Huumorihoroskooppeja

TÄHTIMERKIT PÄÄSIÄISEN VIETOSSA

OINAS

"Muna tänne heti!" puhkuu Oinas ja paiskaa vitsakset päin ensimmäisen vastaantulijan näköä. Kansatieteellisten kauhukertomusten tuntemat, navetassa öisin lehmiin sekaantuvat noidat ovatkin viimeisimpien tutkimusten mukaan sittenkin 'vain Oinaita'. Oinas rakastaa actionia, olipa juhla mikä hyvänsä. Mutta hillitönkin menyy hyytyy, kun pöytään kiikutetaan pääsiäislammas - melkein kuin Oinaan puoliso! Kukapa morsiantaan pureskelisi?

HÄRKÄ

Härällä on taipumusta painottaa pääsiäisajan maallista puolta hengellisen kustannuksella. Maa on fertiili pitkän talven jälkeen ja on fiestan aika. Pääsiäisyönä härät kokoontuvat pelloille viettämään ikiaikaista Sal Pietar-rituaalia, jossa yhteisön viriilein sonni naitetaan symbolisesti Äiti Maalle. Muut yhteisön jäsenet heittelevät apulantaa vihkiytyneiden päälle. Härkä saattaa järkyttää lähinaapurinsa tunnustautumalla saunassa pakanaksi.

KAKSOSET

Kaksonen säheltää pääsiäispyhinä vanhaan malliin. Voisi luulla, ettei hän perusta tuon taivaallista pääsiäisen ydinsanomasta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kaiken kiireensäkin keskellä hän etsii vanhan, puhkinauhoitetun vhs-kasetin romun, jolle taltioida ajan kultaama Jeesus-filmatisointi aito-hollywoodilaiseen tyyliin: Max Von Sydow nousee pumpulipilviin ja taustalla soi 20th Century Foxin naiskuoron metrotyttömäinen hyminä.

RAPU

Ravun kotona kunnioitetaan (taas kerran) perinteitä: (rai)ruohoviljelmä on laitettu ikkunalle itämään, pajunkissoista on tehty suloisia asetelmia ja vieläpä hellyttäviä tiimarin tipusia tepastelee puoleen nilkkaan ulottuvassa heinikossa. Lapsia huijataan toinen toistaan ihmeellisimmillä legendoilla ja pupustoryillä. Mutta ravut uskovat niihin koko sydämestään! Ensimmäisen pääsiäispäivän vastaisena yönä naisravut asettuvat levolle odottamaan suuren pääsiäismunan paluuta.

LEIJONA

Leijonaa harmittaa, sillä hän joutuu antamaan viikon ajaksi tilaa todelliselle kuninkaalle. Kaikki puhuvatkin vain Juutalaisten Kuninkaasta, eikä kukaan ole moksiskaan kun Leijona ajelee pihaan uudella Nissanilla. Leijona apinoi hanakasti raamatullisia ilmaisuja, puhuen dramaattisesti itsestään 'mielipiteidensä takia ristiinnaulittuna' tai kertoo käyneensä läpi 'henkisen Getsemanen'. Mikäli lLijona ryypiskelee tolkuttomasti, ei hän kykene ylös nousemaan sohvalta ennen kuin kolmantena päivänä.

NEITSYT

Neitsyt laatii säntillisen pääsiäisohjelman. Kaiken yhteiskunnallisen eroosion keskellä hän pitää kiinni edes hivenen kristillisistä arvoista. Muita ärsyttävät moninaiset tekniset keskeytykset Neitsyen taholta. Juuri kun kirvesmurha-tietsikkagame on verisimmillään, tulee Neitsyt ja katkaisee virran koneesta: "Nyt hiljennytään, sillä tähän aikaan tapahtui ristiinnaulitseminen." Pelikansa napisee: "Tosi sick! PItääkö tuollaista vielä muistella - me halutaan pelata!"

VAAKA

Vaaka tälläytyy ortodoksien yöjumalanpalvelukseen, sillä hän tietää että ortodoksinen mystiikka on nyt in. Vaaka arvostaa kokonaiselämystä: mustissaan häärivät kirkonpalvelijat, mirhan tuoksu, hämy ja maaginen rap. Vaaka seisoo eturivissä suittuna, sillä onni saattaa suosia juuri häntä ja tv-kamera zoomaa juuri hänen valaistuneet kasvonsa kotikatsomoihin. Sytkärin liekin heijaaminen palveluksen aikana osoittaa kuitenkin huonoa tilannetajua.

SKORPIONI

Peräänny kiireesti, jos ovesi takana seisoo Skorpioni virpomavitsoineen, sillä tässä ei ole kyse tavallisesta virpomisesta! Pajunkissat poukkoilevat pitkin seiniä kun Skorpioni vihmoo talonväkeä vääristynyt ilme kasvoillaan. Kaikkien kauhuksi hän ryömii lopulta hikisenä alusvaatteisillaan synninpäästöä anoen. Skorpioni vapauttaa sisäisen pääsiäislapsen ja sukulaiset valittavat: "Ei sille viitsi viedä pääsiäismunia; se jättää suklaat syömättä ja kaivelee vain sisukset."

JOUSIMIES

Kaikki tietävät kuvottavat viittaukset liittyen mämmin ulkoiseen olemukseen. Mutta vain Jousimies sanoo tämän ruokapöydässä ääneen. Jousimiehen mämmishow on piinaviikon painajainen. Aikuinen ihminen lotraa & läträä vellovaa mämmin ja maidon sekasotkua jälkkärikipossaan ja kommentoi joka suullisella iljettävän yksityiskohtaisesti aterian herättämiä assosiaatioita. Kananmunien keittäjä saa häneltä arvonimen 'kananmurhaaja'.

KAURIS

Vakava ja hiljainen Kauris on hiljaisella viikolla hiljaistakin hiljaisempi. Hän pukeutuu karheaan pellavaan, juo niukasti ja syö lintulaudan antimia. Kauris kurtistelee kulmiaan jos joku erehtyy naurahtamaan liian äänekkäästi. Kauriin jälkikasvu istuu kädet ristissä pirtinpenkillä hohhoillen ja katsellen likaisen ikkunalasin läpi pitkäperjantain pakollista räntäspektaakkelia.

VESIMIES

Valitettavasti politiikkaa ei voi välttää edes pääsiäisenä - jos sattuu kutsumaan pöytäänsä vieraaksi Vesimiehen. Hetkessä hän muuttaa leppoisan aterioinnin A-Studioksi. Universaali ja humaani ystävämme kyllä syventyy pääsiäisen alkuperäiseen ideologiaan... luodakseen aasinsillan päivänpolttavaan Lähi-Idän tilanteeseen. Hän kajoaa suorastaan tulenarkoihin ja tunnelmaan sopimattomiin teemoihin, saaden vanhoillisimmilta pashat housuun.

KALAT

Kala osallistuu ahkerasti hiljaisen viikon tapahtumiin; hänet nähdään nyyhkimässä passioissa, ristintie-esityksissä ja bibliodraamoissa. Äärimmäisyyksiin mennessään Kala yrittää suggeroida itselleen stigmoja ja ahtaa päähänsä mustin piikkipantaa. Tämä monien mielestä perimmäisiä arvoja halventava myötäeläminen saattaa olla kalalle itselleen totisinta totta. Jouduttuaan nuhdelluksi, pakenee Kala viitta hulmahdellen kellariin musisoimaan hammondilla kuin oopperan kummitus.

- kirjoittaja tuntematon


VAPPUHOROSKOOPPI

OINAS

H-hetki on koittanut. Ihmisvilinässä nähdään ohikiitävän varjon häivähdys, jonka jälkeen moni lapsi jää itkuisena ihmettelemään punaista kondominriekaletta kämmenellään. Oinas kävi täällä - sukkapuikon pisto ilmapalloon tapahtui taaskin ääntä nopeammin.

HÄRKÄ

Härän vappu menee pelkkään voivotteluun & taivasteluun. Usko hyvällä, ettei viimevuotisen prisman poplarin napit yksinkertaisesti ylety kiinni mahasi päältä. Sen sijaan, että murehdit tätä, jätä napit auki ja heittäydy columboksi - kirmaise nakkarilta nauravat nakit. Mutta älkää naurako itseänne kuoliaiksi.

KAKSOSET

Riehakkaan vilkkaat kaksoset aiheuttavat ongelmia vapun aikaan. He onnistuvat aiheuttamaan kaaosta pelkän serpentiinin voimalla. Humalainen kaksonen kietoo itsensä ja sivulliset sellaiseen serpentiini-infernoon, että koko sotkuinen vyyhti (jossa jopa 10 henkeä) joudutaan kärräämään poliisilaitokselle selviämään.

RAPU

Ravun tuoksuvalinta vappuna on tirisevä munkkirasva. Kodikkaan munkki- ja sima-aterian jälkeen rapu pukee perinteisiä arvoja kunnioittavana kansalaisena pissinväriseksi patinoituneen ylioppilaslakin päähänsä ja vilustumistakin uhmaten lähtee soutelemaan keväthyiselle joelle paitahihasillaan.

LEIJONA

Hurjimmassa unelmassaan leijona lipuu luodinkestävässä kopissa puutarhamönkijän vetämänä pitkin mannerheimintietä. Hän heilauttelee rennosti tassuaan (pidellen oranssia ilmapalloa toisessa) jengin kohistessa tasaisena humalaisena taustahuminana kadun varrella.

NEITSYT

Neitsyelle vappu on silkkaa kärsimystä. Hän kokeekin koko tapahtuman lopunajan enteeksi ja vetoaa täysin omiin raamatunteksteihin (virg. 6:1-2): "ja hulluus oli laskeutunut ihmisten keskuuteen. He räyhäsivät mieltä vailla ja laskivat jätteensä kaduille muiden ylikäveltäviksi. He humaltuivat väkijuomista, tolulla he nielunsa valelivat. ja se oli neitsyelle kauhistus."

VAAKA

Vaaka näkee erityistä vaivaa esteettisen vapputunnelman luomiseksi. Vappurekvisiitta on järjestelty "barbien ihanimmat juhlahetket" -kirjasen pohjalta. Juomina tarjoillaan ilmapallojen sateenkaariväreihin sävytettyjä esanssivesiä ja Bachin kukkatippoja. Vieraita ottaa aina päähän sama juttu; litkut eivät nouse päähän. Siksipä vieraat naukkailevat edeltä käsin miestä väkevämpiä ja ilmapallot vaihtuvatkin vaa'an harmiksi oksennuspalloihin.

SKORPIONI

Mustaan nahkaan pukeutunut perverssi skorpioni viettää vappua mieluiten ensiapuasemalla. Hän tankkaa illan aikana itseensä erilaisia aineita ja päätyy lopulta sekä suoli- että vatsahuuhteluun kaakeloituun toimenpidehuoneeseen. Kun hoitajat lysähtävät letkutuksista voipuneina penkille, nostaa skorpioni päänsä tyynyltä ja kuiskaa kiihtyneenä: "lisää."

JOUSIMIES

Tätä hetkeä on odotettu. Vanha rippipuku on tuotu vinttikomerosta tuulettumaan ja koit nypitty sattumiksi kissan ruokakippoon. Jousimiehen hetki on koittanut; hän valmistautuu lukemaan kommunistisen manifestin livenä torilla. Hänen sanassaan on saarnamiehen karismaa. Puoluetoverin tarjoama ryyppy suoraan suusta (pullon) kruunaa tunnelman.

KAURIS

Kauris hiiviskelee kädet selän takana mittailemassa erilaisten juhlakulkueiden rivivälejä ja kuviomuodostelmia - järjestys ennen kaikkea. Samalla hän myhäilee tyytyväisenä teoriansa vedenpitävää kaavaa; ensin tiukat muodollisuudet alta pois, ja illalla aloitetaan hillitön sikailu alkoholin ja lihallisen ilottelun merkeissä. Kyllä kauris tietää; hän on testannut teoriaansa 25 viimeistä vuotta.

VESIMIES

Omaksi yllätyksekseen hän istuu vappupäivän päätteeksi putkassa tahallisen kansalaishäiriön tuottamisesta. Vesimiestä noutamaan saapunut esimies moittii alaistaan lyhytnäköisyydestä ja harkintakyvyn puutteesta. Masentunut vesimies on edelleen sitä mieltä, että jonakin päivänä hänen humaani unelmansa vielä toimii: muslimit, polvirukoilijat, työväki, riistoporvarit, skinit, somalit, romanit, homot ja humanoidit tulevat yhteiselle brunssille ilman omia, veitsenteräviä ruokailuvälineitä.

KALAT

Antaa muiden hulinoida, mutta kalat ovat uskollisia tyylilleen. Aamulla harrasta sanan tutkistelua kaveriporukan kanssa, sitten sananselitystä pienen naukkailun kostuttamana. Kaloilla on kiero vakioselitysmalli, jolla he vierittävät vastuun taaksepäin aina ensimmäiseen polveen saakka: "kyllä kaanaan häissäkin juotiin viiniä, ei juominen voi olla syntiä." Ja kun kala katsoo utuisilla vaaleanpunaisilla silmillään juuri ennen sammumistaan... on vastapuoli neuvoton.POHOJOLAANE HOROSKOOPPI

Kyseene horoskooppi on kirijootettu piliket silimäkulumas, eikä kirijoottaja ota vastuuta jos joku saa hernehen nöösähänsä!

Sarvipää (23.12.-20.1.)

Sinoot ikuune haaveelija, joka orottaa saavansa vaikka tähäret ja kuun taivahalta. Mitä vielä täs istut, mee hakemahan ne siältä jos miäles teköö. Vai orotakko, notta joku tois ne sullen? Justihin tuallaane saamatoon oot, orotat vaan, notta joka napsahros tuataas nenäs ethen. Ei kuule sellaanen vetele. Jos jotakin taharot tee itte!

Lotraaja (21.1.-19.2.)

Kevätpuali on oikeen lotraajien aikaa. Lotraajakki kukoostaa ku naapukrannin akan naurispelto kesääsin. Lemmen asioos sen sijaha lotraajat on koko alakuvuaren meleko pakkaasen pualella. Mutta syssymmällä törmäät yhtehe häjyhy, ni siinon vakka, kansi ja klapsahrus. Irti ei penteleelläkään!

Sintit (20.2.- 20.3.)

Susso sitte pikkuusen flatkutehe vikaa. Ookku pahimmakki akat! Taharot pärvööttää omat ja muittenkin asiat siinä sivus oli kyset sitte mistä tahansa. Koita ny tukkia suuvärkkis, tahi pese vaikka saipualla.

Pässi (21.3.-20.4.)

Pässiillen tämä vuasi on meleko rakkaurenknapsetta. Alakuvuasi menööki Pässiillä ihimetelles mistä surraa. Kesäkorvalla alakaat kuitenki ittekki havaata, jotta vaapsahaaset ne on jokka korwias kutitteloo. Pässit nähärän tänä vuanna pelekästään suupiälet korvis saakka.

Jästipää (21.4.-21.5.)

Sinoot alati eheroon taharoon krätyysellä päällä, mutta eipähän tua liä sullen mitään uutta. Jästipää jukuri ku oot. Älä ny kuitenkaan vaivu epätoivohon, kyllä sä viälä kehityskelepoone oot, kunhan sullon vaa hyvä kouluttaja!

Pahapari (22.5.-21.6.)

Sinoot sellaanen, joka ei taharo millänsäkkään antaa periks, vaan aina taharot pitää pääs. Koita ny lopettaa tuallaane tyhyjänpäivääne nuhuraaminen ja ota ittiäs niskasta kii, eihän sua tuallaasena kukaan kattele. Josset lopeta häjyylyjäs toukokuuhu mennes, isköö rometiisi takuulla kesäkuulla.

Saksiniakka (22.6.-23.7.)

Sinoot ikuune kihinuttaja ja siällä mihinä liikukki kuuluu melekoone hörötes. Sus sitä tarmua sitte riittää vaikka pikkuuse toisillenkin annettavaks. Sinoot ihiminen, joka teköö kerralla miton päätetty, mitä turhia sitä sitte paapoomahan.

Häjy (24.7.-23.8.)

Luulet notta oot kovakin rooroo. Orotat jotta kaikki menöö justihin siihe lajihin mitä orotat. Ja nuan yleensäkki elät meleko ameriikkaa. Työasias alakaa retajamahan ja sun olis aika antaa itteles ympäri korowia, notta tuallaane loppuus.

Impi (24.8.-23.9.)

Sinäki oot jästipään tavoon krätyysellä päällä vuaren alakupualella, notta sukulaasekki rupiavat epäälemähän, nottet oo saanu sitte viime mittumaarin. Kesää kohoren miälialas kuitenki kohenoo ja rupiat saamahan pläsiäs pikkuuse iloosemmalle ilimehelle.

Puntari (24.9.- 23.10.)

Sinoot alati yhtä tasaasen rauhallinen, notta sivullisiakin välillä hirwittää. Sua ei sitte palijua paina onko juhula vai askaresaika. Kaikki menöö samalla raitillansa. Mitä jos koittaasit vähä rävähyttää ja pistää lekkeripeliksi?

Sarvijaakkoo (24.10-22.11.)

Viäntiä sitte piisaa sarvijaakoolla. Alavariinsa hyppäät, jotta sivullisiaki hirvittää. Koita pikkuusen hirastaa tahtias, muuten saat peräpukamat ennen kesän korwaa riasakses. Tämä koskoo erityysesti miespuaiisia sarwijaakkoja, joita naispeijoonit aharisteloo.

Ritsapoikaane (23.11- 22.12.)

Sinet sitte tajua ku ihimiset vetää sua pulukassansa minkä kerkiää, vaan hymyylet koriasti ja luulet, notta kaikki on hianosti. Sakia saa olla muttei tyhymä! Hyppää ny hyvä ihiminen rannallen kun vielä kerkiät ennenku käy ryättääsesti!


SAVOLAINEN SKOOPPI

Aitosavolaiseen tapaan vastuu tästä jutusta on lukijalla ihtellään!

PÄSSI (21.3. - 20.4.) Pelekkee rakkauven roesketta ens vuonna! Vaekka ylleesä oot kovapäene, nii nyt aivos on muuttunna onnesta hyytelöks. Välillä toentas pistee vastaannii, ies vaehtelun vuoks. Pistät rahhoo kaekkeen turhuuteen, mutta semmosia seleväpäesyyven hetkiä ee sulla oo että moesta huomoesit - puhumattakaa että siitä välittäisit. Mutta vielä se arki alakaa sullakii...

SONNI (21.4. - 20.5.) Yritähän vähä hillitä ihtees, sinä niät vieläkii liijan ussein punasta ja raevostut sen taotta turhan päeten. Toesaalta oot hyvinnii enerkinen ja ihan puhkut tarmoo. Kato kuitennii mihin suuntaan puhkut, sillä suuhykieniassa oes parantamisen varroo. Tilloo aeka hammasliäkäriltä.

VELJ'MIEHET (21.5. - 21.6.) Veljekset on ylleesä ko ilvekset, mutta sinun perhesuhteissas on nyt toevomisen varroo. Viekee ies huonekalut ulos enneku ruppeette selevittelemmää väliänne. Tiijossa on rytinöö - saerasaato ja polliisi kannattaa kuhtua paekalle jo etukättee.

RAPU (22.6. - 22.7.) Sun kukoistukses kuorestaan, kerrankin puhkeaa. Mutta ee kuitenkaa vielä ens vuonna. Terveyen kanssa on pieniä ongelmia; esimerkiks rutto suattaa vaevata.

ILVES (23.7. - 22.8.) Sinusta tuntuu että vanahenet ihan silimissä, korvattii alakaa työntee tupsukarvoo. Mittää et asialle maha, seon sinun kohtalos. Joskushan vanahuus ja viisaus kuuluvat yhteen - mutta ee kuitenkaa sinun tappauksessas.

VANHAPIIKA (23.8. - 23.9.) Ens vuonna viskoot turhat estot nurkkaan ja ruppeet rymyämmään! Liikunta kuuluu entistä tiukemmin sinun ja lähheistes elämään. Erityisen rivakkoo liikuntoo suavat muitten leuat, kun hyö märehtivät sinun tekemisiäs.

PUNTARI (24.9. - 23.10.) Joka vanhoja muistaa, sitä puntarilla piähän! Unoha siis omat ja muihennii velat ja vipit ja aloita uus vues puhtaalta pöyvältä. Unoha myös liiallinen tarkkuus ja muista että likiarvo voep olla arvo sinänsä.

MÄNTYPISTIÄINEN (24.10.- 22.11.) Intohimot jylleevät entistä hurjemmin ens vuonna. Et malta pysyä yhessä kohti, vuan pörreet kukasta kukkaan. Toesaalta ossoot olla niin pisteliäs, etteivät heekomaat sinun kanssas pärjee ollenkaa. Pikkusen armoo voesit osottoo muillekkii.

KUKKO (23.11. - 21.12.) Sinä se haluat olla aena ensimmäesenä ja suuna piänä joka paekassa! Semmosessa elämässä on vuarasa; kaaloja on katkastu pienemmästäe synnistä. Haluasit olla vappaa ku taevaan lintu, mutta se jiä haaveeks; lennot loppuu lyhyeen ja alatulo on yhtä issoo tömähystä. Pysy siis kot'orsilla ja tyyvy siihen että suat tyrannisoija kot'väkkee ja työkavereita.

PORO (22.12. -20.1.) Tällä petterillä on turhan punanen nenä etennii syntymäpäeväsä aekaan! Valomerkki tulloo ennenku huomootkaa ja sen jäläkeen on ihan oma valintas haluatko kävellä vae kontata kottiis. Sinnoot välillä ko vanaha jäkälä; et hyväksy mittää uuvenaekasta. Yritä kuitennii pysyä mualliman menoss mukana, lähe vaekka matkoille. Kannattaa suunnata pohjoseen päen.

VES'MIES (21.1. - 19.2.) Suo siellä, vetelä tiällä - siinä ens vuoen ennuste. Katto vuotaa, pyykkikone särkyy, virtsatietulehus isköö ja nenäliina kastuu - jospa seoroova vues oes vähä aarinkoesempi.

MUIKUT (20.2.-20.3.) Talavi tekköö sinusta ihan tönkön, joten koetappa vähä vilikastua. Herätät kyllä mielenkiintoo muissa ja ihhailijat virittelövät kilivan sinulle verkkojaan. Erityisen hyvin sinulla synkkoo kukon kanssa, jonkinlaene yhteenliittymä on mahollinen ens vuonnakii.


