Amor astrologisesti

Rakkaus on mysteereistä suurin. Mistä se tulee ja minne se menee, miksi se syttyy ja mistä kohteensa valitsee, miten ihmeessä se saa temmattua meidät pauloihinsa juuri kun olimme ajatelleet edellisistä haavoista selvittyämme pärjäävämme tästä lähtien omillamme?

En edes yritä väittää tietäväni vastauksia yhteenkään edellä esittämistäni kysymyksistä. Valmiita vastauksia ei muuten löydy astrologiselta kartaltakaan vaikka jonkinlaisia viitteitä kartta kertookin tämänkertaisen elämämme valmiuksista antaa ja vastaanottaa rakkautta . Se, kenet kukakin lopulta kumppanikseen valitsee, on omassa valinnassamme ja valintaamme taas vaikuttaa mm. senhetkinen kehitystasomme ja taustalla siintävä siihenastinen elämänhistoriamme sekä lapsuudenkodissamme että omissa ihmissuhteissamme.

Pelkkien viikkolehtien tarjoamien Aurinko - eli ns. horoskooppimerkkien yhteensopivuuden tai sopimattomuuden voimin kukaan tuskin lähtee kumppania valitsemaan. Aurinkomerkki kun on vain tietynlainen yleistys. Koko astrologinen kartta kertoo jo syvemmin millaisen tunnemaailman olemme itsellemme kosmisena lahjana saaneet ja millaisia haasteita ja valmiuksia meillä on ymmärtää lahjamme kaikki mahdollisuudet....

RAKKAUS ASTROKARTALLA


Naisen astrologisella kartalla Kuu kuvaa mm. tunne-elämää, alitajuisia reaktioita, naiseutta ja äitiyttä ja myös omaa äitiä, jonka käyttäytymismalleja etenkin tyttölapsi usein huomaa aikuisena alitajuisesti jäljittelevänsä vaikka olisi aiemmin toisin vannonut. Venus kertoo kepeämmistä tunteista, romansseista, huvittelusta ja luovuudesta. Marsin asemasta voi tutkailla sitä miesmallia, joka saa sukat pyörimään jaloissa kaikkein villeimmin.

Aurinko ja Saturnus kuvaavat miestä ja myös isää. Moni nainen voikin koko elämänsä ajan etsiä alitajuisesti isänsä kaltaista miestä täysin huolimatta siitä, oliko isäsuhde helppo vai haastava. Helpon isäsuhteen osakseen saaneet haluavat vielä avioliitossaankin saada osakseen samanlaista huolenpitoa, jonka aikoinaan saivat isältä kun taas haastavamman isäsuhteen osakseen saanut saattaa työstää isän kanssa koettuja ongelmia koko elämänsä ajan, kaikissa miessuhteissaan.

Miehen kartalla Kuu kuvaa sekä miehen omaa tunteitten sfääriä että myös naista, äitiä ja vaimoa. Venus on miehen kartalla se naistyyppi, joka saa pään kääntymään ja sydämen lepattamaan ilman että leimahdukseen välttämättä liittyy sen vakavampia aikomuksia. Myös moni mies on lapsuutensa vanki, joskus jopa koko oman elinikänsä ajan. Huono äitisuhde, liian hallitseva tai kylmä äiti saa miehen etsimään vuodesta toiseen omaa äitiä korvaavaa naista, joka antaisi sen kaiken rakkauden ja huolenpidon, johon oma äiti ei syystä tai toisesta - todennäköisesti omien haavojensa vuoksi - pystynyt. Jos mies kuitenkin samalla alitajuisesti syyttää naisia oman äitinsä käytöksestä eristäen itsensä henkisesti toisesta sukupuolesta, miehen kohtalona on tuskallinen, henkinen yksinäisyys, oli ympärillä sitten millainen ihmissuhderuuhka tahansa.

Niin miehen kuin naisenkin kartalla tunne-elämää kuvaavien planeettojen (Kuu, Venus, Mars, Aurinko) merkkisijainti syntymäkartalla antaa jo yksistäänkin viitteitä siitä, millaiset kosmiset avut olemme evääksemme saaneet rakkauden labyrintinomaisessa maailmassa.


RAKASTUNEET MERKIT

Oinasvaikutteisen liekki leimahtaa näyttävästi sammuen kuitenkin usein yhtä nopeasti. Metsästys voi joskus olla saalistakin kiinnostavampaa ja jahdin päätyttyä saalis saattaakin saada yllätyksekseen lähtöpassit. Oinasvaikutteisen onkin tärkeää oppia ymmärtämään, että yleensä kestävät tunteet syntyvät vasta ajan myötä. Poikkeuksiakin tosin on ja ainakin tämän jutun kirjoittaja uskoo yhä edelleen myös rakkauteen ensi silmäyksellä.

