jos olisi elänyt toisen kanssa ja ollut rinnalla koko ikänsä. Henkisellä sitoutumisen asteella ja emootiopuolella olemme kylläkin yhtä", Sari kuvailee. " Ehkä sielu peilaa jostakin menneisyydestä asioita, joita pystyy näkemään ilman, että niitä on faktisesti tarvinnut kertoa", Mikko jatkaa yhdessä Sarin kanssa. Parin tunnelmoidessa kaunista valssia, kappaleen sanat "Just hold me tight, when you love me tonight" kuulostivatkin kuin suoraan parin toisillensa suuntaamilta Sarin vielä kommentoidessa kappaleen kuvaavan hänen ja Mikon tarinaa. Niin tai näin, Mikon syntymäkartalta löytyykin kuvio, josta Casanovakin olisi kateellinen, nimittäin Mars-Jupiterin kolmio Venukseen, kaikki kiihkeissä tulimerkeissä. Tällä Ravulla onkin siis kaikki eväät tehdä nainen onnelliseksi - miksipä ei siis Sarikin - vaikka vain parketilla.

Tuomarien äänien turvin pari olisikin saanut sen kirkkaimman kruunun yleisön kuitenkin äänestäessä Marikon ja Aleksin voittoon. Erityisen huonoja kuvioita on kuitenkin turha kummankaan kartalta etsiä, sillä kovassa kisassa hopeakaan ei ole häpeä. Häviäjiä eivät ole siis Sari ja Mikkokaan, sillä aivan varmasti kisa on antanut uusia eväitä elämään. "Tässä on voittanut niin monta asiaa, että sen pystin saaminen tuntuu pieneltä asialta", Mikko kommentoikin nettihaastattelussa ennen finaalia.

Mainio tuomari Jorma Uotinen runoilikin perin osuvasti Sarille ja Mikolle Fernando Pessoa myötäillen:

Ollaksesi suuri ole kokonainen. Älä mitään itsessäsi liiottele, äläkä sulje pois. Ole kaikki kaikessa. Pane kaikki mitä olet pienimpäänkin mitä teet. Niin koko kuukin mahtuu joka lampeen koska se loistaa korkealta.

Mariko 15.3.1979 / Aleksi Seppänen 8.11.1978

Ennen kisan alkua Mariko ei juuri voittajasuosikkeihin kuulunut paritanssiin nähden perin erilaisen taustansa vuoksi. Mariko ja Aleksi ovat kuitenkin olleet todellisia mustia hevosia, pari joka on ylittänyt itsensä kerta toisensa jälkeen. Sitkeä pari ei ole antanut ilkeidenkään kommenttien himmentää tanssimisen riemua vaan on laittanut itsensä rohkeasti likoon. Mariko kertookin tanssin aukaiseen häntä ihmisenä. "Jos on tarpeeksi rohkea, voi löytää muista ihmisistä jotain uskomattoman kaunista", Mariko tunteilikin aitona itsenään omaan persoonalliseen tyyliinsä. Hauska oli myös Marikon kommentti "hermot pysyvät kurissa yhtä helposti kuin etteivät ripset mene ristiin". Aitona omana itsenään oleminen on aina ihailtavaa, sillä se vaatii rohkeutta maailmassa, jossa erilaisuus koetaan usein uhaksi. Marikon syntymäkartalta löytyykin ajatusmaailmaa ja kommunikointia kuvaavan Merkuriuksen neliö sekä Uranukseen että Kheironiin kertoen hyvin omaperäisen yksilöllisestä ajatusmaailmasta ja sitä kautta myös ulosannista. Erilaisuus voi myös monesti matkan varrella satuttaa (neliö Kheironiin), mutta kun lopulta tajuaa oman ainutlaatuisuutensa olevan rikkaus eikä rasite, velatkin alkavat tuntua saatavilta. Kun Marikolla on vielä tänä keväänä ollut meneillään haavoittuneen parantajan teemoja elämään tuovan Kheironin transiitti, uskonkin Marikon saaneen ohjelman kautta uutta väriä niin tunnemaailmaansa kuin naiseuteensakin. Marikolle ohjelma on varmasti ollut hyvin parantava, eheyttävä kokemus. Hauskasti Marikolla oli myös finaali-iltana tarkimmillaan parin vuoden välein toistuva tr. Marsin yhtymä syntymäkartan Marsille, joka on parasta mahdollista aikaa tehdä fyysistä aktiivisuutta vaativia asioita.

Vapaavalinteiseksi kappaleeksi parille Myrskyluodon Maijan valinnut Aleksi kuvasi kappaletta yhdeksi maailmakaikkeuden kauneimmista biiseistä. Valkoisiin verhoutunut, joutsenmainen Mariko parinaan dramaattisesti mustiin pukeutunut Aleksi kuvasivatkin erittäin kauniisti kappaleen elämän ja kuoleman teemoja. Myrskyluodon Maijahan eleli lapsineen luodolla ihmisyyden perusasioiden parissa olosuhteissa, joissa meri oli arvaamaton elämän ehto. Välillä kumppani ja armollinen elämän eväiden antaja, välillä taas ihmisen luonnonvoimien armoille heittävä armoton ottaja. Eipä ihme, että Aleksi, Aurinkomerkiltään elämän ja kuoleman teemoihinkin liitetty Skorpionina, tuntee Myrskyluodon Maijan karun ja ankaran teeman omakseen. Ja kun myös Marikon kartalla on intensiivinen, dramaattinen Kuun ja Pluton yhtymä, Marikokin lienee todella tuntenut tanssivansa Maijan teeman lisäksi myös omaa tarinaansa.

Aleksilla on ollut koko kevään meneillään elämää ja itseä suuresti uudistava Uranuksen transiitti nostaen sekä Aleksin persoonallisuuden (Aurinko) että ilmaisun (Venus) aivan uuteen vaiheeseen. Takuuvarmaa voittoa nämäkään kuviot eivät silti olisi ennustaneet, sillä niinkuin yksi pääskykään ei tee kesää, ei myöskään yksi transiitti kerro ihan kaikkea ja paritanssissahan on kaiken lisäksi kyseessä kaksi henkilöä kumpikin omine kuvioineen. Vahvaa kosmista taustatukea Uranus on silti kevään ajan Aleksille antanut ja Aleksin tapauksessa se riitti voittoon asti. Mainittakoon, että Idols-voittaja Ari Koivusella on muuten myös meneillään Uranuksen transiitti syntymäkartan Auringon ja Venuksen yhtymälle... (Uranus, Uranus, missä lienet, kaihoileekin nyt tämän jutun kirjoittaja varmaankin monen lukijan tavoin omaa karttaansa ajatellen).

Sylintäydeltä onnea Mariko ja Aleksi - ja suotuisia transiitteja jatkossakin!


SEMIFINAALI 15.4.2007

Semifinaali tanssattiin Kuun ja Pluton tarkan neliön puristuksessa. Aina kun vaistonvaraisista tunteista kertova, herkkä Kuu on kontaktissa kovapintaiseen, intensiiviseen Plutoon, ilma on täynnä dramatiikkaa ja myllertäviä tunteita. Niin myös Tanssii tähtien kanssa-ohjelmassa, jossa nähtiin taas kerran parketin täydeltä tunteikasta parketilla liitelemistä erotiikkaa ja dramatiikkaa unohtamatta. Tänään ei ollut Samin ja Sannan päivä vaan eloisa ja valoisa Kauris ja Leijona jatkavat kanssaihmistensä ilahduttamista parkettien ulkopuolella. Jäljellä onkin pelkkiä vesimerkkejä Sarin ja Mikon ollessa Aurinkomerkiltään Rapuja Marikon kuuluessa Kalat-kansalaisten eteeriseen joukkoon. Aleksin Aurinko taas on intensiivisessä Skorpionissa, vesielementin merkki sekin.

