Jupiter Härkään - mitä se tarkoittaa

16.05.2023

Jupiter, tuo tähtitaivaan joulupukiksikin luonnehdittu, siirtyy tänään maaelementin merkkiin Härkään, jossa merkissä se viipyy 25.5.2024 asti.

Kun Jupiter on aina yhdessä merkissä noin vuoden ja merkkejä on 12, Jupiter on siis viimeksi majaillut Härässä noin 12 vuotta sitten, tarkemmin sanoen 4.6.2011 – 11.6.2012. Jos muistat tuon ajan tapahtumia sekä henkilökohtaisella että maailmanlaajuisella tasolla, voit saada jonkinlaista osviittaa sitä, mitä saattaa olla edessä. Toki vuodet eivät ole veljeksiä ja tuolloin tähtitaivaan muut tekijät ovat olleet vallan eri asemissa ja asennoissa kuin nyt vaikuttaen kukin omalla tavallaan suuntaan tai toiseen.

Astrologiahan on symbolikieltä ja jokaisella symbolilla oma merkityksensä. Ihan joulupukiksi en itse Jupiteria luonnehtisi. Ennemminkin ajattelisin sen olevan jonkinlainen henkinen valmentaja – kuten toki jokainen planeetoista omalla tavallaan. Jupiterilla on takataskussaan suuret palkinnot, mutta ilmaiseksi sekään ei niitä jakele. Joudut valitsemaan, oletko valmis työskentelemään tuon taivaallisen mentorin kanssa vai päätätkö heittäytyä odottamaan paistetun linnun putoavan taivaalta suuhusi? Siitä odotuksesta voi sitten tulla pitkä…

Positiivisimmillaan Jupiteriin liitetään mm. kasvu, viisaus, laajentuminen, uskonnot, opettaminen ja korkeampi oppiminen, hyvinvointi, viisaus, optimismi, kohtalo, vieraat kulttuurit, suuremmat suunnitelmat, korkeampi voima. Negatiivisimmillaan Jupiter avittaa mm. laiskuutta, liiallista mukavuudenhalua tai katteettomia lupauksia. Jupiter lupailee kyllä paljon, mutta aina sen anti ei ole toivotunlaista. Jupiter voi esimerkiksi laajentaa kasvaimia tai Jupiterin transiitin aikana huomaatkin laajentuneesi fyysisen kroppasi tasolla.

Mitä sitten tarkoittaa Jupiter nimenomaan maaelementin merkissä Härässä?
Voisi ajatella, että suotuisa elämänkäänne tai kohtalo toteutuisi nimenomaan käytännöllisten toimien seurauksena eikä lahjoja sataisi taivaalta itsestään. Lahjan eteen olisi tehtävä kärsivällisesti töitä ja suostuttava täyttämään nurisematta omat velvollisuudet. Härkään liitetty itsepäisyys voi kääntyä joko lahjan saajan eduksi tai häntä vastaan, tapauksesta riippuen. Jos olet valmis kasvamaan, se koituu hyväksesi, mutta jos aiot jurnuttaa opettajaa vastaan, Jupiterkaan ei anna anteeksi vaikka ei toki ylläkään kasvatusmenetelmissään mm. ankarana opettajana tunnetun Saturnuksen veroiseksi. Käytännöllisyyys, maanläheisyys ja pitkäjänteisyys johtavat tuloksiin. Nopeatempoisesta Oinaasta poistuttuaan Jupiter tukee kärsivällisyyttä.

Härän symboliikka liitetään mm. luontoon ja Jupiter Härässä kehottaakin mukauttamaan omaa elämää ja toimintaa enemmän luonnon rytmien mukaiseksi. Luonnon puolesta eikä sitä vastaan kuten nykyinen kulutusyhteiskunta tuppaa tekemään. Liitytkö kenties luonnonsuojeluyhdistykseen? Tai alat aikatauluttamaan omia puuhiasi kuukalenterin mukaan? Istutat vielä sen omenapuun vaikka tietäisitkin maailman jo huomenna tuhoutuvan? Kaikenlainen rauhoittuminen ja rentoutuminen sekä tässä hetkessä eläminen onkin nyt erityisen hyvä idea. Lähiruoka ja luomuruoka voivat nousta myös tapetille aiempaakin enemmän.