MOROSKOOPPI

Aamulehden Moro-liite

Uudessa kotikaupungissa tähdet vilisevät silmissä siksi, että sopeutumisessa tarvitset kuitenkin niiden apua. Kurkista tulevaisuutesi Moroskoopista, kierrä pahimmat karikot ja löydä kosteimmat keitaat. Muista kuitenkin, että koko tulevaisuuden laskeminen pelkästään Moroskoopin varaan on yhtä riskialtista kuin se, että antaisit Andy McCoyn leikata umpisuolesi.

Oinas 21.3. - 20.4.

Opit Tampereen murretta huomaamatta. Pian muut kielet kuulostavat korvassasi samalta kuin räksyttävä Turun Murre - maailman pahasuisin rakki, joka ei pelkää kuin Siperian noutajaa. Pysy luonteellesi uskollisena, vaikka kuulisitkin olevasi "itteppäinen".

Tamperelaisia oinaita:

Tommi Evilä, pituushyppääjä, Jenni Ahola, mallimimmi, Ville Mononen, lastenohjelmien juontaja

Härkä 21.4 - 20.5.

Joulukuun tienoilla härkää tarvitaan erityisesti. Silloin Tampereelle sataa yleensä pysyvä lumipeite. Saturnuksen ja Neptunuksen neliö on jyrkkä ja pitää huolen siitä, että lumikola liikkuu käsissäsi yhtä huolettomasti kuin serkkunsa Coca pääministerin hyppysissä. Koko kerrostalo ihailee sinua.

Tamperelaisia härkiä:

Mikko Alatalo, laulava kansanedustaja, Maria Lund, näyttelijä, Paleface, rap-artisti

Kaksone 21.5. -21.6.

Kaksonen jos joku tunnetaan puhelahjoistaan. Merkuriuksen kardaaniakselin jytinä lumoaa sinut tamperelaisuuden saloihin niin että humina käy. Vältä seuraavia sanoja: "sä", "siistii" ja "makaaberii", niitten käyttäminen riäväkylässä on makaaperia.

Tamperelaisia kaksosia:

Aarne Honkavaara, Herra Jääkiekko, Veera Degerholm, näyttelijä, Tuija Ernamo, näyttelijä

Rapu 22.6 - 22.7.

Tähtimerkkisi alkaa samalla kirjaimella kuin Raipe, joten ravulta edellytetään erityistä taitoa tervehtiä. Unohda "moi" ja "moikka", päräytä rohkeasti "moro" tai "morjens". Kun vielä muistat, että r-kirjain lausutaan aina pehmeästi "är", on Uranus johdattava sinua kuin tähtitaivas Kolumbusta.

Tamperelaisia rapuja:

Pate Mustajärvi, laulaja, Teppo Numminen, jääkiekkoilija, Reidar Palmgren, näyttelijä-kirjailija

Leijona 23.7. -22.8.

Savannin metsästäjän vainu pelaa Mansesterin asvalttiviidakossa vaivattomasti kuin muurarin käsi, joka heittelee laastia. On täysin irrelevanttia miettiä, ottaisiko mustanmakkaran mausteeksi sinappia vai ketsuppia, kun siihen kuitenkin pitää valkata puolukkahilloa. Jos olet kasvisruokailija, tilaa valavelli (falafel). Pärjäät kyllä.

Tamperelaisia leijonia:

Marja Tiura, kansanedustaja, Pekka Paavola, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Theon, laulaja

Neitsyt 23.8 - 22.9.

Sähäkkä etiäinen kertoo, että rakastut Tampereeseen niin tulisesti, että pipasi roihahtaa tulipalopakkasessa lieskoihin. Saat palokunnan yksiköt perääsi. Osa tähtimerkin edustajista pitää siitä ja osa ei, mutta niin se vain on. Voi myös olla, ettei näin käy.

Tamperelaisia neitsyitä:

Tiina Lymi, näyttelijä, Esko Roine, näyttelijä, Kari Peitsamo, muusikko

Vaaka 23.9.-22.10

Neptunuksen kolmio on kärjellään seisova. Terävä kärki pistelee selkääsi ja saa sinut punnitsemaan, olivatko ne tärskyt sovittu Mustalahteen vai Mustaanlahteen. Päätät yhtä helposti kuin ompelija lankansa, kun muistat että yhdysnimissä alun adjektiivi taipuu Tampereella aina.

Tamperelaisia vaakoja:

Elina Vettenranta, tangokuningatar, Kiira Korpi, taitoluistelija, Oras Tynkkynen, kansanedustaja

Korppiooni 24.10-22.11.

Skorpioni pärjää pisteliäisyytensä takia Tampereella helposti, vaikka Tammerkosken rannoilla terhakasta sanailua kutsutaankin vinoiluksi. Muista kuitenkin, että manselaiset ovat tottuneet hutkimaan sanan säilällä; pettymys on vain harvoin iloinen asia.

Tamperelaisia korppiooneja:

Kalervo Kummola, jääkiekkovaikuttaja, Heikki Salo, muusikko, Petra Karjalainen, näyttelijä

Jousimiäs 23.11.-22.12.

Löydät onnesi kesällä Kaupista ja talvella Osmonpuiston kallion suojista, sillä sieltä löytyvät jousiammuntaradat. Viini tyhjenee huomaamatta, mutta ei se mitään. Alkon myymälöitä kaupungissa on kymmenen, ja nuolethan voi aina käydä keräämässä.

Tamperelaisia jousimiehiä:

Karoliina Blackburn, näyttelijä, Markus Kajo, pakinoitsija, Teemu Lehtilä, näyttelijä

Kauris 23.12.-19.1.

Jostakin syystä, ehkä Venuksen rajun kallistuman takia, käytät suuren osan talvestasi lukemalla Pablo Nerudan tuotantoa. Keväällä havahdut Tampereen järvien kauneuteen ja kirjoitat niistä teoksen Tamdien mainingit.

Tamperelaisia kauriita:

Rosa Meriläinen, kansanedustaja, Ilkka A. Jokinen, näyttelijä-uutisankkuri, Riku Suokas, stand up -koomikko ja teatterinjohtaja

Vesimiäs 20.1.-19.2.

Suuri sisävesikaupunki tarjoaa vesimiehelle romantiikan saralla kotikenttäedun. Koska järvet ovat joko jäässä tai niiden vesi sameaa, kannattaa seuralainen viedä Särkänniemen akvaarioon katsomaan, heijastusivatko Saturnuksen renkaat rasboroiden parvista. Muista, että "eisevväliä" tarkoittaa Mansessa kyllä.

Tamperelaisia vesimiehiä:

Anneli Saaristo, laulaja, Timo P. Nieminen, pormestari

Kalat 20.2.-20.3.

Karta Tammerkosken rantoja, sillä siellä vaanivat miehet vapoineen. He eivät aina muista, että toimiva kalasuhde vaatii maistuakseen molemminpuolista ymmärrystä. Älä kääriydy sanomalehteen vapaehtoisesti, tai pelisi on pelattu. Harrasta reippaasti.

Tamperelaisia kaloja:

Raimo Helminen, jääkiekkoilija, Ari Hjelm, jalkapallovalmentaja, Silakka, Moro-lehtiMAAILMAN MASENTAVIN HOROSKOOPPI

Oinas

Olet "uudisraivaajatyyppiä" mutta halveksit muita ihmisiä. Olet äkkipikainen ja kärsimätön etkä välitä toisten neuvoista. Et ole erityisen miellyttävä henkilö.

Härkä

Olet käytännöllinen ja itsepintainen. Teet työtä kuin hullu. Useimmat pitävät sinua uppiniskaisena ja härkäpäisenä. Olet poliittinen fanaatikko.

Kaksoset

Olet nopea ja älykäs. Molemmat sukupuolet pitävät sinusta, koska olet biseksuaalinen. Odotat saavasi kaiken mitättömin ponnistuksin. Olet helppo-heikki ja sinulla on taipumusta sukurutsaukseen.

Rapu

Olet sympaattinen ja ymmärrät toisten ongelmia. Sinua on helppo käyttää hyväksi ja muut naureskelevat sinulle takanapäin. Lykkäät aina asiasi huomiseen ja sen tähden sinusta ei koskaan tule mitään. Suurin osa sosiaaliavustusta nauttivista henkilöistä on rapuja.

Leijona

Kuvittelet olevasi synnynnäinen johtaja. Muut pitävät sinua kiipijänä. Useimmilla leijonilla on simputtajan luonne. Olet turhamainen etkä pidä rehellisestä arvostelusta. Röyhkeytesi on inhottavaa. Jalopeurat ovat varkaita.

Neitsyt

Olet johdonmukainen ja inhoat epäjärjestystä. Pikkutarkkuutesi raivostuttaa muita. Olet kylmä ja tunteeton ja nukahtelet rakastellessasi. Neitsyistä tulee hyviä bussinkuljettajia.

Vaaka

Olet taiteellinen ja sinulla on vaikea pitää jalat maassa. Jos olet mies, luultavasti sinulla on homoseksuaalisuustaipumuksia. Onnistut työ ja raha-asioissa mainiosti. Vaaka-naiset onnistuvat myös prostituutiossa. Vaa'at kuolevat sukupuolitautiin.

Skorpioni

Olet ovela liikeasioissa eikä sinuun voi niissä luottaa. Pääset huipulle, koska olet täysin häikäilemätön. Useimmat skorpionit murhataan.

Jousimies

Olet optimistinen ja innostunut. Sinulla on uhkarohkea taipumus luottaa onneesi, sillä olet täysin lahjaton. Suurin osa jousimiehistä on alkoholisteja tai huumausaineiden käyttäjiä. Muut pitävät sinua naurettavana.

Kauris

Olet vanhollinen ja pelkäät riskejä. Et tee juuri mitään ja olet laiska. Yksikään kaurisihminen ei ole tehnyt mitään merkittävää tässä maailmassa. Kauriitten ei pitäisi pysyä kauaa aloillaan sillä heillä on taipumus juurtua kuin puu paikoilleen.

Vesimies

Sinä olet kekseliäs, mutta samalla mustasukkainen ja omistushaluinen. Valehtelet paljon. Toisaalta olet piittaamaton ja epäkäytännöllinen Siksi teet samat erehdykset aina uudelleen ja uudelleen. Ihmiset pitävät sinua tyhmänä.

Kalat

Sinulla on vilkas mielikuvitus ja kuvittelet usein, että salaiset agentit vakoilevat sinua. Et tee juuri vaikutusta lähimmäisiisi, joita harmittaa pöyhkeytesi. Sinulta puuttuu itseluottamus ja olet yleensä pelkuri. Kaloilla on taipumusta kiduttaa pieniä eläimiä.HOROSKOOPPI MEÄN KIELELLÄ

Pässi

(21.3.-20.4.)

Pässeile tämä vuosi on mahotonta hellustamista. Niinko riivattu olet, ihmettelet ittekki, mikä rietas sielä päässä surraa. Kesä ko tullee, alat kuitenki ittekki havaittehman, että taisi olla sääski. Pässit nähhään tänä vuona aina niin mahottoman maireina, että oikein sivulisia ällöttää kattoa.

Sonni

(21.4.-21.5.)

Sie se olet aina ko persheele ammuttu karhu, jatkuvasti on nokka huulen päälä. Ittepäinenki olet ko mahoton. No älä nyt kuitenkhan ala möökymhän, kyllä sinustaki vielä jotaki tullee. Pittää vain löytää hyvä kouluttaja tuomosele ärmätile!

Kaksonen

(22.5.-21.6.)

Et ymmärrä sitten milhän antaa mishän asiassa perhän, aina vain vänkäät ja piät Ei sinua kukhan tuomosena ala vahtaahman. Josset sie lopeta tuota tieraamista toukokuuhun mennessä, niin paha sinut perrii viimeisthän syksylä.

Krapu

(22.6.-23.7.)

Sie olet mahottoman aikhaansaapa ihminen. Missä vain sie kylälä liikukki, niin sieltä kuuluu mahoton plutina. Sinussa sitä riittää enerkiaa vaikka muilekki jaettavaksi. Jos sie jotaki päätät tehä, niin siehän sitte tehet sen. Muista kuitenki välilä löysätäkki, johan sinua kaehtiva naapurikki.

Leijona

(24.7.-23.8.)

Luulet olevasti kovaki poika. Ootat että kaikki mennee aina justhin niinko sie itte haluat. Ylheensäkki kuljet aina nokka pystössä. Ei kannattais: sinun työasiat alkavakki menehmän hunningole. Jos sulla on ämmä tai äijä, seki kerrää kampsunsa ja häipyy kläpitten kanssa * eihän tuomosta mulkvistia kestä kukhan. Ala jo hyvä ihminen hillittehmän ittesti!

Hieho

(24.8.-23.9.)

Sie olet yhtä riethaallisena ko sonniki vuen alkupuolella. Kläpikki pelkäävät tuomosta pöröä ja sukulaisekki alkava eppäilemhän, että sinua on vishin sitä on pietty puutheessa juhannuksesta asti. Kessää kohen sulla kiirit kuitenki paranee. Voi hyvinki olla, että näkkyy sinuki pläsilä pikkusen ilosempi ilme, ainaki kerran.

Puntari

(24.9.- 23.10.)

No sie se olet aina yhtä tasanen, oikein sivulisiaki välilä pölättää. Vishin luuleva sinua joksikki tsompiksi, nulppea olet ko mahoton. Sinua ei hetkhauta, oliko pyhä vai arki, ko kaikki mennee sitä samaa rattaa. Sinun pitäis vasitenki vähän rävhäyttää. Pistäppä kunnola ranttaliksi ja katto sitte minkä näkösiksi muitten naamat mennee!

Skorppioni

(24.10-22.11)

Sulla piisaa vientiä: alituisheen laukot niin että ihmisekki jo ajattellee.Yritä nyt vähän hiastaa vauhtia, muuten makkaat raatona ennen kessää. Etenki niitten miespuolisten skorppioonien, joita naisleijonat ahistelee, kannattaa olla vähän pölkösilhän.

Jousiäijä

(23.11- 22.12.)

Sie raukka se et hoksaa, vaikka sinua viehän ko pässiä narussa. Hymmyilet vain ja luulet että hyvin mennee. Yksinkertanen saapii olla muttei pöljä! Hunteeraa nyt hyä ihminen tilannettasti! Ota kintut allesti ja häivy ennenko kaikki mennee persheelleen!

Peura

(23.12.-20.1.)

Solet yks iänikunen taivastelija, ootat saavasti vaikka tähet ja kuunki taihvaalta. Mitä rietasta sie siinä vielä tökötät, painu hakehman net sieltä jos halvat. Vai ootaksie että net joku sulle raakaa kotia? Justhiisa tuomonen sie olet, ootat vain että kaikki kannethan nokan ethen. Ei kuule onnistu. Jos jotaki halvat, tehe itte!

Vesiäijä

(21.1.-19.2.)

Kevhäälä nämät lutraajat friskaantuvat mahottomasti ja alkavak kukkimhan ko mettäperän ämmän kukkapenkki kesälä. Rakkauen asioissa vesimiehet oovak kyllä koko alkuvuen aika laila ulala. Jaa no vishin syksypuolela voi olla että törmäät yhtheen tyyphin, mutta ei voi sanoa varmaksi. Jos niin käypii, niin siinä sitä olhan. Palluuta entishen ei ole.

Silhakat

(20.2.- 20.3.)

Sie olet aina ollu ko mikäki hökäle! Haluat lappaa omia ja muittenki asioita siinä sivussa, oli homma sitte mikä vaineski. Koita nyt tukkia lärvisti, pese se vaikka saipuala. Käytäppä vaihtheeksi enerkioitasti vaikka raha-asioitten hoitamisheen, tuomonen persaukinen ko aina olet ollu.TUTKIJOIDEN HOROSKOOPIT

Oinas:

Mitäpä olisi labra ilman Oinasta? Luultavasti täysin samanlainen, sillä tylsempää ja valjumpaa tyyppiä saa hakea. Oinaan mielikuvitus laukkaa ylikierroksilla kun hän joutuu miettimään mitä söisi, eikä seksielämää kannata edes mainita. Seinänvärisiin vaatteisiin pukeutuvana kameleonttina Oinas varoo voimakkaiden ruokien ohella myös kaikenlaisia mielipiteitä ja hengittämistä. Yön pimeinä tunteina Oinas saattaa haaveilla omasta ajatuksesta, mutta tulee järkiinsä aamulla. Innovatiivisuudessaan Oinas kukoistaa kuin Gobin erämaa.

Motto:"Aivan"

Tällä viikolla: Elämäsi on yhtä tasapaksua ja yllätyksetöntä kuin ennenkin, säästät lukemalla saman horoskoopin joka viikko.

Härkä:

Hidasälyisenä ja jahkaavana jäät usein nokkelampien tovereidesi jalkoihin. Voit olla varma että suurin osa sutkauksista menee sinulta ohitse, koska on hyvä että suoriudut edes töistä jotka koulutettu simpanssikin osaisi tehdä. Kaikkien onneksi olet varustettu laakamadon kärsivällisyydellä, jolla saat lopulta työsi loppuun, tosin vuosia muiden jälkeen.

Motto:"Odottakaapas hetkinen..."

Tällä viikolla: Varo sammaloitumasta pöytääsi kiinni

Kaksonen:

Looginen, kylmä ja matemaattinen kaksonen on omiaan tutkimuksessa jotka vaativat omat aakkosensa ja kielensä. Kalsea kaksonen ei alennu ymmärtämään huumoria ellei se ole l33t. Vaikka kaksonen onkin vaihtanut ihmisyytensä mikropiireihin ja käyttänyt munasarjansa kokeisiin, ei labra pärjäisi ilman tätä ylimielistä kusipäätä joka ainoana osaa tehdä ne vaativat matemaattiset analyysit. Kaksosen älylliset taidot ovat omaa luokkaansa, toinen aivopuolisko voi tehdä töitä samalla kun toinen irkkaa muiden nörtti-kaksosten kanssa.

Motto:"2nen = l33t ubrHx0r"

Tällä viikolla: Osoitat koesarjallasi miten ylivertainen olet älyllisesti muihin verrattuna ja tukehdut omaan erinomaisuuteesi. Hautajaisesi ovat #monttubileet-kanavalla.

Rapu:

Ravun selkein ominaisuus on hänen täydellinen kädettömyytensä joka heijastuu parhaiten motoriikalla jonka rinnalla yksijalkainen elefanttikin olisi sulava. Mikäli joku erehtyy päästämään ravun labraan, voidaan paikka sulkea samantein. Yksikään sähkölaite ei toimi ravun logiikan ja hermostuneiden säätöyritysten jäljiltä - tietokoneista puhumattakaan. Täystuhoina ravut siirtyvät tieteessä usein biologian, murretutkimuksen tai kotieläin-filosofian pariin tai heidät siirretään pihalle pieneen lasikuutioon ja jätetään sinne. Rapuja siirtoistutetaan kilpailijoiden ryhmiin työtä hidastamaan, usein ravut kuitenkin tunnistaa kelmeän vaaleista hiuksista ja purkkapalloista.

Motto:"Voisko joku auttaa?"

Tällä viikolla: Onnistut muiden huomaamatta pääsemään käsiksi siihen ainoaan laitteeseen joka vielä toimi. Se siitä.

Leijona:

Kaikkien esikuvana toimivalla leijonalla on loppumaton kiinnostus seminaareihin, konfrensseihin ja palavereihin. Sekä omaan ääneensä. Sosiaalisena ihmisenä ja esikuvana leijonat ovat niin vakuuttuneita omasta erinomaisuudestaan että luennoivat varmuuden vuoksi palavereissa kaikki kahteen kertaan. Jos joku erehtyy kysymään mitä leijona tekee työkseen, on parasta perua joulu- ja juhannusmenot. Kahden leijonan kohdatessa vertailu alkaa sikiökaudelta.

Motto: "Minä, minun ja minusta"

Tällä viikolla: Sinusta tuntuu että maailma haluaa kuulla mitä mieltä olet uusimmista Naturen tuloksista. Pöydän alla jaetaan korvatulppia.

Neitsyt:

Herkkähipiäinen, tuittupäinen ja oikukas neitsyt kerää neuroottisella käytöksellään ystäviä yhtä varmasti kuin Paavi petikavereita. Neitsyen mieli muuttuu labrassa varmemmin kuin vuorovesi eikä professorikaan uskalla arvostella hänen lukuisia ja jatkuvasti muuttuvia projektejaan. Kaikkien onneksi peer review toimii anonyymisti, eikä tiedemaailman tarvitse pelätä neitsyen kostoa. Koulutuksestaan huolimatta neitsyet nauttivat irrationaalisista neurooseista hiuksia ja halkeamia kohtaan ja ilostuttavat pakkoliikkeillään ympäristöään.

Motto:"Mutta entä jos kuitenkin?"

Tällä viikolla:Teet jotain odottamatonta, kuten aina ennenkin

Vaaka:

Jokainen labra tarvitsee vaakaa. Tasapainoinen ja täydellinen vaaka saa raivon valtaan vähäisemmät työntekijät. Kun itse täydellisyys on materialisoitunut labraan, joutuvat luonnonlait taipumaan hänen mittauksiensa edessä. Pyrkiessään täydelliseen harmoniaan tieteessä, vaaoilla on paha tapa jäädä loppumattomaan silmukkaan josta havahtumiseen he tarvitsevat kunnon potkun omahyväiselle perseelleen. Rauhallisuudessaan vaa'at sopivat hyvin verkonpainoiksi.

Motto:"Se menee näin"

Tällä viikolla:Saat onnistumaan kokeen jota olet valmistellut viikkoja. Työkaverisi hajoavat siihen.

Skorpioni:

Intohimoinen ja raivokas skorpioni heittäytyy koko sielullaan työhönsä ja elää tulosten mukaan onnensa kukkuloilta murheen syövereihin. Kaikkien onneksi skorpioni on taipuvainen katkeruuteen kaikkia niitä kohtaan joilla menee paremmin. Muihin hyviin ominaisuuksiin voidaan lukea pitkävihaisuus ja kärkäs kieli, joka suolaa labran tekniset nopeammin kuin Atria joulukinkut. Skorpionit ovat kuitenkin älykkäitä - lähinnä löytämään vikoja ympäristöstään. Skorpionien pisteliäs ja raivokas elämä on usein lyhyt - aneorysman puhkeaminen korjaa useimmat ennen sydänkohtausta.

Motto:"Niin, kyllähän se minullakin toimisi JOS..."

Tällä viikolla: Saat hienoja tuloksia joista petyt, katkeroidut ja haudot kostoa maailmalle. Hakeudut hoitoon.

