Corona = 666

03.04.2020

Joku nokkela on laskenut Corona-sanan numerologiseksi arvoksi 666, pedon lukunakin pidetty numerosarja. Se on kuvaavaa aikana, jolloin ihmiskunnassa taistelevat keskenään elämä ja kuolema, valo ja pimeys, Yin ja Yang, puhdistus ja kadotus. Niinkuin aina elämässä, vastavoimat koettelevat toisiaan. Pahuus lyö kättä hyvyyden kanssa voidakseen löytää kompromissin, ratkaisun.

Heti alkuun pitää sanoa, että en ole itse perehtynyt numerologiaan lainkaan. Siten en osaa sanoa, onko kuvan laskutoimitus tehty kaikkien numerologian sääntöjen mukaisesti? Kirjoitan tämän tekstin nyt kuitenkin siitä olettamuksesta, että kuvan ottaja on oikeilla jäljillä.

Suomenkielisen sanan Korona numeroksi tulee muuten 674, josta supistettuna (6+7+4= 17 1+7) muodostuu kosmisen tietoisuuden numero 8. Numero 8 numerologiassa symboloi jumalallista tietoisuutta ja aineellista voimaa, jota henkilö tarvitsee asteittaisen kehityksen ja järjestyksen takaamiseksi maailmassa ja vakauttaakseen Herran luomisen tulokset. Numerologian kahdeksan hallitsija on Uranus-planeetta. Kahdeksan on kaksinumeroinen numero, jolla on uros ja nainen. Kuvion kahdeksan noidankehä tarkoittaa kahden vastakkaisen periaatteen erottamatonta yhteyttä. Numeron 8 mies on luonteeltaan kaksitahoinen ja monimutkainen.

Mitä englanninkielisestä Corona-sanasta muodostuva luku 666 sitten symboloi? Matemaattisesti 666 muodostuu 36 ensimmäisestä numerosta yhteenlaskettuna (1+2+3+4+5+6+7......+ 36). Raamatussa 666 sanotaan olevan pedon luku.
Aikoinaan 666 on liitetty myös kristittyjen vainoajana tunnettuun Keisari Neroon. Myös Martti Lutherin ja Ronald Reaganin niskaan on langennut epäilyksiä numerologian perusteella. EAN-viivakoodikin on numeroon 666 liitetty.

Yksi tulkinta on, että 666 tarkoittaa ihmiskuntaa itseään, joka asettaa itsensä Jumalan asemaan.. Kreikan kielen sana Anthropos, ihminen, vääntyy hepreankielisenä numeroksi 666.  Tällöin "pedon luku on ihmisen luku" saa selityksen. Jumalan lukuna pidetään numeroa 7, ja 777 symboloi Pyhää kolminaisuutta. Ihmisen luku on tällöin 666 - ruumis, sielu ja henki. Numero 6 (pienin täydellinen luku ja yhtä vähemmän kuin 7) symboloi Kabbalassa yleisesti ihmistä.

Jehovan todistajien mukaan 666 symboloi koko ihmiskunnan poliittista järjestelmää ja sen räikeää epätäydellisyyttä, ei jotakuta tiettyä ihmisyksilöä vastaan. Populaarikulttuurissa luku 666 liitetään petoon. Ajattelepa vaikka Iron Maidenin kappaletta "The Number of the Beast" tai Aphrodite's Childin levyä 666 - ilmetyskirjan tarina.

Robert A. Heinleinin kirjassa The Number of the Beast Pedon luvuksi ei osoittaudu 666, vaan ( 6 6 ) 6 {\displaystyle (6^{6})^{6}} eli 10 314 424 798 490 535 546 171 949 056 (≈1027), mikä on kirjassa esiintyvien rinnakkaisulottuvuuksien lukumäärä.

Numerona 666 liitetään myös luovuuteen. Se kuvaa myös tasapainosta poissa olemista ja liikaa keskittymistä maalliseen maailmaan. 666 kehottaa keskittymään henkeen ja irrottautumaan liiasta maallisesta materiasta - ja siihenhän Korona-virus tulee toden totta ihmiskunnan pakottamaan.

Numeroita voi pyöritellä monella tavalla. Lasketaanpa yhteen 6 + 6 + 6 = 18. 1 + 8 = 9,
asioiden loppuunsaattaminen.

Toisaalta jotkut vanhemmat tekstit käyttivät pedosta lukua 616. Mahtaako luvun muuttumisessa olla kyse käännösvirheestä tai laskuvirheestä aikojen saatossa? Kirkkoisä Ireneaus on kommentoinut asiaa teoksessaan Harhaoppeja vastaan. Hänen mukaansa muoto 666 on oikea ja 616 virheellinen.

Minusta luku 666 kuulostaa vallan loogiselta Coronan yhteydessä. Kuten alussa kirjoitin, ihmiskunnassa taistelevat keskenään nyt elämä ja kuolema, valo ja pimeys, Yin ja Yang, puhdistus ja kadotus. Vastavoimat koettelevat toisiaan. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että vastavoimat eivät ole toisistaan erillään olevia elementtejä. Ne ovat vain vastakkaisia, jotka muodostavat yhdessä kokonaisuuden. Ei ole olemassa vain absoluuttisen pahaa tai absoluuttisen hyvää vaan niiden eri muotoisia yhdistelmiä. Meissä jokaisessa on hyvää ja meissä jokaisessa on pahaa.

Koronaakaan ei missään nimessä kannata ajatella vain pahana. Ensinnäkin Korona-virus on osa luontoa niinkuin me ihmisetkin. Siten Korona on osa meitä kaikkia. Luonnollinen osa meitä. Toisekseen joskus heräämiseen tarvitaan rankkojakin keinoja. Jos oppilas ei opi, opettajan on välillä oltava myös ankara. Samoin vanhempi joutuu joskus toimimaan tavalla, jonka lapsi kokee ikäväksi, tietäen että tämä kaikki koituu kuitenkin pitkässä juoksussa lapsen parhaaksi.

Itse ainakin uskon - ja oman jaksamiseni ja mielenterveyteni takia on oikeastaan ihan pakkokin yrittää uskoa - kaiken tarkoituksellisuuteen ja tämänkin kriisin kääntymiseen kaikkien parhaaksi. Paljon toki kaatuu, paljon menetetään, vanhaa romahtaa, materialismi kärsii, maailmaan tulee uutta hätää ja kärsimystä. Mutta jos uskotaan monen henkisen gurun julistuksiin siitä, miten paljon paremmaksi maailma näiden muutosten myötä muuttukaan, tämä nykyisen vaiheen kärsimys ei ole turhaa.