Merkurius perääntyy

Merkurius perääntyy 26.12.2009 - 15.1.2010

Kirjoittamisen, puhumisen, ajattelun sekä myös mm. liikenteen, kaupankäynnin ja koulutuksen oma planeetta Merkurius aloittaa perääntyvän liikkeensä tapaninpäivänä jatkaen pakittamistaan tammikuun 15. päivään asti. Astrologisesti Merkurius lähtee pakittamaan Kauriin merkin 21. asteesta jatkaen takaperoista suuntaansa Kauriin 5. asteeseen, kunnes taas alkaa edetä normaaliin kulkusuuntaansa. Tammikuun 16. päivä on tosin vielä siksi tärkeä, että silloin Merkurius on niin sanotusti pysähtynyt planeetta (efemerideissä merkki D). Siten tuona päivänä syntyvät saavat erityisen voimalliset Merkurius-energiat syntymäkartoilleen. Samoin tammikuun 16. päivä syntymäpäiväänsä viettävät saavat pysähtyneen Merkuriuksen energiat vuodeksi auringonpaluukartoilleen. Tosin astrologien parissa ollaan varsin montaa mieltä siitä, onko perääntyvillä ja pysähtyneillä planeetoilla merkitystä nimenomaan auringonpaluukartoilla - mutta se on jo kokonaan toisen jutun aihe, joten siitä ei tässä yhteydessä enempää.

Vaikka perääntymisjakso alkaakin efemeridien mukaan 26.12., perääntyvän Merkuriuksen vaikutus ei kuitenkaan ala äkillisesti kuin on/off-nappia painettaessa. Herkimmät ovat saattaneet aistia perääntymisjakson erilaisia energioita jo vähintäänkin jouluaatosta lähtien. Samoin vaikutukset voivat kestää jonkun aikaa vielä varsinaisen pakittamisvaiheen jälkeenkin.

YLEISTÄ VAIKUTUKSISTA

Millaisia vaikutukset sitten ovat? Täsmällisiä ilmenemismuotoja on vaikea, jos ei ihan mahdotontakin tietää siksi, että astrologian avulla ei pysty ennustamaan tarkkoja, konkreettisia tapahtumia. Tässäkin tapauksessa voimme etukäteen tietää vain, että ajan laatu tulee olemaan joulusta tammikuun puoleen väliin sen luonteista, että se altistaa erilaisille viivytyksille, väärinymmärryksille, ongelmille esim.tietotekniikassa jne. Ajan laatu myöskin suosii enemmän vanhojen asioiden loppuunsaattamista kuin uusien asioiden aloittamista. Siksipä perääntyvän Merkuriuksen aikana moni kohtaa asioita ja ihmisiä, joiden kanssa jokin on jäänyt kesken.

Vaikka esim. sopimusten solmimista tai kauppakirjojen tekoa perinteisesti kehotetaankin välttämään Merkuriuksen perääntymisjakson aikana, hyviä tilaisuuksia ei kuitenkaan kannata ohittaa. Tärkeintä on, että pakittavan Merkuriuksen aikana olet sopimusten, kaupantekojen jne. kanssa tarkempi kuin yleensä. Lue siis myös pienellä painetut ennen sopimusten allekirjoittamista!

PERÄÄNTYVÄN MERKURIUKSEN VAIKUTUKSET ERI MERKEILLE

Ajan laatu ei myöskään ole koskaan kaikille samanlainen samaan aikaan. Vaikka pakittava Merkurius antaakin aikaan oman mausteensa, kuvion henkilökohtaiset ilmenemismuodot riippuvat siitä, miten kuvio osuu juuri sinun kartallesi. Astrologiaan perehtyneiden kannattaakin siis miettiä asiaa oman karttansa äärellä. Yleistettynä nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin sanoa, että tällä kertaa Merkuriuksella on opetettavaa erityisesti niille, joiden kartoilla on henkilökohtaisia planeettoja johtavien merkkien (Oinas, Rapu, Vaaka, Kauris) 5. - 21. asteessa. Maamerkit Härkä ja Neitsyt ovat tällä jaksolla hyvissä asemissa Merkuriuksen asemaan nähden, joten pientä huolellisuutta unohtamatta jakso jäänee helposti plussalle niin kuin myös vesimerkkien (Rapu, Skorpioni, Kalat) osalta. Niille, joiden kartalla on Aurinko tai jokin muu henkilökohtainen planeetta Kaksosissa, Leijonassa tai Jousimiehessä, perääntyvän Merkuriuksen aika voi tuoda jännitteitä, joiden kanssa kuitenkin kyllä pärjää maltilla ja huolellisuudella.

Sanotaan myös, että jos Merkurius perääntyy jo syntymäkartalla, henkilö on joutunut työstämään Merkuriuksen hallitsemia asioita elämänsä varrella sen verran huolella, että perääntyvän jakson energioiden kohtaaminen on usein helpompaa kuin niillä, joiden syntymäkartalla Merkurius etenee.

PERÄÄNTYMINEN KAURIIN MERKISSÄ

Mitä sitten tarkoittaa, että Merkurius perääntyy tällä jaksolla nimenomaan Kauriin merkissä? Vaikka pakittavan Merkuriuksen jaksot ovatkin pääpiirteissään samankaltaisia, merkkisijainnit värittävät kuitenkin tapahtumia. Kauriin merkissä eteen voi ilmaantua erityisesti tilanteita, jotka haastavat meidät miettimään asioita kaurismaisen järkevästi. Tilanteet eivät ehkä ole niin omassa kontrollissamme kuin yleensä, vaan eteemme voi ilmaantua outoja rajoitteita, sääntöjä ja määräyksiä. Laajemmin katsottuna erityisesti Kauriin merkin edustamat yhteiskunnan instanssit ja rakenteet voivat joutua valokeilan kohteeksi.

OMIA KOKEMUKSIA

Omasta kokemuksesta on sanottava, että jotkut Merkuriuksen yleensä kolmesta vuosittaisesta perääntymisvaiheesta hiipivät ohitse melkeinpä huomaamatta. Se johtuu yleensä juuri siitä, että omalla kartalla ei ole tärkeitä tekijöitä tulilinjalla. Joskus taas koko jakso on melkoista takkuamista oikuttelevan tietotekniikan viidakossa. Faksi, tietokone ja kännykkä tuntuvat olevan salaliitossa juuri itseä vastaan. Avaat suusi sitten melkein missä tahansa, huomaat suustasi hypänneen asioita sotkevan sammakon sen sijaan, että asia etenisi normaalissa tahdissa.

Laajemmassa mittakaavassa tapahtumia seuratessa huomaa, että perin usein mm. lakot, liikenteen viivästymiset ja muut ongelmat, väärinymmärryksistä johtuvat riidat jne. ovat selkeästi yleisempiä Merkuriuksen pakittaessa kuin muutoin.

- Heli