Jousimies:

Natseillakin oli omia tiedemiehiä, jousimiehelläkin on siis paikkansa. Täysin moraalittomia jousimiehiä löytää tupakkateollisuudesta, kehittämässä pandanlihatuotteita ja kloonaamasta itseään. Jousimiestä kiinnostaa vain palkan suuruus ja se miten usein se tulee. Työkavereina jousimiehet ovat joustavia "lainaamaan" tuloksia ja reagenssejä naapureilta, tekemään kokeita ilman kontrolleja ja "korjaamaan" saamansa tulokset mieleisikseen. Jousimiehet ovat hyvää pataa kaikkien kanssa, joilla on heille jotain tarjottavaa, muutoin keskustelu loppuu lyhyeen.

Motto:"Mikä ettei jos siitä vain maksetaan"

Tällä viikolla: Sinulle avautuu erinomainen mahdollisuus edistää omaa uraasi ja tienata mukavasti. Ketään ei varmasti haittaa jos Pohjois-Korea saa uuden bioaseen.

Kauris:

Mitä olisi labra ilman omaa lab-bitchiä? Vittumainen, suulas ja elähtänyt kauris pitää johtavassa asemassa nuoret tutkijat kurissa ja lietsoo eripuraa teknisten keskuuteen. Kukaan ei uskalla puuttua kiukkuisen PMS-kauriin puheisiin vaan mielummin siirtyy t-paidassa siivoamaan pakkashuonetta - viikoksi. Komeat miehet saavat hetken armoa kauriin häijyltä kieleltä, mutta bitch mikä bitch. Kesällä miehiä tulee lisää ja entiset saavat unohtua. Miespuolinen kauris on nariseva vastarannankiiski, joka juo murheisiinsa. Kauriiden urakehitys etenee usein reittä pitkin ja pysähtyy reisien väliin.

Motto:"Ai sä tulet mulle tuollaista syöttää!"

Tällä viikolla: Joku vitun kusipää tulee avautumaan sulle likaisista dekoista ja joudut syöttämään sille ääliölle kaikki labran biojätteet kuukauden ajalta - peräsuppona.

Vesimies:

Tutkimusmaailma tulisi hyvin toimeen ilman vesimiehen kaltaisia haihattelijoita, mutta maailma tarvitsee pellejä. Vesimiehet innostuvat lapsen tavoin kaikesta uudesta ja muuttavat mielipidettään huomaamattaan nopeammin kuin Fortumin tuulimyllyt nopeuttaan. Myös rajatieteet kiinnostavat heitä sillä naurettiinhan Einsteinillekin. Maailma nauraa myös vesimiehille, jotka koittavat kuvata kaivoissa kulkevia energiavirtoja jotka ufolla laskeutuneet maahiset ovat jättäneet. Vesimiehet uskovat myös joulupukkiin.

Motto:"On aivan mahdollista..."

Tällä viikolla: Löydät internetistä kiintoisan sivuston jonka kertomat faktat vaikuttavan täysin loogisilta maailmankatsomuksesi kanssa. Päätät perehtyä Niuvanniemen suljetun instituutin julkaisuihin paremmin.

Kalat:

Nykyään juoruämmiä kutsutaan tehokkaiksi verkostoitujiksi - kalat edustavat verkon reikiä. Kalojen informaatioverkosto vetää vertoja sotilastiedustelulle ja on paljon laajempi. Mikäli kalat eivät tiedä jokaisen seksuaalista suuntautumista, seurustelusuhteita ja viimeisimpiä kuulumisia, johtuu se siitä että he ovat juuri tulleet lomalta tai aivokuolleita. Nämä juorunnälkäiset laiskurit sälyttävät työnsä muiden hoidettavaksi jotta voivat itse edistää tiedonkulkua työpaikan pikkujoulujen jälkeen. Ahkerimmat kuvaavat aina kaiken talteen ja nauttivat parhaista otoksista oman luottorinkinsä kanssa.

Motto:"Oletko kuullut?"

Tällä viikolla: Saat tietoosi todella mehukkaita juoruja eräästä tyypistä joka käyttää kaiken aikansa työkavereitten selän takana juoruamiseen.LÄÄKÄREIDEN HOROSKOOPPI

Oinas:

Oinaan lääkäriammatti alkoi jo pienenä, lemmikkieläinterapian parista. Aikuiset Oinaat ovat muodossa tai toisessa tekemisissä eläinten kanssa, joko koiranvirassa peräpohjolan terveyskeskuksen ainoana lääkärinä tai eläinlääkärinä Juupajoella. Heille niin läheisten eläinten tavoin myöskin Oinaiden sielunmaailma on yksinkertainen, 8-16 ja 22-06 töitä, jonka jälkeen kerälle nukkumaan - mahdolliset rapsutukset ovat aina plussaa. Oinaat tunnistaa klinikassa takista, jossa eläintenkarvat näyttelevät suurempaa roolia kuin stetoskooppi - erikoisalasta huolimatta. Oinaat kykenevät samaistumaan eläimiin myös paremmin kuin niiden omistajien huoliin. Tyypillinen näky onkin Oinas lohduttamassa tyhmästä omistajasta kärsivää lemmikkiä.

Motto: "Mä olen vähän niinkuin oikea lääkäri"

Tällä viikolla: Saastamoisen vasikka on perätilassa ja Kolehmaisen ylipainoisella kissalla on taas suolinkaisia.

Härkä:

Suurpiirteiset Härät päätyvät ennen pitkää ortopediaan, vaikka kuvittelevat vielä opiskellessaan olevansa tulevia neurokirugeja. Ikävä kyllä kuivan maan manaatin koordinaatiolla ei tuumoreita poistella, mutta luiden liittäminen vielä onnistuu - jotenkuten. Ikävä kyllä anatomia on aina tuottanut huonomuistisille Härille ongelmia, siksi Härkä saattaa kesken operaation alkaa tunnustelemaan omia jäseniään. Härkien pitkästä pinnasta on kuitenkin hyötyä sairaalaympäristössä, hoitajien jatkuva kuittailu menee heiltä yleensä täysin yli, eikä kandityttöjen tirskunakaan turhaan häiritse sitä ainoaa aivosolua. Härän tunnistaa yleensä hämmentyneestä katseesta joka etsii nurkkaa huoneesta.

Motto: "Jos mää tohon laitan ton tekonivelen, niin kumpaas suuntaan sen pitää ny kääntyä?"

Tällä viikolla: Ylilääkäri on vihdoin huomannut sinut ja tarvitsee juuri sinun apuasi. Kannat ylpeänä koko illan tiiliä hänen kesämökilleen.

Kaksoset:

Verta, yäk. Siinä ajatus joka oli kantavana teemana Kaksosen uravalinnassa. Siksipä radiologia sopii Kaksoselle kuin sakset potilaan paksusuoleen. Päivät täyttyvät kliinisten kuvien tarkastelusta ja vain joskus ikävänä tehtävänä on törmätä sairaaseen potilaaseen. Pitkällä kepillä tökkimällä potilaat pysyvät sentään pöpöineen tarpeeksi kaukana ja ainahan telelääketiede mahdollistaa etäkonsultaatiot Lapin majalta. Kaksosella on kuitenkin joskus halu perinteiseen heroistiseen lääketieteeseen, varsinkin kun sukulaiset naureskelevat Green Wingin Alan Stathaminkin olevan erikoistuva radiologi. Tämän mielihalun tullessa Kaksonen kuitenkin määrää itselleen pirtua ja parantelee itseltään krapulan. Joskus hihitellen ottamalla itsestään digikuvan ennen ja jälkeen.

Motto: "Kirkkaita, kauniita kuvia sisuksista, ilman verta ja limaa"

Tällä viikolla: Käytät MRI:tä löytämään salkkusi syövereihin kadonneet avaimet

Rapu:

Rapu tunnetaan opiskeluaikanaan sinä tyyppinä joka osallistui jokaiseen opiskelijatapahtumaan ja järjestötoimintaan - samalla käyden viidettä tai kuudetta uusintaa tenteistään. Läpäisten klinikkakynnyksen rimaa hipoen Ravut ovat säätämässä harjoitustyöaikojaan ja ryhmäjakojaan koko ajan uusiksi, aina löytyy menoja jotka ovat heille tärkeämpiä kuin koulutus. Syventävät Ravut tekevät mielellään parityönä ja on suorastaan rikollista että syventävien teosta ei makseta yhtään enempää, sillä eihän tuolla summalla pääse edes rikastumaan. Klinikassa Terveysportti ja Käypä hoito-ohjeet ovat kovassa käytössä ja Ravut mielellään konsultoivat Kaloja tai Skorpioneja - aamiaisen valinnassa lähtien. Altruitistiset Ravut uskovat vielä ihmisiin ja yhteiseen hyvään kuin kuuhun nousevaan.

Motto: "Ootas kun katson kalenteristani"

Tällä viikolla: Todella kiinnostava seminaari sattuisi yhtä aikaa sauvakävelyseuran syyskokouksen ja osaston virkistysillan kanssa päällekkäin. Luvassa on siis tiukkoja päätöksiä.

Leijona:

Neurokirurgi. Minä. Neurokirurgi. Tässä leijonan ajatukset aamusta iltayön viimeisiin tunteihin. Ammatti-identifikaatio on osunut tässä uraohjuksessa täydellisesti kohdalleen, sillä jo kohdussa sikiönä Leijona harjoitteli mikromanipulaatiota ja hermojen yhdistämistä- omiensa. Vahvan egon omaavalla Leijonalla on itsensä lisäksi vain muutamia muita kiinnostuksenkohteita - omat suoritukset, cv ja oma eteneminen. Statukseen kuuluvan golfin ja pokerin lisäksi Leijonien harrastuksiin kuuluvat hoitajien ja kandien kyykytys sekä Rotarien piinaaminen kertomuksilla klinikasta. Onneksi Leijonilla on yleensä jokin vika, jota he kompensoivat pitkillä ja tehokkailla urheiluautoilla tai ylettömällä koristautumisella.

Motto: "Potilas menehtyi loistavasti suoritetusta leikkauksesta huolimatta"

Tällä viikolla: Saat hoitajat kaikkoamaan käytäviltä jo partavetesi/hajuvetesi tuoksulla. Päätät annostella sitä seuraavana päivänä puoli litraa enemmän.

Neitsyt:

Kun tapuli on täynnä lepakoita ja pari ruuvia on muutenkin löysällä batmobiilissa, on ongelmia syytä alkaa käsitellä jo opiskeluaikana, kurssikaverien hermojen kustannuksella. Terapioiden ja analyysien ammattilaisena neuroottiset neitsyet ajautuvat psykiatriaan kuin koit juhannuskokkoon. Kun oman pollan diagnoosilista on pidempi kuin S. Freudin leikkausten anamneesi, alkaa Neitsyt olla valmis ammattilainen. Herkkänä tarkkailijana ja muiden tuntemusten haistelijana hän keskittyy hoitamaan ihmisten ongelmat tehokkaasti ja hienovaraisesti - 3x 200 mg Diapam + 1 kpl tarpeen vaatiessa- hoitaa potilaan hiljaiseksi ja antaa aikaa neitsyen omien ongelmien miettimiseen.

Motto: "On selvää, että potilaan ongelmat johtuvat moniselitteisestä yleispsykiatrisesta oireyhtymästä, joka vaatii pitkäkestoista lääkehoitoa yhdistettynä ekstensiiviseen psykoterapiaan (lue: ei harmainta aavistusta mikä sitä saakutin hullua vaivaa)"

Tällä viikolla: Drapetomania, kaikki oireet täsmäävät sinuun! Ilmankos elo psykellä on ahdistanut viime aikoina.

Vaaka:

Vaa'at pitävät itseään elämän ja kuoleman porttien vartijoina - ajautuen erinäisten hylkimisreaktioiden seurauksena sitten patologiaan. Nämä kiistatta erikoiset persoonat viihtyvät vainajien parissa erinomaisesti- harva väittää heille vastaan tai kaipaa pameja. Toimiessaan kudosnäytteiden diagnoosien parissa nämä modernit Anubikset pääsevät tuomitsemaan potilaan raskaisiin kemoterapian hoitojaksoihin tai takaisin sohvalle jatkamaan mitätöntä elämäänsä. Tämä asenne näkyykin vaakojen asenteessa maallisia vaivoja kohtaan, eläessään toinen jalka haudassa mitättömät pikkuseikat kuten verot ja katsastukset eivät jaksa heitä kiinnostaa. Sen sijaan kalmojutut ja erikoinen huumori kukoistavat Vaakojen parissa.

Motto: "Ja katsotaanpas mihin sinä sitten kuolit"

Tällä viikolla: Et ymmärrä miksei kandeja huvita hauska juttu, johon liittyy saha ja kuukausi hukkuneena ollut kalmo.

Skorpioni:

Kiistattoman lahjakkaat Skorpionit loistavat kirkkaina kuin kynttilät poliklinikan pikkujouluissa ja sitten palavat loppuun parissa vuodessa. Valittuaan tai luotuaan mahdollisimman haastavan ja epätoivoisen erikoisalan kuten non-invasiivisen sydän-transplantaation he paiskivat raivokkaasti töitä, kunnes musertuvat väistämättömien luonnonlakien alle. Tyylilleen uskollisina he kuitenkin kiistävät kaikkien faktojen olemassaolon ja pyrkivät viimeiseen saakka kannustamaan potilasta parantumaan - yleensä sulkeistyyliin: Parane! Parane nyt, kurja! Skorpioneja saattaa löytää mitä erikoisimmista paikoista, aina ensi-hoitoyksiköistä Terho-kotiin - johon loppuunpalaneet Skorpionit kärrätään. Nämä häntäheikit ovatkin olleet esikuvana monelle tv-sarjan hahmolle, yleensä niille jotka kaulaansa myöten veressä pyrkivät vielä elvyttämään kaksi kuukautta sitten kuollutta vainajaa.

Motto: "Minä en voi epäonnistua!"

Tällä viikolla: Koet lopultakin onnistumisen hetkiä, kollegasi vaihtavat potilaasi salaa terveeseen.

Jousimies:

Kun rahasta on kyse, on Hippokrates väärässä. Ja mitäpä pederastiaa harrastaneet kreikkalaiset ymmärtäisivätkään vakuutuslääketieteen tai sotilaslääketieteen hienouksista. Kun muun lääkärikunnan mielestä potilas on pysyvästi halvaantunut ja vakavasti masentunut, voi Jousimies potilasta näkemättä arpoa diagnoosiksi lievän ja ohimenevän liikuntarajoitteen joka johtuu urheiluharrastuksesta. Maanpuolustuksellisesti taas 39 asteen kuume ei haitannut Talvisodassakaan, rauhan aikana moista tuskin huomaakaan; KP. Oman klinikan pyörittäminen ja tupakkateollisuudelle lausuntojen jakaminen ovat Jousimiesten mieliharrastuksia, mutta olisihan elämä kuivaa ilman kiiltokuvamaista perhettä ja tärkeitä kavereita, joille voi määrätä - ohimenevästi tietenkin- keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä.

Motto: "Medisiina on hyvä ajatus, mutta eihän se elätä."

Tällä viikolla: Suomen Hiihtoliitto tarvitsee ammattiapuasi, sillä plasmalaajentajat ovat lopussa.

Kauris:

Kauriit ovat luotuja johtotehtäviin. Oli kyseessä sitten yliopistollinen sairaala tai mielisairaalan päivähuone, heidän terävä kielensä ja vielä terävämmät kyntensä pääsevät oikeuksiinsa pienissä suljetuissa tiloissa joissa on paljon ahdistuneita ihmisiä. Paniikin luominen, terävät rankaisuiskut ja nöyryyttäminen pätevät myös sitä paremmin mitä koulutetumpia ihmiset ovat. Kauriit loistavat myös kouluttajina, pienten epävarmojen kandien kyykyttäminen tiukoilla kompakysymyksillä saa nämä sarvipäät loistamaan kuin Petteri Punakuonon nenä jouluna. Ei kuitenkaan pidä erehtyä siinä että Kauriit olisivat tarkoituksellisen ilkeitä: tälläinen rinnastus vastaisi maanjäristyksen vertaamista lievästi ärsyttävään.

Motto: "Et kai sinä vain kuvitellut pystyväsi siihen?"

Tällä viikolla: Organisaatiossa avautuu mahdollisuus vaikuttaa ihmisten työsuhteisiin ja palkkaukseen. Joulu on tullut!

Vesimies:

Homeopatia, kirlian-kuvaukset ja kreationismi. Siinä Vesimiehen credo. On hämmästyttävää miten vähän luonnontieteen perusteita kuuden vuoden lääketieteellisestä koulutuksesta voikaan jäädä Vesimiehen päähän. Jos jotain on esitetty paperille asti, on se täysin mahdollista myös potilaalla, sillä emmehän kaikkea tiedä- kuten emme sitäkään vaikuttaako painovoima huomennakin haihattelevaan Vesimieheen. Terveyskeskuksen vastaanotolla nämä omassa kuplassaan elävät viirupöllöt saavat ilahtuneita asiakkaita nelikymppisistä perheenemännistä jotka ovat juuri Avotaakasta tai Kodin Kuupakkesta lukeneet miten veden muistilla voi olla vaikutusta hiivasyndrooman jälkeiseen happo-emästasapainoon. Ja Vesimies suosittelee vaihtoehtoisena hoitomuotona energiaterapiaa yhdessä Obecalp:in kanssa - eihän hänellä enää ole jäljellä oikeuksia myöntää mitään muutakaan.

Motto: "Kun ajattelee niitä geenejä, niin eihän se oikein ole niitä ihmisten ruokaan laittaa"

Tällä viikolla: On todennäköistä että tälläkin hetkellä Vesimies lukee tätä horoskooppia ja ihmettelee sen paikkansapitävyyttä.

Kalat:

Ihmisläheiset Kalat ovat uineet lähes huomaamattaan erikoisalaansa, eli Naistentauteihin ja synnytyksiin. Mikä olisikaan mukavampaa kuin pullautella ulos vauvoja ja iloita uuden syntymän ihmeestä? Tietenkin kahvipöytäkeskustelut hoitajien, kätilöiden, sosiaalityöntekijöiden ja vahtimestarien kanssa. Venyvät palaverit tarjoavat oivan tilaisuuden kertoa potilaiden asioita eteenpäin ja yksityiskohdat voi käydä tarkastamasta potilastiedoista väliajoilla. Konsultaatiot ovat Kalojen mielipuuhaa, varsinkin pyytämättä ja sellaisten potilaiden suhteen jotka eivät omaan alaan kuulu.

Motto: "Ei olisi siitäkään uskonut että sellaista potee..."

Tällä viikolla: Sinua odottaa iloinen yllätys TEO:lta.SUORASANAINEN HOROSKOOPPI

OINAS

Oinaat ovat itsekkäitä vittupäitä, jotka suuttuvat joka asiasta, eivät ymmärrä huumoria mikäli se kohdistuu heihin tai johonkin heidän puutteisiinsa. Oinaat luulevat olevansa helvetin hauskoja ja mukavaa seuraa, mutta todellisuudessa kukaan ei pidä heistä.

Rakkaudessa oinaat ovat parhaimmillaan, mikäli seurustelevat itsensä kanssa. Yhteiselosta kenenkään kanssa ei tule mitään, sillä oinas ei yksinkertaisesti pysty ymmärtämään, että maailmassa on muitakin ihmisiä kuin he.

MOTTO: "Sanoks joku jotai?"

TYÖPAIKKA: Useimmiten se vihatuin kersantti

AUTO: Joku nopea, virtaviivainen ja sisältä pieni

HÄRKÄ

Härkä inhoaa kylmää ja kuumaa ja yksinoloa ja seuraa ja kovia ääniä ja liikaa hiljaisuutta... Härät ovat todella heikkoja ihmisiä sisältään, jotka valittavat joka asiasta. He kuvittelevat olevansa vahvoja ihmisiä, mutta todellisuudessa he ovat varsinaisia jeesmiehiä ja -naisia. Härälle ei koskaan käy mikään. Härät nukkuvat paljon.

MOTTO: "Emmää..."

TYÖPAIKKA: aina kun menet asioimaan jonnekin, jossa pitäisi saada joku hoitamaan asiasi jämptisti, esiin piipertää koko työpaikan ainoa härkä, joka sanoo "kyllä" aina kun sinäkin sanot ja "ei" aina kun sinäkin sanot.

AUTO: iso ja vähäkuluttava

KAKSONEN

Kaksonen on niin vauhdikas, ettei kukaan kerkeä edes tekemään mielipidettään tästä rasittavasti vieteri-ihmisestä. Mikäli täpötäydessä juhlasalissa kuulet sen vittumaisimman ja kovaäänisimmän nauruäänen, siellä on kaksonen. Yleensä hän on kertomassa jotain itsestään eikä edes huomaa, että kukaan muu ei naura. Mikäli haluat seurustella kaksosen kanssa, muista laittaa hänet sähköaitaukseen lähtiessäsi kotoa, sillä palatessasi et löydä häntä mistään.

MOTTO: "Ai minä?"

TYÖPAIKKA: Mahdollisimman meluisa paikka, esim. baari.

AUTO: Mikä tahansa, jos siellä on cd-soitin

RAPU

Rapu on koko luomakunnan ihmetys. Kukaan ei ymmärrä, miksi tällaisia

ihmisiä on olemassa. Ravut ovat mustasukkaisia jopa omasta tietokoneestaan ja juoksuttavat mieluusti muita. Rakkaudesta ravun kanssa ei tule mitään, hän elää vain itsensä kanssa, vaikka kuinka kuvittelisi olevansa seurallinen ja sosiaalinen. Rapu haluaa kolmetoista lasta, seitsemän koiraa, viisi kissaa, marsun, kanin ja perunamaan, eivätkä edes hoida niitä. Usein tämä jää puolison harteille. Ravut ovat yleensä niitä, joista tulee vanhana erakoita ja sitä he tulevat ihmettelemään lopun elämäänsä, että kuinka he tähän ovat joutuneet?

MOTTO: "Kukaan ei pidä minusta!"

TYÖPAIKKA: Mikä tahansa, sillä ravut ovat ikävä kyllä usein hyvin

varakkaita, vaikka tekisivät mitä

AUTO: Iso perheauto, jonka on itse ostanut, mutta suree asiaa koska

haluaisi Ferrarin

LEIJONA

Usein kun leijona tulee huoneeseen, moni ajattelee - "voi vittu..!"

Leijonat ovat kaikki itserakkaita, leuhkia ja kuvittelevat tietävänsä kaikesta kaiken. Leijonat osaavat mielestään maalata, piirtää, kirjoittaa ja näytellä vaikka ovat vain surkuhupaisia yritellessään jäljitellä suuria

mestareita. Mikäli joku leijona lukee tämän, hän nauraa suureen ääneen ja lähettää tämän kaikille ystävilleen hyvänä vitsinä ymmärtämättä, että se on totta.

