Mitä aromaterapia on?

 

 

Mitä aromaterapia on?

 

Aromaterapia on yksi suosituimmista täydentävistä hoitomuodoista Euroopassa. Monissa maissa se on myös osa virallista terveydenhuoltoa.

Aromaterapia on lempeä ja luonnollinen tapa tukea terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia hyödyntäen eteeristen öljyjen terapeuttisia ominaisuuksia sekä kosketukseen perustuvien hoitomuotojen käyttöä asiakkaan hyvinvoinnin lisäämiseen.

 

 

Minkälainen on aromaterapiahoito?
 

Aromaterapiahoito on kehon hellävaraista käsittelyä eteeristen tuoksuöljyjen ja pohjaöljyn sekoituksella. Tuoksuöljyt ovat uutettu luonnonvaraisesti kasvatetuista kasveista kuten esim. laventeli, kamomilla, ruusu, appelsiininkukka, greippi, mustapippuri ja Ylang ylang. Pohjaöljynä käytetään esim. viinirypäleensiemenestä, aprikoosinkivestä tai avokadosta valmistettuja luomuöljyjä.

Hoitaja valitsee asiakkaalle parhaiten sopivat öljyt toivotun fyysisen ja/tai psyykkisen vaikutuksen mukaan. Valinnassa voidaan käyttää apuna myös astrologista syntymäkarttaa asiakkaan toivomuksen mukaan.

 

Miten aromaterapia vaikuttaa?
 

Aromaattisista kasveista eristettyjen eteeristen öljyjen ominaisuudet ja käyttöalueet vaihtelevat kunkin kasvin ominaisuuksien mukaan. Öljyistä löytyy esim. rauhoittavia, virkistäviä, kipua lievittäviä ja aineenvaihduntaa stimuloivia. Eteeristen öljyjen tuoksuilla on myös myönteinen vaikutus mielialaan, sillä hajuaistilla on suora yhteys aivojen tunnekeskukseen. 

Öljyt vaikuttavat elimistöön sekä ihon että hengityksen kautta. Öljyt imeytyvät ihon lävitse verenkiertoon. Ne voivat mm. lievittää kipua, poistaa nesteitä, elvyttää hormonaalista toimintaa ja verenkiertoa sekä solujen aineenvaihduntaa. Monet eteeriset öljyt ovat myös antiseptisia ja tuhoavat bakteereita sekä viruksia. Oikein valitulla öljyllä voidaan mm. lievittää stressiä, vähentää selluliittiä, laukaista lihasjännityksiä ja -kipuja, parantaa unen laatua, vähentää vaihdevuosivaivoja ja tasapainottaa verenpainetta.

 Haluaisitko levätä kynttilöillä valaistussa,
kauniissa hoitohuoneessa lämpimän peiton alla?
Nauttia tuoksujen kiehtovasta maailmasta,
harmonisesta taustamusiikista
ja kehoa lempeästi sivelevistä,
kevyistä hierontaliikkeistä..?
Tervetuloa kokeilemaan!