Solar Arc - elämän merkkivuosien kartoittaja

Solar Arc eli Aurinkokaari-menetelmä on monille valitettavan tuntematon menetelmä. Se on sääli, sillä sen lisäksi, että Solar Arc on yksi vanhimmista ns. ennustavan astrologian menetelmistä, olen myös omissa tutkiskeluissani havainnut sen erittäin toimivaksi menetelmäksi - usein suorastaan hämmästyttävän toimivaksi. Solar Arc -menetelmä on äärimmäisen helppo ja elämän tärkeimmät vuodet pystyy laskemaan helposti myös silmämääräisesti, ilman tietokoneohjelmia. Laskemaan pystyy tietenkin niin taakse- kuin eteenpäinkin elämässä. Siksi Solar Arc -menetelmään tutustuminen kannattaakin aloittaa omasta menneisyydestä. Vasta kun periaate on otettu haltuun jo tapahtuneiden merkkivuosien avulla, on aika luodata edessä olevia, elämän merkittäviä vedenjakajavuosia.

SOLAR ARCIN PERIAATTEET

Solar Arc on edistetty kartta siinä missä progressiivinenkin kartta. Erona on vain se, että kun progressiivisessa kartassa yksi eletty ikävuosi vastaa yhtä päivää, Solar Arcissa jokainen syntymäkartan planeetta edistyy noin asteen vuodessa. Eli ollessasi esimerkiksi 25-vuotias, jokainen syntymäkarttasi planeetta on kulkenut 25 asteen etäisyydelle syntymäkartan sijainnistaan. Tärkeimpiä vuosia elämässä ovat ne ajankohdat, jolloin jokin Solar Arc-kartan planeetta on saavuttanut yhtymän, neliön, puoli- tai puolitoistaneliön tai opposition johonkin syntymäkartan planeettaan nähden. Osumia ei riitä joka vuodelle, mutta kun osuma tulee, silloin myös yleensä tapahtuu.

Erityisen tärkeäksi nousevat ne vuodet, jolloin jokin Solar Arc -kartan planeetta osuu syntymäkartan jollekin neljästä akselista. Neljännen ja kymmenennen huoneen alkavia MC-IC -akseleita ja ensimmäisen ja seitsemännen huoneen alkavia Asc-DC -akseleita kun pidetään kartan kaikkein tärkeimpinä ja osumaherkimpinä kohtina. Jotkut astrologit huomioivat myös Solar Arc -planeettojen saapumisen syntymäkartan muiden huoneiden kärjille.

Solar Arcin helppous ja viehättävyys on siinä, että voit laskea elämän merkkivuosia myös helposti ilman tietokoneohjelmiakin. Jos syntymäkartalla jokin planeetta on suhteellisen lähellä esim. syntymäkartan akselia, laske montako astetta niiden väli on. Astemäärä kertoo suoraan sen iän, jolloin merkittäviä tapahtumia on erittäin todennäköisesti edessä. Tapahtuman teemoja voit ennakoida kohtaavien planeettojen tai eläinradan merkkien symboliikkaa tulkiten. Tai jos vaikkapa Jupiter on syntymäkartalla 15 astetta Kaurista ja Aurinko 20 astetta Vesimiestä, Solar Arcissa Jupiter saavuttaa syntymäkartan Auringon ollessasi 35 vuoden ikäinen. Laskiessasi muista, että jokainen eläinradan merkki on 30 asteen kokoinen.

Solar Arc -kartan kulmia syntymäkartan planeettoihin verratessa tulkinta onnistuu samoilla periaatteilla kuin muitakin menetelmiä käytettäessä. Planeettojen symboliikka on täsmälleen sama, oli menetelmä mikä tahansa. Samoin planeetat aspektissa toisiinsa merkitsevät samaa jokaisessa tekniikassa. Siten en lähde tässä luettelemaan tarkkoja tulkintoja. Ne löydät lähes mistä tahansa astrologisesta kirjasta.