MOTTO: "Olen jo pyrkinyt teatterikorkeakouluun, he eivät ilmeisesti

ole vielä käsitelleet hakemustani. Ovat niin häkellyksissä esitelmästäni,

että haluavat käsitellä sen viimeiseksi ja tehdä sitten rauhassa päätöksen,

olenhan niin taitava vaikka itse sanonkinminullaonuseitatuttujanäyttelijäpuolellaja olen jne jne"

TYÖPAIKKA: Joku, jossa saa olla koko ajan esillä, esim. idols

koelaulut

AUTO: Kallis ja näyttävä Mersu

NEITSYT

Neitsyet ovat raivostuttavan siistejä ja pilkunnussijoita. Kukaan ei

kestä heitä kahta minuuttia kauempaa. Usein armeijassa tai vastaavissa

paikoissa neitsyitä ammutaan ja uhrataan *******lle. Silloin moni henkilö on helpottunut ja he saavat taas jättää märän pyyhkeensä sängyn päälle.

Neitsyet eivät tule toimeen kenenkään kanssa, eivät edes toisien

neitsyeiden, sillä aina jokaisessa ihmisessä on parannettavaa ja he

ovat epähygieenisiä.

MOTTO: "Pesiköhän tarjoilija kätensä käydessään vessassa?"

TYÖPAIKKA: Automekaanikko

AUTO: Citroên

VAAKA

Vaa'at kuvittelevat olevansa kauniita ja komeita, vaikka näyttävätkin

ihan homoilta ja huorilta. Vaa'at saavat usein huomiota minne tahansa

menevätkin, mutta se johtuu siitä, että heillä roikkuu vessapaperia

kengässä tai heidän suupielissään on suklaata.

Vaaka tuijottaa koko ajan peiliin ja rakastaa itseään. Se hyvä puoli

heissä on, että itserakkaus ei näy ulospäin. Ainoastaan se on

raivostuttavaa, että he yrittävät koko ajan saada jotakuta rakastumaan häneen itseensä. Luoja auttakoon häntä, joka rakastuu vaakaan!

MOTTO: "Kato eiksooki hieno?"

TYÖPAIKKA: edustustehtävät

AUTO: Söpö, punainen Renault

SKORPIONI

Skorpionit puhuvat jatkuvasti puhekumppaninsa päälle, ovat

käytökseltään hyökkääviä ja kiroilevat jatkuvalla syötöllä. Skorpionit pettävät kumppaneitaan, kusettavat pomoaan, kavaltavat rahaa jokaiselta, jonka tuntee ja potkivat naapurinsa koiria ja lapsia. On siis helppo arvata, ovat skorpionit rakastettavia?

MOTTO: "Haista vittu!"

TYÖPAIKKA: joku, jossa on tarpeeksi hölmö pomo

AUTO: vaarallinen

JOUSIMIES

Jousimiehestä et saa itsellesi ainakaan kumppania, ellei sinulla ole

tarpeeksi hyvä lenkkarit. Jousimies juoksee koko ajan, ongelmiaankin.

Hän yleensä jättävät asiat muiden hoidettavaksi ja lähtevät itse pois.

Jousimiehet ovat piikitteleviä ihmisiä. He ajaantuvat yleensä joka

paikkaan, niin hyvään työpaikkaan kuin seurustelusuhteeseen tekemättä itse mitään, sillä ovat varsinaisia hannuhanhia. Tästä syystä moni vihaa

heitä.

MOTTO: "Kato mitä voitin arpajaisista"

TYÖPAIKKA: riippuu tuurista

AUTO: riippuu arpajaispalkinnosta

KAURIS

Kauriita ei kukaan vihaa, sillä he tekevät töitä koko ajan yksinään

pommisuojassa kaukana häiriöstä. Ainoastaan heidän puolisonsa on

jatkuvasti katkera ja vihainen. Kauris ei edes huomaa. Hän ei yleensä huomaa edes sitä, että puoli kotia, lapset ja puoliso ovat lähteneet, ennen kuin on aika maksaa yhteisiä laskuja. Silloin kauris kyllä huomaa.

MOTTO: "Lasketaanpas tarkalleen se 10%:n tippi"

TYÖPAIKKA: oma perustama firma

AUTO: Jaguar, tarpeeksi tyylikäs, mutta ei liian kallis

VESIMIES

Vesimies on vitun idiootti. Hän ei yleensä tajua mistään mitään ja

kävelee kaikkien perässä. Hän kävelisi vaikka sillalta alas, jos joku

kehoittaisi. Vesimies kuvittelee olevansa Einstein, mutta epäonnistuu kaikessa pahasti.

Yleensä he saavat pelkkää tuhoa aikaan ja sitten tulee joku muu ja

korjaa jäljet (yleensä kauris)

MOTTO: "En mä huomannut"

TYÖPAIKKA: puolison valitsema

AUTO: ei ole

KALAT

Kalat ovat yleensä rapajuoppoja, narkkareita ja työttömiä. He

esittävät loppuun asti pirteää ja sosiaalista, vaikka mieli on hautonut

itsemurhaa jo viimeiset kolmetoista vuotta. Kaloista valitettavasti pidetään, sillä he keksivät aina tekemistä. Usein he keksivät tekemistä, vaikka kukaan ei ole enää edes paikalla. Kalat ymmärtää vasta kolmen tunnin päästä, että juhlat ovat ohi. Siksi he ajautuvat masennuksissaan juomaan, koska hän missasi hyvät jatkot.

MOTTO: "Meille pääsee!"

TYÖPAIKKA: kiitä onneasi jos on

AUTO: moottoripyöräRAVINTOLAHOROSKOOPPI

Tunnistatko itsesi pikkujouluista?

Oinas

Pyyhältää baariin niin lujaa vauhtia, ettei ovimies tajua edes mikä hänen ohitseen viuhahti. Oinas suuntaa suoraan baaritiskille, tilaa kymmenen vodkasnapsia, jotka viskaa kurkkuunsa alta minuutin. Kyytipojaksi hän kaataa kannullisen sangriaa ja muutaman oluen ja sytyttää savukkeen; pakko saada toimintaa aikaiseksi.

Härkä

Saapuu autolla. Hän kävelee rauhallisesti baaritiskille, tilaa Irish coffeen ja etsii miellyttävän nurkkapöydän, jossa nautiskelee pehmeästä nojatuolista, sisuksia lämmittävästä juomasta ja sikarista. Muut tanssikoot.

Kaksonen

Saapuu baariin tanssien. Hän flirttaa ensin ovimiehen kanssa, viilettää sitten vessaan, törmää tuttuihin, ja löytää myöhemmin tiensä baaritiskille. Tilaa pirskahtelevan pirteän drinkin ja ryntää ketkuttamaan tanssilattialle; kukapa nyt paikallaan pysyisi?

Rapu

Ei olisi edes halunnut lähteä baariin. Hänellä oli niin ihanaa sohvanurkassa mummon vanhan huovan alla. Rapu astuu sisään verryttelyhousuissaan varovasti pälyillen. Hän toivoo törmäävänsä johonkin tuttavaan, jotta tulisi kotoisan turvallinen olo. Tiskiltä rapu tilaa oluen.

Leijona

Saapuu sisään suuri elkeisesti kimaltelevassa asussaan. Toivottavasti kaikki huomaavat. Hän kävelee ympäristöään tarkkaillen tiskille. Leijona tilaa kuohuviiniä ja jää istumaan baaritiskille mairea hymy naamallaan, jotta kaikki huomaavat hänet.

Väliaikatiedotus:

Oinas on haastanut riitaa jo kolmen henkilön kanssa. Kaksonen on käynyt jo oksentamassa sekä lähentelemässä puolta ravintolan henkilökuntaa ja jokaista asiakasta. Rapu jutustelee 85-vuotiaan sedän kanssa pula-ajasta. Härkä nauttii olostaan nurkkapöydässä.

Neitsyt

Saapuu sisään. Häntä inhottaa viettää iltaa rietastelijoiden kanssa ravintolassa. Mielummin hän olisi siivonnut kotiaan ja järjestellyt postimerkkikokoelmaansa. Neitsyt siirtyy huomaamatta tiskille ja tilaa tuoremehua; soittaisivat edes jotain klassista musiikkia..

Vaaka

Saapuu uudessa asussaan, hajusteilta tuoksuen. Hän flirttaa ovimiehelle leveästi hymyillen. Vaaka suunnistaa tiskille ja tilaa jonkun nätin, makean ja seksikkään juoman. Vaaka huomaa toisella puolellaan neitsyen; miten kukaan voi pukeutua noin tavallisesti?

Skorpioni

Saapuu moottoripyörällä. Hän täräyttää prätkänsä parkkiin ja astelee sisään nahka-asussaan Tänä iltana täytyy saada seksiä ja rokkenrollia, hän ajattelee. Skorpioni tilaa tiskiltä salmiakkikossua ja paukun, jonka nimi on Terrible death. Skorpioni iskee silmää vaa`alle, joka poistuu paikalta liukkaasti.

Väliaikatiedotus :

Oinas on heitetty jo kertaalleen pihalle haastettuaan riitaa ovimiehen kanssa (luikkinut salaa sisään uudestaan). Kaksonen katosi wc:hen kahden miehen ja naisen kanssa. Rapu itkee ikävästä äitinsä helmoihin. Leijona kertoo ihailijajoukolleen tarinoita itsestään. Neitsyt murjottaa. Vaaka tanssii kuumaa tangoa ihanan adoniksen kanssa. Härkä juo edelleen samaa Irish coffeeta.

Jousimies

Saapuu sisään ison kaveriporukan kanssa. Tilaa tiskiltä Long island ice teen ja ryntää tanssimaan 80-luvun discohittiä. Tanssilattia ei riitä, hän hyppää tanssimaan myös pöydälle.

Kauris

Tulee yksin. Hänellä on masennuskausi menossa, ja töistäkään ei olisi huvittanut lähteä. Hän ottaa kossucolan ja menee yksin pöytään. Samallahan kun humaltuu voi suunitella uusia työasioita.

Vesimies

Saapuu iloisena. Mukava tavata uusia ihmisiä. Hän tilaa tiskiltä siideriä ja päätyykin pian väittelemään politiikasta.

Kalat

Saapuu juuri ennen valomerkkiä. Hän on juonut hyvät pohjat kotona ja onkin hilkulla päästääkö ovimies häntä sisäänkään. Kalat tilaa äkkiä juoman tiskiltä, kun vielä saa ja menee tanssilattialle huojumaan yksinään viimeisten hitaiden tahdissa haaveillen, että olisi joku jonka kanssa tanssia.MIKSI ERI MERKIT OPISKELEVAT ASTROLOGIAA?

Oinas: Haluaa tulla ehdottomasti parhaaksi karttojen tulkitsijaksi ikinä

Härkä: Liian laiskoja opiskellakseen juuri mitään

Kaksoset: Uteliaisuuttaan

Rapu: Pystyäkseen ennustamaan päivällisvieraiden lukumäärän

Leijona: Saadakseen tietää, mitä astrologia sanoo Leijonista

Neitsyt: Auttaakseen astrologiasta kiinnostunutta ystäväänsä

Vaaka: Horaariastrologia voisi auttaa päätösten tekemisessä

Skorpioni: Saadakseen selville muiden salaisuuksia

Jousimies: Mikä ettei?

Kauris: Tehdäkseen astrologian monisteisiin uudet rakenteet

Vesimies: Koska suurin osa ihmisistä ei usko astrologiaan

Kalat: Uskovat astrologian muuttavan maailmaa paremmaksi


RAKENTAJAHOROSKOOPPI

OINAS: Oinas saapuu rakennukselle vauhdikkaasti avolavapakulla ja auto nytkähtelee vielä jälkikäyntiä, kun oinas jo pukee haalareita ylleen. Vielä pukiessaan hän repii toisella kädellään suojapeitettä pois levynipun päältä. Pian on ensimmäinen kipsilevy jo katkaistu oikeaan mittaan ja nostettu runkotolppia vasten. Kaivaessaan ruuvia taskustaan, oinas huomaa niiden loppuneen. Hän kaivaa nopeasti naulan taskustaan ja iskee levyn kiinni, ettei sitä enää tarvitse laskea nipun päälle. Viimeisen vasaraniskun vielä kaikuessa avolavan nokka osoittaa jo kohti rautakauppaa. Matkalla oinas soitta kännykällä kauppiaalle ja tilaa ruuvit valmiiksi kassalle ja pyytää laittamaan piikkiinsä.

HÄRKÄ: Härkä saapuu raksalle ja on juuri aikeissa sammuttaa auton, mutta päättää kuunnella loppuun radiossa soivan "What a wonderful world" -kappaleen.

KAKSONEN: Kaksonen saapuu työmaalle ja avaa pakettiauton peräluukun, josta nostaa ulos akkuporan, käsisirkkelin, ruuvinvääntimen, sähköhöylän ym. ym. Ja lopuksi tärkeimmän, eli langattoman handsfreen, jotta voi pitää yhteyttä kavereihinsa rakennustyön ohessa. Työskennellessään hän pyytää myös kavereitaan poikkeamaan työmaalla ja tuomaan kipsilevyruuveja tullessaan.

RAPU: Rapu saapuu työmaalle isoisän amerikasta tuomalla jenkki-farkulla, jonka takaluukusta hän kaivaa ensin isältään saadun naularepun. Isä oli käyttänyt sitä rakentaessaan omin käsin hänen synnyinkotinsa. Myös isän vasara on vielä tallessa ja isoisän vanha käsihöylä kulkee aina mukana. Olkoonkin, että se on hitaampi kuin sähköhöylä, mutta siinä on nostalgiaa. Rapu ei kiirehdi rakennustyönsä kanssa, sillä on oikeastaan haikeaa ajatella sitä päivää, kun joutuu muuttamaan pois synnyinkodistaan. Hän luikkii työmaalle ja toivoo ettei kukaan naapurirakentajista vaan tule juttelemaan mitään.

LEIJONA: Leijona saapuu työmaalle uudella jenkki pick-upilla, käytyään matkalla vielä pikapesussa sen kanssa. Yllään hänellä on uudet avohaalarit ja hieman koleasta säästä huolimatta, niiden alla on vain hihaton t-paita, jotta salilla treenatut hauikset näkyvät hänen työskennellessään. Auton lavakuomun alta löytyy joukko markkinoiden jytyimpiä työkaluja - oikeita powertoolsseja. Hän tarkkailee naapuritonttien rakentajia, ovatko nämä varmasti huomanneet hänen saapumisensa.

HÄRKÄ: Härkä on nyt saanut kappaleen kuunneltua loppuun ja hän on juuri aikeissa nousta ulos autostaan, kun oinas hurauttaa ohi, matkalla rautakauppaan. Härkä päättää jäädä hetkeksi odottelemaan pölypilven laskeutumista.

NEITSYT: Neitsyt saapuu vasta pestyllä ja vahatulla perheautollaan työmaalle. Peräkärryn kuomun alta näkyvät lavan pohjalle asetetun suojapeitteen liepeet. Auton takapennkiltä hän kaivaa suojapeitteen, jonka päälle hän siirtää työkalunsa peräkärrystä, siistiin riviin. Suljettuaan huolellisesti peräkärryn kuomun, hän ottaa takapenkille siististi viikatut haalarinsa ja pukee ne ylleen. Vastapestyihin haalareihin on jäänyt muutama tahra, jotka pitää putsata ennen työn alkamista. Sen jälkeen pitää vielä siistiä roskat pois. - Pahuksen tuuli, kun sotkee aina paikat, hän harmittelee.

VAAKA: Vaaka saapuu työmaalle urheiluautollaan. Hän pukee yllensä trendikkään työasun. Työkalupakistaan hän kaivaa peilin ja asettelee hiuksensa hyvin. Samalla hän kiittelee mielessään marimekkoa joka vihdoin on alkanut valmistaa myös työasuja. Hän ottaa esiin asunsa väreihin sopivat työkalunsa ja nuuhkaisee vielä kainaloonsa tarkistaakseen deorodantin riittävyyden. Keinuessaan seksikkäästi kohti työmaata, hän ihmettelee, miten neitsyt viitsiikin pitää noin arkisen näköistä työasua yllään. Kulkiessaan työmaata kohti hän huomaa yhden tarvikenipun olevan poissa linjasta ja päättää heti korjata asian.

HÄRKÄ: Härkä on vihdoin päässyt työmaalle asti, jossa hän pistää tupakaksi ja istahtaa pohtimaan, mistä alkaisi. Hän päättää hetkeksi oikaista itsensä puutavaranipun päälle.

SKORPIONI: Skorpioni parkkeeraa harrikkansa tien varteen ja astelee kohti työmaaparakkiaan. Ensimmäisenä hän pistää Metallican soimaan ulkokaiuttimista. Hän nappaa mukaansa moottorisahan ja vetää sen käyntiin ja kaasuttelee sahaa kitarariffiä myötäillen. Työasua hänellä ei ole, sillä vanha nahkapuku palvelee hyvin työasun virkaa ja biker-buutsien pohjaa eivät naulat läpäise. Hän päättää aloittaa työt pätkimällä soiroja. Häntä naurattaa vaaka, joka tuijottaa häntä kauhistuneena.

HÄRKÄ: Puutavaranipun päälle torkahtanut härkä herää skorpionin touhuihin ja hän vääntäytyy istumaan ja sytyttää uuden tupakan, kun edellinen oli palanut omia aikojaan loppuun.

JOUSIMIES: Jousimies saapuu metsikön läpi tontille 120 vaihteisella maastopyörällään. Hän ei ehdi vaihtaa työasua, vaan syöksyy kipsilevynipun kimppuun ja alkaa vauhdikkaasti kantaa aiemmin päivällä saapuneita kipsilevyjä sisälle. Pian homma on hoidettu ja hän hyppää pyöränsä selkään ja keulii läpi työmaan, jatkaen matkaansa kohti seinäkiipeily-paikkaa, jossa kaverit jo häntä odottelevat.

KAURIS: Kauris saapuu paikalle reippaasti kävellen ruuvilaatikkoa kantaen. Samalla kertaa saa näin hoidettua pakollisen kuntoilun ja rautakauppatäydennyksen matkalla raksalle. Haalarit hän kaivaa repustaan ja vetää ne verkkareidensa päälle. Hän levittää seinälevyt oikeille kohdilleen, katkoo ne sopivaan mittaa sarjatyönä ja poraa systemaattisesti kaikkiin ruuvinreiät. Sen jälkeen hän nostaa levyt seinälle ja kiinnittää ne heppiin parilla ruuvilla. Lopuksi hän ruuvaa levyt paikoilleen ja kittaa ruuvin kannat piiloon. Yhtään ylimääräistä askelta ei tarvinnut ottaa ja onkin aika lähteä hölkäten kohti kotia, tosin ruokakaupassa pitää matkalla vielä poiketa.

VESIMIES: Vesimies saapuu tontille maasturillaan, jossa on kätevä vetovinssi. Ensimmäisenä hän kiskoo vinssin vaijerin ulos ja kiinnittää sen väkipyöräsalkoon ja hinaa väkipyörän ylös. Hän kiepauttaa nostoliinat levynipun ympärille ja kiinnittää vaijerin niihin. Takaisin autolle ja vinssaamaan nippua yläkerran parvekkeen tasolle. Päästyään ylös nipun viereen hän pysähtyy pohtimaan, miten voisi rakentaa kätevän rullaradan, jota pitkin olisi helppo antaa levyjen rullata hänen rakentamaansa katkaisujigiin. Siihen voisi asentaa myös valokennon, joka automaattisesti käynnistäisi katkaisun. Hän päättää suunnitella rullaradaston heti kun on saanut tietokoneohjatun porausautomaattinsa toimimaan.

HÄRKÄ: Härkä on vihdoin saanut työvaatteet yllensä ja pressun pois anturalautanipun päältä.

KALAT: Kalat saapuu jalkaisin työmaalle juuri ennen pimeän tuloa. Matkalle sattunut pubi sai janon heräämään ja aika vierähti huomaamatta. Hän tutkii työmaata ja huomaa timpuriensa valaneen sokkelin. Samalla hän miettii, onkohan muotti tehty ennen betonin tuomista vai onko muotti rakennettu betonin päälle. Ajatukset alkavat harhailla. Hän näkee silmissään jo valmiin talon. Havahtuessaan ajatuksistaan, hän miettii mitä voisi tehdä, mutta kun ei oikein tiedä, hän päättää mennä naapuriin rakentavan härän luo auttamaan tätä anturalautanipun peittämisessä. Sillä tavalla saa hankittua kyydin kotiin.

HÄRKÄ: Härkä on juuri aikeissa aloittaa työt, mutta huomaa illan jo hämärtyvän ja päättää levittää pressun takaisin lautojen päälle. Härkä on kiitollinen, kun kalat saapuu paikalle auttamaan ja päättää tarjota tälle kyydin kotiin.

LOPUKSI: Tämä luokittelu ei perustu oikeastaan minkäänlaiseen horoskooppien tuntemukseen. Kaikki jutut ovat enemmän tai vähemmän keksittyjä ja yleisesti niistä ei moni edes tunnista itseään, mutta outoa kyllä kavereiden piirteet ovat kyllä löydettävissä.


LAHJAHOROSKOOPPI

- kirjoittanut Kuutarhuri

OINAS viehättyy vauhdista ja aktiviteeteista. Ilahduta siis Oinastasi vaikkapa työkaluilla, niin että Oinas saa purkaa usein liiallisuuksiinkin menevää aktiivisuuttaan sananmukaisesti rakentavasti. Urheiluvälineet ja -vaatteet, nyrkkeilyhanskat agressioiden purkamiseen, lahjakortti jokamiesajoihin, varmoja valintoja kaikki. Aseenkin voit antaa, jos vain uskallat. Oli ostoksesi sitten villapaita tai jääkiekkokypärä, värillä ei ole väliä kunhan vain on punainen. Oinaan merkkiin liittyvien pään alueen terveysongelmien ehkäisemiseksi Oinas hyötyy lahjakortista kraniosakraaliterapiaan tai intialaiseen päähierontaan. Lahjan antamiseen liittyvät seremoniat eivät ole suurpiirteiselle Oinaalle tärkeitä, kunhan annat lahjan ripeästi, turhia viivyttelemättä.Oinaalla kun on jo taatusti tulinen hoppu repiä paketti auki.

