Madeleine McCann

Madeleine McCann syntyi lääkärivanhempiensa hartaasti toivomana ja kauan yrittämänä lapsena rankkojen hedelmöityshoitojen jälkeen 12.5.2003. Madeleinen ensimmäisistä ikävuosista ei julkisuudessa ole juurikaan ollut tietoa. Lehdistössä on esitetty arvailuja siitä, että Madeleine olisi ollut ylivilkas ja että Madeleine olisi syntynyt keskosena ja kärsinyt sitten monista keskosuuden aiheuttamista sairauksista kuten esim. sydänviasta ja lievästä kehitysvammasta. Varmaa tietoa on kuitenkin vaikeaa jos ei mahdotontakin saada, joten niin tämä juttu kuin suurin osa lehdistönkin tuotoksista perustuu enemmän fiktioon kuin faktaan.

Faktaa asiassa on vain Madeleinen katoaminen. Madeleine nähtiin viimeksi elossa perheen loma-asunnolla Portugalin Praia da Luzissa 3.5.2007 - vain reilua viikkoa ennen 4-vuotissynttärikakkunsa kynttilöiden puhaltamista. Madeleine on poissa, mutta vain harva tietää, miksi ja missä. Vanhemmat, Gerry ja Kate Mc Cann, uskovat että Madeleine on kaapattu kun taas Portugalin poliisi syyttää pariskuntaa - eritoten Katea - pienen tyttärensä surmaamisesta. Katen on epäilty antaneen lapsilleen unilääkkeitä voidakseen istua rauhassa iltaa ystävien kanssa hotellin ravintolassa. Madeleinen on siten otaksuttu kuolleen yliannokseen. Tätä teoriaa tukee se seikka, että Madeleinen nuoremmat kaksossisarukset eivät heränneet edes Madeleinen katoamisen aiheuttamaan hässäkkään poliisin ja etsijäjoukkojen kansoittaessa pienen huoneiston. Epäilyksiä on myös herättänyt se, että Kate, heti huomattuaan tyttärensä kadonneen, huusi Madeleinen olevan kaapattu sen sijaan, että olisi rynnännyt etsimään lastaan esim. hotellin ympäristöstä.

Pikku-Maddylla on syntymäkartallaan Aurinko Härässä, Nousumerkkiä ei kellonajan puuttuessa luonnollisestikaan tiedetä ja Kuukin voi kellonajasta riippuen olla joko Neitsyessä tai Vaa´assa. Jos Madeleine olisi syntynyt puolen päivän tienoilla, Kuu olisi aivan Neitsyen loppuasteilla ja siihen osuisi tällä hetkellä transitoivan Pluton rankka neliö. Kuulostaisi osuvalta ottaen huomioon Kuun kertovan kartalla omien tunteiden lisäksi myös äidistä. Jokainen juttua vähänkään seurannut ymmärtää Madeleinen äidin ryömivän tällä hetkellä niin plutonisen valottomassa tunnelissa että sellaista kukaan tuskin soisi edes vihamiehensä osalle. Madeleinen omakin elämä on varmasti sydäntäriipaisevan plutoninen tällä hetkellä, jos vain on vielä elossa. Toukokuisella kevättaivaalla väkivaltaisia aikoja ennustellut Mars-Uranus-yhtymä kun olisi keskipäivän syntymäkellonajalla osunut Madeleinen syntymäkartan 8. huoneeseen - kuoleman huoneeksikin tituleerattuun. Väkivaltainen kuolema?

