Kaksoset

Sillat, Johanna Vilen
Sillat, Johanna Vilen

Rauhaton mieli kaivaten huutaa,

kaikuna kuulen sieluni kuiskeen,

olenko tässä, tuolla....missä?

Itkien vaivun mä pois toisen tieltä.

Katseeni kääntyy, minäkö se olen?

Tuttu, rinnallakulkija ystäväin,

lähettinä taivaan,

luomme siltaa sydänten

tietää suunitelma iäinen.

- Anneli Leivo -

Eläinradan 3. merkki, kartan 3. huoneen hallitsija

Hallitsijaplaneetta: Merkurius

Elementti: llma

Hallitseva laatu: Muuttuva, maskuliininen

Metalli: elohopea

Numero: Seitsemän

Viikonpäivä: Keskiviikko (Mercredi, Mercoledi, Merkuriuspäivä)

Värit: keltainen, valkoinen, violetti

Kaksosen omat kivet:

- Sitriini, Merkuriuksen kivi, yhteydessä loogiseen ajatteluun

- Tiikerinsilmä, tiedonvälittäjän kivi

- Akaatti, opettaa kuuntelemaan

Tarot-kortti: Rakastavaiset - vastakohtien yhteensulautuminen

Kaksosten merkki liittyy keuhkoihin ja hermostoon

Lue lisää Kaksosten merkin hallitsijaplaneetta Merkuriuksesta:

Merkurius - mielen tulkki

Merkurius perääntyyAvainsanat: Mukautuvaisuus, ystävällisyys, vauhdikkuus, monipuolisuus, kommunikointi, levottomuus

Eläinradan kolmantena merkkinä Kaksonen saapui maanpäälliselle näyttämölle evoluution kolmantena jäsenenä. Siinä missä Oinas tienraivaajana tarvitsi mukaansa roppakaupalla fyysisyyttä ja aktiivisuutta eloonjäämiskamppailussa selvitäkseen Härän keskittyessä ottamaan fyysinen puoli haltuun, Kaksosen osaksi lankesi kehittää eloonjäämisen turvaavaa älyllisyyttä. Myös tiedon jakaminen oli tärkeää jokaisen merkin selviytymisen turvaamiseksi - ja tiedonjakamisessa Kaksonen kehittyikin todelliseksi mestariksi. Kaksosiin liitetäänkin vahvasti kyky ja halu kommunikoida, vaihtaa tietoja ja ideoita. Puhelimet, faksit, kännykät ja tietokoneet ovatkin monelle Kaksoselle läheisiä matkakumppaneita läpi koko elämän.

Monipuolisesta Kaksosesta löytyy nimensä mukaisesti vähintään kaksi eri ihmistä saman kuoren alta. Kaksosen seurassa et voikaan koskaan olla varma, mistä suunnasta sinä päivänä tuulee; pohjoisesta vai etelästä, saatko nauttia auringonpaisteesta vai saatko yllättäin niskaasi ukkoskuuron? Kaksosen halu muutokseen kun koskee niin häntä itseään kuin kanssaihmisiäkin ollen samalla sekä vahvuus että heikkous. Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa sopeutumisen kyky on vain harvojen rikkaus kun taas toisaalta mukautuvaisen Kaksosen kannattaa olla tarkkana, ettei jatkuvasti muuttuessaan kadota omaa, alkuperäistä itseään sellaisena kuin on.

Pitkäksi ei aika Kaksosen seurassa ainakaan tule. Kaksosilla on monta rautaa tulessa; samalla kun näet kännykässä puhelevan Kaksosen, voit olla varma, että nopea ajatuksenlento liitää jo ihan muissa ajatuksissa. Rauhattomuudeksi ja levottomuudeksikin voisi Kaksosten vilkkautta kutsua, toisaalta ainakaan hitaudesta heitä ei voi syyttää. Moni Kaksonen on myös mainio imitoija - meidän muiden merkkien iloksi - ja harmiksi. Kukapa haluaisi nähdä itseään näyteltävän kaikkine vikoineen ja omituisuuksineen - vaikka perin opettavaahan tuo onkin.

Kaksosten tähtimerkin alla syntyneiden sitoutuminen ei ole aina helppoa. Kaksosen älyllinen mieli on kiinnostunut monesta eri asiasta yhtä aikaa ja sama vaihtelunhalu ja laaja-alainen kiinnostus koskee myös ihmissuhteita. Seurallinen Kaksonen etsii elämäänsä vaihtelua ja energiaa monista eri ihmissuhteista - vuorotellen tai yhtäaikaa. Vieteltyä Kaksosen saa parhaiten älyllä - ei niinkään muskeleilla tai pramealla kaaralla. Suhteissaan Kaksosen kannattaa kuitenkin muistaa olla liikaa älyllistämästä ja analysoimasta omia tunteitaan vaan uppoutua emootioihin koko sydämen täydeltä.

Mustasukkaisen kumppanin ei Kaksosta kannata harkita, sillä Kaksonen ei muiden ilmamerkkien tapaan siedä takertumista ja oman aktiivisuutensa rajoittamista. Kaksosen pitää saada olla vapaa kiinnostumaan kaikesta elämän moninaisuudesta. Kaksosen kanssa alttarille astelevan pitäisikin huomioida saavansa samalla tahdon-sanalla "kaksi" aviopuolisoa. Kätevää.

Kaksosten merkissä syntyneiden heikko kohta elimistössä on keuhkot ja hermosto. Niinpä Kaksonen saattaa havaita sairastavansa muita eläinradan merkkejä enemmän erilaisia hengityselinsairauksia, keuhkosairauksia, astmaa, allergioita sekä erilaisia hermostollisia sairauksia. Tupakoivan Kaksosen kannattaakin harkita lopettamista vielä muita eläinradan merkkejäkin vakavammin. Kaksosen merkissä syntyneen kannattaa myös muistaa levon ja rentoutumisen merkitys hermoston pyöriessä toistuvasti ylikierroksilla Kaksosen vauhdissa.

Tehtävä:

  • Monipuolisuuden, joustavuuden ja aidon tiedonhalun opettaminen kaavoihinsa kangistuneille kanssakulkijoille.

Haaste:

  • Syvällisempiin asioihin perehtyminen ja niihin sitoutuminen vastamerkkinsä Jousimiehen mukaisesti


Kahdenlaisia kannanottoja


Kun itseltään kysyy ja itselleen vastaa, ei tule riitaa. - anonyymi

Ihmiset, jotka puhuvat itsensä kanssa puhelimessa eivät koskaan opi mitään hyödyllistä. - Ford Prefect

Kesti viisitoista vuotta ennenkuin älysin, ettei minulla ole kirjoittamisen lahjaa. En kuitenkaan voinut luopua siitä, koska olin jo liian kuuluisa.- Robert Benchley

Jos olisin kaksinaamainen, niin käyttäisinkö tätä? - anonyymi

Vierivä kivi ei sammaloidu.- Erasmus Rotterdamilainen

He nauroivat kun kerroin ryhtyväni koomikoksi - eivätpä naura enää. - anonyymi

Miksiköhän kaveri, joka sanoo ettei hän ole mikään puhuja, ei koskaan jätä asiaa siihen, vaan ryhtyy osoittamaan väitettä todeksi? - Frank McKinney Hubbard

Laiskottelusta ei pysty nauttimaan täydellisesti, jollei ole paljon tekemistä. -Jerome K. Jerome

Ihmisiä on kahta lajia. Ne, joiden kanssa on hauska puhua ja ne, joista on hauska puhua. - Gunilla Dahlgren