HÄRKÄ on yleensä vähään tyytyväinen. Mitä sitten annatkin, sen ei tarvitse olla kuuminta muotia tai kalleinta kaupasta löytyvää. Tärkeintä on ajatus. Et voi mennä pahasti metsään ostamalla jotain, joka ei pistä mukavuudenhaluista Härkää ponnistelemaan fyysisesti. Unohda siis lahjakortti Kickboxingiin tai Benji-hyppyyn. Kaikki Härän mukavuutta edelleen kasvattava saa varmasti hyväksyvän vastaanoton. Kokeilepa siis lahjakorttia tunnelmalliseen ravintolaan, pehmeää oloasua tai yöpukua, villasukkia, kodinsisustukseen liittyviä kauniita esineitä, mausteista hajuvettä, kosmetiikkaa, taidetta, hartioiden lämmitintä, puutarha- tai sisustuskirjaa tai CD-levyllistä tunnelmallista musiikkia. Hartiaongelmista usein kärsivä Härkä arvostaa myös hierontalahjakorttia tai käyntiä aroma- tai fytoterapiassa. Härän lahja ojennetaan asiaankuuluvalla hitaudella mielellään aterian yhteydessä.

KAKSONEN

ilahtuu lähes mistä tahansa sellaisesta, jonka avulla Kaksosen rakastama kommunikointi, tiedon hankkiminen ja välittäminen luistaa entistä vikkelämmin. Kirjat, lehtien vuosikerrat, kannettava tietokone ja kännykkä löytävät Kaksosen luota arvoisensa kodin. Kaksosen vaihtelunhalua ja nopeaa arjen rutiineihin kyllästymistä tyydyttää myös liput rock-konserttiin tai teatteriin. Älyllinen lautapelikin voisi Kaksosta kiinnostaa, kunhan pelaamiseen kuluva aika ei ole liian pitkä. 5000 palan palapeli ei siis ole viisas valinta. Terveytensä tueksi Kaksonen hyötyy lahjakortista hermoratahierontaan, suolahuoneeseen tai happiterapiaan. Kaksosen lahja ojennetaan turhia viivyttelemättä kuulumisten vaihtamisen ohessa. Mukaan on parasta liittää kuitti niin että Kaksonen voi pyhien jälkeen vaihtaa lahjansa toiseen.

RAPU

arvostaa kaikkea rakkaudella ja vilpittömällä mielellä annettua. Kotona viihtyvä Rapu arvostaa esineitä, jotka saavat hänet viihtymään kotona - jos mahdollista -vieläkin paremmin. Perinteitä kunnioittavaa Rapua miellyttää myös antiikki. Kotiin liittyvät esineet, ruoanlaittoon liittyvät koneet, keittokirjat, runokirjat, lämmin villapaita, valokuva-albumit ja perhekuvat, hopeakorut ja helmet voivat saada saksiniekan luona ikuisen asuinsijan. Nestekierron ongelmista kärsivä Rapu hyötyy lahjakortista lymfaan kun taas hivenaineterapia auttaisi Rapua ruokkimaan sekä itseään että muita rakkaitaan terveellisemmin. Ravun lahjat annetaan aina lämpimän halauksen kera, jotta Rapu voi olla varma kiintymyksestäsi. Vain toisen tunteista varma Rapu on onnellinen ja hyväntuulinen Rapu - joulunakin.

LEIJONA

haluaa tuntea itsensä kuninkaalliseksi, jolle alamaiset osoittavat suosiota lahjoilla. Mitä sitten ikinä annatkin, älä unohda ojentaa pakettiasi tilanteen vaatimalla arvokkuudella. Lämminsydäminen Leijona arvostaa myös lämmintä halausta tai muuta rakkaudenosoitusta lahjan ohella. Älä erehdy ostamaan Leijonan lahjaa halpahallista, vain paras on kyllin hyvää. Ilahduta siis omaa kuninkaallistasi vaikkapa kulta- tai timanttikoruilla, laadukkaalla vaatteella tai designtuotteella. Halpisverkkarit tai Tallinnasta raahatut piraattituotteet eivät välttämättä osu oikeaan. Draaman tajuinen Leijona saattaa myös karjahdella nautinnosta hyvän teatteriesityksen tai konsertin parissa. Lahjakortti tanssi-, taide- tai jalokiviterapiaan tuottaa sekä iloa että hyötyä. Muista lahjan - ja sen saajan - arvoinen pakkaus!

NEITSYT ei niin suurta juhlaa elämässään kohtaa, että käytännöllisyys unohtuisi. Osoita siis arvostavasi Neitsyen jaloja ominaisuuksia kannustaen häntä lahjallasi yhä suurempaan puhtauteen ja tarkkuuteen esimerkiksi kodinhoitoon liittyvillä lahjoilla tai Niksi-Pirkan parhailla paloilla. Kalenteri, suurennuslasi ja pinsetitkin voisivat ilahduttaa paitsi että jokainen pesunkestävä Neitsyt omistaa ne jo. Syntiset silkkisukat sukkanauhoineen on viisainta unohtaa, onhan villaiset sukkahousut lämpimämmät ja käytännöllisemmät. Männävuosien vähemmän onnistunut Ojalan kutomon mainoskin voisi antaa vihjeitä "Yllätä vaimosi, tee se matolla", ainakin maton osalta. Herkästi vatsallaan elämän ongelmiin reagoiva Neitsyt hyötyy lahjakortista suolihuuhteluun. Jäsenkorjauskin voi olla mieluisa hoitomuoto Neitsyelle, joka niin kovin mielellään parantelee ja korjaa kaikkea - esineitä, asioita ja ihmisiä. Neitsyen lahja paketoidaan ilman teippiä, jotta Neitsyt voi viikata lahjapaperin siististi käyttääkseen sen itse joskus uudelleen.

VAAKA

ottaa lahjasi vastaan diplomaattisen kohteliaasti, ostit sitten melkein mitä tahansa. Vaa´an merkkiin kuuluva tasapainottelu alkaa vasta poistuttuasi; pidänkö vai enkö pidä, en osaa päättää... Koska niin jouluna kuin muinakin juhlapäivinä on kohteliasta edes yrittää miellyttää lahjansaajaa, Vaa´alle kannattaa kääräistä pakettiin jotain eleganssia, kaunista ja mukavaa, miellyttävältä näyttävää ja tuoksuvaa. Kosmetiikka, kauniit vaatteet, korut, harmoninen musiikki ja sisustukseen liittyvät esineet ovat varma valinta. Vaa´an kauneudentajua hivelee myös lahjakortti kukka- tai väriterapiaan. Kääräise lahjasi kauniinväriseen paperiin väreihin sointuvalla rusetilla koristettuna. Lahjaa antaessasi muista etiketti; ei rasvaisia pusuja Vaa´an huoliteltua meikkiä tärvelemään vaan elegantin napakka kädenpuristus.

SKORPIONI

ei unohda salaperäisyyttä, syvällisyyttä ja mystisyyttä joulunakaan. Ilahduta siis häntä antamalla hänelle jotain itsensä kaltaista. Psykologinen kirjallisuus, itsetuntemusoppaat, eroottinen kirjallisuus, dekkarit tai vaikkapa Tarot-kortit on hyvä valinta pukinkonttiin. Skorpioni ilahtuu myös silkkisistä aluasuista. Älä kuitenkaan erehdy paljastamaan lahjasi myötä Skorpionin puoli ikäänsä hautomia salaisuuksia muille. Vaikka tietäisitkin oman Skorpionisi tabut, älä silti heitä punaista silkkikorsettia hänen syliinsä ainakaan muiden läsnäollessa. Aurinkolasitkin voisivat visusti muita piilossa tarkkailevalle Skorpionille sopia jos eivät näyttäisi niin kovin kummallisilta joulukuisessa räntäsateessa. Skorpionille sopii myös lahjakortti psykologiseen vyöhyketerapiaan. Vaikka Skorpioni ei itse haluaisikaan avautua, hän silti nauttii hoidosta tehdessään hoidon aikana jo hyvinkin syvällisen analyysin hoitajan omista ongelmista. Lahja ojennetaan kahden kesken, tilanteen vaatima luottamuksellisuus huomioonottaen.

JOUSIMIES kajauttaa luonnonlapsen välittömyydellään pikaisesti koko totuuden siitä , onko lahjasi vähemmän vai enemmän onnistunut. Seisoessasi siis ovensuussa roikottaen kädessäsi diskattuja aamutossuja, ajattele positiivisesti! Seuraavana vuonna olet taas himpun verran viisaampi lahjavalintasi suhteen. Ja oli lahjasi sitten kuinka epäonnistunut tahansa, Jousimies rakastaa sinua omalla persoonalisella tyylillään aivan yhtä paljon kuin ennenkin - ja aivan yhtä paljon kuin kaikkia muitakin. Mutta jotta jouluaatto ei menisi farssiksi, yritäpä tänä jouluna lähestyä omaa Jousimiestäsi vaikkapa matkalahjakortilla, pääsylipuilla konserttiin tai matsiin, urheiluvälineillä tai -vaatteilla tai vaikkapa lautapelillä. Maailman Atlas -kirja, vaelluskengät, lemmikkieläin tarvikkeineen - siinä monta syytä saada yksi Jousimies onnelliseksi. Kattilasarja, kodinkoneet, aamutossut ja palapelit saattavat kuulua sarjaan, josta saatu totuudellinen palaute ei ehkä ole ihan sitä mitä toivot. Urheilulliselle Jousimiehelle kelvannee myös lahjakortti homeopaatille, kiropraktikolle tai vaikkapa saunaterapiaan. Lahjaa antaessasi voit oikeastaan sanoa ihan mitä tahansa sillä niin hänkin tekee.

KAURIS

arvostaa laatua ja käytännöllisyyttä. Kalliskaan esine ei ole Kauriille minkään arvoinen, jos sille ei ole käyttöä. Ainoastaan jos esine myös selvästi näyttää kalliilta, Kauris voi säilyttää sitä oman statuksensa symbolina kirjahyllynsä parhaalla paikalla. Usein työnarkomaniaan sortuva Kauris voisi myös ilahtua arvokkaasta salkusta tai tietokoneesta. Osta pullo vuosikertaviiniä tai kipaise Kauriisi kera arvokkaaseen ravintolaan. Älä kokeile kortteliin juuri joulun alla noussutta kiinalais-kelttiläistä ravintolaa, Kauriin ei ole kohteliasta vaatia luopumaan pinttyneistä ennakkoluuloistaan juuri jouluna. Flirttailijan käsikirjakaan ei ehkä saa innostunutta vastaanottoa paitsi jos Kauris on juuri tekemässä uudenvuodenlupauksen itsensä perinpohjaisesta muuttamisesta. Lahjakortti kuumakivihierontaan tai biohammaslääkärille on hyvä valinta. Kauriin lahja ojennetaan asiaankuuluvan arvokkaasti perinteisten jouluntoivotusten kera.

VESIMIES on helppo lahjan saaja. Älyllisen enakkoluulotonta Vesimiestä kun kiinnostaa kaikki uusi, uniikki ja erilainen. Mitä persoonallisemman, jopa kummallisemman lahjan keksit, sitä suuremmin tämä eläinradan ufo sinua arvostaa. Kerää siis lahjasäkkiisi uusinta teknologiaa, tulevaisuutta koskevaa kirjallisuutta, tieteiselokuvia, teknomusiikkia, astronominen CD-romppu tai tietokone. Vuodesta toiseen pukinkontista löytyvät kalsarit tai flanelliyöpaidat eivät ehkä jaksa kirvoittaa kiitollisuutta yhtään enempää kuin mitä humaanisuus vaatii. Sen sijaan takavuosien vähemmän onnistuneesti mainostettu takki -nahkatakki, hirveä - voisi erikoisuudessaan kiinnostaa, oli se sitten hirveä tai hirveä. Hoitomuodoissakin Vesimiestä kiinnostaa erilaisuus; kokeilepa siis lahjakorttia akupunktioon tai otsoniterapiaan. Lahjaa antaessasi muista mainita, että olet lahjoittanut osan lahjabudjetista Ugandan ufotutkijoiden orpojen tukemiseen. Molemmat ovat tyytyväisiä; Vesimies sinun humaaniudestasi ja sinä siitä, että pääsit aiottua halvemmalla.

KALAT

arvostaa lahjoja, joiden eteen on nähty vaivaa ja joiden hankkimisessa on siis ajateltu Kalojen soljuvia tunteita. Suklaa tai kaunis kukkakimppu ei siis voi mennä pieleen. Kalat on myös usein musikaalisia, joten tunnelmallinen musiikki-CD, jokin soitin, karaokelaitteet tai konsettiliput voivat sopia kuin Kala veteen. Tai kokeile poreammetta (jos taloutesi on kunnossa), lahjakorttia kylpylään tai risteilylle, jalkakylpylaitetta, mukavia kenkiä tai pehmoisia sukkia. Kalojen merkin hallitessa jalkoja, hanki lahjakortti vyöhyketerapiaan tai ayurvediseen jalkahoitoon. Sen sijaan mukavuudenhaluinen Kala ei välttämättä halua rasittaa herkkiä jalkojaan uusien urheilulenkkareiden ulkoiluttamisessa. Lahjaa antaessasi anna Kalan ymmärtää hänen olevan sinulle kaikkien maailman valtamerien miljoonista kalaparvista juuri se ainoa ja oikea Fisu.

PS

. Joulun ollessa aina vain kaupallisempi ja joulun sanoman jo monelta unohduttua, harva kai enää tulee ajatelleeksi, että lahjat voi myös tehdä itse. Luonto on täynnä mitä kauneinta askartelumateriaalia, jolle vain mielikuvitus asettaa rajat. Tai entä jos juuri tänä jouluna - täysin tähtimerkistäsi riippumatta - antaisit läheisellesi aikaa, kiireetöntä keskustelua ja kuuntelemista, käsi kädessä kävelyä narskuvalla hangella jouluisen tähtitaivaan alla.

TIPUSKOOPPI

Mää tiärä Su syntymäpäiväs mukka, mimmone TIPU Sää ole:

21.3-19.4 HAUKKA

Sää ole energine saalistaja. Pirät haasteist ja jahtaamisest. Sää saatat ol aikast päälkäyvä. Suns o raakaa elinvoima.

20.4-20.5 PULU

Olet aikast hiras ja pulleva olone pulu. Et säntäil mihenkäs vaa hoirat assjat omaa tahtisses. Nautinnohalune sää ole ja piäne assia saa su iloseks.

21.5-21.6 KOLIBRI

Sää ole piän ja monefärine vipeltäjä. Sunt ei saa milläs pysymä paikallas, sul o levotoine sialu. Sull o liikka assioi ja aikka ei lainkka niire toteuttamise. Sää ole ain menos.

22.6-22.7 SORSA

Tyytyväine pulla sorsa o sun laises. Huolehrit kaikest ja ain rauhallisest. Sää ole toisinas liianki halutoine. Sorsa saa usse iso poikue ja niit hän paimenta lemp! iäste.

23.7-22.8 RIIKINKUKKO

Olet kommia riikinkukko. Sää halut esintty ja ol huamio keskipisten. Sää ole ylppiä ittestäs ja tekemisistäs. Et lainkka pyytel antteks sitä et Luaja o su luanu. Imartelust sää kehrät ko katti

23.8-22.9 VARPUNEN

Sää ole hillitty varpune vähä ninko harma tai huamaamatoine. Sul turvallisus ja koti ova tärkkiöi. Sää tule toime yksinäski ja oikiastas iha viihryt omas seurassas. Assioist sää ole tarkka ja siisti kans kaikes mitä teetki.

23.9-23.10 JOUTSEN

Sunt voi sanno viähkiäks joutseneks. Pirät kauneurest. Olet sosiaaline ja perinteine ainaski parisuhtessas. Sun kans tule helpost toime.

24.10-22.11 KORPPI

Musta salaperäne korppi. Sää ole yäeläjä. Olet syvälline ja syväste tunteva tyyppi. Luanteltas olet mustavalkone ja sää ole kostonhimoine jos sunt loukata. Lojaali luontes takia sinulle o helppo uskoutu.

23.11-22.12 PAPUKAIJA

Sää ole värikäs papukaija. Sunt kiahtoo eksotiikka. Sää ole liikkuvaine, tahrot koke uut ja kierttä maailma. Sää ole kekseliäs ja opit helpost assioi. Mut o assioi joihi sää saatat sunhtautu oikenki fanaattisest.

23.12-20.1 PÖLLÖ

Sää ole älykäs pöllö. Hillitty, sivus pysyvä ja iankaikkise älykäs. Et tee ittestäs iso numero. Sää kuuntele muit mielttummi ko ole ite äänes. Suns o viisaut.

21.1-19.2 KYYHKYNEN

Sää ole neuvokas kyyhkyne. Suns o kekseliäisyyt ja äly. Sää ole oikke sosiaaline luanne. Ongelmitte ratkomises ja uure oppimises olet mahrottoma hyvä.

20.2-20.3 HAIKARA

Sää ole hyväntahtoine haikara. Empaattine ja auttavaine. Suns o luavuut ja loistava tunneäly o sun vahvutes. Saatat kyl toisinas hukku haaveilema liikka.


HOROSKOOPPIMERKKIEN HULVATON JUHANNUS

OINAS

Jostakin tuntemattomasta syystä oinas saa kohtauksen juuri juhannuspyhinä; kun muut haluavat lepoa ja rauhaa, aloittaa oinas piha-, remontti- ja metsätyöt samaan aikaan. Mökkimetsästä kantautuu alituinen jyrinä ja kolke, Jonseredin kiukkuiset soolot ja sirkkelin riivattu metakka. Oinaasta nähdään usein vain hikinen t-paidan selkämys, kun hän Forest Gumpina ahertaa metsässä kantojen kimpussa. Joskus hänen nähdään kiikuttavan lautapinkkaa olkapäällään, verkkarit mahan alla roikkuen ja perse vilkkuen. Vielä yöntäyteisen päivän jälkeenkin hän puhisee intoa. Oinas käy häätämässä muut saunojat pihalle 120 asteen löylyillä - ja palaa entistä virkistyneempänä, mutta edelleen moottorisahaöljyn hajuisena, miettimään mihin purkaisi lopun energian. Mielessä voi käydä joko leikkimielinen naapurin pakettiauton keikauttaminen kumoon, tai sukulaisten nostelu pään päälle suorilta käsin. Jos oinas osallistuu trivial pursuitiin, kannattaa muiden pitää matalaa profiilia, sillä oinaalla on taipumus suuttuessaan lyödä nyrkillä pelilautaan niin että kadonneita arpakuutioita etsitään vielä ensimmäisenä adventtina.

HÄRKÄ

Luonnollinen ja aistikas härkä tunnustautuu juhannusnudistiksi. Omaksi ilokseen, ja muiden kiusaksi, hän esiintyy ilman vaatteita - niin aatamin kuin eevankin puvussa. Siksi härän kannattaisi huolehtia kainaloiden ja alushousurajojen siisteydestä. Yleisön pyynnöstä tämä alaston grillimestari saattaa suostua pukemaan jotakin ylleen, esim. kesäisen vihreän mainoslippalakin. Kirkkoveneeseenkin hän yrittää tulla ilman rihmankiertämää. Tässä vaiheessa hänet yleensä poistetaan veneestä, vaikka keskellä järveä. Muiden mielestä on hauska katsella härkää, joka sieraimet suhisten polskuttaa kohti rantaa. Ystävät saattavat säälistä hoivata auringossa kasvonsa polttanutta härkää, mutta kukaan ei ole kiinnostunut voitelemaan ja viilentämään hänen tulikuumana ja riekaleisena hehkuvaa persettään. Toinen juhannuspäivä kuluukin ärtyneen punaista takamusta viilipytyssä dipaten. Härkä luo tuskastuneen ilmapiirin trivial pursuitiin, sillä hän miettii vastauksia tolkuttoman kauan. Lisäksi hän saattaa jurnuttaa että oikea vastaus onkin väärä, ja hänen vääränä pidetty vastaus taasen oikea - eikä anna millään periksi.

KAKSOSET

Kaksosia tarvitaan juhannuspyhien tiedotussihteerin virkaan. Tietotoimisto kulkee hyvin esim. povitaskussa, ja siellä käykin ehtymätön tekstiviestien kuhina. Liiterin taakse halkopinon päälle on kasattu tietsikka. Meilipuolena tunnettu kaksonen hoitelee näppärästi sähköpostiliikennettä halon hakkuun lomassa. Kaksonen seuraa koko ajan uutisia pitäen tilastoa mm. hukkuneista ja midsummerin murhista, tarkkailee säätiloja ja tiedustelee tuttavien juhannuksenviettoa maailmanlaajuisesti. On tärkeää ottaa puhelu vaikkapa serkkupojille kolumbiaan: "onko siellä ilmoja pidellyt? hyvinkö siellä tarkenee - aurinko paistaa ja ruoho kasvaa kohisemalla? Kaksonen herättää tuskastumista trivial pursuit -pöydässä. Hän sekoilee koko ajan pelivuorojen kanssa, lukee samat kysymykset moneen kertaan ja sotkee kysymysten osa-alueiden värit: kun pitäisi kysyä pinkki viihdekysymys, hän tivaakin jääkiekkomaalin verkonsilmän halkaisijaa tukeutuen oranssiin kysymysalueeseen. Lisäksi hän pudottelee pelinappuloita alinomaa ja niitä poimiessaan kolhii koko ajan päätään pöydänkulmaan, aiheuttaen paheksuntaa karkealla noitumisellaan.

RAPU

Tämä on ravun juhlahetki: sydänkesän aurinko hellii lastaan oikein toden teolla, niin että kokonainen kesäpäiväkin seisahtuu. Rapu pukeutuu oman reviirinsä kansallispukuun ja tuohivirsuihin ja hänen kävellessään pienet tiukuset helkkävät kupeilla. Yltiöisänmaallisuus alkaa kuitenkin tökkiä vieraita ja dj väinämöisen kannel-karaoke saa aikaan haukotusta. Syvästi mielensä pahoittaneena rapu ryntää läheiseen vesakkoon pelaamaan muinaissuomalaista roolipeliä - yksin. Tai saattaapa hän sännätä nyyhkyttäen saabiin kuuntelemaan raita karpon cd-levyä. Nyt ovat hyvät neuvot tarpeen; kuinka tolaltaan mennyt rapu saadaan elvytettyä? Hyvä niksi on houkutella rapu pelaamaan trivial pursuitia. Pelaajat

sopivat edeltä käsin, että ravun yleensä niin ympäripyöreät vastaukset kelpuutetaan tällä kertaa. Kun häneltä kysytään "kuka unohtumaton mykkäelokuvan suuri tähti esitti pääosaa elokuvassa diktaattori", on vastaukseksi hyväksyttävä vilpittömän innostunut änkytys "se...se...sese... viiksekäs!"