Ensiviikkoisen tunnekylläisen finaalin kartalla Kuu osuukin tunteita täynnä perin sopivasti myös vesimerkkiin, Rapuun. Vaikka kiinalainen sanonta viisaasti toteaakin "kun sormi osoittaa Kuuta, typerys katsoo sormea", ei astrologikaan pysty ihan pelkästään Kuuta tarkkailemalla tekemään suuriakaan johtopäätöksiä voittajasta tarkkojen syntymäkellonaikojen puuttuessa. Kuu Ravussa kuitenkin takaa sen, että tunteita ei finaalissakaan säästellä Kuun tehdessä yhtymää Mikon ja Sarin Auringoille ja kolmiota Aleksin ja Marikon Auringoille. Luotetaan kuitenkin siihen, että paras voittaa. Astrouskovaisena ei myöskään välty ajatukselta, että voittaja on juuri se pari, jonka kosmisen käsikirjoituksen perusteella onkin tarkoitus voittaa juuri tässä kilpailussa oppiakseen taas kerran jotain pientä, mutta olennaista itsestään, kasvustaan ja elämästä yleensä. Ja niin muuten käy häviäjäparillekin.

Sanna Hirvaskari 20.1.1981 / Sami Sarjula 30.7.1978

Ässäpari Sannan ja Samin valttikortit eivät tänään riittäneet jatkoon. Humoristinen Pulmuset-sarjan tunnussävel sujui vielä sutjakkaan iloisesti, mutta jälkimmäisessä tanssissa etenkään Samilla ei enää kenkä luistanut eikä kinttu kääntynyt koreografian mukaan. Sanna kertoikin tanssin menneen pitkälti pelkän improvisaation varassa koreografioiden käännyttyä parin välillä ennalta suunniteltua päinvastaiseksi. Astrologisesti tähdet eivät tänään Samia kinttuineen suosineetkaan. Tarkalleen kilpailupäivänä Samilla oli kartallaan meneillään tr. Marsin kvinkunssi Auringolle. Kvinkunssi kuvaa mm. alitajuista epäonnistumisen pelkoa, joka pidättelee antamasta kaikkeaan. Asiat eivät ota luonnistuakseen helposti, yritti sitten miten kovasti tahansa ja ainoa vaihtoehto onkin hyväksyä tilanne sellaisena kuin se on. "Moka on lahja", Sami "Suomen Travolta" Sarjula kommentoikin perin optimistiseen tyyliin näyttäen nielevänsä tappion välttämättömänä osana kilpailua ja koko elämää. C´est la vie, sellaista on elämä, olisikin Sami voinut todeta parin jälkimmäisen kilpailukappaleen sanoin. Ja perin realistiseen tyyliin Sami myös myönsi, että rahkeet ei enää riittäneet. Illuusion menettämiseen yhdistyykin vanhan sanonnan mukaan aina jonkin totuuden saavuttaminen. Mutta se, joka valittaa menetystään, on oleva häviäjä. Joskus kenkä luistaa, joskus ei, joskus taas tähdet suosii ja aurinko paistaa, kun taas toisena päivänä ukkonen iskee ja päällä lymyilee sananmukaisesti musta pilvi. Sannalla sen sijaan on koko kevään meneillään kannustava tr. Jupiterin sekstiili omaa fyysisyyttä kuvaavalle Marsille, joten niin astrologisesti kuin ammattitaidoltaan Sannalla on ollut kaikki mahdollisuudet voittoon. Mutta tangoonhan tarvitaan aina kaksi.

Sari Siikander 26.6.1964 / Mikko Ahti 23.6.1975

Sarin ja Mikon voittoputki jatkui kisan parhailla pisteillä. Harmoninen pari veti foxinsa yhtä mallikkaan tunteellisesti kuin kaikki aikaisemmatkin tunnelmabiisinsä ja jo seuraavassa hetkessä vauhdikas Jive sujui aidolla 50-luvun rockn´roll-meiningillä osoittaen taas kerran, miten vesimerkkien etuna on kyky eläytyä suurella intensiteetillä aina kulloisenkiin tilanteeseen ja tässä tapauksessa aina kulloiseenkin tanssiin, edusti se sitten rockia tai rakkautta. Sarilla toki näyttelijäntausta auttaa erilaisiin rooleihin ja tunnemaailmoihin eläytymistä, joskin kyllähän parin meno on alusta asti ollut intensiivisyydessään sen verran loistokasta, että säteily ei todellakaan tule vain strasseista vaan suoraan sydämestä. Tuomari Jorma Uotinen päästikin ilmoille sen, mitä monet muut ovat hiljaa mielessään ajatelleet :"Sari näyttää siltä kuin olisi suuri onni olla Mikon käsivarsilla". Ja näin se varmasti onkin ainakin parin toisilleen hyvin sopivia syntymäkarttoja verratessa. Samin tapaan muuten myöskään Sarilla ei ollut juuri tänään astrologisesti paras mahdollinen päivä vaikka eipä sitä juuri kotikatsomosta huomannut. Transitoiva Mars kun neliöi Sarin syntymäkartan Marsia ja transiitin luonteeseen kuuluu mm. taipumus jonkinasteiseen aggressiivisuuteen ja pakonomaiseen haluun saada oma tahto lävitse. Mutta ehkäpä tämä kaunis näyttelijätär osasikin kääntää tähtitaivaan kuviot voitokseen ja sen sijaan, että monen muun kanssakulkijan tapaan olisi kaatanut oman pahan olonsa kumppaninsa niskaan, osasikin kanavoida aggressiivisuuden ja toimintatarmon rajuun rockn´rolliin.

Mariko 15.3.1979 / Aleksi Seppänen 8.11.1978

Hiphopparin hurja muodonmuutos ja upea tanssitaito jaksaa yllättää joka jaksossa uudelleen ja uudelleen. Niin kissamaisen hiipivä tango huimine taivutuksineen kuin kunnianhimoinen paso doblekaan eivät tuottaneet parille minkäänlaisia vaikeuksia. Tosin pari on huimilla suorituksillaan nostanut rimansa niin korkealle, että sitä on enää vaikea ylittää. Kartallaan skorpionipainotuksen omaavalle Aleksille itsensä äärirajoille vetäminen onkin luontaista hieman mustavalkoiseen kaikki tai ei mitään -tyyliin. Ja kun skorpionin ehdottomuutta löytyy myös Marikon kartalta Kuun ja Pluton yhtymän muodossa, ei ihme, että parin askeleista ei dramatiikka ja intensiivisyyttä puutu. Tämänkin parin kemiat kohdannevatkin siis niin parketilla kuin muussakin elämässä vähintäänkin yhtä hyvin kuin Sarin ja Mikonkin. Aleksi kuvasikin parin intensiivistä suhdetta sanomalla "henkisesti olemme kuin yhtä". Mustiin laseihin ja käärmeennahkatakkiin pukeutunut Jorma "Mr Snakeman" Uotinen kommentoikin hauskasti Marikolle "järjen veit ja minusta fanisi teit". Samainen, Tommy Tabermanin kilpailijaksikin kelpaava Uotinen runoili myös parin tanssin olevan "ei feikkiä vaan kuin leikkiä". Toivotaan kuitenkin, että pari muistaa tulevalla viikolla olla ottamatta kilpailua kuitenkaan perin skorpionimaiseen tyyliin "elämän ja kuoleman" kysymyksenä vaan muistaa myös ilon ja leikin tärkeyden kaikessa minkä tekee. Liiat suorituspaineet kun ovat kautta aikojen olleet pettävän vaarallisia missä tahansa urheilukilpailussa, niin myös tanssissa.


JAKSO 8.4.2007

Pääsiäissunnunnuntain tanssien taivaankantta koristi kaunis kosminen kuvio, Oinaan merkin keskivaiheilla kulkevan Auringon täydentäessä taivaalla jo pidempään olleen Saturnuksen ja Jupiterin kolmion Suurkolmioksi. Tulimerkeissä olevaan Suurkolmioon liitetäänkin tanssikilpailulle perin sopivasti mm. kyky esiintymiseen ja näyttäviin suorituksiin. Tekemisen iloa onkin helppo tuntea silloin kun sekä psyykkinen että fyysinen puoli kulkevat käsi kädessä. Ja kun kolmiossa oli myös Kuu ja väljemmin Pluto, myös intensiiviset tunteet ja intohimo olikin taattua jo kosmiseen käsikirjoitukseenkin perustuen jokaisen parin suorituksessa.

Toki Tulikolmio vaikuttaa tanssitähtien lisäksi jokaisen muunkin elämässä. Erityisesti Tulikolmion suotuisista energioista pääsivät tänä pääsiäisenä nauttimaan ne, joiden omalla kartalla oli painotusta tulimerkeissä. Tanssijoista tarkimmin Tulikolmio vauhditti uusimmassa jaksossa Eppu Salmisen menoa, jonka menokenkää ei varmastikaan ohjelmasta putoaminen hidasta pätkääkään.

