Kartan osasia

Astrologisen kartan rungon muodostavat kymmenen yleisimmin käytettyä planeettaa.
Aurinko ja Kuu  - ns. kartan valot. Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto. Voit käydä lukemassa lisää kunkin planeetan energioista linkeistä klikkaamalla.

Astrologisen syntymäkartan tulkinnassa tutkaillaan edellä mainittujen planeettojen merkkiä, huonetta sekä keskinäisiä aspekteja, jotka kukin voivat joko vahvistaa tai heikentää planeetan luontaista energiaa.

Monet astrologit käyttävät myös asteroideja kukin oman makunsa mukaan. Yleisimmin tulkinnassa käytettäviä asteroideja ovat Chiron, Juno, Ceres, Pallas ja Vesta.

Planeettojen kiertonopeuden vaihdellessa, ns. ennustavassa astrologiassa käytetään yleisemmin hitaasti liikkuvia planeettoja, Jupiteria, Saturnusta, Uranusta, Neptunusta ja Plutoa transiittia tekevänä planeettaana. Erityisesti hitaiden planeettojen osumat syntymäkartalle symboloivat usein merkittäviä aikoja ja käännekohtia elämässä.

Kuunsolmut antavat tulkintaan lisäsyvyyttä ja tuovat viitteitä kartan karmallisesta sanomasta - siitä mihin olet tässä elämässä menossa ja mistä olet tulossa.

Kartan akselit jakavat kartan neljään osioon ja ovat tärkeitä tulkintakohteita. Kartan huoneet taas kertovat eri elämänalueista.