LEIJONA

Leijona on juhannuksen primus motor ja luojahenki, jonka tehtävänä on "aloittaa", eikä suinkaan "saattaa loppuun". Leijona paistattaa mielellään päivää rantakalliolla, kun muut ahertavat yhteisen hyvän eteen ja pystyttävät juhannuskoivuja hyttysverkot päässään. Leijona heittää huolettomasti pirtin pöytään stockan herkusta ostetun, 600km hiilihappojäissä matkustaneen gnuantiloopin fileen...mutta delegoi sen valmistamisen muille. Leijona sytyttää ensimmäisen puun savusaunan uuniin... mutta jättää sukulaismiehet yskimään ja huolehtimaan jatkolämmityksestä. Leijona laittaa tulet kokkoon cartierin kultasytkärillä...mutta antaa kyläläisten hoitaa tulen vartioimisen. Leijona on helppo tunnistaa onkimadonkaivajien seurueesta; kun muut kääntävät peltoa, seisoo leijona gaultierin valkoisissa satiinifarkuissa sivummalla ja hoputtaa pitämään kiirettä. Hän ei osallistu mihinkään niin triviaaliin kuin trivial pursuit. Sen sijaan hän jakelee auliisti vastauksia sivusta ja voivottelee dramaattisesti jos joku heikompiälyinen ei näytä keksivän ratkaisua.

NEITSYT

Neitsyt puuhastelee omien ravintoainetaulukoiden ja raaka-aineiden kanssa. Pokerinaamalla hän ilkeää väittää että vesikrassi lähdevedessä on maukkaampaa kuin pariloidut ankanlanteet tyrnikermakastikkeessa. Neitsyt ottaa vakavasti kansanperinteen juhannustaiat. Hän kurkkii

lähteet ja kaivot, jopa puuceen aluset saadakseen vihiä tulevasta puolisosta. Hän on valmis laittamaan kalanperkausjätteet tyynynsä alle nähdäkseen unessa Sen Oikean. Mikään ei myöskään estä neitsyttä kierimästä alastomana lantatunkiolla puolenyön aikaan. Yhteisillä aterioilla neitsyt kyttää muiden hygieniaa: ovatko kaikki varmasti pesseet kätensä ennen ruokailua. tähän hän ei saa koskaan 100% vastausta, sillä vesihanojen puuttumisesta johtuen seuranta on vaikeaa. On vain luotettava siihen, että makkaranpaistaja huuhtaisi näppejään järvessä käytyään ensin heittämässä vettä koivikon takana. Trivial pursuitissa neitsyt vaatii tarkentavia jatkokysymyksiä ja analysoi herkeämättä muiden vastauksia. Hän löytää kysymyksenasettelusta jatkuvasti virheitä, uhoten haastavansa koko pelifirman oikeuteen harhaoppien levittämisestä.

VAAKA

Juhannus on silkkaa painajaista vaa'alle - koko viikonloppu erämaassa ilman juoksevaa vettä, sähköä ja sisävessaa. Siinä hän yrittää itkua tuhertaen muodostaa jonkinlaista kokonaiskuvaa naamastaan kahden sentin naarmuisesta peilinsirpaleesta. Hän rullaa silmät kosteina käpyjä tukkaansa saadakseen edes pienet edvin laineet otsalle. Ulkovessa on vaa'alle kauhistus, niinpä hän laittaa käytöstä poistetusta rehuämpäristä itselleen väliaikaiset saniteettitilat ja käyttää kastelukannua käsisuihkuna. Uimaan hän ei mene missään nimessä, sillä jalkaan saattaa takertua vedenalainen, limainen ahvenruoho. Pyhien aikana vaa'an niska jämähtää lukkoon siksi, että hän on vetänyt päätään äkkinykäisyllä taaksepäin joka kerta kun pullo on kiertänyt ringissä omalle kohdalle. Myös automaattinen nenän nyrpistely jää päälle useammaksi päiväksi. Trivial pursuitia pelattaessa vaaka on yksi ei-toivotuimmista pelaajista; hän ei pysty antamaan yhtään vastausta muuttamatta mieltään. Kun lopullinen vastaus osoittautuu vääräksi, hän yrittää koota tietämyksensä rippeet toteamalla: "sitähän minä juuri

ensiksi ehdotinkin."

SKORPIONI

Skorpionin nähdään juhannuksena kulkevan kahteen suuntaan: heinälatoon tai heinäladosta pois, sillä hän on intohimoisesti vihkiytynyt heinälatoromantiikkaan. On kiusallista katsella hänen hiuksistaan roikkuvia heinänkorsia. Välillä skorpioni käy saunassa hakkaamassa itseään (usein myös muita) vimmatusti vastalla. Näin skorpioni antaa itselleen synninpäästön - aivan kuten martti luther aikoinaan kurittaessaan omaa lihaansa. Skorpionia ärsyttää kevyt kahvipöytäkeskustelu; niinpä hän haluaa muistuttaa muita juhannuksen syvimmästä merkityksestä. Kermavaahto suusta pursuten ja silmät palaen hän kertoo narttumaisen salomen ketkuttelusta ja Johannes kastajan mestauksesta, saaden suvun pikkuväen pillahtamaan itkuun ja takertumaan peloissaan äiskän hameenhelmaan. Trivial pursuitissa Skorpioni on jopa paranoidinen; hän kuvittelee että muut pelaajat ovat järjestäneet juuri hänelle vaikeimmat kysymykset. Todellisuudessa hänellä on vain huono säkä joutua

sahaamaan urheilun ja maantieteen välillä, kun muut liikuttelevat palikoitaan iskelmän ja elokuvan parissa.

JOUSIMIES

Suvun Folke West - best in the west - on saapunut juhannuksen viettoon. Ja kylläpä riittääkin tarinaa kokopyhien ajaksi puolen vuoden maailmanympärysmatkalta - luvassa jousimiehen seikkailut maalla & merellä & ilmassa, kaikilla viidellä mantereella. Muita ärsyttää pelkästään jo se, kun jousimies näprää päivettyneissä hyppysissään tikutaku-heimon uhanalaisesta viirupääoravan hännästä valmistamaa avaimenperää. Jousimies antaa kovasti arvoa paikalliselle käsityölle. Ruokapöydässä hän rassaa muiden hermoja pyytämällä koko ajan eksoottisia ruokia, vaikka tietää ettei grillimakkaraa kummempaa särvintä ole tarjolla. Trivial pursuitissa jousimiestä raivostuttaa suunnattomasti muiden heikko yleistietämys asiassa kuin asiassa. Hän tuntee lähinnä halveksuntaa kun joku yrittää saada armopisteitä mitä säälittävimmillä selityksillä. "arpa on heitetty," hän naurahtaa kuubalainen sikari

hampaidensa välissä ja rummuttaa huolettomasti etnisiä rytmejä jykeviin, valkoisiin & valolta suojattuihin reisiinsä.

KAURIS

Kauriilla on vaikeuksia heittäytyä irti arjesta ja työroolistaan. Rennoimmillaan hän on paljasjaloin, mutta puku päällä ja solmio kireällä. Rouvaskauris puolestaan heittää löylyäkin nylon-sukissa ja hinkkaa vampulla sukkanauhojen välit (täydellinen alastomuus merkitsisi mikrokosmostasolla maailmankuvan järkkymistä). Koko luomakunta aistii kauriin kireyden, ja kuin kiusallaan järjestää hänelle tepposia: sanka katkeaa ämpäristä vedenhakumatkalla, muurahainen toisensa jälkeen pureutuu jalkaterään, ampiainen pujahtaa paidankauluksesta sisään alkaen riehua paniikinomaisesti suljetussa tilassa... lukemattomat ovat luonnon konstit opettaa tätä tunnollista ahertajaa rentoutumaan. Kauriin mielestä trivial pursuitin pelaaminen on jonninjoutavaa ajanhukkaa; se ei tuota eikä hyödytä mitään. Mieluummin hän lähtee katsastamaan metsästä tulevia marjastus- ja sienestyspaikkoja. Kauris on kerennyt latistamaan tunnelman kesän herkimpänä hetkenä, todetessaan että ilmassa on jo syksyn tuntua. Tästä hyvästä hän joutuu loppukesästä hirvikärpästen maalitauluksi.

VESIMIES

Vesimies uskaltaa rikkoa rajoja yhteisinä juhlahetkinä. Hän haluaa muuttaa ruokailutapoja, tuoda vaihtelua musiikkikulttuuriin ja aiheuttaa lähinnä kaaosta maailmankatsomusten alueella. "Kuka perkele laittoi buddha-patsaan istumaan kiukaalle? Miten tässä tangomarkkinat -cd-kotelossa on kandaharin mieskuoron livetaltiointi? Ja mitä nämä auyrveda-kabanossit ovat olevinaan?" kaikuvat kiihtyneet kovistelut vesimiehen kuuroille korville. Vesimies tarkoittaa vain hyvää; hän haluaa ravistella traditionaalisia suomalaisia tapoja ja tottumuksia. Trivial pursuitissa hän kauhistelee kysymysten kapea-alaisuutta. Hän jopa kieltäytyy pelistä, jos se sattuu olemaan yli-ikäinen painos. Hän on tosikko, eikä osaa ottaa huumorilla jos pelissä Venäjästä käytetään vanhaa nimitystä Neuvostoliitto. Myöskään Miss Suomi-aiheiset kysymykset eivät tyydytä, sillä suhdanteet miss suomien - parisuhdeosastolla ovat muuttuneet jo useaan kertaan. Päihtynyt vesimies jankuttaa koko illan pelin reaaliaikaan saattamisesta ja hymyilee huvittuneena seurapelin vanhanaikaisuudelle - päivän sana on virtual pursuit, jossa koko maailma voi pelata yhtaikaa.

KALAT

Kala on päättänyt hankkia pientä taskurahaa tänä juhannuksena. Hän on järjestänyt saunaan "löylynhenki kertoo kohtalosi" -tyyppisen pienimuotoisen kiuas-konsultaation: saunojat saavat heittää löylyä vuolukivisen tonttu-ukon niskaan ja kala mukamas kanavoi tämän sihinää. Jossain välissä hän käy heittämässä maahismeditaation lähimetsässä ja hengailee keijujen kanssa niityllä. Hän yrittää pelata myös vasten muiden tahtoa trivial pursuitia, saaden lopultakin aikaan vain kiristyneitä mielialoja...väittäessään että kaikkiin kysymyksiin käyvät periaatteessa kaikki vastaukset, sillä kaikki on yhtä ja ettei taiteella ja maantieteellä ole suurtakaan eroa - metafyysisellä tasolla. Tässä vaiheessa kala poistetaan pakkokeinoin pöydästä. Aamulla kala on säälittävä näky toikkaroidessaan rantakivillä; hän sohii vimmatusti hiilihangolla tyyntä järvenpintaa väittäen miekkailevansa itsensä ahdin kanssa. Yleisö toivoo vimmatusti kalan liukastuvan ja mäiskähtävän vaatteet päällä veteen.


TÄHTIMERKIT JOULUN VIETOSSA

OINAS

Juuri Oinaat tulevat jouluisin lasten kaltaisiksi - joulukuume alkaa joulukalenterin ensimmäisestä luukusta. Voi jos voisi viettää joulunpyhät pukin tuomassa punaisessa kerrastossa! Oinas viihtyy parhaiten kuusen juurella joululahjojaan ihastellen. Kaunoluistimet tai autorata, sydämellinen hymy leviää Oinas-ystävämme kasvoille. Pukin odotus on aina yhtä jännittävää; kärsimätön Oinas kuikkii ikkunoista koska Korvatunturin väki mahtaa pyyhältää pihaan. Moni kavahtaisi möreää kysymystä: "Onkos täällä kilttejä lapsia? Tuhmille annetaan piiskaa." Reipasluontoista Oinasta ei moisilla puheilla säikytellä, hänellä on sana hallussaan: "Piiskaa ittees!" Ja samalla hän nakkaa kävyn kuusesta kohti hämmentynyttä joulupukkia - ja tempaisee lahjasäkin kainaloonsa.

HÄRKÄ

Mikä on Härän ollessa, kun lumityöt on hanskassa ja pihapiirin pikkulinnuille pistetty pientä purtavaa tiskiin. On hauska seurata ikkunasta siivekkäiden nokkimisjärjestystä lintulaudalla; säikky sirkku puikkelehtii varpusten katveessa, varis pistää nastaa lautaan ja meinaa keikauttaa koko systeemin. Eniten luonnonystävä Härkä pitää pontevista, oksillaan pörhistelevistä punatulkuista. Luvassa on nautinnollinen sohvajoulu. Ensin tietenkin sauna. Ja saunamakkara kuuluu juhlaan kuin juhlaan. Jouluna se saa toimia ikään kuin lämmittelybändinä ennen kinkun astumista lavalle. Sitten kelpaakin kellottaa sohvalla katsomassa Samu-Sirkan joulutervehdystä. Jos saisi vielä vanhan kunnon Verraton-rasian näppiin, menisi kaikki nappiin!

KAKSOSET

Kaksoset, Kaksoset, kilvan poukkoilee. Vielä aattoaamuna Kaksoselta löytyy seikkailumieltä lähteä tönittäväksi viime hetken alennusmyyntiin. Joulukoristeet -50 %. Kannattaa saapua kauempaakin, että on ensi jouluna vuoden 2003 ale-pallot kuusessa. Unohtuiko joltain joulutähti? Ei hätää, Kaksonen tuo aina joulukukan tullessaan. Hän kurvaa kuin Zorro hämärissä Teboilin pihaan ja lastaa takakontin täyteen joulutähtiä. Tämän jälkeen interflora-lähetykset toimitetaan kavereille ja sukulaisille. Puuhakkaan kierroksen jälkeen on Kaksosenkin lupa levähtää ja herätä hämmästyneenä aattoyönä siihen, että joku on sammuttanut joulukuusesta sähkökynttilät. Yllättävään hiljaisuuteen käy lääkkeeksi vaikkapa Vatikaanista tuleva jouluyön messu. Edes jotakin äksöniä - kasukoiden kahinaa ja kirkkoväkeä jumppaamassa ylös & alas penkeissään.

RAPU

"Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen", hyräilee kodikas Rapu joulutohinan keskeltä. Tunnelma on tärkeä - mieluiten Carl Larssonin postikortista tai Fannyn & Alexanderin perhejoulusta. Olisi hyvä jos Ravun seurueessa kaikki olisivat sonnustautuneet paksuihin villasukkahousuihin, kiiltonahkakenkiin, merimiespuseroon/rusettileninkiin. Ravun suhde joulupukkiin on lapsuudesta saakka ollut problemaattinen; jossain vaiheessa olisi kai pitänyt lakata uskomasta, mutta Soihtujen sammuttua, muun väen jo maaten mentyä, käy hellämielinen Rapu laittamassa kipollisen joulupuuroa ja lipeäkala-slicen saunan pukuhuoneeseen, saunatonttua varten. Matkan varrella saa lämpimän päänsilityksen naapurin Miiru-kissa, joka hyristen hinkkautuu huopatossua vasten.

LEIJONA

Tervetuloa oopperaan - tervetuloa Leijonan jouluun! Parasta päälle ja laatulahjoja pukinkonttiin. Pöytään on katettu jo 300 vuotta suvussa kulkenut astiasto. Älä siis riko mitään (älä siis koske mihinkään). Charmantti Leijona vaipuu usein muistoihinsa, ja kertoo kuinka hän kouluaikoina oli itseoikeutetusti tiernapoikien kuningas Herodes. Jouluvalmisteluissaankin hän antaa majesteettisen loppusilauksen: asentaa kuuseen latvatähden, viskaa joulupuuroon mantelin, sanoo viimeisen sanan jne. Arvostettu Leijona jakaa puheenvuoroja ja komentaa lempeästi pikkuväkeä rauhoittumaan. Jos hyvin/huonosti käy, saa kuulijakunta nauttia aamuyölle saakka Sakari Topeliuksen "Talvi-iltain tarinoista", sillä Leijona on paatoksellinen tarinankertoja. Viimeistään kahden aikaan yöllä Leijona kehottaa vieraitaan poistumaan kotimatkalle, 25 asteen narskuvaan pakkaseen.

NEITSYT

Vaatimaton Neitsyt ei turhia stressaa joulun suhteen. Lukujärjestys noudattaa pitkälle arjen hyväksi havaittuja rutiineja, mm. kevyttä voimistelua ja terveellistä ravintoa. Joulukinkun rasvaliehukset Neitsyt lahjoittaa talitiaisten joulupirskeisiin - siitä saa itselleenkin hyvän mielen. Turun tuomiokirkon kellojen jälkeen on vuorossa Frank Capran rakastettu elokuvaklassikko "Ihmeellinen on elämä", jossa James Stewartin roolityö herkistää Neitsyen (ja muidenkin) mielen avautumaan joulun ydinsanomalle. Puhdistavan nessuttelun jälkeen Neitsyt poimii paperinenäliinat sohvalta ja suuntaa saunaan. Kerrostalo-Neitsyt ei voi jäädä saunaan uneksimaan, sillä muillakin asukkailla on saunavuoronsa. Mutta suurimman mielihyvänhän tuottavatkin saunan jälkeen puetut puhtaat alusvaatteet.

VAAKA

Vaaka tavoittelee jouluunsa Juhlapöydän konvehtirasian kannen tunnelmaa - hienostuneen seesteistä ja täyteläistä makunautintoa. Joulukuusen rooli on merkittävä; se on aina kauniisti puettu (vaikka vielä tänäkään jouluna ei ollut varaa Swarovskin kristallipalloihin). Joululahjat Vaaka paketoi suurella huolella, kultapaperein ja hopeanauhoin. Hän kääntää kasvonsa pois, koska ei kestä katsella miten paperit revitään barbaarisen kiihkon vimmassa pois, kunnioittamatta hitustakaan Vaa'an näkemää vaivaa. Ärtymystä herättävät myös sukulaislapset, jotka pihalla telmiessään rikkovat hangen neitseellisen pinnan epämääräiseksi lumimössöksi. Linnutkin saavat osansa nuhteista; Vaaka heristää visertäjille sormea, mikäli nämä ovat levitelleet jyviä yltympäriinsä.

SKORPIONI

Skorpioni on joulun ehdoton manteliperijä, sillä yhtään riisinjyvää hän ei jätä puurosta kääntämättä, saadakseen tämän onnen amuletin itselleen. Hän saattaa olla pelottavan oloinen vartioidessaan kauhan kanssa puuropataa.Vieras voi myös säikähtää jouduttuaan pakkosuudelluksi mistelinoksan alla (tämä on Skorpionille joulun kohokohta). Myös kirjahyllyn päällä oleva tiernapoikien ryhmäkuva sävähdyttää; Skorpioni on toinen vasemmalta, knihti. Mikään oman väen antama lahja ei ole Skorpionille yllätys, sillä lahjapakettien sisältö on selvinnyt hänelle jo kesäkuussa (jolloin hän "vahingossa" törmäsi lahjakätköön). Tämä henkilö on erityisen taitava; hän ei revi käärepaperia, vaan ravistaa, vatkaa ja kourii pakettia niin kauan että pystyy hahmottamaan sen sisällön. Silti hän pystyy vastaanottamaan jo tutuksi tulleen paketin iloisin mielin.

JOUSIMIES

Huhutaan että itse joulupukki olisi Jousimies. Joten kaikki Jousimiehet ovat jollain lailla sukua joulupukille. Joulu on ilon juhla, ja Jousimiehen joulunvietto onkin aina riemuisaa, näkyvää ja kuuluvaa. Vilkkuvat viva Las Vegas -jouluvalot on kytketty ikkunoihin jo hyvissä ajoin. Pihalla risteilee piuhaa kuin pythonia, sillä puut ja pensaat on myös valaistu. Unohtamatta tietenkään elektrofaunaa - bambeja ja poroja. Huoleton Joukkari viittaa kintaalla perinteisille jouluruuille; kinkkupizza ja Coca-Cola ne joulun tekevät! Jousimies saa usein toimittaa pukin tehtäviä aattona. Tämä onkin hänelle erityisen mieluisaa, sillä virantoimituksen ohessa saa samalla käydä vieraissa paikoissa.

KAURIS

Kauris levittää lattialle olkia. Kauriin kotona ei kuunnella Gimmeliä, vaan väännetään joukolla himmeliä. Olkipukit ja kranssit ovat myös Kauriille mieluisaa puhdetyötä. Vaikka pientä pukkihyppelyä pirtissä harjoitetaankin, ei liika riehaantuminen ole hyväksi. Kauris saunoo vähällä vedellä, lukee jouluevankeliumin (itsekseen, tai jos on muita, ääneen) ja nauttii laatikkoruokia. Monella Kauriilla syntymäpäivä sattuu joulun saumaan. Sanomattakin selvää on, millainen kohtalo on jouluaattona syntyneellä Eeva- tai Aatami-nimisellä henkilöllä: syntymäpäivä-, nimipäivä- ja joululahja kuitataan yhdellä yleislahjalla. Jos tuntemasi Kauris kuuluu tähän erikoisryhmään, jaa hankkimasi lahja kolmeen eri pakettiin, niin harmillinen tunnelma voidaan välttää.

VESIMIES

Vesimies erottui jo ensimmäisellä luokalla muista oppilaista. Hän oli avarakatseinen, ymmärtävä ja salliva. Hän pystyi jo nuorella iällä katsomaan maailmaa erilaisista näkökulmista. Vesimiehen tunnistaa tiernapoikakuvista kenkälankatusta naamasta, sillä hän esitti aina Murijaanein kuningasta. Vesimiehen joulunviettoon saattaa osallistua hyvinkin kansainvälistä sakkia; kaikki tuovat omat perinteensä ja illallinen saattaakin muodostua varsinaiseksi K-koekeittiön riemuvoitoksi, tacoja riisipuurotäytteellä, sushi-munavoita ja kebabin lailla tangossa pyörivä joulukinkku. Vesimiehen olkkariin pölähtää todennäköisesti eksoottinen joulupukki kaftaanissa ja hiphop-tontut soittavat Nissepolkkaa vinyylilevyä raastaen. Yo, hyvää youlua!