Löytyykö Madeleinen syntymäkartalta vihjeitä jo varhain lapsuudessa sattuvasta, poikkeavan traagisesta elämänkohtalosta? Varmoja merkkejä ei luonnollisesti voi löytää. Samana päivänä Madeleinen kanssa on maailmassa syntynyt suuri joukko muita lapsia, jotka eivät kaikki suinkaan ole kadonneet. Toisaalta jokainen elää syntymäkarttansa, kosmisen elämänsuunnitelmansa, teemat eri kulisseissa juonenkin vaihdellessa tapauskohtaisesti samojenkin transiittien alla. Transiitit kuvaavat vain ajan laatua, eivät tarkkoja tapahtumia. Madeleinen syntymäkartalta löytyy kyllä niin katoamiseen kuin väkivallan uhrina olemiseenkin viittaava Marsin ja Neptunuksen yhtymä neliössä tytön Aurinkoon. Mutta voi se liittyä moneen muuhunkin kuten illuusioon omasta vahvuudesta, passiiviseen aggressioon tai unelmien toteuttamiseen. Neptunushan muuten liitetään myös lääkeaineisiin, eritoten rauhoittaviin ja unilääkkeisiin, joihin Madeleinen tapaus onkin yhdistetty. Madeleinen tapaukseen sopivat myös Mars-Neptunus-teemaan liittyvät seksuaaliset fantasiat. Valitettavasti Madeleinen kaappaaja saattaa toteuttaa omiaan pikku-Maddyn avulla.

Katoamishetken transiitit ovat kuvaavat. Maailmalla laajemminkin totuttuja kuvioita sotkenut, realismin ja idealismin kylmästi törmäyskurssille asettanut Saturnuksen ja Neptunuksen oppositio kun neliöi Madeleinen Härässä olevaa Aurinkoa. Toki kuvio on ollut yllä jo ennen katoamistakin, mutta katoamisen aikoihin transitoiva Aurinko on tehnyt yhtymää Madeleinen oman syntymäkartan Auringolle aktivoiden jo valmiiksi tulenarkana kyteneen T-ristin. Ristissä mukana ollut Merkurius antaa aiheen olettaa ilmassa leijailevan monenlaisia salaisuuksia tosiseikkojen pysyessä piilossa vielä ehkä pitkäänkin. Niin katoaminen kuin etsinnät ovatkin olleet ajoittain melkoista farssia todellisuuden sotkeutuessa jatkuvasti mitä mielikuvituksellisempiin arvailuihin Madeleinen kohtalosta.

Saturnuksen ja Neptunuksen oppositon aikoihin onkin melkoisen mahdotonta olla puolueettoman tehokas, näin myös Portugalin poliisin kohdalla. Portugalin poliisi ei ole kaiketi kaikilta osin toiminut perusteellisesti eikä johdonmukaisesti. Sanotaan, että Portugalin poliisi on yrittänyt lavastaa vanhemmat syyllisiksi peittääkseen omien etsintöjensä epäonnistumisen. On myös käynyt ilmi, että samalla alueella aiemmin kadonneen pikkutytön äidiltä oli saatu kiduttamalla keinotekoinen tunnustus oman lapsensa surmaamisesta.

Valitettavasti edes englantilaisilla foorumeilla ei ole ollut tiedossa Madeleinen äidin Kate McCannin syntymäaikaa. Astrologian keinoin ei siis voi arvuutella, voisivatko väitteet hänen syyllisyydestään pitää paikkansa. On esitetty, että Kate olisi ollut erittäin väsynyt Madeleineen ja jopa äidiksi kelpaamaton. Toisaalta kukapa ei olisi väsynyt hoitaessaan niin ylivilkkaaksi kuvattua kolmivuotiasta kuin kahta nuorempaa lastakin. Ainakin toistaiseksi jää myös täydeksi arvoitukseksi se, pystyisikö Kate kylmäverisesti pyörittämään maailmanlaajuista medisirkusta Madeleinen kuolema omallatunnollaan.

Madeleinen katoamisen havaitsemisen ajankohdaksi on julkisuudessa esitetty aikaa 21:20, tosin jutulle perin tyypilliseen tapaan myös kellonaika on vaihdellut. Kyseiselle kellonajalle tehdyllä kartalla on nousussa salaisuuksiin ja kuolemaankin liitetty Skorpionin merkki ja Ascendentilla on äitiä merkitsevä Kuu neliössä mm. lääkkeitä edustavaan Neptunus-Kheironiin. Tämä kartta siis tukisi epäilyjä äidin osuudesta asiaan. Toisaalta Kuu-Neptunus-neliöön liittyy myös uhrina olemisen teemat ja sitä äiti varmasti tällä hetkellä on, oli hän sitten itse vahingossa aiheuttanut tyttärensä kuoleman tai ei. On myös muistettava, että vanhemmathan voivat tosiaankin olla syyttömiä Madeleinen jouduttua joko kansainvälisen pedofiilirenkaan tai paikallisen kylähullun uhriksi.

