Pelkäätkö perääntyvää Merkuriusta?


Apua, se on täällä taas, perääntyvä Merkurius nimittäin, heittelemässä kapuloita ihmiskunnan rattaisiin jottei vauhti kiihtyisi liian kovaksi. Ei siis pidä ihmetellä, jos alkuvuoden leppoisia tunnelmia ilmestyvät lumimyrskyn tavoin häiritsemään monenlaiset, elämään aivan yllättäen ilmaantuvat väärinkäsitykset, sekannukset ja häiriöt niin sähköisissä viestimissä kuin ihan omassakin pääkopassa ja ulosannissa. Vaikutukset voivat näkyä myös liikenteessä, matkustelussa ja kaupankäynnissä.

Merkurius perääntyy vuosittain yleensä kolme kertaa, vuonna 2009 kuitenkin neljä eri kertaa. Nyt alkava jakso alkaa 11.1. ja päättyy 1.2.2009. Perääntymisen aloittaessaan Merkurius on 7 asteessa Vesimiestä lähtien taas 1.2. etenemään normaaliin kulkusuuntaansa 21 asteesta Kaurista. Samoissa merkeissä ja asteissa Merkurius on perääntynyt viimeksi niinkin kauan sitten kuin vuonna 1930.

Planeetan perääntyminen tarkoittaa jaksoa, jolloin planeetta kulkee meistä katsottuna taaksepäin normaaliin liikesuntaansa verrattuna. Vaikutuksia voit aistia jo muutamaa päivää ennen perääntymisjaksoa planeetan vauhdin hidastuessa. Eri perääntymisjaksoilla vaikutukset vaihtelevat sen mukaan, missä merkeissä Merkurius kulloinkin liikkuu.

Tällä pakittamisjaksolla Vesimiehen ja Kauriin merkissä liikkuva Merkurius kohdistaa valokeilan kaikenlaiseen Vesimiehen edustamaan ryhmätoimintaan, politiikkaan, maailmanparannustoimintaan sekä myös Kauriin edustamiin rajoituksiin, valtakoneistoihin jne.. Myös ongelmat erilaisten sähköisten koneiden ja laitteiden kanssa liittynevät kuvioon jopa montaa aiempaa perääntymisjaksoa voimakkaammin. Vesimiesten ideologiaan kuuluvien itsenäisyyden, riippumattomuuden ja henkilökohtaisen vapauden toteuttaminen voi olla yllättäin aiempaa vaikeampaa erilaisten esteiden ja hidasteiden ilmestyessä kuin tyhjästä elämää rajoittamaan. Tämä erityisesti niillä, joilla on planeettoja Vesimiehen alussa tai Kauriin merkin lopupupuolella. Myös ensin Vesimiehen neliömerkit Härkä ja Skorpioni sekä oppositiomerkki Leijona ja sittemmin Kauriin neliömerkit Oinas ja Vaaka sekä oppositiomerkki Rapu saanevat kokea muita merkkejä vahvemmin Merkuriuksen, taivaallisen sanansaattajan, peruuttelemisen.

Merkuriuksen perääntymisjakso ei suosi uusia aloituksia. Ei siis välttämättä kannata kirjoittaa alle sopimuksia tai ottaa lainaa oman harkinta- ja huomiokyvyn ollessa tavallista häilyvämpi. Ravintolaillan tuoksinassa kännykällä otettu pikavippi on siis retroilevan Merkuriuksen aikana - jos mahdollista - vieläkin harkitsemattomampi ja jälkeenpäin harmittavampi teko kuin muina aikoina. Vähintäänkin kaikki asiakirjat kannattaa lukea vielä tavallista tarkemmin pienellä präntättyjä unohtamatta. Huolellisuuden maksimointi saattaa säästää monelta ongelmalta jälkeenpäin.