KALAT

Vanha kunnon mänkki - vuodesta toiseen. "Kello löi jo viisi, kalat herätkää. Kuhani ja kiiski, muuten matka jää". Rekiretkellä Kala haltioituu aamutaivaan timantteina loistavista tähdistä ja hiljalleen leijailevista lumihiutaleista. Joulukirkossa hän pyyhkii silmäkulmiaan salaa takin hihaan ("Taisin saada lumihiutaleen silmään, niisk.") sillä kylän rovastin joulusaarna uhkaa murtaa kaikki padot Kala-poloisen sielusta. Niin hyvä asia kuin empatia onkin, tulisi Kalan kuitenkin pitää puolensa elämän kovassa arkitodellisuudessa. Ettei hän jäisi pyörittelemään paperista Betlehemin tähteä muiden selän takana - vuosi vuoden jälkeen. Jouluna on kuitenkin lupa lumoutua ja herkistyä, katsella yössä kuusen kultalameita ja tuijottaa joulukoristelaatikosta taas kerran kaivettua kynttelikköä, jossa ilmavirta pyörittää ja kilisyttää pieniä peltienkeleitä.

- tekijä tuntematon


TÄHTIMERKIT PULASSA

On myöhäinen talvi ilta. Lunta sataa taivaan täydeltä, maa on peittynyt kauttaaltaan valkoiseen lumeen. Pakkasta on roimasti ja metsätie on auraamatta. Auto ajaa keskellä korpea, lähimmät asutukset ovat 8 kilometrin päässä. Yht?äkkiä auto hyytyy tielle ja kännykästäkin on akku loppu....

Oinas pillastuu, hän kiroilee lujaan ääneen ja yrittää muutaman kerran saada autoa käynnistymään uudestaan. Auto ei käynnisty. Oinas hyppää ulos autosta ja alkaa mylviä lujaan ääneen. Hän potkii autonsa ovia ja konepeltiä kunnes päättää kävellä ihmisten ilmoille. Päättäväisesti oinas lähtee tarpomaan lumessa, hän on raivon vallassa. Lumisessä ; yössä metsän eläimet luikkivat karkuun oinaan sadatellessa vanhaa peugeottiaan. Ei enää koskaan mitään ranskalaista minulle, per### !!

Härkä yrittää rauhallisesti startata uudestaan. Ei mitään. Mikä sinulle nyt tuli, härkä puhelee autolleen. Härkä kurkistaa pimeään lumiseen talvi iltaan autostaan. Eihän tuonne voi lähteä, härkä tuumaa. Hän kaivaa takapenkiltä untuva makuupussin esiin ja käpertyy sinne. Makuupussi on hänellä aina mukana tarpeen varalta.

Kaksonen ei yritä startata uudestaan. Hän kaivaa korvalappustereot kassistaan ja asettaa ne korvilleen. Hän jammailee hetken Britney Spearsin tahdissa autossa. Sitten hän hyppää ulos ja päättää lähteä kävelemään. Ehkä voisin yrittää liftata jos pääsen päätielle, hän pohtii ja on hiukan harmistunut sillä myöhästyy hyvistä pippaloista.

Rapu on kauhuissaan. Hän ei voi uskoa että mummon 60-luvulla hankkima auto voi hajota näin yhtäkkiä. Ulkonakin on niin pimeää, hän harmittelee. Rapu pistää pipon päähän ja lapaset käteen ja lähtee kävelemään. Kävellessään hän muistelee lapsuutensa kotia, jossa oli aina niin lämmintä ja turvallista. Hrrrr, tännehän jäätyy...

Leijona karjahtaa raivosta. Tiesinhän että autokauppias huiputti minua, hän murahtaa, mukamas kestävä auto, pyh! Leijonaa kammoksuttaa ajatus lumessa rämpimisestä. Hän inhoaa kylmyyttä. Lopulta leijona nousee autosta ja lähtee rämpimään lumen peittämää tietä pitkin. Pipoa hänellä ei ole, mahtava tukkahan lätistyisi sellaisen alla.

Neitsyt on harmistunut. Hän yrittää ja yrittää startata autoaan. Hän kaivaa termospullon ja piparirasian esiin. Onneksi olen osannut varautua tälläiseen, neitsyt myhäilee tyytyväisenä itseensä ja
järjestelykykyynsä. Tässähän on aikaa siivota autokin apua odotellessa, neitsyt tuumaa.

Vaakatyttöä inhottaa ajatus kylmästä ja pimeästä metsätiestä. Juuri nyt tarvittaisiin käsistään kätevää miestä auttamaan, hän ajattelee. Vaaka korjaa huulipunansa, pistää tukan ojennukseen ja kaivaa vaaleanpunaisen sateenvarjonsa esiin. Sitten hän lähtee kulkemaan eteenpäin jalan. Matkalla hän ihastelee ihanan näköistä metsämaisemaa, jonka lumi on koristanut tosi fantastisesti.

Skorpioni kiroaa. Hetken kirottuaan skorpioni hyppää ulos autosta. Helkkarin auton rähjä, minä tapan sinut jos et käynnisty, hän manaa. Lopulta skorpioni saa kuningasidean ja kaivaa sytkärin taskustaan. Eikä kestä kauaakaan, kun auto on liekeissä. Siitäs sait, eipähän tule minulle kylmä hinausta odottaessa, skorpioni tuumaa tyytyväisenä.

Jousimies on innoissaan. Tästähän kehittyikin mahtava seikkailu, hän innostuu. Pian jousimies on kerännyt kamppeensa autosta ja vaeltaa innoissaan metsikössä kuvitellen olevansa suurikin seikkailija.

Kauris yrittää startata. sitten hän pohtii mahdollisia vikoja mitä autossa voisi olla. Pian on konepelti auki ja kauris purkaa autoa osiin. Minä aion löytää vian ja korjata sen, hän päättää. Kädet öljyisinä hän saa kuin saakin selville vian, mutta harmistuu huomatessaan että sitä on mahdoton korjata.

Vesimies rupeaa heti tutkimaan autoa. Kun vika löytyy, kekseliäs vesimies alkaa kehittää päässään ajatusta varaosasta. Hän rupeaa penkomaan autostaan kumiletkuja y.m osia jotta voisi saada varaosan rakennettua.

Kalat ei jaksa vaivautua ulos kylmään. Hän päättää ottaa torkut ja pohtia sitten uudestaan asiaa. Kun kalat on herännyt torkuiltaan hän huomaa olevansa jäässä. Takapenkiltä löytyy vodkapullo, joka oli tarkoitus viedä lahjaksi, mutta tämä on hätätilanne. Kala ottaa ryypyt, jotta veri rupeaa kiertämään.


MIKROPROSESSOREJA SEKÄ PANIMOTEKNISTÄ TIETOTAITOA HYÖDYNTÄVIÄ MENETELMIÄ KÄYTTÄEN AIKAANSAATU HOROSKOOPPIKOKOELMA

- TEKIJÄ TUNTEMATON

Oinas:

Päivänne valkenee aamun koitettua. Vanha suola janottaa, mutta uutta suolaa saa kaupasta. Sekin janottaa. Ostatte varmuuden vuoksi kotiin olutta. Olutkin janottaa.

Ihmistyyppi: Oinaat kuuluvat janoiseen ihmistyyppiin

Onnennumero: Äidinäidin kengännumeron neliöjuuri kerrottuna kenelle tahansa joka viitsii kuunnella.

Härkä:

Normaalit aamutoimet saavat teidät näkemään punaista. Se on tomaattimehua. Pitkään harkitsemanne nenärenkaan hankinta alkaa vihdoin kypsyä mielessänne toteuttamispäätöstä kohti. Epäröintinne ympäristön reaktioista ovat turhia! Ettehän taas ole tekemässä kärpäsestä härkästä? Miksette saman tien hankkisi useampia lävistyksiä? Ystävänne arvostaisivat todella paljon rengasta ylä- ja alahuuleenne. Siis yhtä rengasta. Aika tiukalle viritettyä.

Ihmistyyppi: Härät kuuluvat epämäärätietoiseen ihmistyyppiin

Onnennumero: Ei ole vielä asettunut kohdalleen, mutta muotoa x + yi se hyvinkin todennäköisesti voi olla

Kaksoset:

Pitkään teitä vaivannut tunne siitä, että toinen puoliskonne olisi hukassa, on väärä. Te olette hukassa ihan kokonaan. Tunteenne ailahtelut vaihtelevat mielipuolesta yksimielisen kautta kaksimieliseen. Mieletöntä! Hakekaa pikaisesti apua, mutta jättäkää tällä kertaa se pumppuhaulikko kotiin.

Ihmistyyppi: Kaksoset kuuluvat stereofonisena kautta maan

Onnennumero: 2 (jos joku pahvi ei sitä tajunnut)

Rapu:

Nousette vuoteesta, mikä on hyvä asia. Nousette vuoteesta väärällä jalalla, mikä on huono asia. Nousette kerrossängyn yläosastosta väärällä jalalla vielä lisää ylöspäin, mikä on erittäin huono asia. Vaikuttava Telemark -alastulo vasemmalle poskelle saisi Matti Nykäsenkin alastulot näyttämään tyylittömiltä romahduksilta. Valitettavasti alaanne ovat paitsi alastulo myös tulot alas!

Ihmistyyppi: Raput kuuluvat kerrosten väliseen tilaan

Onnennumero: Parillisina päivin 10, parittomina päivinä 72, paitsi karkausvuonna, jolloin täydenkuun aikaan täytyy muistaa lisätä 3 jokaiselta alkavalta kilolta

Leijona:

Karjaisun saattelemana kohtaatte uuden päivän. Käskette puolisoanne lopettamaan karjumisen ja lähdette töihin. Ennen bussipysäkkiä käännytte takaisin ja palaatte kotiin pukeutumaan. Huomaatte puolisonne tällä välin ehtineen riisuutua, eikä vaatekaappiin ryntäävällä postinjakajallakaan liiemmin pukimia yllään ole.

Ihmistyyppi: Leijonat kuuluvat nisäkkäisiin

Onnenumero: 99. Sen jälkeen kun saatte selville ettei Wayne Gretzky olekaan leijona, onnennumero on luonnollisesti 0162, eli leijona-viinan tuotekoodi

Neitsyt:

Saamattomuutenne on kiusannut teitä jo kotvan aikaa ja vihdoinkin päätätte ottaa itseänne niskasta kiinni. Ensin kädellä, mutta kun muutosta ei näy eikä kuulu niin seuraavaksi jalalla. Onneksenne kiropraktikko, joka suoristaa solmunne on hellämielinen ja myöntää teille 50% alennuksen. Euroinahan se on tosin vain noin 8,41%

Ihmistyyppi: Neitsyet kuuluvat euroottisiin pilkunnuss****hin , mikä on vähintään kummallista koska kyseessä ovat neitsyet.

Onnennumero: 5,94573

Vaaka:

Onnea! Olette pitkällisen ponnistelun ja puurtamisen tuloksena saavuttanut tasapainon! Painonne on vihdoin noussut tasan sataan kiloon! Jouduttekin vaihtamaan vaakakuppikokonne C:stä D:hen. Päätätte samantien liittyä vaakaihmisten valtakunnalliseen kerhoon, jonka puheenjohtajana toimii Ari Bunt. Tuttavallisemmin Bunt - Ari.

Ihmistyyppi: Vaa'at kuuluvat jokaiseen ihmisryhmään johon sattuvat ilmaantumaan koska kukaan ei jaksa kantaa heitä sieltä pois

Onnennumero: Painonvartijoiden puhelinnumero, joka yhteisessä seremoniassa poltetaan

Skorpioni:

Teillä on Mars ensimmäisessä huoneessa, Uranus toisessa huoneessa, Saturnus kolmannessa huoneessa ja Jupiter keittiössä. Teillä on tilava asunto. Kahden auton autotallissanne seisoo vierekkäin kaksi S- Mersua. Ovat seisoneet jo toista vuotta, koska olette hukannut tilavaan asuntoonne sekä molempien autojen että autotallin avaimet. Toisaalta unohditte jo kuukausia sitten missä autotalli on, joten menetys ei mieltänne kalva.

Ihmistyyppi: Skorpionit kuuluvat ihmisryhmään, jonka tekisi mieli ampua

Onnennumero: (09) 700 700

Jousimies:

Elämänne tähtäyspiste on tiukasti napakympissä. Joudutte kuitenkin Onnenpyörään leikkimielisten (ja tuota pikaa entisten) kollegojenne ilmoittamana. Studion kirkas valo ja henkinen paine saavat aikaan sen, että missatte Bonus-tehtävässä yhden viikon loman yhdelle hengelle Bulgarian Boring-Beachille.

Ihmistyyppi: Jousimiehet kuuluvat jännittävien ihmisten joukkoon

Onnennumero: Än niinkuin Numero

Vesimies:

Mieltymyksenne vetiseen elementtiin on vanhaa perua, olittehan peruskoulussa paikkakunnan ensimmäinen tapaus, joka kasteli vuoteensa vielä 15 vuoden ikäisenä. Puutarhaletkulla. Suoriuduttuanne tänään aamu-uinnista, suihkusta, kylvystä ja juotuanne tavanomaisen litran vettä mietitte että mitä olettekaan tähänastisesta elämästänne kostunut. Varsinkin kun edellisessä projektinseurantakokouksessa saitte pyyhkeitä.

Ihmistyyppi: Vesimiehet kuuluvat kuivien ihmisten ryhmään

Onnennumero: 4711

Kauris:

Pysähdytte tänään miettimään mitä olettekaan taaksenne jättänyt. Huomaatte pian, että se on asuntonne ulko-ovi. Avainten ollessa tullut jätetyksi oven sisäpuolelle. Säälittävien tiirikointiyritystenne jälkeen päätätte ryhdistäytyä ja soittaa apua. Silloin huomaatte kännykkännekin sijaitsevan oven sisäpuolisessa avaruudenosassa. Onneksi alakerran teini on lähdössä kouluun juuri samalla hetkellä ja lainaa teille ystävällisesti omaa kännykkäänsä. Soitatte vaimonne kännykkään ja koskapa soittajan numero näkyy vastaanottavassa päässä saatte vastauksen: "Hei Jani kuules, mehän sovittiin ettet soita mulle päiväsaikaan!" Selviätte teinin mukiloimisesta tuomiolla lievästä pahoinpitelystä ja sakoilla.

Ihmistyyppi: Kauriit kuuluvat elämäntapasähläreiden ryhmään

Onnennumero: 112

Kalat:

Uskaltaudutte elokuviin ensimmäisen kerran sen jälkeen kun saitte orgasmin katsoessanne Akvaariorakkautta. Kokemus on palkitseva, sillä vaikka filkan käänteiden johdosta haukoitte välillä henkeänne kuin kala kuivalla maalla niin elokuvan jälkeen kaljalla ystävänne kanssa tunsitte olevanne kuin kala vedessä. Ystävänne on myyty verbaalisesta taidostanne - olihan hän siihen asti pitänyt teitä seurassa mykkänä kuin kala. Viiden rohkaisevan tuopillisen jälkeen alatte päästä vauhtiin sillä seurauksella että seuraavalla viikolla menette katsomaan saman elokuvan koska ette muista siitä mitään.

Ihmistyyppi: Kalat kuuluvat verkostoituneiden ihmisten ryhmään

Onnennumero: Sei - tsemän


DRINKKISKOOPPI

21.3-20.4 VODKA SNAPSI

Olet luonteeltasi ärhäkkä, terävä ja potkit vastaan. Sinua ei helposti lannisteta.

21.4-21.5 KUUMA ROMMI

Olet leppoisa ja mukavuudenhaluinen. Viihdyt sohvalla. Välillä höyryät pikkuasioista.

22.5-22.6 POREILEVA SIIDERI

Olet iloinen ja pirtsakka. Rönsyilet joka suuntaan.

23.6-22.7 MAITOINEN VALKOVENÄLÄINEN

Olet mukava ja ystävällinen. Nautit kesäisistä piknikeistä perheen kera.

23.7-22.8 KUPLIVA KUOHUVIINI

Makusi on hienostunut. Olet jalosydäminen diiva.

23.8-22.9 PUOLIKUIVA VALKOVIINI

Olet yksinviihtyvää tyyppiä. Arvostelet herkästi muita ihmisiä.

23.9-22.10 GIN TONIC

Olet raikas ja miellyttävä. Juhlat ovat sinun alaasi.

23.10-22.11 BLOODY MARY

Jännitys ja toiminta ovat lähellä sydäntäsi. Olet kiihottavaa seuraa.

23.11-22.12 LONG ISLAND ICE TEA

Olet eksotiikasta pitävä maailman matkaaja. Juhlat ovat lähellä sydäntäsi.

23.12-20.1 ISO KEPPANA

Olet jalat maassa tyyppi. Pidät työnteosta ja koti elämästä.

21.1-20.2 VIILEÄ LONKERO

Olet raikas ja älykäs. Omaat hyvät puhelahjat.

21.2-20.3 LÄMMIN SALMIAKKI KOSSU

Olet helposti masentuvaa tyyppiä. Haaveilet liikaa ja sorrut helposti ryypiskelemään.


VÄRIHOROSKOOPPI

Jos syntymäpäiväsi on:

23.12. - 1.1. = punainen

2.1. - 11.1. = oranssi

12.1. - 24.1. = keltainen

25.1. - 3.2. = pinkki

4.2. - 8.2. = sininen

9.2. - 18.2. = vihreä

19.2. - 28.2. = ruskea

1.3. - 10.3. = aqua

11.3. - 20.3. = lime

21.3. = musta

22.3. - 31.3. = purppura

1.4. - 10.4. = tummansininen

11.4. - 20.4. = hopea

21.4. - 30.4. = valkoinen

1.5. - 14.5. = sininen

15.5. - 24.5. = kulta

25.5. - 3.6. = kerma

4.6. - 13.6. = harmaa

14.6. - 23.6. = kastanja

24.6. = harmaa

25.6. - 4.7. = punainen

5.7. - 14.7. = oranssi

15.7. - 25.7. = keltainen

26.7. - 4.8. = pinkki

5.8. - 13.8. = sininen

14.8. - 23.8. = vihreä

24.8. - 2.9. = ruskea

3.9. - 12.9. = aqua

13.9. - 22.9. = lime

23.9. = oliivi

24.9. - 3.10. = purppura

4.10. - 13.10. = tummansininen

14.10. - 23.10. = hopea

24.10. - 11.11. = valkoinen

12.11. - 21.11. = kulta

22.11. - 1.12. = kerma

2.12. - 11.12. = harmaa

12.12. - 21.12. = kastanja

22.12 = turkoosi

AQUA

Olet luottavainen, mutta kuuntelet ja uskot muita liiankin herkästi. Tunteesi tapaavat vaihtua äkkiä ja helposti. Sen vuoksi olet aina hieman yksinäinen ja ikäänkuin vain ohikulkumatkalla. Sinun on vaikea löytää rakkautta, mutta löydettyäsi menetät sen helposti. Pelkäät alati, että rakkaus satuttaa.

HARMAA

Olet toimelias ja hyvin viehättävä. Kykenet tosiaan kirkastamaan päivän. Tiedät mitä milloinkin sanoa ja sinulla on loistava huumorintaju. Et juuri koskaan kätke tunteitasi, vaan tuot auliisti esiin koko sisimpäsi. Mutta osaat olla myös itsekäs. Haluat tulla huomatuksi etkä siedä vähättelevää suhtautumista.

HOPEA

Olet hauska ja mielikuvituksekas, pidät haasteista, kokeilet mielelläsi kaikkea uutta ja opit helposti. Juttelet sujuvasti kaikkien kanssa ja annat auliisti hyviä neuvoja. Sinun on kuitenkin vaikea luottaa ihmisiin, joten et ystävysty kovinkaan helposti, mutta löydettyäsi kerran tosiystävän, olet ikuisesti tälle uskollinen.

KASTANJA

Tiedät olevasi älykäs ja oikeamielinen, joten halua, että asiat hoidetaan sinun mielesi mukaan, mikä toisinaan aiheuttaa ongelmia, koska et aina ota toisia tarpeeksi huomioon. Rakkaudessa olet kuitenkin äärimmäisen kärsivällinen. Kun olet kerran tavoittanut sen oikean, et hevin lähde etsimään ketään "parempaa".

KELTAINEN

Olet kiltti, viaton ja erittäin romanttinen. Sinuun on hyvä turvautua, etenkin parisuhteessa. Osaat lähes vaistomaisesti tehdä juuri oikeat päätökset oikeaan aikaan.

KERMA

Olet samalla sekä kilpailuhenkinen että kannustava. Inhoat häviämistä, mutta pysyt silti hilpeällä mielellä. Valitset huolella keneen rakastut etkä ole helposti vietävissä, mutta kun löydät sen oikean, et kyllä hevin anna periksi.

KULTA

Osaat erottaa oikean väärästä. Olet hyväntuulinen ja yritteliäs. Sinun ei ole helppoa löytää itsellesi rakastettua, mutta rakastuttuasi, kukaan ei aikoihin pysty kääntämään mielenkiintoasi toisaalle.

LIME

Vaikutat tyyneltä, mutta hermostut herkästi. Saat myös yhtä herkästi mustasukkaisuuden puuskia ja sinulla on taipumusta valittaa pikkuseikoista. Et kuitenkaan yleensä juutu niihin kovinkaan pitkäksi aikaa, joten ihmiset yleensä luottavat sinuun ja pitävätkin sinusta.

MUSTA

Olet uhmakas ja sisukas, mutta et siedä muutoksia elämässäsi. Sinulla on myös vahva taipumus pitäytyä jääräpäisesti kerran tekemissäsi päätöksissä. Siksi ei olekaan ihme, että rakkaus on sinulle erittäin haastavaa ja vaikeaa.

OLIIVI

Olet lämminsydäminen ja ilomielinen eikä sinulla ole tapana kadehtia ketään. Tulet ilmeisen hyvin toimeen ihmisten kanssa ja viihdyt parhaiten ystäväpiirissä tai perheen parissa. Inhoat kaikenlaista väkivaltaa ja tiedät täsmälleen mikä on oikein.

ORANSSI

Olet vastuuntuntoinen ja osaat kohdella ihmisiä oikein. Sinulla on runsaasti tavoitteita ja uurastat lujasti niiden eteen. Ystävät ovat sinulle erittäin tärkeitä ja arvostat suuresti kaikkea saavuttamaasi. Saatat toisinaan reagoida yli, mikä johtuu herkästä mielenlaadustasi.

PINKKI

Olet tyypillinen perfektionisti. Toiset ihmiset ovat sinulle tärkeitä ja autat heitä mielelläsi. Pyrit aina tekemään kaikessa parhaasi, mutta suhtaudut usein tyytymättömästi itseesi. Pidät yleensä rakkautta ja romantiikkaa vain satuna.

PUNAINEN

Olet viehkeä ja rakastettava, vähän nirso, mutta silti aina joko rakastunut tai rakastumaisillasi. Sinusta on myös ihanaa olla rakastettu. Olet yleensä pirteä ja iloinen, mutta toisinaan aika herkkähipiäinen. Pärjäät parhaiten mukavien ihmisten kanssa, joiden kanssa on helppo jutustella ja jotka hyväksyvät sinut sellaisen kuin olet.