Härkävaikutteinen on tunteissaan yhtä luonnollisen mutkaton kuin monella muullakin elämänalueella. Tunteet ovat kestäviä, joskus liiankin, omistautumisen muuttuessa omistamiseksi. Irtipäästämisen vaikea taito onkin monella Härällä vielä opiskelun alla. Oppilauseeksi voisi sopia vanha viisaus: "Jos rakastat häntä, päästä hänet vapaaksi. Jos hän ei palaa, ei hän ole sinun koskaan ollutkaan".

Kaksosvaikutteinen viettelee ja vietellään sanoilla. Kaksosten rakkauselämän suurimpana ongelmana on etenkin vakisuhteita hankaloittava vaihtelunhalu. Kaksosen tuleekin oppia ymmärtämään, että silloin kun kumppanin naama alkaa kyllästyttämään, vika ei olekaan välttämättä kumppanissa vaan omassa sisäisessä levottomuudessa, joka tulisi oppia kanavoimaan muualle kuin ihmissuhteisiin.

Rapuvaikutteisella on luontainen valmius antaa ja vastaanottaa hoivaavaa rakkautta. Jos mikä merkki niin juuri Rapu valloitetaan lämpimin halauksin, hellin kosketuksin ja lämpimän hyväksyvillä katseilla. Jos Rapu tuntee itsensä turvattomaksi, rakkaus saattaa lentää ikkunasta Ravun linnoittautuessa tiiviisti omaan kotikoloonsa haavojaan hautomaan. Ravun oppiläksynä on oppia löytämään turva itsestään muiden ihmisten sijasta.

Leijonavaikutteisen luontainen ihailunkaipuu näkyy etenkin rakkauselämässä. Kehu häntä ja kas, kuninkaallinen Leijona on nöyrän lempeänä edessäsi rapsuttamista vailla. Perhekeskeinen Leijona rakastaa itse lämpimästi ja koko kultaisen sydämensä voimalla. Joskus etenkin Venuksen Leijonassa omistava rakastuu enemmän kumppanin näyttäviin puitteisiin kuin itse kumppaniin. Leijonan oppiläksynä on oppia tunnustamaan kumppanin tasavertaisuus itseensä nähden.

Neitsytvaikutteinen on rakkaudessa yhtä vaatimaton ja omistautuva kuin muussakin elämässä. Neitsyt ei ole heittäytyjä eikä riskinottaja vaan rakkauskin syntyy tarkan harkinnan jälkeen vasta sitten kun kumppani on osoittautunut Neitsyen laatukriteereitä vastaavaksi. Neitsyt myös analysoi tunteet tarkasti niin että itse tunteiden tunteminen saattaa joskus jäädä sivuseikaksi. Neitsyen oppiläksy on vähempi kriittisyys. Täydellistä kumppania kun ei olemassakaan - eihän Neitsyt itsekään ole täydellinen.

Vaakavaikutteiselle parisuhde on usein elämän ehdottomasti tärkein juttu. Vaaka kaipaa miellyttävää, harmonista suhdetta joskin omien oppiläksyjensä takia ajautuu useinkin lopulta epäharmonisiin olosuhteisiin. Vaa´an tehtävänä onkin oppia sietämään parisuhteessaan myös riitasointuja menemättä siitä itse epätasapainoon.

Skorpionivaikutteinen tuntee voimakkaasti. Kumppani saa varautua intensiiviseen tunnemaailmaan taivaineen ja manaloineen sillä monelle Skorpionille rakkaus on elämän ja kuoleman juttu. Skorpionivaikutteisen haastavana puolena on mustasukkaisuus, halu hallita toista yrittämällä sulauttaa toinen osaksi itseä. Skorpionin läksy liittyykin vastamerkkinsä Härän tavoin oppia kunnioittamaan toisen ihmisen vapautta ja yksilöllisyyttä.

Jousimiesvaikutteisen Amorin nuolet sinkoilevat vaivattomasti moneenkin suuntaan ilman että tarkoitusperät ovat välttämättä loppuelämää tai edes huomista koskevia. Jousimies on totuuden etsijä, joka tulee pettymään juuri niin kauan kuin yrittää löytää totuutta kumppaneistaan. Jousimiehen läksynä onkin löytää itse elämään sisältöä antava sisäinen maailma, jolla rikastuttaa myös kumppania sen sijaan että etsisi aina uusia ihmisiä omaa sisäistä tyhjyyttään ja levottomuuttaan täyttämään.

Kaurisvaikutteiselle rakkaus on totista touhua. Tunteet eivät syty helposti vaan vasta pitkän harkinnan jälkeen ja monesti järkisyyt voivat voittaa tunteet. Kauriin läksynä onkin oppia ymmärtämään Pikku prinssistä kertovan sadun tavoin, että tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. Vain sydämellään voi nähdä oikein.

Vesimiesvaikutteisen tunne-elämä on yhtä originaalia kuin koko persoona itsekin. Kiinnostuksenkohteet ovat monesti jollain tavalla erikoisia. Vesimies ymmärtää antaa ja vaatia suhteisiinsa vapautta. Liian innokas kumppani aiheuttaa Vesimiehelle henkisen tukehtumisen tunteen. Vesimiehen läksynä onkin oppia tekemään itselleen selväksi raja terveen vapaudenkaipuun ja silkan itsekkyyden välillä. Sitominen ja sitoutuminen ovat kaksi eri asiaa.