Sanna Hirvaskari 20.1.1981 / Sami Sarjula 30.7.1978

Hyvinhän se tanssiaskel silti uusimmassakin jaksossa sujui, vaikka harjoituksissa pari olikin aika epätoivoisissa fiiliksissä tanssitossujen tökkiessä huomattavasti aiempia treenejä enemmän. Sanna kun nojaa koreografioissaan Aurinkomerkilleen Kauriille tyypilliseen tapaan askeleentarkkoihin ennakkosuunnitelmiin. Jaksossa Sanna toteaakin omaan Aurinkomerkkiinsä viitaten, että yhtäkkiset improvisoinnit nyt vain kertakaikkiaan eivät sovi Kauriille. Tanssipari Sami on kyllä varmasti tehnyt kaiken mahdollisen pysyäkseen simpsakan parinsa tahdissa mukana, mutta kukaanhan ei ole täydellinen etenkään silloin, kun tähdet eivät suosi. Jakson aikana Samilla kun on aivan tarkkana tr. Marsin oppositio syntymäkartan Merkuriukselle, joka liittyy mm. helposti leimahtaviin erimielisyyksiin ja myös ihan fyysiseenkin loukkaantumisvaaraan. Onneksi loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin, sillä kipsi koivessa ontuva kavaljeeri tuskin olisi ollut kovinkaan silmäähivelevä näky parketilla vaan homma olisi väkisinkin kääntynyt tahattoman komiikan puolelle. Sannankin alavireet lienevät onneksi vain hetkellistä laatua tr. Jupiterin tehdessä koko kevään Sannan syntymäkartan Marsille suotuisaa sekstiiliä näkyen yleisesti ottaen korkeina energioina ja hulvattomana itseluottamuksena. Jos asia on Sannasta kiinni, niin jopa koko kisan voittokin on kyseisellä transiittilla mahdollista, joskin vastus on kyllä erittäin kova tunteellisten vesimerkkien (Mariko ja Aleksi - Rapu ja Skorpioni ja Sari ja Mikko - molemmat Rapuja) heittäytyessä tanssitulkintoihin niin itsensä ja tunteensa täysillä peliin pistäen kuin vain vesimerkki osaa.

Sari Siikander 26.6.1964 / Mikko Ahti 23.6.1975

Sarin ja Mikon tasokas linja senkun jatkuu eikä loppua näy. Harjoituksissa Sari haaveili semifinaalipaikasta kertoen olevansa maailman onnellisin ihminen jatkopaikan saatuaan. No, Sarin onnella ei nyt liene rajoja parin taistellessa lopullisesta finaalipaikasta kahden muun kovatasoisen tanssiparin kanssa. Meneillään oleville harjoituksille astrologiset kuviot antavatkin täyden tukensa. Sarilla on tällä viikolla tarkkana meneillään ilmaisun selkeyttä tukeva tr. Marsin kolmio Merkuriukselle ja myös elinvoimaa ja itseluottamusta tukeva tr. Marsin kolmio Auringolle. Toisaalta tarkalleen ensi sunnuntaina tr. Mars on ehtinyt tarkkaan neliöön Sarin syntymäkartan Marsiin, joka voisi ennustella jonkinasteisia vaikeuksia tulevaan jaksoon esim. liiallisten suorituspaineiden muodossa. Kahden herkän Rapu-Auringon menestyminen saattaakin nyt riippua paljolti siitä, kestääkö henkinen kantti jatkuvasti kohoavat paineet.

Eppu Salminen 10.12.1965 / Anna Sainila 30.1.1980

Vaikka Annaa ja Eppua ei kolmen parhaan tanssiparin joukkoon valittukaan, suurin osa katsojista antaisi heille varmasti ilomielin hauskimman ja valoisimman parin tittelin. Energisen eläväistä menoa huumoria hukkaamatta, parodiaa lureksit loistaen! Tuomari Jukka Haapalainen nimesikin parin osuvasti "Eppu ja Anna-nimiseksi vuoristoradaksi" eikä tasapaksua, turvallisuushakuista varmistelua parin taival totta tosiaan ole - onneksi - ollutkaan. Ei ankaraa puurtamista hampaat irvessä vaan aitoa iloa, jota kilpailusta putoaminen ei varmasti himmennä tippaakaan. "Oli voitto päästä tänne asti. Jos yleisö olisi pelastanut meidät vielä, olisi pitänyt pyytää anteeksi", huumorimiehenä tunnettu Eppu kertoikin lähetyksen jälkeen. Parilla onkin niin upeat kuviot, että niitä ei niin tanssiminen kuin tanssimatta jättäminenkään hevillä muuta. Epun elämässä tähtitaivaan joulupukiksikin kutsuttu Jupiter lämmittää Aurinkoa vielä syksyyn asti tr. Uranuksen heittäessä kehään persoonallisuutta uudistavia kipinöitään. Ja kun myös Annan elämää avittaa kosmisella taikasauvallaan sekä Jupiterin että Uranuksen transiitit, ei parin vauhti varmasti hyydy vaikka kisa loppuikin. Kuvaavasti Anna ja Eppu olivatkin valinneet toiseksi tanssikappaleekseen Nancy Sinatran tunnetuksi tekemän These boots were made for walking ja aivan varmasti niin Annan kuin Epunkin bootsinkärjet ovat jo suunnattu kohti uusia seikkailuja. Are you ready boots? Start walkin'!

Mariko 15.3.1979 / Aleksi Seppänen 8.11.1978

Jakso jaksolta aina vain upeammalta näyttävä Mariko on todella puhjennut kukkaan. Varsi on hoikistunut ja naisellinen itsetunto löytynyt. Mariko kuvaakin ohjelmassa hauskasti omaa kehityspolkuaan fysiikan osalta: " Kun pistät perusnoviisipötkön yhtäkkiä joraamaan 3-5 tuntia päivässä, niin on ihme jos ei vartalossa jotain tapahdu". Fyysisen puolen lisäksi myös sisäinen muutos on varmasti ollut suurta. Kun Marikon kartalla on juuri meneillään joskus haavoittavan, sittemmin usein parantavankin Kheironin yhtymä mm. naiseutta, viehättävyyttä ja ulkoista olemusta kuvaavalle Venukselle, ohjelman myötä Mariko onkin saattanut löytää omasta naiseudestaan aivan uuden puolen siirtyessään hieman miehisestä hiphopparin tyylistä lävistyksineen ja lökäpöksyineen tanssitähtien tyllintäyteiseen maailmaan. Hyvin lienee Mariko aivan uudessa naiseudessaan viihtynyt, sen voimme jokainen todeta seuratessamme jakso toisensa jälkeen parin tunnelmoivan kaunista, täysillä eläytyvää tanssimista. Sait miehen kyyneliin, olisikin tuomari Mikko Rasila voinut Pepe Wilbergin vanhaa hittiä mukaillen kommentoida Marikon ja Aleksin tunteellisuudesta vedet silmiin saaneina. Mene ja tiedä, monessako kotikatsomossa sitten nessupakettia tarvittiin, mutta nautittavaa katseltavaa parin meno joka tapauksessa taas kerran oli. Perin mielenkiintoista onkin seurata, mitä Marikolle tapahtuu ohjelman jälkeen? Onko uusi naisellinen tyyli tullut jäädäkseen vai vaihtuvatko pitsit punk-asuun jo piankin?


SAMBA / WIENIN WALSSI 1.4.2007

Aprillipäivästä huolimatta kilpailu jatkui täysillä ilman että kenenkään tanssista olisi tullut aprillipila. Iloa ei tanssista sen sijaan puuttunut vaan niin kiihkeäsykkeinen samba kuin perinteinen wieninvalssikin taipuivat pareilta hymy kasvoilla. Meno olikin jälleen kerran sulavalinjaisen tyylikästä sosiaalisen Vaa´an merkin noustessa jakson kartalla. Tosin taivaan valoiksi kutsutut Aurinko ja Kuu olivat viikonloppuna vastakkain kertoen ajan laadun olevan altista niin monille rikoksille kuin mielenhäiriöille, sairauskohtauksille ja suurille tunteillekin täysikuun nostaessa valokeilaan monia mielen pimentoihin kätkettyjä asioita. Parketilla se ei kuitenkaan näkynyt, mutta ehkä saamme vielä joskus lukea lööpeistä toisenlaisista tunnelmista tanssisalin takahuoneessa, mene ja tiedä.