PURPPURA

Olet varsin salaperäinen tyyppi, täysin epäitsekäs ja kiinnostunut kaikesta, mikä tekee sinusta myös erittäin suositun, mutta unohtelet helposti asioita. Kaikkiin toimiisi vaikuttaa eniten se millä mielellä kulloinkin olet, joten saatat mokailla totaalisesti käsittämättömistä syistä. Luotettava ystäväpiiri on sinulle kaikki kaikessa.

RUSKEA

Olet toimelias ja urheilullinen, hieman sulkeutunut. Ihmisten on yleensä vaikea tutustua sinuun, mutta saatat silti rakastua päätäpahkaa johonkuhun. Vastaavasti innostuksesi myös lopahtaa heti kun toteat, etteivät asiat etene haluamaasi suuntaan, ja annat periksi.

SININEN

Olet taiteellinen ja erittäin nirso, mutta et erityisemmin arvosta itseäsi. Rakastumisen tunne on sinulle tärkeä, ei itse rakkaus, vaan annat sen mielummin mennä ohi. Se on sinulle vain mielentila, ei sydämen asia.

TUMMANSININEN

Olet viehättävä ja rakastat elämääsi. Sinulla on voimakkaita tunteita kaikkea kohtaan, joten hermostut herkästi. Jos todella vihastut johonkuhun, sinun on vaikea antaa anteeksi.

TURKOOSI

Olet erittäin kiinnostunut ulkomuodostasi ja asetat rakkauselämällesi kovat vaatimukset. Harkitset aina huolella ennen kuin päätät mitään, joten teet vain harvoin typeriä erehdyksiä. Haluat johtaa ja sinun on helppo tutustua ihmisiin.

VALKOINEN

Olet erityinen ihminen, myös erikoinen ja jopa eriskummallinen, mutta ehkäpä juuri siksi sinusta niin pidetäänkin. Sinulla on elämässäsi runsaasti unelmia ja tavoitteita. Tulet herkästi mustasukkaiseksi, mutta et kuitenkaan reagoi liian voimakkaasti.

VIHREÄ

Tulet oikein hyvin toimeen vieraidenkin ihmisten kanssa, koska sinussa ei ole ujouden häivääkään, mutta samalla voit tahattomasti myös loukata toisia. Haluat rakkaaltasi tunteita ja huomiota, mutta enimmän osan elämästäsi olet sinkkuna etsien "sitä oikeaa.KUKKAHOROSKOOPPI

Ohdake 7.1. - 3.2.

Piikikäs ja pelottava. Viljelijöiden kiroama kasvi, johon karjakaan ei koske. Ohdakkeella on hankalan kasvin maine ja vaikean ihmisen leimaa kantavat valitettavasti usein myös ohdaketyypit. Ventovieraiden on vaikea lähestyä itseään suojelevaa, sulkeutuneelta vaikuttavaa ohdaketta ja monet karttavat häntä tinkimättömyyden, suorapuheisuuden ja "piikikkyyden" vuoksi. Ohdakkeen tuntevat tietävät hänen kuitenkin olevan ahkera, tunnollinen ja usein jopa itsetuhoisen velvollisuudentuntoinen. Ohdake sopii hyvin tehtäviin, joissa vaaditaan itsenäisiä päätöksiä ja vastuunkantamista. Hän vaatii paljon itseltään ja muilta eikä aina tule toimeen ihmisten kanssa, joiden näkemykset poikkeavat hänen omistaan. Ohdake voi kuitenkin kouluttaa itsensä hyväksi kuuntelijaksi ja yhteistyöntekijäksi. Ohdakkeen yksityiselämä on yksityistä eikä hän päästä lähelleen kaikkia, ei edes halua miellyttää kaikkia. Läheistensä ja erityisesti oman perheensä vuoksi hän on kuitenkin valmis uhrautumaan.

Lumme 4.2. - 1.3.

Lumme viihtyy tyynissä vesissä. Kun aurinko paistaa lämpimästi sen suojaisaan lahdenpoukamaan, lumme hehkuu ja pursuu elinvoimaa. Melko mitätönkin puhuri saa sen suuret lehdet värisemään huolestuneesti ja myrskyssä lumme vetäytyy kiertyneiden lehtiensä suojiin odottamaan tyventä. Lumme ei kuitenkaan tyydy nököttämään paikallaan. Se kasvattaa pitkän, jäntevän varren, jonka avulla se voi kurkotella paljon kotoisia pohjavesiä kauemmaksi. Sitä utelias lumme tekee ahkerasti. Lumme tarvitsee muutoksia ja jännitystä. Jos vesi "lammessa" ei vaihdu, lummeihminen tylsistyy, lihoo ja muuttuu happamaksi. Toisaalta lumme on hyvin varovainen. Joskus se löytää todellisen onnensa vasta, kun joku ulkopuolinen tuuppaa sen vieraaseen lampeen. Lumme rakastaa mukavaa elämää, kauniita esineitä ja hauskoja hullutuksia, mutta vaikeatkaan tilanteet eivät sitä murra. Pinnalliselta vaikuttava lumme on perusluonteeltaan empaattinen vakavikko. Hänellä on taipumusta ottaa turhiakin huolia ja hän ehdottomasti murehtii kaikki asiat etukäteen. Rakkaudessa lumme on romanttinen täydellisyyden etsijä. Siksi hän rakastuu harvoin, mutta kun oikeat kemiat kohtaavat, syttyy kestävä roihu.

Horsma 2.3. - 4.4.

Arkisen tuntuista horsmaa on helppo vähätellä, mutta harva tulee huomanneeksi, kuinka kaunis ja komea se omassa arkisuudessaan on. Hoksaamattomat saavat syyttää itseään, sillä he jäävät paljosta paitsi. Onneksi horsma tietää itse oman arvonsa. Se pysyy pystyssä kovan vartensa avulla ja nostaa ylpeästi päätään. Horsma tunnetaan myös palokukan tai paloheinän nimellä. Nimet kuvaavat sen kasvupaikkoja, metsien palo- ja hakkuuaukeita, mutta nimitykset kertovat myös tulisesta luonteesta: hiljaisena pysytellyt horsma saattaa yht'äkkiä roihahtaa ja syttyä kukoistamaan sopivan tilaisuuden tullen. Pelkkä rentun ruusu? Ehkä, ehkä ei. Horsma saattaa itsekin syyllistyä näennäiseen vaatimattomuuteen ja itsensä vähättelyyn. Sen ei kuitenkaan pidä antaa hämätä. Horsma tietää arvonsa, tekee itse omat valintansa ja kantaa pystypäin valintojensa seuraukset muiden mielipiteistä piittaamatta. Saat kutsua horsmaa rentun ruusuksi. Mutta älä suutu, jos horsma ei ole mielipiteestäsi kiinnostunut.

Leskenlehti 5.4. - 2.5.

Leskenlehti on vaatimaton ja itse asiassa varsin mitättömän näköinen kukka. Kuitenkin kaikki huomaavat sen. Samoin on leskenlehti-ihmisten laita, he säteilevät hyvää tuulta ja ilahduttavat läsnäolollaan muita. He tuntevat hyvin itsensä, hyväksyvät virheensä ja ovat siksi muiden mielestä välillä hätkähdyttävänkin avoimia kertoessaan itsestään. Leskenlehti ei pelkää olla seuran keskipisteenä ja on muutenkin mielellään esillä. Leskenlehti-ihmistä on helppo lähestyä ja hänestä saa nopeasti hyvän, luotettavan ystävän. Rönsyilevä ja utelias luonne esiintymishalun yhteydessä johtaa kuitenkin siihen, etteivät kaikki pidä leskenlehdestä. Siksi leskenlehti viihtyy parhaiten kaltaistensa joukossa. Lyhytjänteisyys ja pintapuolisuus ovat leskenlehdelle ominaisia piirteitä ja siksi hän nauttii töistä, joista tulee nopeasti valmista ja joiden tulokset näkyvät kunnolla. Kärsivällisyys on hyve, jota leskenlehden on opeteltava koko elämänsä. Leskenlehdellä on kaksi lähes kokonaan toisistaan poikkeavaa elämää. Alkuvaiheessa (kukkiessaan) se on sirkeä ja näkyvä. Aikuistuessaan leskenlehtipersoona tekee saman kuin nimikkokasvinsakin; vaihtaa luonnetta. Leskenlehti kasvattaa valtavat tummanvihreät lehdet. Leskenlehti-ihminen saattaa aloittaa aikuisiässä uudelleen opinnot, vaihtaa ammattia, muuttaa asumaan maalle tai muuten "vetäytyä" omien suojalehtiensä varjoon. Jos leskenlehti solmii avioliiton nuorena, toimii se parhaiten toisen leskenlehti-ihmisen kanssa. Yhdessä kasvaminen ja muuttuminen lujittaa liittoa vuosien mittaan.

Vanamo 3.5. - 6.6.

Pieni ja herkkä vanamo elää huomaamattomana ja vaatimattomana omaa salaista elämäänsä syrjässä valtateistä ja kiireestä. Kiireisiltä pintaliitäjiltä vanamo jää kokonaan huomaamatta, mutta rauhallinen kulkija ja asioihin paneutuva osaa katsoa sinne missä hiljaiset aarteet ovat. Vanamon kauneus ja herkkyys löytää yleensä ymmärtäjänsä ja ihailijansa. Nykymaailmassa vanamon ominaisuudet eivät ole arvostuksen huipulla, joten syrjäytymisen ja erakoitumisen vaara vaanii. Riuhtaisu mukaan elämän hälyyn silloin tällöin tekisi hyvää, harjoitusmielessä. Vaikka vanamo vaikuttaa lähes avuttomalta, hän uurastaa sitkeästi ja etenee sopivassa ympäristössä ja oikealla alalla lopulta hyvinkin pitkälle. Hiljainen uurastus ei aina saa ansaitsemaansa arvostusta ja huomiota. Vanamo voisi opetella edes vähän itsekehua, vaikka se hänelle onkin vastenmieleistä. Hälyä ja tekniikan pauketta vanamo ei kestä, hän nauttii metsän ja luonnon rauhasta, valitsee tarkkaan seuransa ja viihtyy omissa oloissaan. Rakkaudessa ja ihmissuhteissa vanamolla on harvoin ongelmia. Hän välttää konflikteja ja osaa sopeutua, rönsyillä, jopa luikertaa - eikä koskaan jyrää toisia. Vaara onkin, että joku jyrää hänet, tai ainakin yrittää. Tällaisesta tilanteestakin vanamo yleensä selviää, ei taistellen, vaan hiljaa muualle siirtyen. Hän ei tarvitse muita ihmisiä niin kipeästi, että maksaisi suhteesta minkä hinnan tahansa.

Voikukka 7.6. - 10.7.

Voimakastahtoinen voikukka jakaa kanssaihmiset kahteen leiriin; voikukkapersoonaa joko rakastetaan tai inhotaan. Huomaamattomaksi tai harmittomaksi häntä ei sano kukaan. Komea, kirkkaana loistava voikukka on kernaasti keskipisteenä, missä ikinä onkin. Ja voikukkahan on: yhtenä hetkenä hän valloittaa muilta tilaa täällä, seuraavassa hetkessä huomio kiinnittyy voikukkaan toisaalla. Seinäruusuksi voikukka ei alistu, vaikka moni kernaasti syrjäyttäisi yksinvaltiaan elkeillään vihamiehiä keräävän voikukan. Loistonsa alla voikukallakin on heikot kohtansa. Sisimmässään hän pahoittaa mielensä herkästi, mutta nostaa päänsä kohti aurinkoa sitkeytensä avulla. Sitkeys on samaan aikaan sekä vahvuus että heikkous: voikukkaihmisen on tiedostettava, että moni tulkitsee sitkeyden ylimielisyydeksi. Pienelle ystäväpiirilleen voikukka on luotettava lähimmäinen. Siinä missä voikukkakasviin voi turvautua niin nälässä, janossa kuin moninaisessa vaivassakin, on voikukkaihminenkin valmis antamaan kaikkensa auttaakseen ystäviään. Voikukan elämänkumppaniksi ei sovi toinen voikukka: suhde toimii kuumana viha-rakkaus -suhteena, mutta pidemmän päälle tilasta parrasvaloissa tulee liian suuri taistelu. Voikukan rinnalle voi jäädä vain huumorintajuinen ja sopeutuvainen elämänkumppani.

Keto-orvokki 11.7. - 8.8.

Ensivaikutelma keto-orvokista on suloinen. Vaikka katse on lapsenomaisen luottavainen, koko olemus pieni, ujo ja vaatimaton, hänestä huomaa pian yllättävää värikkyyttä ja monimuotoisuutta. Hänessä on ainutlaatuista persoonallisuutta, outoa, jopa omassa suvussaan. Et ole tekemisissä minkään keskivetotyypin kanssa. Herkkä keto-orvokki on vahvalla varrella tukevasti kiinni maassa. Suku ja ystävät ovat hänelle suorastaan elintärkeitä. Valta ja raha eivät häntä kiinnosta, hän tarvitsee ennenkaikkea ihmisiä, läheisyyttä ja lämpöä. Hän viihtyy ja kukoistaa vaatimattomissa olosuhteissa ja saa mutkin viihtymään. Keto-orvokin juhlissa ei tarvita gourmet-ruokia. Teekupin ääressä hänen luonaan vietetään unohtumattomia iltoja. Äärimmäisen sosiaalisena ja empaattisena keto-orvokki suorastaan itsestään ajautuu ammatikseen auttamaan muita. Eläytymiskykyisenä hän sopii myös esiintyväksi taiteilijaksi, etenkin näyttelijäksi. Aina tuohtuessaan ja muista huolehtiessaan hän helposti unohtaa huolehtia omasta terveydestään ja lepohetkistään. Oma rakkauselämä, perhe ja lapset jäävät helposti liian vähälle huomiolle. Keto-orvokin pitäisi varata almanakkaansa oma rauhallinen koti-ilta edes silloin tällöin. Keto-orvokki valitsee mielellään puolisokseen hiljaisen ja rauhallisen luonteen, joka myhäilee taustavoimana vilkkaassa seuraelämässä. Itsekkäät ja kovat kyynärpäätaktikot hän jättää huomiotansa vaille.

Kurjenkello 9.8. - 4.9.

Huomiotaherättävä, erikoislaatuinen, luokseen kutsuva, ihastusta osakseen saava. Siinä laatusanoja, jotka kuvaavat kurjenkello-persoonaa. Kurjenkelloa et löydä joka mutkasta, mutta tavatessasi tiedät, että seura tulee miellyttämään. Kasvina kurjenkello pitää valoisista rinnelehdoista, samoin kurjenkello-ihminen rakastaa niin asumisessaan kuin koko elämänsä linjoissa valoa, ilmavuutta, tilaa ja vapautta; periaatteella antaa kaikkien kukkien kukkia! Kurjenkello haluaa, ja myös sopii, kukoistamaan samassa "kimpussa" mitä erilaisimpien kedonkukkien kera. Kurjenkello nostaa jopa metrisen vartensa muiden kellojen yläpuolelle ja tarkkailee maailmaa ennakkoluulottomin, ennennäkemätöntä ja parempaa etsivin katsein; mikään uusi ei ole niin erikoista, etteikö sitä kannattaisi kokeilla... Vaikeudet on tehty voitettaviksi. Kurjenkello elää täysillä aurinkoista päivää, syksy tulee myrskyineen, mutta ei kannata murehtia! Kurjenkellolle sopiikin vierelleen vankkavartisempi ja maanläheisempi kukka tukemaan, joka ei koko ajan kurkottele maailman tuuliin. Kurjenkello voi suotuisien myötätuulien puhallellessa suurine "kalkattavine" kelloineen joskus unohtaa vierellään kasvavat kissan- ja variksenkellot, joten perusteellisesti rauhoittuen, tutkistelevaan itsetarkkailuun kannattaa uhrata aikaa.

Suopursu 5.9. - 7.10.

Suopursua ei voi olla huomaamatta. Hänen läsnäolonsa vaistoaa jo kaukaa ja hänen persoonansa on yhtäaikaa kiehtova ja uhkaava. Hän kukoistaa haasteellisella kasvupaikallaan ja kohoaa pian sen kiistattomaksi kuninkaalliseksi. Vanhastaan suopursukasvia on käytetty karkottamaan täitä, koita ja rottia. Myös pursuihminen on elementissään taisteltaessa pahaa vastaan. Hän kiiruhtaa hätäavuksi kriisialueille, taistelee eläinoikeuksien puolesta tai pelastaa perjantai-iltaan sammuneita nuoria. Hän myös odottaa runsasta kiitosta vaivoistaan, vaikka kuittaakin sen vähättelyllä. Mukava elämä maljakossa kuihduttaa suopursun nopeasti ja on epämiellyttävää myös ympäristölle. Pieneen tilaan vangittu pursu levittää ympärilleen helvetillisen katkun, joka särkee päätä ja silmiä. Perheessä suopursu määrää tavat. Hän joko nalkuttaa tai antaa ymmärtää, kummin vain, mutta molemmissa lajeissa hän on erittäin lahjakas. Vastalahjaksi hän antaa läheisilleen tinkimättömän tuen ulkomaailmaa vastaan.Perheen on kuitenkin vahdittava, ettei heidän pursunsa vedä itseään liian tiukille: puuvarsi voi joskus katketa yhtäkkiä ja äänekkäästi.

Peltolemmikki 8.10. - 12.11.

Vaatimaton olemuksesi kätkee salattua suloa. Nuoruutesi nupussa saatat tuntea itsesi punastelevaksi seinäkukaksi, mutta jo varhain kukintosi kypsyy ihanaan sineensä. Et oikein osaa valita elämänuraasi, vaan hajotat itseäsi moneen suuntaan. Onnistut kuitenkin pitämään rönsyilyn hallinnassa ja lopulta monet mielenkiinnon kohteesi osoittautuvat hyvin hedelmällisiksi. Sinua pidetään hieman epävarmana ja mitättömänä, mutta ken sinuun tutustuu, hurmaantuu lempeään sineesi. Hiljaisuutesi rakentaa ympärillesi salaperäisyyden verhon. Viihdyt kuitenkin mainiosti ihmisten lähellä, vaikka et seurueen keskipisteenä. Pidät maaseudun rauhasta ja kuljeksit mielelläsi tutuilla pelloilla ja kallioilla. Yllättävä menestyksesi saattaa aiheuttaa kateutta ja sinuun liitetään tarinoita, synkkää draamaakin. Kuiskitaan, että neidolleen kukkiasi poiminut nuorukainen horjahti vuoksesi virtaan ja huusi ennen hukkumistaan: älä unohda minua. Tämä nimesi tunnetaan monilla kielillä. Lähipiirissäsi sinusta ollaan monta mieltä, riippuen siitä kuka puhuu: ikävänkukka, muistiainen, orpolapsenkukka, lemmenkukka. Itse et tunne olevasi kovinkaan kohtalokas, pidät niin onnesi kuin murheesikin omanasi. Suuripiirteisenä luonteena et piittaa puheista. Sukunäkö on teillä perinteisesti vahva piirre ja itse tiedät, että onneton tarina liittyy rannalla asuvaan serkkuusi Luhtalemmikkiin. Sinua huvittaa, että harva tietää todellisen taustasi. Sen, että tieteellinen nimesi merkitsee hiiren korvaa. Hoida itseäsi, niin säilytät kukkeutesi pitkään. Pystyt tuottamaan kukkia koko kasvukautesi ja herätät ihastusta vielä kypsälläkin iällä. Vartesi on kovin hento, pidä huoli selkäsi kunnosta.

Siankärsämö 13.11. - 8.12.

Siankärsämö kulkee elämänsä ryhdikkäänä ja pystypäisenä, mutta ei itsepäisenä. Yllättävänkin joustavan luonteensa ansiosta se sopeutuu helposti muutoksiin ja uusiin tilanteisiin. Epäoikeudenmukaisuuksia siankärsämö kavahtaa, siksi se on aina valmis puolustamaan vääryyttä kärsineitä. Vastoinkäymiset eivät sitä pelota. Pikemminkin ne ovat vain haasteita, jotka on voitettava. Siankärsämö ei koreile ulkonäöllään, mutta hengeltään suurena se ei huku muiden joukkoon. Sen iloinen elämänmyönteisyys säteilee ympäristöön eikä sen tarvitse koskaan olla yksin. Hyvänä kuuntelijana siankärsämö paneutuu joskus liikaa muitten ongelmiin ja unohtaa, että myös itselle olisi annettava aikaa. Opettelemalla tervettä itsekkyyttä se voi torjua silloin tällöin uhkaavaa uupumusta. Siankärsämössä on taipumusta syvällisyyteen ja elämän tarkoituksen pohdiskeluun. Liikuntamuodoista jooga sopii sille parhaiten, mutta sen tulisi vahvistaa myös lihaksiaan, niin että pitkä ja usein solakka varsi ei vanhemmiten menetä ryhdikkyyttään. Tuittupäisyydellään siankärsämö joskus hämmentää ympäristöään ja tämän luonteenpiirteen hiominen vaatii vielä paljon työtä.

Kanerva 9.12. - 6.1.

Ensivaikutelma kanerva-ihmisestä voi olla kuiva ja nuiva. Tarkempi tutustuminen paljastaa kuitenkin yllättävän rönsyilevän ja rehevän tyypin. Kanervan elämänkaari on harvoin suoraviivainen ja tavanomainen. Elämä koettelee, mutta kanerva kuuluu niihin, joiden voima ilmenee muille usein vasta vastoinkäymisissä. Hän on selviytyjä ja nousee aina jaloilleen sitkeytensä ansiosta. Hänellä on myös riittävästi itsetuntoa nöyrtymiseen ja joustamiseen tarvittaessa. Kanerva valikoi tarkasti seuransa ja viihtyy huomattavan hyvin kaltaistensa parissa sekä yksin. Massatapahtumat eivät häntä kiinnosta. Hän lähtee seikkailumatkalle Etelä-Amerikkaan mieluiten yksin ja valitsee harrastuksekseen postimerkkeilyn mieluummin kuin joukkuepelin tai kuorolaulun. Toisin kuin suomalaiset yleensä, kanerva selviytyy kukkeasti myös pimeimmän ja kylmimmän ajan yli. Hänellä on sen sijaan taipumusta vetäytyä kuoreensa aurinkoisimpaan kesäaikaan. Mutta ne, jotka kanervan tuntevat, ovat jo tottuneet tähän.