Mitä uusi vuosi tuo tullessaan?

02.01.2020

Vuoden vaihtuminen on aina se hetki, kun haluaisi jättää jäähyväiset menneen vuoden teemoille, ainakin haastavimmille, ja aloittaa ikäänkuin puhtaalta pöydältä. Mieli on täynnä uteliaisuutta siitä, mitä kaikkea uutta elämään onkaan mahdollisesti tulossa ja mitä jäämässä taakse. Millaiset ovat tulevan vuoden fiilikset omalta kohdalta - tai energiat hienommin ilmaistuna?

Astrologisesti vuoden vaihde ei sinänsä aloita uutta jaksoa. Hitaat planeetat liikkuvat omaa vauhtiaan ikiaikaisten aikataulujensa mukaisesti eivätkä ne ole millään tavalla vuosiluvun vaihtumisesta riippuvaisia. Astrologiahan mittaa nimenomaan ajan laatua. Siten sen koneisto käy aivan eri tahtiin ajan mittaamiseen keskittyneiden, maallisten kellojen ja kalentereiden kanssa, joille mm. vuoden vaihtuminen on tärkeä mittapaalu.

Toki moni haluaa vuoden(kin) vaihteessa listauksen tulevan vuoden transiiteistaan ja se on täysin ok. Listauksessa voi ikäänkuin nähdä etukäteen tulevia tai meneillään olevia, jo viime vuoden puolella alkaneita kuvioita. Tällaisen katsauksen voi kuitenkin tehdä mihin vuodenaikaan tahansa eli siten se ei ole vuosien vaihteesta riippuvainen.

Auringonpaluukarttakin on kiva menetelmä. Sekin kertoo vuoden tärkeimmistä teemoista, mutta sekään ei ole vuodenvaihteesta riippuvainen vaan toimii syntymäpäivästä seuraavaan syntymäpäivään. Tietysti jos olet syntynyt vuodenvaihteessa niin silloin auringonpaluukarttakin tietysti sijoittuu vuodenvaihteeseesta seuraavaan.

Jos haluaa seurata kuvioitaan kuukausitasolla, Kuunpaluu-kartan laatiminen on oiva keino. Se kertoo kunkin kuukauden energioista.

Edistetyt kartatkaan eivät vuodenvaihteesta piittaa. Proge-Kartan edistetty Kuu jatkaa ikiaikaista liikettään. Se viipyy yhdessä eläinradan merkissä noin 2,5 vuotta. Myös Solar Arc -kuviot ovat tullakseen ja mennäkseen, sitten kun niiden aika on. Vaikka Solar Arc -kuvioiden edistyminen onkin matemaattisesti helppoa laskea (noin aste vuodessa), niidenkään liike ei liity mitenkään erityisesti vuodenvaihteeseen. Vuosikuviot eivät tule kalenterivuosittain vaan kosmisten aikataulujen mukaisesti esim. toukokuusta seuraavaan toukokuuhun.

Jos astrologisia kuvioita ei juuri vuodenvaihde liikuta, numeroihin perustuvassa numerologiassa sensijaan on mahdollista laskea itselleen vuoden vaihtuessa uusi vuosinumero. (Toki tämänkin voi laskea vasta myöhemmin vuoden aikana).

Niinkuin Facebookissa eilen kerroin, Tanhuan Sepon Astro.fi -sivuilla on erinomainen laskuri, joka laskee syntymäaikasi perusteella tulevan vuoden Tarot-korttisi syntymäaikasi pohjalta. Kortin mukana on pieni tulkinta vuoden tärkeimmistä teemoista henkisen kasvusi kannalta. Eilisen Facebook-päivitykseni innostamana moni olikin käynyt katsomassa oman vuosikorttinsa ja suurin osa oli sitä mieltä, että kortti on oikeassa. Juuri samanlaisia asioita he ovat itsekin miettineet elämänsä suhteen.

Kuten huomaat, astrologia on hyvin monimutkaista ja monitahoista. Aivan eri tahtiin maallisten kellojen kanssa käyvä koneisto jatkaa ikiaikaista liikettään omassa rytmissään. Ja siinä kaiketi juuri sen rikkaus.