Juna-, bussi- ja lentoliikenteen ongelmat kuuluvat myös perinteisesti retro-Merkuriuksen toimenkuvaan. Älä siis ihmettele, jos syyslomareissullasi Tampereelta kohti Naantalin kylpylää huomaatkin löytäväsi itsesi seisomassa Pieksämäen asemalla - jos nyt ylipäänsä ehdit junaan.

Ongelmat mm. tietokoneiden ja puhelinten kanssa ovat tavallisia perääntymisjaksoilla. Kannattaa siis muistaa varmuuskopioiden tärkeys sekä kännykän tavallistakin huolellisempi käsittely. Kannattaa myös tarkkaan harkita, mitä puhelimessa sanoo ja kenelle. Kun siis päätät soittaa teinipoikasi kännykkään täyttääksesi hänen korvansa tulikiven katkuisilla haukkumisilla kotiintuloajan noudattamatta jättämisestä, katso tarkkaan, että painat varmasti oikeaa lyhytvalintanumeroa. Perääntyvän jakson aikana väärinymmärrykset kun vaanivat kaikkialla. Niin faksit, tietokoneet kuin televisiotkin saattavat tällä jaksolla käyttäytyä kuin niillä olisi oma tahto - päinvastainen kuin omasi.

Retroilevan Merkuriuksen jakson aikana suustasi voi päästä myös varsinaisia sammakoita - jos mahdollista tavallistakin enemmän. Yritä siis kaikin voimin kiteyttää asiasi niin että Pihtiputaan mummokin ne ymmärtäisi - jos ei vain mummo kärsi Merkuriuksen perääntymisestä yhtä paljon kuin sinä itsekin.

Perääntyvän Merkuriuksen jo omalle syntymäkartalleen saaneet joutuvat työstämään retromerkuriuksen teemoja elämässään laajeminkin.En kuitenkaan usko perääntyvän jakson olevan heille muita vaikeampi, ehkäpä päinvastoinkin. Kosmiset läksynsä hyvin tehnyt, ahkerasti omaa perääntyvää Merkuriustaan työstäneelle kolmaesti tai neljästi vuodessa ilmenevät jaksot voivat olla enemmänkin vanhan kertausta kuin elämää perinpohjin sekoittavia jaksoja. Ne joiden syntymäkartalla Perääntyvää Merkuriusta ei ole, voivat astua vähemmän onnekkaiden, retroilevan Merkuriuksen jo syntymäkartalleen saaneiden kanssakulkijoidensa kenkiin kolmesti vuodessa.

Perääntyvän Merkuriuksen tarkoitus on saada meidät aina ajoittain kyseenalaistamaan luutuneet ajattelumallimme ja rakentamaan ajattelutapojamme uudelleen. Mitä juuttuneempi entisiin malleihin on, sitä vaikeampana perääntymisjakson kokee. Pelätä ei silti taarvitse vaan kannattaa puskea rohkeasti tuulta päin silläkin uhalla, että hatun lisäksi päästä ehkä lentää aimo annos ihan muutakin. Tarpeetonta se joka tapauksessa on.

Olen koonnut tähän joitain itselleni tai ystävilleni perääntyvän Merkuriuksen aikana sattuneita sellaisia juttuja, joissa tuo Kosminen sanansaattaja on ollut tyypillisesti mukana.

- sai maksumuistutuksen kaksi vuotta vanhasta lehtitilauksesta
- hammaslääkäristä soitettiin ja kyseltiin miksi ei tullut varaamalleen ajalle vaikka tosiasiassa aika oli vasta viikon kuluttua
- tärkeää faksia lähettäessä vastaanottaja sai vain osan faksista
- tietokone lakkasi toimimasta ilman selvää syytä
- uutiset kertoivat hakkereiden kaapanneen 80.000 sähköpostin salasanaa
- myöhästyi junasta etsiessään kadonnutta kännykkää
- sakot mopon virittämisestä
- solmittuaan työsopimuksen unelmatyöpaikassaan sai kuulla että yhtiö on menossa konkurssiin
- kännykkään soitettaessa puhelut siirtyivät itsepintaisesti vastaajaan


Retroilevin terveisin Heli