Parantavat taajuudet

17.01.2021

Jatkuvasti tietoa janoava mieli ja toisaalta sairauden myötä lisääntynyt vapaa-aika ovat mahdollistaneet monenlaiseen uuteen tutustumisen. Maailma oikeasti ON ihmeitä täynnä ja suuresta osasta ei ole koskaan kuullutkaan. Yksi ihmeellisistä asioista - en vielä uskalla puhua ihmeestä, sillä omakohtaiset kokemukset puuttuvat lähes kokonaan - on parantavat taajuudet. 

Youtubesta löytyy kymmenittäin videoita, joissa on eri taajuuksiin perustuvaa ääntä/musiikkia. Eri taajuudet resonoivat eri tavalla ihmiskehon kanssa ja siten niiden sanotaan auttavan eri ongelmiin.

Infinitan sivut selittävät ilmiötä seuraavasti: "Universumissa kaikella on erityinen värähtelytaajuus, mukaan lukien oma kehomme sekä solumme. Värähtelytaajuus on kieli, jota kaikki elämä ymmärtää solutasolla. Solumme vaihtavat tietoja ja säätelevät kehon toimintoja lähettämällä ja vastaanottamalla tiettyjä taajuuksia. Tämä solusignalointi edeltää ja säätää kaikkia biokemiallisia vaikutuksia. Kun nämä taajuussignaalit sekoittuvat, niin sekoittuu myös kehomme kyky säätää ja ylläpitää tervettä toimintaa. Tämä häiriö voi johtua esim. viruksista, toksiineista, raskasmetalleista, säteilystä ja haitallisista sähkömagneettisista kentistä. Taajuusterapia voi aktivoida kehon luonnollisia parantavia voimia, kun käytetään tiettyjä parantavia harmonisia taajuuksia. Monissa tieteellisissä tutkimuksissa on havaittu, että taajuudet vaikuttavat ihmisten terveyteen. "

Nikolai Tesla on myös sanonut näin: "Jos haluat ymmärtää universumia, ajattele energiaa, värähtelyä ja taajuuksia."   Edelleen Infinitan sivuilta lainattua: 7,83 Hz Schumann resonanssi taajuus 7,83 Hz on hyvin tunnettu "parantava" taajuus. Se on maan taajuus, jota kutsutaan myös Schumann resonanssiksi. Se tasapainottaa ja parantaa kehon terveyden tasoa. On paljon tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että se tarjoaa seuraavat edut: vahvistaa luustoa, optimoi endorfiinien tasoa ja kivunlievitystä, parantaa unen laatua ja HGH: n (ihmisen kasvuhormonin) eritystä. 7,83 HzSchumann resonanssitaajuushoidon etuja: Voi lisätä kehon energian tasoa. Voi auttaa kehon detox-toksiineihin, raskasmetalleihin jne. Voi auttaa immuunijärjestelmän parantamiseen. Voi auttaa  kivunlievityksessä. Voi olla hyödyllistä fyysiselle, psyykkiselle, emotionaaliselle, henkiselle keholle.

Kun lähtee etsimään Youtubesta vaikkapa hakusanalla Healing frequencies, saa kymmeniä tai satoja hakutuloksia. 528 Hz, syvästi parantava energia, uudistaa fyysistä ja psyykkistä mieltä. 432 Hz korjaa DNA:ta. 741 Hz puhdistaa infektioista, myrkyistä, viruksista, bakteereista ja auttaa elektromagneettisen säteilyn aiheuttamiin vaurioihin. 852 Hz auttaa irti peloista, ylihuolehtimisesta ja ahdistuksesta. Esimerkiksi luiden korjaamiseen, osteoporoosin ja murtumiinkin ovat omat taajuutensa: 64 Hz, 124 Hz ja 248 Hz.

Osa koekuuntelemistani taajuuksista kuulostaa hyvältä. Ne ovat enemmänkin musiikkia ja vieläpä varsin kaunista sellaista. Mutta esimerkiksi luiden korjaamiseen tarkoitetut taajuudet olivat stressaavaa jumputusta, joiden pitkäaikaisesta kuuntelusta voisi ajatella luiden mahdollisesti hyötyvän, mutta mielenterveyden kärsivän. Kuitenkin myös luutaajuuksien keskusteluissa oli satoja kommentteja ympäri maailmaa, joissa kerrottiin esim. murtumien parantuneen ennätysajassa juuri kyseistä taajuutta kuunneltua. Monille eri asioille näyttää olevan omat taajuudet, joista edelliset olivat vain pieni esimerkki. 

Sinänsähän taajuuksia käytetään hieman eri muodossa mm. bioresonanssihoidossa ja myös monissa lääketieteellisissä laitteissa. Joten en oikeastaan tahdo uskoa, että kuunneltuna nuo taajuudet muuttuisivat "humpuukiksi". Itselläni vain ei ole omakohtaisia kokemuksia. Törmäsin ajatukseen parantavista taajuuksista vasta eilen -ja mitä enemmän tätä kirjoittaessani googlaan asiasta, sitä vähemmän huomaan tietäväni. 

Monien videoiden ohjeissa kehotettiin kuuntelemaan kuulokkeilla siinä tapauksessa, että taloudessa on lemmikkieläimiä, jotka ohjeen mukaan ovat yleensä kovasti herkkiä taajuuksille. Tätä kirjoittaessani kuuntelen juuri taajuutta 852 Hz ja koira nukkuu tyytyväisenä työpöydän alla. En huomaa koirassa muutoksia kumpaankaan suuntaan.

Itse huomasin jo illalla eri taajuuksia kokeiltuani ja myöskin nyt, itsessäni lievästi pahoinvoivaa oloa. Jos joku lukijoista tietää, kuuluuko tämä asiaan ja mitä se voisi kertoa, niin laittakaa ihmeessä viestiä tai kommentoikaa. Eikö nämä sovi minulle vai onko taajuus vain väärä? Voisiko kyseessä olla jonkinlainen kehon puhdistusreaktio?

Ainakin matalien taajuuksien (infrasound), joita ihmiskorva ei kuule (alle 20 Hz, ikäätyneillä jopa alle 16 Hz) on todettu aiheuttavan selittämätöntä stressiä. Törmäsin myäs tutkimukseen, jossa Japanissa etsittiin syitä ihmisjoukon selittämättömille oireille (päänsärkyä, huonovointisuutta, stressiä jne) ja niiden syyksi paljastui lähistöltä kuuluva alle 20 Hz ääni. Matalien, ihmiskorvalla kuulemattomien taajuuksien sanotaan myös olevan osa sodankäyntiä siviiliväestön häiritsemiseksi.

The Journal of the Acoustical Society of America listaa tutkimuksessaan mm. seuraavaa:
5-10 Hz aiheuttaa muutoksia kurkkutorven, ruokatorven ja vatsan alueella,
20-30 Hz kaulassa, niskassa ja hartioissa, 60-90 Hz silmissä. Tutkimus korostaa enemmänkin taajuuksien haittoja kuin etuja. Mutta miksi sitten jotkut taajuudet ovat haitallisia, jotkut mielenrauhaa ja kehon itseparantumiskykyä lisääviä?

Itse asiassa, juuri nyt näitä rivejä kirjoittaessani muistan, että Erkki Lehtoranta on kirjoittanut asiasta kirjassaan Musiikin korkeammat oktaavit - ääni ja musiikki meissä ja maailmankaikkeudessa. Pitääpä hankkia kirja itselleen. Kirjoitan blogissani lisää, kunhan ensin hieman valaistun tai ainakin viisastun itse lisää. :) Kommentteja saa laittaa!