Miksi Mel riehuu? (Mel Gibson)

Mikä ihme Mel Gibsoniin on iskenyt? Mies, jonka olemme oppineet tuntemaan valkokankaalta rehdin hyväntahtoisena, harmittoman hauskana tai aatteidensa vuoksi vainottuna, sympaattisena sankarina. Mies, jonka poikamainen hymy tutisuttaa miljoonien naisten polvia. Seitsemän lapsen isä, joka on viettänyt 29 vuotta rauhaisaa perhe-elämää glamourinhohtoisen seurapiirielämän sijasta. Kunnes yhtäkkiä kaikki muuttui.. Charmantti viisikymppinen heittäytyi puberteetin pieksemäksi poikaseksi.

Mel hei, tässä ainakin yksi täysin tyrmistynyt fani - enkä ole ainoa. Astrologiaan perehtynyt fani on kuitenkin etuoikeutetussa asemassa. Ainahan voi katsoa, mitä kartalla tapahtuu. Tähdetkö ne ovatkin syyllisiä eikä Mel?

Alamäkeä tähtien tahdittamana

3.1.1956 16:45 Peekshillissä, NY:ssä syntynyt Mel on siis Aurinkomerkiltään Kauris. Melin Aurinko on kuitenkin 12 asteessa, joten johtavien merkkien alkupäivinä syntyneitä piinaava suurristi ei siis ulotu sakaroillaan Melin Aurinkoon - vielä. Sen sijaan kartan muiden planeettojen osalta Mel on ollut jo pitkään melkoisessa Pluto-koulussa.

Melin alamäki alkoi jo vuonna 2006 ja siitä lähtien vauhti on vain kiihtynyt. Rasistisia lausuntoja, rattijuopumus, juutalaisvastaisuutta, virkavallan vastustamista... Avioero 29 vuoden liiton jälkeen uuden rakkaan, Oksanan, odottaessa jo samaan aikaan lasta. Nyt lööpit kirkuvat kuitenkin Melin ja Oksanan erosta ja eritoten Melin sikamaisesta käytöksestä ex-rakastettuaan kohtaan. Väkivaltaa yhteinen lapsi sylissä ollutta rakasta kohtaan, tappouhkauksia, solvauksia, katkenneita hampaita...

Ura-akseli transiittien pommituksessa

Näyttelijälle luontevalle Kalat-MC:lle on osunut viime vuosina transiitteina mm. Saturnuksen puolitoistaneliö, Pluton täysneliö, Kheironin puolineliö, Uranuksen yhtymä ja Solar Arc Neptunuksen neliö. Ammatin ja julkisuuskuvan osalta kosmos on siis altistanut melkoisille haasteille, joista Mel ei ainakaan tähän asti ole selvinnyt kovinkaan kunniakkaasti. Jupiterin peruutellessa kuitenkin vielä kesän ja syksyn myötä takaisin Kaloihin, Melillä on kosminen mahdollisuus pestä julkisuudessa kasvojaan ja saada ehkä uraankin uutta potkua.

Kohtaamisia ja eroja

Hiipivän tsunamin lailla elämään ilmestyvä ja muutoksiin pakottava Pluto on pommittanut Melin karttaa MC:n lisäksi mm. kotia. perhettä ja tunne-elämää kuvaavan Kuun osalta. Nouseva Rapu on purttaan tunteiden avulla suunnistava ja nousun hallitsija Kuun sijainti kartan 4. huoneessa kuvastaa kompassin osoittavan maailman tuulien sijasta oman kodin turvaan. 2008 Pluton neliö Vaaka-Kuulle on pakottanut miettimään, onko eletty elämä ollut todella oman näköistä ja kuinka paljon siitä on ollut jatkuvaa omien toiveiden uhraamista perheen sisäisen harmonian säilyttämiseksi?

Vuonna 2009, jolloin Mel vaihtoi perheensä raskaana olleeseen venäläisneitoseen, kodin ja perheen akseli IC:llä on ollut kuvaavasti yllättäville tapahtumille altistava SA Uranuksen ja Marsin yhtymä. Väkivaltaankin kuvio viittaa samoin kuin äkilliseen riuhtaisuun irti perinteisestä perhemallista ja juurista. Lempilapseni Solar Arc-menetelmä ei siis pettänyt nytkään..

Kuvaavaa on myös viimevuotinen tr. Jupiterin yhtymä parisuhdeakselille. Uusi onni - joskin perin lyhytaikainen. Jupiterin luonteeseenhaan kuuluu myös ylioptimistisuus ja siksi harkinnan puuttuminen varastaa joskus eväät pysyvältä onnelta. Mel tarpookin nyt tunteidensa osalta melkoisessa ristitulessa Jupiter-Uranuksen optimistisen yltiöpäisyyden ja toisaalta Saturnuksen rajoittavuuden välimaastossa.

Pluton yhtymä proge-Marsille on antanut toimintatarmoa, joka on avittanut maailmanvalloittajafiiliksiin - keinot vain eivät ole aina olleet kovinkaan diplomaattiset vaan överiksi on mennyt aggressiivisuuden muodossa. Identiteetin, miehuuden ja minuuden etsintään on puolestaan altistanut Neptunuksen kuviot Auringolle ja Marsille. Juuri Aurinko-Kaurishan on usein perusidentiteetiltään se, joka jaksaa puskea vuodesta toiseen eteenpäin pitääkseen yhteiskunnan ja perheen arvoja yllä. Melin kartalla vastuullisuutta lisää Auringon haasteelliset kulmat Saturnukseen ja Plutoon sekä myös vastuullinen, lähes loputtomiin venyvä Marsin ja Saturnuksen yhtymä, jonka. neliö 2. huoneen Jupiter-Plutoon lienee nostanut avioliiton suoman taloudellisen turvallisuuden arvoasteikossa kohtalaisen korkealle sijalle... Mutta, jossakin tulee aina se kuuluisa viimeinen pisara. Astia täyttyy ja läikkyy yli.

Mutta miksi mies riehuu?

Vaikka oikean vastauksen tietää vain Mel itse, voimme aina yrittää arvailla. Yksi selitys massiiviseen riehumiseen saattavat olla käsittelemättömät syyllisyydentunteet perheen hylkäämisestä. Onhan Melin kartta kuitenkin perin perhekeskeinen ja siten 29 vuotta 7 lapsen isänä on kuitenkin suurelta osin vastannut Melin sisimpiin tarpeisiin.

Ilmaisevatko Oksanaa vastaan tehdyt sanalliset ja fyysiset hyökkäykset pettymystä omasta valinnasta? Kun uusi suhde ei tarjonnutkaan pysyvää taivaspaikkaa.... Tosin Melin kannattaisi muistaa, että pettyä voimme vain omiin odotuksiimme.

Vaikka vitsailinkin ylempänä tähtien syyllisyydestä Melin sekoiluihin, luonnollisesti Mel on itse ainoa vastuullinen. Tähdethän eivät pakota mihinkään, vain altistavat. Vuorenkorkuisia haasteita ne toki joskus polullemme heittävät. Mutta juuri silloin, kun seinä edessä on korkeimmillaan, kysytään henkistä kanttia lähteä kasvun tielle lekkeriksi heittämisen sijasta.

Joskus esim. Pluto-kuviot pistävät niin koville, että kasvun tueksi tarvitaan vaikkapa terapeuttia. Ylitti vuoren sitten omin avuin - askel askeleelta eteenpäin sitkeästi raahustaen - tai vaikkapa terapeutin tukemana, varmaa on, että huipulle ei pääse töitä tekemättä. Mars matkaan Mel!


- Heli