Kalat


Neitseenä taas kuultaen loistan.

Sinestä taivaan peilauduin,

sylissä meren antauduin.

Sydämein kaipaus täyttyy,

matkani nään nyt ja oivallan...

ajan tuska vie harhaan....

Lumous elämään lävitsein virtaa,

sen liike on ikuisuuden avain,

arvaan.....

- Anneli Leivo - • Eläinradan 12. merkki, kartan 12. huoneen hallitsija
  Hallitsijaplaneetta: Neptunus
  Elementti: vesi
 • Laatu: muuttuva, feminiininen
 • Numero: 4
 • Viikonpäivä:
 • Värit: Turkoosi, harmaa
 • Kivet:
 • - Helmi - myötätuntoisuuden kuvastaja
 • - Ksyropaasi - unelmien vahvistamiseen
 • - Ametisti - intuition korostamiseen
 • Metalli: Hopea, tina
 • Tarot-kortti: Kuu - alitajunta, tunteet, herkkyys, unimaailma
 • Kalojen merkki liittyy jalkateriin

AVAINSANAT: Idealistisuus, herkkyys, mystisyys, passiivisuus, sympaattisuus, epärealistisuus

Kalojen merkki saapui evoluution näyttämölle viimeisenä - muttei vähäisimpänä. Kalojen tehtävänä oli koota yhteen kaikki se, mitä muut merkit olivat elämästä ja ihmisen kehityskulusta oppineet. Kaloissa onkin siis edustettuna koko elämän ja ihmisyyden kirjo - eipä ihme, jos Kalojen merkkiä on vaikeaa kuvata yksiselitteisesti. Kalojen tajunnanvirtaan kun etenee elämän merellä soljuvasti vailla yksiselitteistä kiinnekohtaa johon tarttua.

Kalojen merkki sisältääkin kaiken mahdollisen - ja siksi ei mitään erityistä. Kalat on se, joka soljuu elämässä eteenpäin mukautuen kaikkeen eteen tulevaan. Tuli mitä tuli, Kalat mukautuu tilanteeseen ja soljuu elämässä eteenpäin ihan yhtä sulavasti kuin ennenkin. Ei haittaa, onko pinnalla myrskyä vai tyyntä, Kalojen pinnanalaista elämää se ei hetkauta. Kalojen maailma säilyy aina yhtä utuisen kauniina, tapahtui pinnalla sitten ihan mitä tahansa.

Kalojen kaunis maailma on sekä universumin lahja että kasvun paikka. Kanssaihmisillä on paljon opittavaa Kalojen luottavaisesta suhtautumisesta elämän ihmeisiin, taas toisaalta moni Kala joutuu idealismissaan pettymään. Elämä ei aina olekaan niin kaunista eikä ihmiset niin hyviä kuin miksi Kala ne unelmissaan toivoisi. Kyyninen Kala ei siis olekaan ollenkaan harvinainen keskuudessamme. Kalojen läksynä onkin oppia tajuamaan, että pettyessään ihmisiin Kala itse asiassa pettyy liian idealistisiin omiin unelmiinsa. Vaaleanpunaiset silmälasit ne siinä vain karahtavat pois silmiltä - eikä vika ole itse laseissa.

Kalat inhoavat riitoja ja elämän epäsointuja. Kalan idealistisen ihanassa maailmassa kaikki ovat ystäviä keskenään ja maailmassa ei ole sotia. Valitettavasti moni Kala joutuu pettymään ja siksi kyynisiäkin Kaloja uiskentelee keskuudessamme. Kalojen ominaisuudeksi usein mainittu passiivisuus selittynee juuri Kalojen taipumuksella välttää riitoja viimeiseen Kalaan asti.

Kauniissa vesissä ikänsä uiskennelleet Kalat rakastavat elämässään kauneutta. Monet ovatkin taiteellisia tuntien vetoa ja taipumuksia esim. kuvataiteeseen, musiikkiin tai tanssiin. Luovat harrastukset ovatkin Kalalle mitä parhainta rentoutusta ja meditaatiota, jonka parissa on helppo unohtaa kylmän karun maailman ikävä todellisuus.

Parisuhteessaan Kala on yhtä intuitiivisen herkkä kuin muillakin elämänalueilla. Kalojen kumppanin pitäisikin aina muistaa partnerinsa ainutlaatuinen herkkyys. Kaloja ei ole luotu kestämään elämän vaikeuksia, älä siis heitä Kalasi eteen enemmän kuin hän kestää. Sietokykynsä ylitettyään kun Kala ei passiivisuuteen taipuvaisena välttämättä tee suuria ja näyttäviä irtiottoja suhteesta jossa kärsii. Vanhana ja viisaana sieluna Kala saattaa sietää vaikeitakin olosuhteita tajutessaan sen olevan välttämätöntä kumppanin henkisen kasvun takaamiseksi.

Tehtävä:

 • Herkkyyden, viisauden ja intuitiivisuuden opettaminen ihmiskunnalle

Haasteet:

 • Irti passiivisuudesta
 • Neitsytmäisen tarkkuuden ja kriittisyyden opetteleminen

Soljuvaa selittelyä

Kauneinkaan uni ei kestä heräämistä. - André Gide

Jokaisessa ihmisessä asuu runoilija joka kuoli nuorena. - Stefan Kaufer

Nostalgiakaan ei ole enää sitä, mitä se oli ennen. - Anonyymi

Ota unelmasi, tavoitteesi tosissaan.- Vexom

Jos et välitä pätkääkään siitä missä olet, et voi eksyä! - Anonyymi

Mitä iloa aivoista on ihmiselle? Häiritsevät vain hänen mielenrauhaansa. - P. G. Wodehouse