Bach kukkaterapia

BACH KUKKATERAPIA

 

 ”Terveys on perintömme ja oikeutemme. Se on täydellistä ja kokonaisvaltaista yhteyttä sielun, mielen ja kehon välillä; eikä se ole vaikeasti saavutettava kaukainen ihanne, vaan niin helppoa ja luonnollista, että se on jäänyt monilta huomaamatta.” - Tohtori Edward Bach
 

 

Mitä kukkaterapia on? 

 

Kukkaterapia on lääkäri Edward Bachin kehittämä menetelmä, jossa ei niinkään hoideta fyysistä sairautta vaan sairauden taustalla olevaa psyykkistä syytä (esim. kateus, riittämättömyyden tunne, pelko, masennus, stressi, ylisuorittaminen). Uutteet eivät tukahduta negatiivisia asenteita vaan auttavat muuntamaan suhtautumisen positiiviseksi. Tällöin vahvistetaan yksilön omaa mahdollisuutta parantaa itsensä ja vapauttaa elimistö toimimaan sairautta ja stressiä vastaan. 

 

38 eri uutetta
 

Bach kehitti villikukista ja puiden kukinnoista 38 uutetta, joista jokainen on tarkoitettu tiettyyn erityiseen tunnetilaan tai mielentilaan. Sarjaan kuuluu myös viiden uutteen yhdistelmä Rescue Remedy (ns. aputipat),  joka on suunniteltu vaikeita ja vaativia tilanteita varten.

Bachin kukkauutteet perustuvat siihen, että ne hoitavat yksilöä itseään - ei sairautta tai sairauden oiretta. Kukkauutteet työskentelevät erityisesti henkilön tunnepuolen kanssa. Kuten homeopatiassa, kaksi samasta vaivasta (esim. reuma) kärsivää henkilöä voivat hyötyä aivan eri uutteista. Toinen on saattanut alistua sairauteensa kun taas toinen on kärsimätön sen suhteen. Kumpaankin tilanteeseen auttavat eri uutteet.

Bach jakoi uutteet seitsemään eri ryhmään: 


1.PELKO
Rock Rose, Mimulus, Cherry Plum, Aspen, Red Chestnut 

2. EPÄVARMUUS
Cerato, Gorse, Gentian, Wild Oat, Sceranthus, Hornbeam 

3. KIINNOSTUKSEN PUUTE NYKYHETKEEN
Centaury, Walnut, Agrimony, Holly 

4. YKSINÄISYYS
Heather, Impatiens, Water Violet 

5. YLIHERKKYYS
Oak, Pine, Elm, Sweet Chestnut, Larch, Willow, Star of Bethlehem,
Crab Apple 

6. MASENNUS JA EPÄTOIVO
Olive, Clematis, Honeysuckle, Wild Rose, White Chestnut, Mustard, Chestnut Bud 

7. MUIDEN HYVINVOINNISTA YLIHUOLEHTIMINEN
Chicory, Vervain, Vine, Rock Water, Beech

 

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

 

Asiakkaalle valitaan yksi uute tai sekoitetaan useamman uutteen yhdistelmä asiakkaan oman kertomuksen perusteella. Uutteen valinnassa on myös mahdollista käyttää apuna asiakkaan astrologista syntymäkarttaa ja tämänhetkisiä planeettaohituksia eli ns. transiitteja - jos asiakas näin toivoo.

Asiakas saa mukaansa pullon, joka riittää noin kuukaudeksi. Uutetta nautitaan 4 tippaa 4 kertaa päivässä joko veteen tai muuhun nesteeseen sekoitettuna tai suoraan suuhun tiputettuna. 

 

Kirjoittamani artikkeli Bach-kukkaterapiasta.