Hanna Pakarinen

Hannan syntymäkartta on oivallinen esimerkki menestyjän kartasta. Kartalla on vahva MC:n eli ura-akselin painotus luovan Leija-kuvion osana kertoen siitä, että kartan omistajalle on jo kosmisessa käsikirjoituksessa kirjoitettu näkyvä rooli tässä inkarnaatiossa. Tekisipä melkein mieli sanoa, että Hannan kartan kaltaisella kartalla on vaikeaa olla menestymättä. Eipä siis ihme, että Hannan tie on lyhyessä ajassa johtanut lautatarhan sahanpuruntuoksuisesta maailmasta julkisuuden menestyksenhohtoiseen valokeilaan. Kunnioitettavaa hommaa on toki trukkikuskin raskas työkin, mutta Hannan kartta kertoo selvää kieltä siitä, että Hannan osa tässä elämässä on olla julkisesti esillä - ei kulisseissa vaan estradeilla - oman persoonansa täysillä peliin pistäen.

Hannan Aurinko on aktiivisessa, eteenpäinpyrkivässä ja kilpailuhenkisessä Oinaassa. Tahdonvoimaa korostaa vielä Auringon ja Pluton oppositio tehden Hannasta rohkean oman polkunsa kulkijan, joka uskaltaa olla täysin oma itsensä muiden mielipiteistä piittaamatta.

- Mie en osaa nuotteja, mie vaan laulan, Hanna tunnustikin jo Idolsin karsinnoissa itsensä ihailtavan rohkeasti arvostelulle altiiksi asettaen. Myös jonkinlaisia hallinnan ja hallittavana olemisen teemoja saattaa Hannan elämänpolulle Auringon ja Pluton opposition myötä liittyä, mutta Hannaa lehtijuttuja syvällisemmin tuntematta niistä on vaikea arvailla juurikaan enempää. Monissa haastatteluissa Hanna on kuitenkin itse kertonut vahvasta pelostaan mm. lentokoneita, raitiovaunuja ja metroa kohtaan, joten mahtaisiko olla kyse jonkinasteisesta elämän hallinnan pelosta tilanteissa joissa joutuu olemaan ikäänkuin toisten armoilla voimatta vaikuttaa tilanteeseen itse? Mene ja tiedä - ja eihän meidän onneksi kaikkea tarvitse tietääkään.

Oinas-Aurinko sijaitsee kartan ura-akselilla valaisten Hannan urasuuntautuvaa elämänkohtaloa antaen myös valtavat energiat käsikirjoituksen noudattamisen mahdollistamiseksi. Aurinkoon on yhtymässä myös Mars, Venus ja Merkurius kertoen selvää kieltään siitä, että ura on oleva Hannan intohimo ja ehkä se elämän kaikkein suurin rakkaus. Itsensä ilmaisu (Merkurius) on tapa sekä purkaa omia tunteita että myös auttaa yleisöä työstämään omiaan. Kymppihuoneen Venus taas liitetään - kuinka ollakaan - mm. artisteihin ja taiteilijoihin. Ura-akselilla sijaitseva planeettarypäs on myös kuvaavasti kolmiossa luovuuden ja esiintymisen huoneessa olevaan Neptunukseen. Mielikuvitus, tunteet ja haaveet ovat se kasvupohja, josta Hanna ammentaa urallensa. Hannan Auringon ollessa myös karmallisen Yodin, Jumalan sormen, kärkiplaneettana uralle omistautuminen ja julkisuudelle itsensä altiiksi asettaminen on myös jollain tavalla kipupiste, joka myös ottaa jos antaakin. Ei liene helppoa olla huomion keskipisteenä estradien lisäksi myös roskapussia kotipihalla pyjama päällä kiikuttaessa. Varmasti hyvin omaa persoonaa kasvattava paikka; miten olla esillä tarpeeksi pysyäkseen pinnalla kadottamatta silti kokonaan itseään ja yksityisyyttään?

Täydenkuun alla syntyneen Hannan Kuu on Aurinkomerkin Oinaan vastamerkissä Vaa´assa. Hannan elämään tuleekin aina kuulumaan tietty tasapainottelu kahden eri puolen välillä. Miten olla oinasmaisen aktiivinen ja kilpailuhenkinen ottaen silti aina ja kaikessa muut vaakamaisen diplomaattisesti huomioon? Etenkin nuoremmalla iällä moinen kaksijakoisuus on varmasti hämmentänyt niin kanssakulkijoita kuin kartan omistajaa itseäänkin, joskin onneksi iän ja elämänkokemusten karttuessa ihminen on yleensä taipuvainen oppimaan kahden erilaisen puolen yhdistämisen voimavaraksi sen sijaan että kaatuilisi puolelta toiselle itsensä välillä kipeästikin satuttaen. Kuun sijainti kartan kolmannessa huoneessa toki sopeutumista auttaa antaen kantajalleen roppakaupalla joustavuutta ja vaihtuviin tilanteisiin sopeutumiskykyä.

