Vaaka

Elämänkukka, Johanna Vilen
Elämänkukka, Johanna Vilen


Hauras on aikamme yhdessä olla,

kun painun mä maahan,

sun ylemmäs´ saan,

nousenko itse,

mutt´ mihin silloin sä jäät?

Arvoitus mulle on taivas ja maa,

sen, jos tietäisin, vastaisin varmaan....

Seistään näin yhtenä ja yritetään

rauhassa,

taivas ja maa

pitää paikallaan....


- Anneli Leivo -

 

Eläinradan 7. merkki, kartan 7. huoneen hallitsija
Hallitsijaplaneetta: Venus
Elementti: Ilma
Laatu: johtava, maskuliininen
Numero: 6
Viikonpäivä: Perjantai (Vendredi, Venerdi, Venuspäivä)
Värit: purppura, pinkki, vihreä, turkoosi, sininen
Kivet:
- Koralli - sopusoinnun ylläpitämiseen
- Aventuriini - tasapainossa pysymiseen
- Berylli - rauhan ylläpitämiseen
Metalli: kupari
Tarot-kortti: Oikeudenmukaisuus - tasapaino, kohtuus, hyveellisyys
Vaaka liittyy munuaisiin ja nestetasapainoon.

AVAINSANAT: Hienostuneisuus, miellyttävyys, taiteellisuus, sopusointuisuus, tasapainon ikuinen etsintä


Eläinradan kuudentena merkkinä Vaaka astui evoluution estradille sijalla kuusi täydentämään omalla tasapainoisella tavallaan sitä, mitä muut merkit olivat saaneet aikaan. Kuuden ensimmäisen merkin (Oinaasta Neitsyeeseen) tehtävänä kun oli kehittää individualisuutta ja elinolosuhteita. Näin sihti oli pakostakin käännetty sisäänpäin. Vaaka olikin ensimmäinen näyttämölle astunut merkki, jonka tehtävänä oli nimenomaan kääntää katse ulospäin, kiinnittää huomiota siihen, miten muut merkit saataisiin toimimaan sopusoinnussa keskenään. Vaa´alle lankesikin siis toimia siltana yksilöllisyyden ja yhteisöllisyyden välissä. Vaakaan liitetäänkin mm. diplomaattisuus, hienostuneisuus, sopusointuisuus ja tasapainon ikuinen etsintä. Vaaka ei suinkaan ole läheskään aina itse tasapainossa vaan punnukset heiluvat puolelta toisella Vaa´an etsiessä epätoivoisesti kantaa, joka ei loukkaisi ketään. Yksi Vaa´an opeista onkin sen asian ymmärtäminen, että koskaan ei voi miellyttää kaikkia. On vain tehtävä ne ratkaisut, jotka sisimmässään oikeaksi kokee - ja Vaa´allahan on hyvin kehittynyt oikeudentaju. Joskus itsekkyyskin nimittäin on rakkautta - niitä lähimmäisiä kohtaan, joiden läksynä on oppia elämään toisiin liiaksi takertumatta. 

Parisuhteessa Vaaka ei muiden ilmaelementin merkkien - Kaksosen ja Vesimiehen - tapaan ole kovinkaan halukas luopumaan vapaudestaan. Vaaka pitää vapaasta elämäntyylistä osin jo senkin takia, ettei joutuisi loukkaamaan ketään esim. suhteen päättämistilanteessa. Riitasoinnut ihmissuhteissa suistavat Vaa´an vaivalla hankitun tasapainon radaltaan ja siksi myrskyisässä parisuhteessa elävä Vaaka on todennäköisesti vielä muitakin merkkejä enemmän eksyksissä ja pulassa, etenkin jos ei uskalla eikä osaa viheltää peliä poikki. Toisaalta Vaaka on mestari tuomaan omalla esimerkillään sopusointua moneen vaikeaankin ihmissuhteeseen. Vaaka on yleensä suuri kauneuden ihailija. Ihailu voi kohdistua vaikkapa taiteeseen, käytöstapoihin tai pukeutumiseen. "Viehkeäkäytöksinen kaunokainen, hienohelma, aito nainen, tapojen vartija, tasapainon ikuinen etsijä", siinä Vaaka pähkinänkuoressa.

Tehtävä:

Muistuttaa kanssaihmisiä tasapainosta ja kohtuudesta ja siitä että silkkihansikkain saa usein parempia tuloksia kuin tykillä ampumalla.


Haaste:

Muistaa olla aktiivinen ja ajaa tarpeen vaatiessa pontevasti omiakin etujaan senkin uhalla, että tasapaino hetkeksi rikkoutuisi. Maailma ei silti suistu radaltaan.

Punnittua puhetta

Ei ole suurempaa huomaavaisuutta kuin se, ettei ole huomaavinaan. -Baltasar Garcián

Hyvät tavat koostuvat pienistä uhrauksista. - R. W. Emerson

Minäkö päättämätön? Enpä olisi siitä ihan varma... - anonyymi

Tämä lause kumoaa itsensä... tai hetkinen, eipä kumoakaan. - anonyymi

Mikään ei ole vaikeampaa, eikä siis kallisarvoisempaa kuin kyky tehdä päätöksiä. - Napoleon

Eniten ihmiset taivaassa kaipaavat seuraa. - Mark Twain