Marraskuu 2009

 

MARRASKUU 2009

 


SÄDEHTIVÄ SÄLEKAIHDIN
 

26.11.2009


 

Kotona työskentelyssä on puolensa. Tänään töitäni ilahdutti tokaluokkalaisten neitien jutut. He kertoivat posket hehkuen koululaisten huomisesta kappeliin menosta.

- Mää joudun oleen enkeli, toinen kertoi.

- Sillä on oikein sälekaihdin päässä, toinen tarkensi minulle vieressä.
 


 

 

 

 

 

NAAMANA KIRJASSA


25.11.2009Mikä lie transiitti tehnyt kartallani tuhojaan, kun periaatteeni pyörtäen liityin Facebookiin. Minunkin naamani on nyt siis esillä noin 300 miljoonan muun naaman joukossa. Ehkä olen nyt in...?


Se mikä Facebookissa on ollut kivaa, on astrologian harrastajien ja ammattilaisten suuri määrä. On kiva vaihtaa ajatuksia rennommin, kuin mitä tulisi tehtyä kirjoittamalla maili. Mailihan tavallaan vaatisi "oikeaa" asiaa. Kun näkee, millaisia juttuja ystävät, tuttavat ja työkaverit Facebookissa harrastavat, tutustuu heidän siviilipuoleensa ihan eri tavalla kuin muutoin. Olkoonkin, että joku saattaa hyvinkin tutustua naamakirjan kautta sellaiseen omaan, happamaan siviilipuoleeni, johon ei enää jatkossa haluakaan olla yhteyksissä. Mutta ei hätää, Delete-nappi poistaa ongelman kätevästi, hienotunteisesti ja pysyvästi - temppu, jota toivoisi joskus oikeankin elämän ihmissuhteisiin.


Mutta, osaan naamakirjan huveista taidan kuitenkin olla osittain liian vanha tai liian tosikko tai liian tylsä tai jotain... Päivittäinen virtuaalilahjojen edestakainen vaihtaminen ei oikein ole vielä auennut. Ja mitä ihmettä tarkoittaa ystävien myyminen ja ostaminen? Puutarhanhoito virtuaalifarmilla on saanut kieltävän vastauksen oikean kotipihani itkiessä virtuaalimaailmaan kadonneen haravoitsijan perään. Luotan myös siihen, että oma asiantuntemukseni itseni suhteen ylittää Facebookin testien faktat minusta, joskaan naamakirjanoviisina en voi mennä väittämään, etteikö fiksuja ja paikkansa pitäviäkin testejä Facebookissa olisi. Ehkä en ole vain vielä löytänyt niitä?


Astrologisestihan Facebookin kaltaista foorumia edustaa kommunikoinnin ja kaupankäynnin oma planeetta Merkurius. Liekö Facebook aikoinaan perustettu silloin, kun Merkurius on ollut vahvasti esillä? Wanha kunnon Wiki auttaa tässäkin asiassa tietäen idean world wide naamakirjasta saaneen siivet alleen 4.7.2004, joka itse asiassa on myös USA:n kansallispäivä. Takasipa Facebook perustamispäivällään siis ainakin melkoiset synttärit itselleen.

 

Se, että Facebook nousi koko maailman käsittämättömään suosioon, ei kartalta suoraan näy, eikä sitä olisi voinut etukäteen ennustella. Kuitenkin Facebookissa oli oltava jotain sellaista, joka osui ihmisten alitajuiseen yhdistymisen tarpeeseen juuri oikeaan aikaan... Oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, onkin monen menestystarinan tärkein ansio, naamakirjankin ehkä. Sille oli sosiaalinen tilaus.

 

Sosiaalisen tilauksen tarkempaa sisältöä voi tarkastella kartan avulla. Merkurius on Leijonan alussa yhtymässä impulsiiviseen Marsiin avittaen nopeatempoista ja ajoittain ärhäkkääkin viestintätyyliä, jota taas puolestaan hillitsee ja tasapainottaa Auringon ja Saturnuksen vastuullinen yhtymä Ravussa. Rapumainen pyrkimys löytää ja kerätä oma, henkinen perhe maailmassa, jossa perinteiset perhesiteet ovat yhä kompleksisempia ja löyhempiä? Kuun ja Neptunuksen yhtymä Vesimiehessä, ideaalikuva maailmanlaajuisesta yhteisöllisyydestä? Mielenkiintoista on kuitenkin Aurinko-Saturnuksen ja Kuu-Neptunuksen jännitteinen kvinkunssi keskenään. Yrittääkö se kertoa siitä, että oikeat, aidot ja vastuulliset ihmissuhteet kuitenkin loppujen lopuksi vaativat oikeaa läsnäoloa, aikaa ja läheisyyttä? Sahaako maailmanlaajuinen yhteisöllisyys itse asiassa oksaa perinteiseltä perhemallilta äitien ja isien riehuessa virtuaalimaailmassa oikean perheen odottaessa taustalla huomionmurusia?