Materiaaliset seikatkin Härkään yhdistetään. Jollekin Jupiterin asema Härässä voikin olla taloutta vakauttava tai jopa rikastuttava, mutta joku toinen taas ajautuu tuhlaamaan ylioptimistisuudessaan uhkapelissä viimeisetkin pennosensa. Kolmas hamuaa materiaa lisää ja lisää, kun taas neljäs lähtee vihdoin ansaitsemaan oman elantonsa.

Kaikenlainen rauhoittuminen ja rentoutuminen on Jupiter Härässä -aikana hyvä idea. Elämän aistinautinnoista saa ja pitää nyt nauttia. Halaa siis puita, silitä siippaasi tai edes koiraasi. Niskahieronta tai aromaterapia auttavat saamaan jännityksiä kehosta. Luonto voi olla suuri parantajasi. Keholla kun on valtavat mahdollisuudet parantaa itsensä aivan kaikesta, kunhan se vain saa oikeanlaista tukea. Härkään liitetty musikaalisuus ja taiteellisuus voivat nyt olla iso osa kehon ja psyykeen paranemisprosessia.

Dispenzat, Dyerit ja muut henkiset opettajat ovat aina korostaneet positiivisen ajattelun voimaa. Uskomalla positiiviseen muutokseen ja kuvittelemalla, että haluamasi muutos on jo tapahtunut, saat manifestoitua elämääsi upeita juttuja. Myös niin suositun Aarrekartan tekeminen perustuu tähän. Kerrot vain alitajunnallesi, mitä kaikkea haluat elämääsi ja alitajunta hoitaa loput. Ajattelisinkin, että kaikkein parasta Jupiterin transiiteissa on juuri niiden tuoma usko ja optimistisuus. Kun todella uskoo saavansa ja ansaitsevansa sitä, mitä haluaa, on jo askeleen lähempänä asioiden saavuttamista.

Kaikkein vahvimmin Jupiterin anneista pääsevät nyt nauttimaan ne, joiden syntymäkartoilla on persoonallisia planeettoja Härässä. Myös muissa maamerkeissä, Neitsyessä ja Kauriissa, sijaitsevat planeetat ja akselit saavat Jupiterin suotuisan siunauksen päälleen. Ravussa, Skorpparissa ja Kaloissa olevat tekijät saavat myös osansa Jupiterista, mutta eivät enää samalla vahvuudella kuin maamerkit. Tuli- ja ilmaelementeissä olevat planeetat sen sijaan ovat niitä, joita Jupiter haastaa etsimään kohtuutta ja tasapainoa mahdollisten liioittelun sijasta. Kun jokaisen kartalla on tekijöitä useasta eri elementistä ja merkistä, yksiselitteisiä ohjeita tai "ennustuksia" on siis mahdotonta antaa. Lisäksi jokaisella on myös muita samanaikaisia transiitteja Jupiterin lisäksi ja vahvimmilla on taipumus syrjäyttää tai ainakin vaimentaa heikompien ääntä.

Voit lukea lisää Jupiterista täältä https://www.kuutarha.fi/jupiter-onnea-ja-laajentumista/

Taroteissa Jupiter liitetään usein Kohtalonpyörään, mutta itse haluaisin yhdistää sen tässä Osho-pakan Yltäkylläisyyteen. Kortissa muistutetaan, että kumpaakaan puolta, niin ulkoista kuin sisäistä maailmaa, ei pidä kieltää.  Kummallakin on omat antinsa ja omat rikkautensa meille kasvumme kannalta. Uskalla olla samaan aikaan Zorbas ja Buddha. Vain yhdessä ne tuovat tasapainon ja kokonaisvaltaisen eheyden.