Kalavaikutteinen soljuu tunnemaailmassa kuin kala vedessä. Tunnemaailma on usein herkkää, kumppanin tunteet ja tarpeet helposti vaistoavaa. Itseään ei kuitenkaan Kalankaan kannata rakkauden mereen kadottaa vaan myös omat tarpeet on toteutettava. Kalojen läksynä onkin oppia päättäväisyyttä ja tiettyä itsekkyyttä liiallisen riippuvuuden ja uhrautumisen sijasta. 


PLANEETAT PELISSÄ MUKANA

Persoonallisiin planeettoihin aspektien kautta tiukassa kontaktissa olevat planeetat muuttavat joskus tulkintaa rajustikin. Pluto antaa tunteisiin syvyyttä ja intensiivisyyttä, myös järjellä käsittämättömiä valta- ja riippuvuussuhteita. Mustasukkaisuusdraamat ja intohimomurhat edustavat plutonisen rakkauden mustimpia puolia.

Neptunus värittää rakkautta idealistiseen suuntaan; kumppanista rakennetaan itselle täydellinen ihannekuva ja kuvan säryttyä petytään kumppaniparkaan tajuamatta että kumppania paljon suurempi syyllinen oli pilvilinnojen rakentaja itse. Neptunus liittyy myös ns. korkeampaan rakkauteen, ylimaallisiin tunteiisiin ja pyyteettömyyteen. Vierasta ei ole myöskään se, että Neptunusvaikutteinen on viehättyneempi rakkauden tunteesta kuin sen kohteesta.

Uranuksen kontaktit tuovat rakkauteen vapauden ja riippumattomuuden kaipuuta, myös tarvetta alati vaihtuviin, elämään jännitystä tuoviin suhteisiin. Saturnus kuvaa tunteiden kestävyyttä, mutta myös tietynlaista vaikeutta omien tunteiden ilmaisemiseen henkilön asettaessa itse onnelleen rajoituksia. Jupiter-vaikutteinen rakkaus on yleensä onnen sävyttämää, jopa liiallisuuksiin asti tunteiden vyöryessä yli sen äyrään, jota kumppani voi kestää - etenkin jos kumppanilla itsellään on kovin vapaudenkaipuinen Uranus-painotteinen kartta.

VALINTA ON SINUN


Astrologian avulla voidaan tutkailla sitä, millaiseen tyyppiin tunnet vetoa ja miksi ja millaisia käyttäytymismalleja itselläsi on rakkaudessa. Kumppanin valinnan teet kuitenkin aina itse. Astrologia voi valintatilanteessa korkeintaa viitoittaa sitä, millaisen tyypin kanssa suhteestasi tulee todennäköisimmin harmoninen. Jokainen on kuitenkin oma yksilönsä ja osin menneisyytensä vanki. Jos henkilön senhetkinen kasvuprosessi vaatii haastavaa suhdetta siksi että suhteen osapuolet voisivat kehittyä, henkilö ajautuu alitajuisesti haastavaan suhteeseen eikä tunne saavansa kaipaamaansa täydennystä liian helposta kumppanista.

Kun olet päässyt valintaprosessissasi vaiheeseen, jossa kumppani jo seisoo vierelläsi, astrologian avulla voidaan tutkailla juuri teidän kahden välisiä haasteita ja mahdollisuuksia. Astrologian avulla voi oppia ymmärtämään miksi itse käyttäydyt tai kumppanisi käyttäytyy joissain tilanteissa melkeinpä järjenvastaisesti. Astrologia myös kertoo suhteenne vahvuudet.

Astrologiakaan ei siis voi taata rakkaudessa ikuista onnea. Loppujen lopuksihan onni tulee aina sisältäpäin ja vain itse voit luoda sisäisen taivaasi tai helvettisi. Löytäessäsi itse tasapainon, pystyt välittämään samaa harmoniaa ja rakkautta myös toiselle aivan riippumatta siitä, saatko vastarakkautta vai et. Rakkaus ei koskaan ole itsekästä. On totta, että itseäkin on kuunneltava. Jos sulkee korvat omilta toiveiltaan, kumppani saa piankin osakseen katkeruutta rakkauden sijaan.

Mutta on myös osattava sitoutua. Itsekkyys on helppo verhota itsenäisyyden korostamisen kaapuun. Ollessaan toisen ihmisen kanssa, ei koskaan voi ajatella ainoastaan itseään vaan on myös osattava ja haluttava tehdä kompromissejä sen toisen ihmisen eteen jopa vastoin omaa tahtoa. On tahdottava toiselle pyyteettömästi hyvää. Juuri sitä kutsutaan rakkaudeksi.

Rakkaudella,
Heli - "Kuutarhuri"