Hannan kartan Nouseva merkki viittaa julkisuuteen sekin. Leijona on estradien merkki, kaikista eläinradan merkeistä juuri se joka kaikkein luontevimmin tuntee todella ansaitsevansa saamansa tunnustuksen. Se on positiivinen piirre maassa, jossa itsensä vähättely on suosituin kansanurheilu ja jossa pitää olla luterilaisen nöyrä, jottei luultaisi ylpeäksi. Terveesti saa ja pitää ihmisen kuitenkin olla itsestään ylpeä silloin kun on sen ansainnut esim. juuri Hannan tapaan. Kukas se kissan hännän nostaisi jos ei kissa itse? Ja onneksi nouseva Leijona todella muistaa olevansa niin kissojen kuin koko eläinkunnankin kuningas. Ulkoisesti nousevan Leijonan tuntee usein sananmukaisesti loistosta; kulta, kimallukset, näyttävät vaatteet ja korut ovat Nousuleijonan tavaramerkkejä. Hannan pukeutuminen taitaa kylläkin olla melkoisen tummavoittoista, joskin uhkeaa näyttävyyttä Hannasta ei silti puutu. Juuri Nousuleijonalle kiitokset ja aplodit ovat monesti lähes elämän ehto ja menestyvä artisti onkin siinä mielessä kiitollisessa asemassa, että ihailijoita tulee tuskin koskaan puuttumaan.

Tämänkertaisen elämän johtoajatusta ja suuntaa kuvaava Noususolmu on Hannan kartalla niinikään Leijonan merkissä mutta hieman muuhun karttaan nähden ristiriitaisesti 12. huonessa, johon liitetään mm. alitajunta, itsensä voittaminen, uhrautuminen ja hiljaisuuteen vetäytyminen. Hannan pitäisikin jatkossakin uskaltaa leijonamaisesti olla oma itsensä ja oppia aidosti rakastamaan itseään ajoittain lähes yltiöpäisyyteen menevän, edellisistä elämistä kumpuavan epäitsekkyyden sijasta. Hannan tulisi oppia kuuntelemaan aidosti itseään ja sisimpänsä viestejä. Erilaiset meditaatiotekniikat, itsetutkiskelu, omien voimavarojen löytäminen olisikin Hannalle erittäin tärkeää. Oma rauhallinen paikka ja omat rakkaat jutut pitäisikin voida aina sisällyttää Hannan päiväohjelmaan, oli kalenteri miten täynnä tahansa. Muutoin vaarana saattaa vaania jopa loppuunpalaminen Hannan ollessa jo luontaisesti altis antamaan itsestään muille enemmän kuin oikeastaan jaksaisikaan. Eipä silti, hyvin tuntuu Hanna sisintään kuuntelevan, sen todistaa mm. seuraava Iltalehden haastattelussa ollut Hannan kommentti: - Tavallaan mie olen käynyt kolmenkympin kriisin etuajassa. Olen pohtinut, kuka oikeastaan olen, ja tajunnut, että olemiseen kuuluu itsenäisyys. Viihdyn hyvin yksin, ja sehän on tärkeää, sillä loppujen lopuksihan olemme kaikki yksin.

Hannalla on juuri edessä varmastikin tähänastisen uransa jännittävin paikka - Euroviisut. Tämä vuosi on meille suomalaisille jos mahdollista vielä tavallistakin epäkiitollisempi tilanne voitonodotusten suhteen. Jos on voitto ollut epätodennäköistä ennenkin, niin ainakaan Suomen viimevuotisen yllätysvoiton jälkeen rohkeinkaan optimisti tuskin odottaa uusintavoittoa. Niinpä Hanna on itsekin haastatteluissa perin realistisesti kommentoinut toivovansa yltävänsä finaaliin kymmenen parhaan joukkoon, voitosta viis. Kisan aikana tarkin kuvio onkin transitoivan Kheironin sekstiili Hannan ilmaisuvoimaa tukevalle Merkuriukselle. Hyvin parantava ja eheyttävä kisa tulee Hannalle joka tapauksessa olemaan. Ja kävi sitten kisassa niin tai näin, varmaa on että Hannan ura jatkuu vähintäänkin yhtä valovoimaisena kuin tähänkin asti ura-akselin planeettaryppäälle osuessa menestystä kosmisella kourallaan pönkittävä tr. Pluton ja tr. Saturnuksen kolmio Jupiterin tehdessä triniä ensin ilmaisua kuvaavalle Merkuriukselle lähtien sitten sekin tavoittelemaan jo muutenkin ruuhkaista ura-akselia.

Etsiessä auringonpaluukartan avulla tulevan vuoden (juuri olleesta syntymäpäivästä seuraavaan syntymäpäivään) tärkeimpiä teemoja, uran ohella kartalle nousee tärkeäksi teemaksi parisuhde. Kartalla miestä kuvaava Aurinko on kauniissa yhtymässä naista ja tunteita kuvaavan Kuun kanssa 7. huoneessa - parisuhteen huoneessa erittäin kauniisti aspektoituneena. En ihmettelisi, jos saisimmekin kuluvan vuoden aikana lukea lehdistä Hannan löytäneen "sen oikean". Tarkkana Hannan kuitenkin kannattaa olla seuloessaan sankasta ihailijajoukosta jyvää akanoiden seasta. Tr. Neptunus kun asustelee enemmän tai vähemmän kiinteästi juuri Hannan parisuhteen akselilla lähimmän parivuotisen kertoen siitä, että myös epärehellisiin aikeisiin sonnustautuneita kanssaihmisiä tulee Hannan vierellä kulkemaan haaveiden tökkäistessä otsat vastakkain todellisuuden kanssa.

- Heli