Moottorileukainen Marko Bjurström se jaksaa joka tapauksessa olla aina juuri niin energisen pirtsakka, jollaiseen pystyy vain henkilö jonka syntymäkartalla kartalla on Marsin (toiminta), Merkuriuksen (kommunikointi) ja Auringon (oma persoonallisuus) yhtymä verbaaliakrobaattisessa Kaksosten merkissä. Astrologisesti Markolla on kuitenkin - monen ikätoverinsa tavoin - meneillään rankka aika tr. Pluton tehdessä haastavaa neliötä syntymäkartan Saturnus-Kheiron-yhtymälle nostaen pintaan monenlaisia vanhoja haavoja sekä omia riittämättömyyden ja epävarmuuden tunteita. Ohjelmassa se ei kuitenkaan näy vaan Marko näyttää ulkoisesti juuri niin hyväntuulisen itsevarmalta kuin aina ennenkin.

Verbaaliakrobatiaan liittyen tässä muutama pähkinä purtavaksi anagrammien muodossa seuraavan jakson odotusajan huviksi. Keitä siis mahtavatkaan olla vanhat tuttavamme Siiderin Rakas parinaan Tim Hoikka? Tai Kirahvi Rannassa ja Julma Sairas? Naiivi Jensen ja Aalberg Helli Hanhet? Pesu Lampinen ja Liina Ananas? Entä tunnetko Kesäisen Applen, jonka partneri Pirjo Mäki Makaa? On se Suomen kieli ihmeellistä ja siksi vähintäänkin yhtä kiehtovaa kuin tanssi.

Sanna Hirvaskari 20.1.1981 / Sami Sarjula 30.7.1978

Samia on aina hauska katsella. Komean ulkonäkönsä lisäksi mies on myös astrologisesti merkilleen uskollinen tapaus. Samin Aurinkomerkkihän on Leijona ja eläinten kuninkaaseenhan ei ainakaan vaatimattomuutta ja syrjäänvetäytyvyyttä liitetä. Niinpä Samikin tyylilleen ja merkilleen uskollisesti kuvaili mm. olevansa samba-adonis, jonka lantio liikkuu kuin itsestään ja flirtti tulee luonnostaan. Transiititkaan eivät tänään Samiin pystyneet, tr. Marsin tehdessä kenkää hiertävää kvinkunssia Samin kartan Marsille. Vähemmän itsevarma tyyppi olisi voinut kompastella omaan näppäryyteensä vaan Sami ei. Vaikka Sanna onkin tanssissa opettaja ja Sami oppilas, astrologisesti tilanne voi olla toisinkin päin. Karma-astrologiassa tämänkertaisen elämän tarkoitukseen ja kehityssuuntaan viittaava Noususolmu kun on Sannan kartalla Leijonassa kertoen siitä, että tässä elämässä Sannan läksynä on opetella tulemaan esiin itsensä rakastamisen vaikean läksyn omaksuen sen sijaan että olisi lojaali suunnilleen puolelle maailmalle siinä sivussa itsensä unohtaen. Leijona-painotteiset kanssakulkijat ovatkin Sannalle mitä mainioimpia opettajia, joten toivotaan Sannan omaksuvan tanssiharjoitusten lomassa edes pienen viipaleen Samin Leijona-ominaisuuksien positiivisista puolista.

Jani Sievinen 31.3.1974 / Helena Ahti-Hallberg 31.1.1968

Voi virsua voi, lienee Helena manaillut hallitun hymynsä takana, tanssikengän juuttuessa hameen helmaan kesken kiihkeimmän sambailun. Parin yhteinen tanssitaival päättyikin uimarin 33-vuotissynttäreitä seuraavana päivänä. Kilpailusta putoamiseen ei tosin ollut syyllinen niin kenkä kuin uimarin lannekaan, aina ei vain voi olla paras, ei edes joka kerta, sen ainakin Jani ymmärtää jo uimariuransa opettamana. En ihmettelisi, jos putoaminen olisi Janille enemmän helpottava kuin haikea paikka. Kovasti on Jani ainakin herkkään Kuu-Rapu tyyliin suoritustaan stressannut ja juontaja Marco Bjurström tiivistikin tilanteen kommentoimalla koko katsomon jännittävän jännittääkö Jani. Astrologisesti Janilla on näinä päivinä meneillään fyysisyyttä ja intohimoisuutta korostava tr. Marsin yhtymä syntymäkartan Venukselle, joten jos Janin lanteen rytmi ei jatkoon riittänytkään, niin ainakin yhteiselo Marin kanssa roihuaa näinä päivinä vähintäänkin yhtä tulisesti kuin sambaaminenkin. Helenan kartan tr. Uranuksen yhtymä Marsille antaa tälle tyylikkäälle leidille tuleviksi kuukausiksi valtavan energialatauksen mihin sitten ikinä ryhtyykään ja erittäin todennäköisesti tulemme Helenan vahvatahtoista opettajantyötä näkemään myös tulevien vuosien ohjelmissa.

Sari Siikander 26.6.1964 / Mikko Ahti 23.6.1975

Tansseista työläimmäksi samban nimennyt Sari valitteli samban olevan täysin ilman logiikkaa. Näyttelijättären syntymäkartan Kuun sijaitessa tunnollisessa, kuriin ja järjestykseen luontaista vetoa tuntevassa Kauriin merkissä, Sari varmasti kaipaakin Kuumerkkinsä perusteella selviä säveliä niin tanssilattialle kuin elävään elämäänkin Rapu-Auringon taas vastaavasti kiskoessa Saria luottamaan järkeä enemmän tunteisiinsa. Täydenkuun loisteessa syntyneelle ja siten kartalleen Rapu-Auringon ja Kauris-Kuun opposition saaneelle Sarille kahtiajakoisuus ja tietty kameleonttimaisuus onkin varmasti sekä etu että haitta. Ainakin taas tänään Sari osasi eläytyä niin riolaisen sambatytön rooliin kuin itävaltalaisen salonkikaunottarenkin maailmaan vetäen molemmat tanssit parinsa kanssa mallikelpoisesti. Myös Mikko on täydenkuun lapsia, joten hyvin on vakka kantensa valinnut ja sehän näkyy jakso toisensa jälkeen parin loistavassa yhteissuorituksessa.

Eppu Salminen 10.12.1965 / Anna Sainila 30.1.1980

Tahmeasta alusta tossunsa täyteen kiitoon tsempanneet Anna ja Eppu eivät tyytyneet perinteisiin ratkaisuihin tälläkään kertaa. Räväkkä R-A-K-A-S sambattiin perin humoristiseen tyyliin. Ihanan avoin Anna kertoikin sielussa syttyvästä tulesta, joka pääsee ulos tanssi-ilmaisun parissa. Annan syntymäkartalta löytyykin Marsin ja Jupiterin yhtymä, joka on ihana lahja kenelle tahansa, mutta erityisesti tanssijalle. Ryhtyi Anna sitten melkein mihin tahansa fyysiseen, ilo seuraa tekemisen mukana, joskin Marsin sijaitessa itsekriittisessä Neitsyen merkissä myös terve maltti ja harkinta seuraa mukana. Anna kommentoi harjoituksissa leipovansa Epun tanssijumalaksi ja hyvin oli tyttö onnistunutkin rämäpää-parinsa kouluttamaan. Ja mikäs on kouluttaessa, kun Epulla on kengän luistamista ja lantion vemputtamista avittamassa todella suotuisat kosmiset kuviot. "Toiseen keskitytään ja toinen menee tsägällä", Eppu kommentoikin etukäteen suoritustaan juuri niin luottavaisesti kuin tähtien suosiossa olevan kannattaakin tehdä.

