Aurikuloterapia (korva-akupunktio)

 

Mitä aurikuloterapia on? 
 

Aurikuloterapia on yli 2.000 vuotta vanha kiinalainen hoitomuoto, jossa korvan akupisteitä voidaan käyttää sekä sairauksien diagnosointiin että hoitamiseen. Aurikuloterapia on tehokas hoitomuoto sekä akuutteihin kipu- ja tulehdustilanteisiin että myös kroonisten sairauksien tasapainottamiseen. Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut aurikuloterapian tehokkaaksi sairauksien hoitomenetelmäksi.
 

 

Mitä aurikuloterapialla voidaan hoitaa?


Aurikuloterapiasta on saatu hyviä hoitotuloksia esim. kivunlievityksessä (päänsärky, hammassärky, kuukautiskivut, iskias), erilaisissa tulehduksissa (kurkkukipu, korvatulehdukset) sekä kuumetiloissa ja allergioissa. Aurikuloterapia on myös erinomainen ensiapukeino esim. astmakohtauksessa.
 

Aurikuloterapiaa voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona tai yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa tukemaan paranemisprosessia.
 

 

Mitä aurikuloterapiassa tapahtuu?
 

Aurikulohoito tehdään korvan akupunktiopisteisiin. Sairastunut tai epätasapainossa oleva elin heijastelee arkuutena kyseisen elimen hoitopisteessä. Tarkka hoitopiste etsitään tylppäkärkistä instrumenttia apuna käyttäen. Kipeytyneen heijastepisteen löydyttyä pisteeseen kiinnitetään kirurginteippiä apuna käyttäen joko magneettinen kuula tai luonnollisempaa vaihtoehtoa haluttaessa kiinalainen, pieni pyöreä kasvinsiemen.
 

Yhdellä kertaa voidaan valita käsiteltäväksi maksimissaan viisi hoitopistettä. Hoitoaika on viisi päivää, jona aikana asiakas aktivoi itse hoitopisteitä painamalla korvaan laitettuja painikkeita 3-5 kertaa päivässä. Viiden päivän kuluttua asiakas poistaa itse painikkeet. Muutaman päivän tauon jälkeen hoito voidaan tarvittaessa toistaa.
 

Hoidossa ei käytetä neuloja eikä ihoon siten tehdä haavoja eikä reikiä. Hoito on kivuton eikä infektiovaaraa ole.Kevään tarjouksena akupainikkeiden asentaminen yksittäisenä hoitona vain 25 euroa, muun hoidon yhteydessä 15 euroa. Lisätietoja ja/tai ajanvaraus, soittele tai tekstaile 050-5978766.

Terveisin Heli