McCannien perheenpää Gerry on syntynyt Glasgowissa 5.6.1968 klo 7:45 (am). Gerryn kartalla nousee perhekeskeinen Rapu Auringon ollessa Kaksosissa. Ascendentin hallitsija, Kuu, sijaitsee kartan 4. huoneessa, kodin ja perheen huoneessa, yhtymässä Plutoon ja Uranukseen antaen vihjeitä siitä, että Gerryn perhe-elämä ei tässä elämässä tule olemaan kovin perinteinen vaan sisältää ennalta-arvaamattomia muutoksia ja pakkotilanteita. Transitoiva Pluto onkin jo pitkään pommittanut Gerryn kodin huonetta. Kotielämä vaivalla hankittujen lasten parissa ei olekaan etenkään viime vuosina ollut niin auvoista kuin Gerry on toivonut. Gerryn Kuu-Pluto-Uranus-stelliumi on myös neliössä 12. huoneen Marsiin antaen viitteitä taipumuksesta kulissien takaiseen toimintaan, peiteltyyn vihaan, joka pysyy ehkä pinnan alla tai sitten ei.

Myös Merkuriuksen sijaitessa 12. huoneessa, salaisuuksien itsellä pitäminen ei liene Gerrylle vaikeaa. Kuvaavasti Gerryn kartalla on myös Neptunus 5. huoneessa - lasten huoneessa antaen viitteitä siitä, että juuri tällä elämänalueella saattaa Gerryn kohdalle sattua enemmän tai vähemmän kohtalokkaita epäselvyyksiä, katoamisia jne.. Myös transitoiva Uranus on muistanut viime aikoina Gerryä ikäänkuin osoittaen sormella tätä hyvin poikkeuksellista tapausta, jossa Gerry tulisi tahtomattaan olemaan mukana. Uranus kun on neliöinyt mm. Gerryn identiteettiä, aviomieheyttä ja isyyttä kuvaavaa Kaksos-Aurinkoa. Peruutteleva Uranus saavuttaa tarkan neliön Gerryn syntymäkartan Aurinkoon marraskuussa, jolloin voisikin odottaa jonkinlaista ratkaisua tai edes edistysaskelta tutkimuksiin.

Gerry ei ole ollut syytettynä suoraan, mutta on arvailtu, että mikäli Kate olisi syyllinen, tämä olisi kertonut Gerrylle kauhean tekonsa ja pariskunta olisi yhdessä hävittänyt ruumiin. Mc Cannien 25 päivää katoamisen jälkeen vuokraamasta henkilöautosta onkin Portugalin poliisin mukaan löytynyt Madeleinelle kuuluvaa DNA:ta ja ruumiinnesteitä. Julkisuuteen on myös noussut paikallisen eläinkrematorion omistaja, joka on kertonut ulkomaalaisen pariskunnan käyneen polttamassa mustassa säkissä olleen, koiraksi väitetyn ruumiin. Sittemmin krematorion omistaja on perunut puheensa. Madeleinen ruumista on myös etsitty niin erämaasta, katutyömaan kaivannoista kuin paikallisesta kirkostakin. On esitetty, että Madeleinen ruumis olisi heitetty veneestä meren pohjaan tai että Gerry olisi katoamisen jälkeen Englannissa käydessään kuljettanut Madeleinen ruumiin mukanaan olleessa isossa matkalaukussa kotimaahansa hävitettäväksi. Pariskunnan kanssa samassa ravintolassa iltaa istuneet ystävät ovat myös muutelleet kertomuksiaan.