Mariko 15.3.1979 / Aleksi Seppänen 8.11.1978

Bostikilla paperitähdet selkäänsä liimannut Mariko jatkaa upeaa linjaansa parinsa Aleksin käsivarsilla. Mariko onkin ottanut tanssiopintonsa tosissaan ja kertoo välttävänsä samojen mokien kertaamista. Mariko kertookin humoristisesti tähtäävänsä joka jaksossa uusiin mokiin. Hieno asenne nuorelta naiselta, jonka polulle tr. Kheiron juuri heittelee opettavia, kasvattavia, mutta myös parantavia kokemuksia. Kheironin lisäksi Marikon elämää on viime vuoden vakavoittanut rankkuudessaan ja vaikuttavuudessaan megaluokkaa oleva transiitti, nimittäin transitoivan Pluton neliö syntymäkartan Auringolle. Hyvin puhdistava vuosi siis tytöllä takana ja ehkä nyt onkin Pluton teemojen mukaisesti aika nousta uudistuneen Feeniks-linnun lailla tuhkasta. Ei ole konstikaan olla rohkea, jos ei pelota, voisikin Marikon kuvitella Tove Janssonin tapaan miettivän jo takana olevan Pluto-kiirastulensa uudeksi ihmiseksi synnyttämänä. Ehkä ohjelma onkin laastaria haavoihin niin Marikolle kuin Aleksillekin, jonka kartalla myös haavoittuneen parantajan teemoja elämään heittävä Kheiron hääräilee aktiivisena, joskin Pluto-koululta Aleksin Aurinko onkin säästynyt.


PASO DOBLE / FOXTROT 25.3.2007

Uusimmallakin jaksolla on hyvin mielenkiintoinen kartta. Sunnuntaina 25.3. klo 19:30 alkaneen jakson kartalle kun tulee rankka T-risti sakaroinaan miestä kuvaava Aurinko, naiseutta ilmentävä Kuu ja mm. vallankäyttöön liitetty, dominoiva Pluto. Sukupuolien välinen, eroottissävyinen valtataistelu onkin tänään tapetilla ja se jos mikä sopii etenkin toiseen kilpatanssiin, härkätaisteluhenkiseen paso dobleen, jossa mies on machomainen härkätaistelija naisen myötäillessä soturia punaisen vaatteen osassa. Jakson plutonissävyinen kartta ei niinkään tue toista kilpailutanssia foxtrotia, jonka teemoihin kuuluu pehmeä sulavalinjaisuus ja tanssipartnerien eleettömän elegantti yhteistyö. Lieneekö juuri siksi nimenomaan foxtrotia tanssineet Vanessa ja Marko sekä Jani ja Helena joutuneet pudotusuhan alle? Tähtitaivas ei tänään näitä parkettien tähtiä suosinut, joskin Janin ja Helenan tanssijalat vipattavat ainakin vielä seuraavassa jaksossa Vanessan ja Markon harjoitusten päätyttyä tältä erää tähän.

Vanessa Forsman 27.1.1977/ Marko Keränen 8.6.1977

Kolmen hengen foxi jäi Vanessan ja Markon viimeiseksi. Hempeätunnelmainen foxtrot ei saanut tänään tähtitaivaan rankalta T-ristiltä kosmista tukea ja ehkä juuri siksi parin yhteistyö jatkuu katsomossa muiden parien tsemppaamisen merkeissä. Huonosti ei kuitenkaan tämäkään pari tanssinut vaan liiteli foxtrotinsa ilmamerkkien kepeään tyyliin puoliksi ilmassa, puoliksi parketilla. "Joet tulvimaan itke" -kappaleella pudonnut pari ei kuitenkaan Vantaanjokea uhannut Vanessan vuodattaessa vain muutaman tyylikkään kyyneleen, jotka nekin vaihtunevat ilon kyyneleiksi jo piankin uuden elämän kasvamisen ilahduttaessa Vanessaa viikko viikolta enemmän. Vanessa osannee ottaa putoamisen enemmänkin tervetulleena levon mahdollisuutena, onhan tr. Saturnuksen kvinkunssi Vanessan syntymäkartan Marsille varmasti tehnyt Vanessan sievän tanssikengän melkoisen raskaaksi vaikka meno on meidän katsojien silmissä pettävän kepeältä näyttänytkin. Myös Markon syntymäkartan Aurinko-Jupiter -yhtymä vaihtelunhaluisessa Kaksosten merkissä takaa optimismin säilyvän häviönkin hetkellä ja varmasti kaverilla on jo huomenissa pää täynnä uusia, vähintäänkin yhtä kiinnostavia ideoita.

Sanna Hirvaskari 20.1.1981 / Sami Sarjula 30.7.1978

Edelliskerran tasaisuus ja riskittömyys oli tänään kääntynyt rohkeudeksi ja eroottisuudeksi. Dramaattisuus korostui parin tanssissa mustavalkoista pukeutumista myöten. Ehkäisyn - joskin vain polvivamman - tärkeydestä harjoituksissa pilke silmäkulmassa saarnanneen Samin Leijona-Aurinko ei tänään kuitenkaan paistanut totuttuun tyyliin. Aurinkoa varjosti Sannan tanssihamonen, joka Samin ahkerasta kiskomisesta huolimatta ei meinannut irrota Sannan uumalta sitten millään. Tälle parille paso doble siis muodostui vielä ennalta suunniteltuakin dramaattisemmaksi. Samin taivaalla mm. suorittamista ja fyysisyyttä kuvaava Mars onkin hiertävässä kvinkunssissa Samin syntymäkartan tehokkaan tarkkaan Neitsyt-Venukseen. Ei siis ihme, jos miestä harmitti oman suorituksen epätäydellisyys. Jatkoon Sami härkämäisine olemuksineen reippaan Sanna-parinsa kanssa kuitenkin hyppelehti - eikä edes rimaa hipoen.

Jani Sievinen 31.3.1974 / Helena Ahti-Hallberg 31.1.1968

Vaaleanpunaisen pantterin tahdissa foxtrotinsa hiiviskelleet Jani ja Helena joutuivat tänään putoamisuhan alle. Vauhdin maksimointiin tottuneena Jani oli jo edellisessä jaksossa muutaman tahdin viileän tyylikästä kumppaniaan edellä ja sama kilpajuoksu jatkui myös tänään. Mutta on se kohtuuttoman vaikeaa yrittää yhtäkkiä olla hidas, kun on toisessa lajissa ollut maailman nopein. Ja kun vielä syntymäkartallakin Aurinko on aktiivisessa Oinaassa Marsin sijaitessa vikkeläjalkaisessa Kaksosissa. Hyvin on silti Jani kuvionsa oppinut pienen ja pippurisen opettajansa Helenan ohjauksessa, jonka temperamenttisuus ja energisyys ei juuri alkavan tr. Uranuksen yhtymä syntymäkartan Marsille -kuvion myötä ole ainakaan laantumaan päin. Ehkäpä Jani onkin siitä poikkeuksellinen kaveri, että esim. kapuloita rattaisiin laittavan Saturnuksen transiitti fyysiselle Marsille sopisi nyt kuvioon paremmin kun moni nenä kantajansa päähän. Karman herra, rajoittava ja joskus elämän suorastaan lyijynraskaaksikin jähmettävä Saturnus onkin pian aloittamassa sekstiiliä Janin Marsille, joten toivotaan että sekstiili riittää hidastamaan Janin askelia sopivan määrän, joskin tässä tapauksessa yhtymäkään ei taitaisi olla liikaa. Symppiksen oloinen kaveri joka tapauksessa, niin nopeana kuin hitaanakin.

Sari Siikander 26.6.1964 / Mikko Ahti 23.6.1975

Energiahyppyä etukäteen nettihaastattelussa lupailleet Sari ja Mikko tekivät juuri sen minkä lupasivat. Paso doblen temperamenttisen vauhdikas tempo lieneekin sopinut Sarille ja Mikolle paremmin kuin hyvin, sillä kummankaan meno ei syntymäkartan mukaankaan ole nyhväämistä. Sarin syntymäkartalla kun vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuvaava Kaksos-Mars on vahvasti neliössä sekä Plutoon, Uranukseen että Saturnukseen ja Mikolla syntymäkartan aktiivinen Oinas-Mars yhtymässä Jupiteriin ja Kheironiin, oppositiossa Uranukseen ja neliössä Saturnukseen. Parin fyysisyydessä (Mars) on siis mukana kykyä yllättää (Uranus), vahvuutta (Pluto), ahkeruutta ja pitkäjänteisyyttä (Saturnus) ja myötätuulta (Jupiter). Jopa ankaraksi tuomariksi arvosteltu Jorma Uotinen kommentoi parin tanssivan onnellisten tähtien alla - vaikka tuskin sitä astrologisessa mielessä tarkoittikaan. Niin mielenkiintoista kun olisikin Jorma saada osanottajaksi vaikkapa kahvila Hymyilevän Saturnuksen seuraavaan astrotapahtumaan. No, ainahan saa unelmoida ja parhaillaan taivaalla toisilleen kipunoita vastakkain sinkoilevat Saturnus ja Neptunus pistävät kyllä turhan korkealentoiset haaveet (Neptunus) kovin kourin kuriin ja herran nuhteeseen (Saturnus).