Kosmobiologinen oppisuunta käyttää tulkinnassa myös keskipisteitä, mutta itse en ole itse perehtynyt keskipisteisiin kovinkaan paljon. Keskipisteisiin tutustuminen on vielä toistaiseksi lukemattomien kirjojen kasassa odottamassa omaa vuoroaan. Jokaisella kartalla Auringon ja Kuun keskipiste on kuitenkin sen verran tärkeä kohta mitä tahansa menetelmää käytettäessä, että myös Solar Arc -menetelmän osumia kannattaa tarkkailla ainakin tuohon pisteeseen.

POIKKEUS VAHVISTAA SÄÄNNÖN

Yksi poikkeus Solar Arcin muutoin perin selkeässä ja yksinkertaisessa laskutavassa kuitenkin on. Jos olet syntynyt maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana, teknisistä syistä 30 ikävuoden jälkeen SA laskelmaan on lisättävä yksi ylimääräinen vuosi (ja siis 15-vuotiaana jo puolisen vuotta). Eli esim. jos Jupiterin ja Auringon väli on 30 astetta, mutta olet syntynyt talvella, tarkka yhtymä tulee vasta 31 vuoden iässä. 60 ikävuoden jälkeen heitto on kaksi vuotta. Jos muistisääntö tuntuu työläältä, esim. Astro.comista saat tehtyä syntymätietosi syöttämällä Solar Arc -kartan haluamallesi ajankohdalle. Tietokoneohjelma laskee niin kesällä kuin talvellakin syntyneen Solar Arc -kartan automaattisesti oikein.

AJOITUKSET

Jokainen Solar Arc -kuvio on voimassa noin vuoden kerrallaan. Aivan erityisen merkittäviksi nousevat elämänhistoriassa vuodet, jolloin kartalla on useita Solar Arc -osumia samaan aikaan. Lisäksi noin puoli vuotta ennen tarkkaa osumaa on aina intensiivisempää aikaa kuin se puolivuotinen, jolloin Solar Arc -planeetta hiljalleen loittonee kohteestaan.

Yritettäessä ajoittaa vuoden kestävän kuvion ilmenemistä tarkemmin, kannattaa katsoa vaikkapa, miten transiitit osuvat kartalle. Ne voivat toimia Solar Arc -kuvion laukaisijoina. Myöskin noin 2 astetta kuukaudessa eteenpäin kulkeva progressiivinen Kuu on kartoilla usein aktiivisena tapahtumahetkellä.

EI VARSINAISTA ENNUSTAMISTA

Varsinaista ennustamistahan ei Solar Arc ole kuten ei muukaan astrologia. Konkreettisia tapahtumia konkreettisine henkilöineen on turha kartalta etsiä, sillä onhan meillä toki myös valinnan mahdollisuus ja oma tahto. Siinä missä kosmiset aikakaudet heittävät eteemme erityyppisiä näyttämöitä, voimme silti valita näytelmän juonen ja näyttelijät sekä myös sen, käännämmekö estradilla meneillään olevan näytelmämme draamaksi vai komediaksi. Vaikka kosmiset kuviot siis näyttäisivätkin kohdallemme "kerran elämässä" -rakkautta, kartalta ei pysty selvittämään, alkaako sydämemme sykkiä tumma- vai vaaleahiuksiselle ja saapuuko hän elämäämme oopperan lämpiössä vai huoltiksen baarissa.

Solar Arc -menetelmäkin pystyy siis vain kartoittamaan, millaisia ns. kosmisia ajan laatuja meille on tulossa. Se on kuin kosminen säätiedotus. Jos tiedämme myrskyn olevan tulossa, emme voi muuttaa säätä, mutta voimme varautua siihen asianmukaisella varustuksella.

KIRJALLISUUTTA

Jos tuntuu, että haluat tietää Solar Arcista enemmän ja intoa itseopiskeluun riittää, suositeltavaa lukemista ovat mm. Noel Tylin Solar Arcs - Astrology´s Most Successful Predictive System ja Reinhold Ebertinin The Combination of Stellar Influences. Antoisia lukuhetkiä ja tutkimusmatkoja oman kartan parissa!

- Heli