 

En lähde katselemaan tarkemmin naamakirjan tulevia kuvioita - senkin ajan voi viettää vaikkapa naamakirjassa... ;). Kuitenkin yksi mielenkiintoinen havainto. Heinäkuinen auringonpimennys osui nimittäin hyvin tarkasti Facebookin Merkuriukselle, sen tärkeimmälle planeetalle. Kun auringonpimennykset ovat villejä kortteja, on mahdotonta arvata, mitä se käytännössä tarkoittaa. Jonkinlaisia perustavanlaatuisia muutoksia kuitenkin...?

 

Jokaisella asialla on onneksi aina kahdet kasvot - valoisammat ja pimeämmät - ja niin myös Facebookilla. On onneksi omassa valinnassamme, kummat kasvot valitsemme: osaammeko nauttia naamakirjan parhaista puolista muistaen silti elämää olevan sen ulkopuolellakin - ja etenkin sen ulkopuolella.


 


Runoilija Heli Laaksosen mietteitä Facebookista:


 

"Facebooki kohral mää heitin töpseli nurkka.
Ikinä ei tietokoneinsinöörilt vaarita,
et hänen tarttis kesken työpäivän
analysoir nykylyriikka,
avat metafora tai kirjotta hemppiä
elekia frouvalles.
Sitä piretä luonnonlakin,
et runonkirjottaja tost noi vaa
ava ovet selaimen historian,
lata mp3-tiaroston ja talletta
sen E-asemal.

 

 

 

 

 

VALOA TUNNELIN PÄÄSSÄ
 

20.11.2009


 

"Laman vuoksi ja energiakustannusten säästämiseksi valo tunnelin päässä sammutetaan."
- Jumala -


 

Valitut Palat -lehden maailmanlaajuisessa vitsikilpailussa venäläinen kasku huvitti tuomareita pronssimitalin edestä. Ja onhan kaskussa näppärä idea. Onneksi se ei kuitenkaan ole totta. Ainakaan astrologisesta näkövinkkelistä tilanne ei koskaan ole toivoton. Valoa on aina näkyvissä, lama-aikanakin.

 

Kun maailma näyttää mustalta ja tunnelin päässä siintää korkeintaan kangastuksen kaltainen heikko valonkajo, on lohdullista, että astrologiselta kartaltakin löytyy usein vastaava ajan laatu, esimerkiksi meneillään oleva, haastava Pluto-kuvio. Yhtä varmasti kuin planeetat kiertävät radoillaan, yhtä varmasti astrologiselle syntymäkartallemme osuu ajoittain haastavia kuvioita. Se, että vaikeuksille löytyy selitys, auttaa ymmärtämään, että aika ei ole tullut kohdalle sattumalta saati turhaan. Haastavien kuvioiden varjostaessa tähtitaivastamme tehtävämme ei ole jäädä tuleen makaamaan surkeaa kohtaloamme voivotellen. Fiksuinta, mitä voimme tehdä, on miettiä, mitä oppimista meillä on meneillään olevasta ajan laadusta. Miten meidän itsemme pitää - kanssaihmisten tai olosuhteiden syyttelemisen sijasta - muuttua voidaksemme jatkaa matkaamme keventynein askelein, ehkä vähän viisaampinakin kohti edessä siintävää valonkajoa.

 

Ja mikä parasta, yhtä varmasti kuin joudumme ajoittain kulkemaan synkässä tunnelissa saappaat loskaa täynnä, aivan yhtä varmasti harmonisetkin ajat tulevat ajallaan. Sellaista ajankohtaa ei ole olemassakaan, etteikö helpottavia tekijöitä ja harmonisempia aikoja olisi jo astrologisesti näköpiirissä. Elämän helpottumisen ajankohtaa voikin etukäteen tutkailla syntymäkartalle osuvien ns. transiittien eli planeettaohitusten avulla. Konkreettisia tapahtumia ei silloinkaan voi etukäteen tietää, mutta sen voi nähdä, että vaikka tunneli joskus tuntuisikin loputtoman pitkältä ja synkältä, siellä jossain se valo kuitenkin odottaa. Sitä ei sammuteta edes laman tai energiakustannusten säästämisen vuoksi.