Eppu Salminen 10.12.1965 / Anna Sainila 30.1.1980

Varmaksi putoajaksi ennustettu pari oli valinnut kappaleekseen symbolisen Final Countdownin, mutta yllättäen pari tarttuikin härkää sarvista eikä lähtölaskenta vielä alkanutkaan. Rohkea veto kekseliäältä parilta eikä ihme. Kun härkätaistelijan Auringolle on yhtymässä onnekas tr. Jupiter ja neliössä räväkkä Uranus, niin häviö yllättäisikin menestystä enemmän. Jopa lehdistössä ankaraksi Epun inhoajaksi tituleerattu tuomari Jorma Uotinen hellitti ennen niin tiukkasuista pistepussiaan kommentoiden parin mykistäneen hänet - ja tällä kertaa ihan positiivisesti. Jormalla ja Epulla onkin keskenään todella mielenkiintoiset kuviot: Jorman Rapu-Aurinko on yhtymässä Epun Kuuhun ja Jorman Jousimies-Kuu yhtymässä Epun niinikään Jousimiehessä sijaitsevaan Aurinkoon. Synastriakartoilla Auringon ja Kuun yhtymä merkitsee suurta sielullista yhteisymmärrystä. Ehkäpä onkin niin, että alkujaksoissa keskinäisiä antipatioita tunteneet Jorma ja Eppu löysivätkin toistensa samankaltaisuudessa ne omat piirteensä, joita on itsessä kaikkein vaikeinta hyväksyä. Ja tunnetustihan toisen syyttely on helpompaa kuin omien vikojen tunnustaminen. Keskinäisillä kuvioillaan kavereista voi kuitenkin kehkeytyä vielä todelliset sielunveljet.

Mariko 15.3.1979 / Aleksi Seppänen 8.11.1978

Voi sitä tämänkertaisen inkarnaationsa kehityssuuntaa tanssiessaankin harjoitella. Tämän elämän päämääriä kuvaava, karmallinen Noususolmu kun on niin Marikon kuin ikätoverinsa Aleksinkin syntymäkartalla Neitsyen merkissä kuvaten työnteon ja säntillisyyden läksyä laskusolmun merkin (Kalat) negatiiviseksi puoleksi luonnehditun, tietyn ajelehtivuuden sijasta. Pari kertoikin ohjelmassa nostavansa rimaa viikko viikolta hioen suoritustaan yhä vain täydellisemmäksi kertoen myös hipaisevansa rimaa vain siinä tapauksessa jos on kertakaikkinen pakko. "Ylitämme itsemme joka viikko moninkertaisesti", Mariko kertoi ja sanoi myös parin mottona olevan ei ilon vaan vaikeuksien kautta voittoon. Kuningastanssiksikin kutsutun, paritansseista kaikkein vaikeimmaksi luokitellun foxtrotin pari kesyttikin vallan mallikelpoisesti osoittaen taas kerran olevansa varsinaisia tähtioppilaita. Tuomareilta irtosikin kisan ensimmäiset kympit. Marikon ja Aleksin transiitit ovatkin sitä luokkaa, että luokalle jäänti ei ole todennäköistä jatkossakaan vaikka kisa senkun kovenee kaikkien parien joutuessa kuluvan viikon aikana opettelemaan peräti kaksi eri tanssia tähänastisen yhden sijasta.


TANGO / JIVE 18.3.2007

Kisan edetessä tahti senkun kiihtyy ja kilpailijoilta odotetaan aina vain enemmän. Sunnuntaina 18.3. poikkeuksellisesti jo klo 17:30 alkaneen jakson kartalle tuleekin Ascendentiksi vaativa, täydellisyydenkaipuinen Neitsyen merkki kuvaamaan pareilta jakso jaksolta tiukemmin odotettavaa askelkuvioiden tarkkuutta ja täsmällisyyttä - tunteita ja tulkintaa kuitenkaan unohtamatta. Kartalla on myös Auringon ja Kuun yhtymä Kaloissa 7. huoneessa (parisuhde, ihmissuhteet, rakkauselämä) kuvaten parien intensiivisen herkkää suhdetta keskenään. Miestä edustava Aurinko on harmonisessa yhtymässä naista kuvaavan Kuun kanssa ja sehän jos mikä paritanssiin sopii. Tunteikkaan tangon, vapaasti käännettynä "minä sivuan sinua", tulkintaa aloitushetken ihmissuhdepainottunut kartta tukeekin mukavasti, mutta mistä lie löytyisi kartalta vastinetta toiselle kilpailutanssille, jivelle, jonka nimi tulee amerikkalaisesta slangisanasta "puhua palturia".

Roman Schatz 21.8.1960 / Saara Huovinen 22.1.1980

Villin eroottinen jive ei tällä kertaa riittänyt jatkopaikkaan vaan Romanin ja Saaran yhteinen tie päättyi - ainakin tanssin merkeissä. Liekö tanssikengän hiertämiseen syynä meneillään oleva tr. Marsin kvinkunssi niin Saaran Marsille kuin Romanin Venuksellekin? Kvinkunssihan kuvaa mm. syvältä alitajunnasta kumpuavaa epäonnistumisen pelkoa. En kuitenkaan ihmettelisi, jos pari silti pitäisi yhteyttä estradien ulkopuolella. Romanilla ja Saaralla on nimittäin keskenään kutkuttavan mielenkiintoiset kuviot. Romanin syntymäkartan Venus on yhtymässä Saaran kartan Marsiin ja mikä hauskinta, transitoiva Uranus tekee yhtymään juuri haastavaa opposiota. Synastriassa Mars-Venus-yhtymä on voimakkaasti kahta ihmistä yhteen liittävä tekijä. Intohimoisuuteen, romansseihin, voimakkaisiin viha-rakkaus-tunteisiin ja seksuaalisuuteenkin yhtymä liitetään, joskin kuvio saattaa myös kaikessa yksinkertaisuudessaan kertoa siitä vahvasta ilosta, jota yhteinen harrastus on Romanissa ja Saarassa synnyttänyt. Yhteinen tekeminen - oli kysessä sitten tanssi tai mikä muu tahansa - voi muodostua todelliseksi intohimoksi ja uranusmaiseen tyyliin muuttaa niin molempien arvomaailmaa (Venus) kuin oman fyysisyydenkin kokemista (Mars). Tanssi siis päättyi, elämä jatkuu! Hyvää matkaa kohti uusia seikkailuja, Roman ja Saara!

Vanessa Forsman 27.1.1977/ Marko Keränen 8.6.1977

"Tanssi on pystysuora ilmaisu vaakasuoralle halulle", lohkaisi Marko ohjelmassa mielipiteensä tanssin syvimmästä olemuksesta. Markon syntymäkartalta löytyykin intohimoisuuteen ja vahvaan seksuaalisuuteen yhdistetty, asteentarkka Marsin ja Venuksen yhtymä nautinnonhaluisessa Härän merkissä. Mainiosti on mies kommenttiensa näköinen astrologisesti ! Ihailtavan vauhdikkaaseen rytinään ja ryskeeseen jivellään yltäneiden Markon ja Vanessan tanssiduo onkin itse asiassa jo melkeinpä trio. Uutta elämää sisällään kantavalla Vanessalla onkin kevään aikana meneillään kuvaavasti haastavan ja rajoittavan Saturnuksen kvinkunssi mm. fyysistä suorituskykä kuvaavalle Marsille. Ja kyllähän Vanessan elimistö fyysisesti onkin raskauden myötä paljon muita kilpailijoita kovemmalla. Onneksi Vanessalla on maaliskuussa meneillään myös suorituskykyä tukeva Marsin yhtymä Auringolle, joka auttaa jaksamaan kunhan Vanessa ei vain innostu ylittämään fyysisiä rajoituksiaan vaan muistaa levon tärkeyden. Markoakaan ei transitoiva Mars ole unohtanut; Marsin kolmio Aurinkoon nostaa fyysisen aktiviteetin ja suorituskyvyn huippuunsa ja senhän saimme omin silmin todeta niin Markon tanssissa kuin kommenteissakin.