Toivotaan, että Madeleinen arvoitus vielä ratkeaa, tavalla tai toisella. Epätietoisuus on kuluttavaa etenkin vanhemmille - olettaen että he eivät ole itse syyllisiä. Mieleen nousee myös vastauksia vaille jääviä kysymyksiä siitä, miksi elämän pitää päättyä jonkun kohdalla jo nelivuotiaana? Voiko jonkun elämän tarkoitus todella olla elää vain vajaa neljä vuotta ja miksi? Opettaakseen niin vanhemmille kuin meille Madeleinen tarinaa mediastakin seuranneille jotain olennaista elämän särkyvyydestä?

PÄIVITYS 15.10.2007

Ihanainen lukija on löytänyt kansainvälisiltä sivuilta Kate McCannin syntymäajan. Hän myös lähetti sen perin ystävällisesti allekirjoittaneelle, joten pääsemme siis vilkaisemaan myös Katen karttaa.

Kate McCannin syntymäaika on 5.3.1968, Liverpool UK. Kellonaika ei ole tiedossa, mutta hyvä näinkin. Katen on siis Aurinkomerkiltään Kalat, Kuu löytyy Härästä - yhtymässä Maddyn Aurinkoon, hyvin klassinen kuvio lapsen ja vanhemman välillä. Katen syntymäkellonajasta riippuen samainen Saturnuksen ja Neptunuksen oppositio, joka osui katoamisaikaan Maddyn Auringolle, saattoi siis osua myös Katen Kuulle. Loogiseltahan tuo kuulostaisi etenkin kun molemmat ovat draaman pääosassa.

Katen syntymäkartan Kalat-Aurinko on oppositiossa Plutoon, joka voi kertoa niin muiden uhrina olemisesta kuin myös omasta taipumuksesta vallankäyttöön. Kaloissa parhaillaan liikkuva Uranus onkin viime aikoina tehnyt kuvaavasti yhtymää Katen Auringolle kertoen elämään äkillisesti tulevasta yllätyksellisestä muutoksesta. Mutta kukapa olisi voinut arvata muutoksen dramaattisuutta? Tr. Uranuksen yhtymä Auringolle kun yleensä kyllä muuttaa elämää mutta ei ihan yhtä dramaattisesti tai synkkäsävyisesti.

Uhrina olemisen teemoihin tässä elämässä viittaa myös Katen syntymäkartan Kuun oppositio Neptunukseen. Kuun kuvatessa myös äitiyttä, voisi ajatella että toiveet ja todellisuus eivät ole lyöneet kättä toisilleen ihan Katen toivomalla tavalla Katen suhteessa mieheen ja lapsiin. Vahvasta tahdosta ja taipumuksesta puskea vaikka läpi harmaan kiven kertoo Katen kartan Mars-Saturnus-yhtymä. Tämä selittänee osaltaan Katen selviytymisen epäilyjen ristitulessa.

Madeleinen katoamispäivänä Katen kartalla oli mielenkiintoisesti tarkka tr. Marsin oppositio syntymäkartan Plutoon. Kuvio edustaa vihamielisiä tunteita, aggressioita ja väkivaltaa. Aika näyttää, oliko Kate väkivallan toteuttaja vai kertooko kuvio siitä väkivaltaisesta tapahtumasarjasta, johon Kate haluamattaan ajautui olematta itse syyllinen Maddyn kuolemaan?

Jälleen kuvaavasti tr. Pluto neliöi tapahtuma-aikana Katen Kheironia. Kheironhan kuvaa niitä haavojamme ja akilleen kantapäitämme, jotka meidän pitää parantaa voidaksemme auttaa muita. Pluto onkin meille usein tuntemattomassa viisaudessaan päättänyt heittää roppakaupalla suolaa Katen haavoihin laittaen tämän tuntemaan syvää emotionaalista kipua. Tarkoitushan tälläkin kivulla kosmisessa mielessä varmasti on, joskin niin Katen kuin meidän ulkopuolistenkin on varmasti tällä hetkellä sitä vaikea ymmärtää tai hyväksyä.

- Heli