Asteroidit

Asteroidit kuvaavat kartalla naisarkkityyppejä. Asteroidit ovatkin tervetullut lisä tulkintaan etenkin naisten kartoilla, onhan perinteisesti tulkintaan käytettävät planeetat ominaisuuksiltaan enemmänkin miehisiä. Kahdestatoista planeetasta vain Kuu ja Venus ovat feminiinisiä Auringon, Merkuriuksen, Marsin, Jupiterin, Saturnuksen, Neptunuksen ja Pluton edustaessa vahvasti maskuliinisia puoliamme.

Yleisemmin kartalta tulkitut asteroidit ovat Ceres, Juno, Pallas Athene ja Vesta. Naissukupuoleen yhdistämisestä huolimatta niitä voidaan toki tulkita myös miesten kartoilla. Esimerkiksi Juno saattaa miehen kartalla kertoa sellaisista mieheen vetoavista ominaisuuksista, joita toivoo elämänsä naisella olevan. Asteroidi Kheiron on tärkeä molempien sukupuolien kartoilla.

Käy lukemassa Anneli Leivon mainio artikkeli Jumalattarista kartoillamme.


Ceres - äiti

Cereksen teemoihin kuuluu äitiys, huolenpito, ruokkiminen ja hoitaminen. Hoivan kohteena voi olla niin oma perhe kuin sellaiset yleismaailmallisemmatkin asiat, jotka henkilö sydämellään oikeaksi kokee. Cereksen teemoihin kuuluu myös lapsiin takertuminen ja ylihuolehtiminen ja siksipä etenkin naisen, jonka kartalla Ceres on vahva, on opeteltava elämässään myös irtipäästämisen vaikea läksy. Ceres on yleensä kartalla aktiivisena esim. raskaaksi tullessa tai lapsen syntyessä ja myös omasta äidistä luopumisen aikaan.

Esimerkki vahvasta Ceres-henkilöstä: Äiti Teresa

Juno - kumppani, parisielu

Juno kertoo kartalla kumppanuudesta, tarpeesta solmia fyysinen ja henkinen side toiseen ihmiseen. Juno kertoo niistä asioista, joita kohtaamme läheisimmissä ihmissuhteissamme. Junon sanotaan kuvaavan myös parisielua, täydellistä kumppanuutta. Juno on kartalla aktiivisena usein mm. avioitumisen aikoihin. Myös synastriassa (kahden kartan vertailussa) aviopuolisoilla on usein merkittäviä aspekteja toisen Junon ja toisen persoonallisten planeettojen välillä. Negatiivisimmillaan Juno voi kuvata myös kulissiavioliittoa, sitoumusta jossa pysytään järkisyistä tunteiden jo hiivuttua. Juno voi myös olla seremoniamestari ja sovinnaisten tapojen vartija, virallinen vaimo. Vahvasti Juno-vaikutteisen naisen oppiläksynä onkin omista tunteista vastuun ottaminen.

Juno-henkisiä julkkiksia ovat mm. Hillary Clinton ja Jacqueline Kennedy.

Avioehto

Ehto o ehrotoine.
Eräpäivän mennä mettä.
Määl tarkoteta munt ja sääl sunt.
Sopimukse saa purkka, jos ossa koota kans.


1. Jos sää lähret, mää saan pittä kaik.
2. Jos mää lähren, otan sunt mukka.

- Heli Laaksonen -

Pallas Athene - viisas soturi, tytär

Pallas Athene edustaa vahvuutta ja viisautta, kykyä selviytyä elämän taisteluissa. Pallas kuvaa myös älykkyyttä, luovuutta ja urheilullisuutta, tietoa ja taitoa. Pallas Athene kertoo kartalla myös suhteesta isään. Pallas Athene-vaikutteinen nainen ei ole perinteinen äitityyppi eikä kumppanistaan riippuvainen vaan itsenäinen, omillaan pärjäävä nainen. Pallas Athene-tyypin tie käy tunteiden älyllistämisestä kohti omien tunteiden hyväksyntää.

Esimerkkejä Pallas Athene-symboliikkaan elämässään vahvasti ilmentävistä naisista on esim. Nancy Kerrigan and Anna Kournikova.

Vesta - neitsyt, sisar

Vesta kuvaa päämäärille omistautumista ja niiden edestä uhrautumista. Vestaan liitetään myös mystisyys, henkisyys ja seksuaalisuus. Vesta on voimakas nainen, joka päättää itse seksuaalisuudestaan vaihtoehtoina joko vahva seksuaalisuus tai selibaattiin vetäytyminen (Vestan Neitsyt). Vahvan asioille omistautumisen kääntöpuolena Vesta voi ajoittain sortua työnarkomaniaan ajaen itsensä ja jaksamisensa liian ahtaalle.

Esimerkkeinä vahvoista Vesta-persoonallisuuksista voisi mainita vaikkapa Prinsessa Dianan. Jane Fonda puolestaan edustaa Vestan fyysisempää puolta; oman kehon terveydestä huolehtimiselle omistautumista.

Kheiron - haavoittunut parantaja

Kheironin symboliikkaan kuuluu haavoittavat kokemukset, joiden avulla henkilö kasvaa auttamaan muita ja ymmärtämään syvällisesti toisten kärsimyksiä. Kheironin asema kartalla kuvaa niitä elämänalueita ja kokemuksia, jotka yhdistävät sisäiseen kärsimykseen. Kheiron aspekteineen myös viitteitä siitä, mikä auttaa irti kärsimyksestä.

Tony Joseph on kuvaillut Kheironia osuvasti: "Kheiron symboliikkaan liittyy kiinnostus kokonaisvaltaiseen parantamiseen, luonnon menetelmiin, kehoterapioihin ja erilaisten symbolikielten, kuten astrologian ja unien, käyttöön, jotka kaikki paljastavat, että terveys riippuu suurelta osin tietoisuuden tilasta."

Kheiron liittyy myös perinteiseen lääketieteeseen, eritoten kirurgiaan.