Sanna Hirvaskari 20.1.1981 / Sami Sarjula 30.7.1978

Tasaisen varmasti ja turvallisesti tangonsa kesyttäneet Sanna ja Sami jatkavat kikkailematonta peruslinjaansa. Showmies Sami toisti oppimansa kuviot tyylikkäästi kuten kelpo Leijonan kuuluukin. Transitoivan Neptunuksen tehdessä hiertävää kvinkunssia Samin syntymäkartan Venukselle, Samilla on tänä vuonna meneillään inventaario oman arvomaailman suhteen. Transiitti on pitkäaikainen, joten Samin elämässä varmaan monikin asia on tarkastelun alla. Tanssin suhteen se voisi kuitenkin tarkoittaa jonkinlaista hämmentynyttä etsikkoretkeä Hunksin testosteronintuoksuisesta hekumallisuudesta paritanssien perinteiseen maailmaan. Sannan kartalla haavoittuneen parantajan teemoja elämään tuova Kheiron on aktiivisena koko loppuvuoden vihjaten siitä, että kulissien takana, tanssiparkettien ulottumattomissa, Sanna onkin ehkä paljon haavoittuvaisempi kuin minkä kuvan parketilla reippaana pyöriessä hänestä saamme. Kyseessä voi myös olla prosessi, jossa vanhat haavat ovat käsittelyn alla ja paraneminen on päässyt vauhtiin. Ainakin fyysisesti Sannalla sen sijaan menee lujaa, sillä kartalla on meneillään energinen, parin vuoden välein toistuva Marsin paluu.

Jani Sievinen 31.3.1974 / Helena Ahti-Hallberg 31.1.1968

Lempparitanssikseen nimeämäänsä jiveä veivatessaan Janin velmu persoonallisuus pääsi hienosti esille jääkuningatarmaisen Helenan rinnalla. Jani kertoikin tunteneensa harjoitusten aikana todellista oppimisen riemua ja se jos mikä Janin kartan kuvioihin sopiikin. Transitoiva Uranus kun pommittaa monien muiden tanssitähtien tavoin myös Jania tehden yhtymää Janin intuitiiviselle Kalat-Merkuriukselle. Jani voikin nyt uinnista tanssiin lajia vaihdettuaan joutua kyseenalaistamaan vanhat arvonsa ja kohota sitä kautta henkisesti aivan uusiin sfääreihin uusien asioiden oppimisen myötä. Toki transiitti vaikuttaa tanssisalien ulkopuolellakin ja voi tuoda monenlaisia uusia ideoita Janin ajatusmaailmaan. Uusien juttujen tulviessa elämään ovista ja ikkunoista, kannattaa kuitenkin pitää maltti mukana, sillä Uranuksen sähköinen vaikutus voi helposti heittää pääkopan ylikierroksille esim. loppuunpalamisen tai vähintäänkin lievän stressin muodossa. Vanessan kanssa lähes samana päivänä syntyneellä Helenalla on meneillään samainen powerikuvio kuin Vanessallakin; tr. Marsin yhtymä Auringolle. Näillä kahdella upealla blondilla on siis fyysisyys ja itseluottamus huipussaan ja siitähän me katsojatkin saamme leidien parien lisäksi osamme nautinnollisten tanssisuoritusten muodossa.

Sari Siikander 26.6.1964 / Mikko Ahti 23.6.1975

Rapumaisen tunteikkaalla tyylillään pistepotin räjäyttäneet Mikko ja Sari loistivat tällä kertaa intensiivisen tangon tunnelmissa. Näyttävät taivutukset, elokuvallinen dramatiikka ja hieno asenne ovat tämän Rapu-parin vahvuus. Tunteita ei tarvitse esittää vaan vesimerkkien tapaan tunteikkuus löytyy suoraan sisältä, kun sen vain uskaltaa päästää esille kuoren suojista. Janin lisäksi myös Mikon menoa siivittää uriaaninen ajatusmaailman uudistusprosessi tr. Uranuksen neliöidessä Mikon Merkuriusta. Uusia ihmisiä aivan erilaisina ajatuksineen ja poikkeuksellisine ideoineen saattaa ilmaantua tuulettamaan Mikon aikansa eläneitä käsityksiä monestakin eri asiasta - Mikosta itsestäänkin ehkä. Transiitin aikana myös hermosto voi olla kovilla, sillä Aurinko-Rapuna Mikko saattaa tuntea muutokset enemmänkin uhkana kuin mahdollisuutena. Toisaalta syntymäkartan Mars-Jupiter räväkässä Oinaassa kertoo Mikolla olevan potentiaalia suuriinkin riuhtaisuihin aina tarpeen vaatiessa. Tanssikumppaninsa Sarin meno sen sijaan jatkuu tasaisen upeana syntymäkartan Kauris-Kuun ahkerien ja Rapu-Auringon tunteikkaiden energioiden yhdistyessä parketilla karismaattisen varmaksi lavasäteilyksi.

Eppu Salminen 10.12.1965 / Anna Sainila 30.1.1980

Uusi konsti on parempi kuin pussillinen vanhoja, lienevät villikkopariksi tituleeratut Anna ja Eppu miettineet tämänviikkoista showtaan suunnitellessaan. Rohkealla Dingo-tangollaan ja sukupuoliroolien vaihdollaan jatkoon kirineet Anna ja Eppu todella uskaltavat räväyttää kuten aitoon Vesimies ja Jousimies -tyyliin kuuluukin. Drag queen-henkisesti daamiksi pukeutunut Eppu ja herrasmieheksi sonnustautunut Anna vetivät shown, johon ei arempi uskaltautuisi. Karvat pois ja mekko päälle, kilpailu on kovaa, mutta niin ovat kilpailijatkin, etenkin tämä pari. Kilpailupäivänä Annan kartalla olikin kuvaavasti tr. Marsin yhtymä syntymäkartan Merkuriukselle, joka kuvaa suorasukaisuutta, rehellisyyttä, agressiivisuutta sekä sarkastisuutta. Mikään varovainen, turvallinen, tahdikas tai diplomaattinen ei tämän transiitin teemoihin istu, joten jos tanssin yllätyksellinen idea ei ollut Annan itsensä käsialaa, niin ainakin uskon Annan olleen ajatuksessa mukana sata lasissa. Onnittelut rohkealle parille ideasta, joka yllätyksellisyydellään ja humoristisuudellaan auttoi parin katsojien äänien turvin jatkoon tuomarien juryttämältä jumbosijalta.

Mariko 15.3.1979 / Aleksi Seppänen 8.11.1978

Crazy little thing called love -kappaleen tahdissa jiveä villisti vemputtaneilla Marikolla ja Aleksilla ei vauhti hyydy kesken. Tuomarit kuvasivatkin paria hauskasti tykiksi. Liekö "tykkien" räjähtävän yksilölliset energiat viimeviikkoisessa jutussa jo mainittujen Uranuksen transiittien ansiota. Uranusenergioiden lisäksi niin Marikolla kuin Aleksillakin on mielenkiintoisesti myös Kheironin transiitit Venukselle - Marikolla yhtymä ja Aleksilla neliö. Haavoittumisen ja parantumisen teemat ovat siten valokeilassa Sannan lisäksi myös Marikolla ja Aleksilla. Mahtaako siis tanssi kovine harjoituksineen ja vaativine suorine lähetyksineen olla heille työtä vai terapiaa, haavoittavaa vai parantavaa? Ainakin televisiossa nähdyn perusteella vaaka kallistuu eittämättä jälkimmäisen arvauksen puolelle tai sitten parilla on loistavat näyttelijänlahjat kaikkien muiden kykyjensä lisäksi. Toki parkettien valokeiloissa liitely on vain pieni osa parin elämää ja näyttämön ulkopuolella, todellisessa elämässä voi tapahtua mitä tahansa sellaista, joista meillä parin elämää pelkästään TV:n perusteella seuraavilla ei ole hajuakaan.


RUMBA / QUICKSTEP 11.3.

