Mitä astrologia on?

Astrologia on ikivanha, kenen tahansa opeteltavissa oleva symbolikieli, joka auttaa ymmärtämään laajemmin itseä, muita, maailmaa - koko olemassaolon monimuotoisuutta. Astrologian perustana on syntymähetkelle laadittu syntymäkartta, joka trooppisessa astrologiassa perustuu astronomisesti kevätpäivän tasauksen suhteen laskettuihin planeetta-asemiin. Syntymäkartta on erinomainen itsetuntemusväline, kompassi elämän polulle. Kartta ei ole tuomio vaan kertoo kantajansa valmiuksista, luontaisista kyvyistä ja haasteista.

"Astrologia on kieli. Jos ymmärrät tätä kieltä, taivas puhuu sinulle. Se kertoo, mitä varten synnyit ja kuinka voit parhaiten toteuttaa oman luontosi mahdollisuudet."  - Dane Rudhyar


Astrologia ei ole ennustamista vaan todennäköisyyksien ja mahdollisuuksien kartoittamista. Astrologian avulla voi kuitenkin tutkailla tuleviakin kosmisia syklejä, ajan laatua ja henkeä. Astrologia voi auttaa, kun haluaa ymmärtää itseään tai kanssaihmisiään tai etsii elämälleen merkitystä. Itsensä etsijöille ja henkisestä kasvustaan kiinnostuneille astrologia on erinomainen työkalu. Eri elämäntilanteissa, kriiseissä ja valintatilanteissa astrologia pystyy antamaan erilaisen, laajemman näkökulman. Valmiiksi pureskeltuja ratkaisuja astrologialta on turha odottaa, sillä jokainen tekee kuitenkin valintansa ja ratkaisunsa itse, omista lähtökohdistaan käsin.

Astrologian sanotaan olevan maailman vanhin uskonto. Jo aikojen alussa Aurinko, Kuu ja muut taivaankappaleet edustivat ihmiselle Jumalia. Astrologiaa nykyisessä muodossaan harjoitettiin jo tuhansia vuosia sitten Kiinassa, Aasiassa,Etelä-Amerikassa, Egyptissä ja Babyloniassa.

"Astrologia ei ole uskoa siihen, kuinka taivaankappaleet vaikuttavat ihmisiin, vaan systeemi todellisuuden kuvaamiseen." - Thorwald Dethlefsen

Astrologia on paljon enemmän kuin pelkästään viihdelehtien horoskooppeja lukeva luulisi. Etenkin meillä Suomessa tietoisuus astrologian oikeasta luonteesta on vähäistä ja astrologia sekoitetaan viihteellisiin lehtien päivähoroskooppeihin. Kuinka moni tietää esim. että esim. Amerikassa astrologiaa voi opiskella yliopistotasolla Kepler Collegessa. Myös Englannissa on Yhdysvaltojen lisäksi ollut vuodesta 2000 lähtien mahdollista suorittaaa akateeminen maisterin tutkinto astrologiasta.