Roman Schatz 21.8.1960 / Saara Huovinen 22.1.1980

Pituuseron edellisen jakson Bond-teemassa voitokseen kääntäneet, keijukaismainen Saara ja raamikas Roman joutuivat yllättäen quickstepillään pudotusuhan alle. Kokoeron lisäksi erilaisuutta löytyy persoonallisuuksista; Saaran Vesimies-Aurinko on vastakkaisessa merkissä Romanin Leijona-Aurinkoon nähden kertoen persoonien erilaisuudesta kumpuavasta vahvasta vetovoimasta, joka saattaa johtaa parin vielä pitkälle - ellei toisen erilaisuus sitten ala hiertää kenkää jossain vaiheessa. Roman kertookin Saaran olevan tiukka opettaja, liekö sitten Saaran kartan täydellisyydenkaipuisesta Neitsyt-stelliumista johtuvaa. "Anna mulle positiivista palautetta, kehu mua niin pystyn parempaan" Roman toivookin harjoituksissa aitoon leijonamaiseen tyyliin. Parin menestys saattaakin riippua paljolti siitä, ymmärtääkö Saara kannustamisen suuren merkityksen.

Vanessa Forsman 27.1.1977/ Marko Keränen 8.6.1977

Pinkkiin ja kimalteisiin verhoutunut Vanessa tanssahteli kepeää quicksteppiä parinsa Markon kanssa. "Diamonds are the girls best friend"-kappale sopiikin mainiosti Vanessan kauneudentajuiselle, mutta ehkä hieman materialistiselle Härkä-Kuulle. Liekö niin kappale kuin asukin Vanessan itsensä valitsema? Herttaisen oloisella Vanessalla on kuitenkin syntymäkartallaan ahkeraan harjoitustahtiin ja vahvaan voitontahtoon viittaava Mars-Merkurius Kauriissa neliössä Plutoon. Kuvio ei päästä helpolla niin Vanessaa itseään kuin tanssipartneriakaan ja tällä asetelmalla opettajan ja oppilaan roolit saattavat helposti vaihtua oppilaan tallatessa - ainakin kuvainnollisesti- opettajan varpaille. Onneksi kumppanina on huumorilla pitkälle selviävä Marko, jonka rautainen ammattitaito riittänee keinuttamaan paria tyylillä tulevissakin tyrskyissä.

Pirkko Arstila 1.9.1938 / Vesa Anttila 18.1.1974

"Minut saa viedä vaikka metsään", kommentoi Pirkko aiemmin nettihaastattelussa oppilaan rooliansa opettajansa Vesan opissa. Ihailtava asenne, joskin syntymäkartan Aurinko Neitsyessä kertoo Pirkon omaavan myös vakavamman ja pikkutarkemman puolen. Myös tanssipartneri Vesan Auringon sijainti ahkerassa Kauriissa antaa aiheen ounastella, että parketilla väännetty rumba onkin vaatinut kulissien takana paljon enemmän - jos ei nyt ihan itkua niin ainakin hammasten kiristelyä - kuin mitä ensi katsomalta luulisi. Molempien maaelementissä olevien Aurinkojen takaama tasainen laatu koitui kuitenkin parille kohtalokkaaksi ja tanssikenkänsä naulaan ripustanut pari lieneekin kompastunut liikaan yllätyksettömyyteensä.

Sanna Hirvaskari 20.1.1981 / Sami Sarjula 30.7.1978

Viime vuoden voittajaksi Tomi Metsäkedon kanssa tanssahdellut Sanna on parinsa kanssa vahva voittajaehdokas tälläkin kertaa. Sannalla meneillään oleva, transitoivan Marsin yhtymä syntymäkartan joskus hieman kipakkaankin Mars-Merkurius-yhtymään takaa täyden hallinnan niin jalkojen kuin pääkopankin, ehkä kumppaninkin suhteen. Helpolla ei varmasti Sami pääse, joskin melkoinen monitaituri on itsekin; Samihan tarjoaa naisyleisölle silmänruokaa Salattujen elämien lisäksi mm. Scandinavian Hunks -ryhmässä ollen kuitenkin koulutukseltaan lastenhoitoon suuntautunut lähihoitaja. Toivotaan, että tämä Leijona-merkkinen showmies ei varasta koko showta Sannalta vaan parin keskinäiset harmoniat riittävät pitämään molemmat tasapuolisesti valokeilassa.

Jani Sievinen 31.3.1974 / Helena Ahti-Hallberg 31.1.1968

Iltalehtien aiemmin rummuttama eroottisuus kukoisti parin välillä myös uusimmassa jaksossa. Lady Dominaksi harjoituksissa heittäytynyt, määrätietoinen Helena hallitsi pariaan mm. ilmastointiteipin ja kepin voimin, liekö Dominan elkeiden vauhdittajana sitten Helenan vahvasta tahdosta kertova Mars-Pluto -oppositio syntymäkartalla. Mukavaa parilla silti varmasti keskenään on. Helenan Merkurius yhtymässä Janin Venukseen kertoo miellyttämisenhalusta ja kyvystä molempia ilahduttavaan ajatustenvaihtoon. Myöskin tyyli ja makumieltymykset käynevät mukavasti yksiin niin että suuria näkemyseroja tanssien taiteellisesta toteutuksesta ei syntyne; siitä kertoo myös Aurinkojen tarkka sekstiili. Toivottavasti pari saa keskinäisen, astrologisesti melkoisen maltillisella liekillä palavan tulensa kuitenkin leimuamaan jatkossakin näyttävästi estradilla.

Sari Siikander 26.6.1964 / Mikko Ahti 23.6.1975

Sarin ja Mikon saumattomalta näyttävä parityöskentely perustuu enemmänkin samanlaisuuteen kuin erilaisuudesta kumpuavaan vetovoimaan. Molempien Auringot Ravun tunneherkässä merkissä takaavat keskinäisen ymmärryksen, joskin harjoitusten melskeissä myös loukkaantumisriski - ei fyysinen vaan henkinen - on melkoinen. Loukkaantuessaanhan Rapu tunnetusti peruuttaa aimo harppauksen taaksepäin ja sehän ei tiukasti suunniteltuun tanssikoreografiaan istu. Viimeisimmässä jaksossa vesimerkkien tunteellispainotteinen yhteistyö kuitenkin vielä sujui ja rumbasta välittynyt tunteiden palo välittyi vaivatta kotisohvalle asti.

Eppu Salminen 10.12.1965 / Anna Sainila 30.1.1980

Energiaa pursuava, Leningrad Cowboys -yhtyeessäkin tanssiva Anna ja villiviikarin maineessa oleva Eppu eivät vakuuttaneet valssillaan tuomareita ensimmäisessä jaksossa. Intohimoisessa, suurista tunteista kertovassa rumbassa tämä ilma- ja tulielementtiä edustava pari loistikin jo toiseen malliin. Annan vastarannankiiskiksikin nimeämä Eppu ylitti itsensä ja kuvainnollisesti liiteli " ylös, tähtiin ja taivaisiin", kuten lmaelementtiä oleva Anna - elementilleen kuvaavasti - harjoituksissa Eppua tsemppasi. Kävi skabassa sitten niin tai näin, Eppu näkyy olevan tähtitaivaan suosiossa koko kuluvan kevään kosmiseksi joulupukiksikin kutsutun Jupiterin tehdessä yhtymää Epun Jousimies-Auringolle. Jotain mukavaa Epun elämässä siis joka tapauksessa on meneillään, liittyy se sitten tanssiin tai ei.

Mariko 15.3.1979 / Aleksi Seppänen 8.11.1978

Hiphopparina kunnostautunut Mariko on ollut varsinainen tanssiparkettien yllätysnimi. Liekö neidolla käynnissä jonkinasteinen uudistumisprosessi ja nahanluontikausi etenkin kun yllättäviä käänteitä elämään pukkaava Uranus on juuri äskettäin tehnyt yhtymää Marikon tekemisen motiiveja kuvaavalle Mars-planeetalle. Myös Marikon parilla Aleksilla on meneillään uudistuskausi Uranuksen tehdessä uudistavaa kolmiota Aleksin syvälliselle, intohimoiselle Auringon ja Venuksen yhtymälle Skorpionissa. Mariko ja Aleksi voivatkin olla todellisia mustia hevosia tällä estradilla ja parin uriaaniset energiat voivatkin vahvuudessaan lyödä ällikällä niin tuomarit kuin katsojatkin.

- Heli -