 

 

 

NOUSEVA NEITSYT - SIISTI VAIN TARVITTAESSA

16.11.2009

 

Neitsyen merkkiin liitetään monesti siisteys. Kyseessä ei kuitenkaan välttämättä ole ulkoinen siisteys. Koti voi siis olla mullin mallin, kaapissa voi kolista luuranko, ja sängyn alta löytyä villakoirien valtakunta. Neitsyen siisteys koskeekin usein sisäisiä asioita: oman ajatusmaailman on oltava tarkassa hallinnassa, ja nimenomaan henkiset laatuvaatimukset itseä ja muita kohtaan ovat usein korkeat.

 

Teinipoikani syntymäkartalla Neitsyen merkki löytyy Ascendentilta, toisin sanoen hänen nouseva merkkinsä on Neitsyt. Ulkoista siisteyttä pojasta on yhtä vaikea löytää kuin neulaa  heinäpaalista. Tänään kuitenkin poika teki poikkeuksen. Huoneesta kuuluva outo kolina paljastui ankaran siivouksen ääneksi.

 

Me vanhemmat olimme aivan ymmällämme, ja pikkusiskokin ehdotti jo veljelleen kuumeen mittaamista. Lopulta mysteeri kuitenkin paljastui: pojalle oli tulossa vieras kylään - tyttövieras. Meille vanhemmille se paljastui viimeistäänkin pojan epätoivoisesta pyynnöstä.  - Mulle tulee vieras, voisitteko kerrankin yrittää näyttää normaaleilta?

 

 

 


TAMPEREEN ASTROLOGISEN SEURAN PIKKUJOULUT

15.11.2009

 

Ystäväni Tarjan kutsuva teksti suoraan lainattuna: 


Tampereen Astrologinen Seura haluaa kutsua teidät kuuntelemaan Kirsi Halla-Seppälän mielenkiintoista Pluto-esitelmää sunnuntaina 22.11. klo 15-19 Tampereelle, os. Yliopistonkatu 60 A 7.kerros "Seitsemäs Taivas", Tampere. Tarjoamme SAS:in jäsenille sisäänpääsyn jäsenhintaan 3 €.

Ajo-ohjeet ja lisätietoja nettisivuilta
www.sunpoint.net/~tamastro

Ja toivotamme teidät tervetulleiksi esitelmän jälkeen viettämään kanssamme Pikkujoulua. Luvassa Astro-Bingo ja arpajaiset, jossa astro-aiheiset palkinnot kuten tulkintaa, kirjoja, kalentereita yms. Ilmoitattehan ystävällisesti osallistumisesta tamastro@sunpoint.net jotta osaamme varata riittävästi maistuvia piirakoita, salaattia, makeita jouluherkkuja ja glögiä. Tarjoilujen hinta 3 €. Tervetuloa!
  

Terveisin
Tarja Enoranta
Tampereen Astrologinen Seura ry
Varapj, tiedottaja

 

 

 

ÄITIMAA MESSUT TAMPEREELLA


6.11.2009Äitimaa-messut avautuvat tänään Tampereen Steinerkoululla. Messut jatkuvat sunnuntai-iltaan asti.

Kiva, että Tampereellekin on saatu omat messunsa luonnon, terveyden, luovuuden ja tietoisuuden alalta. Viimevuotiset Äitimaa-messut olivat ainakin erittäin monipuolinen ja kiva tapahtuma - vaikka katselinkin niitä pitkälti töiden merkeissä Astron tiskin takaa.

Siispä manselaiset ja lähistöllä asuvat, avoimin mielin mukaan! 

 

 

 

 

 

NEPTUNUKSEN TAIKAA

1.11.2009
 

Illuusioissa on oma taikansa. Huomasin sen taas Copperfieldin skandinaaviseksi vastineeksi tituleeratun Joe Laberon showssa. Huono ei ollut Ruotsin pojan showkaan, vaikkei yltänytkään lähellekään kahta aiemmin näkemääni David Copperfieldin live-showta. Temput ovat paljolti samantapaisia, mutta miehet eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Siinä missä Aurinko-Leijona Labero häikäisee stagea kilpaa valaistuksen kanssa, Copperfield hoitaa hommat neitsytmäisellä vaatimattomuudella. Laberon suurpiirteisyys kostautuu näyttämöllä monena eri mokana, kun taas Copperfieldin showssa jokainen yksityiskohta toimii kellon tarkkuudella.


Laberon showta katsellessani mietin samalla taikuuden astrologisia ulottuvuuksia. Illusionistin showhan on itse asiassa hyvin neptuniaalinen ilmiö. Taikashowta voidaankin mainiosti verrata Neptunus-transiittiin. Eteesi ilmestyy mitä kummallisempia ja kiehtovampia asioita. Ne näyttävät aidoilta, mutta ovat kuitenkin paljolti petosta. Jokin niissä on niin kiehtovaa, että haluaisit kovasti uskoa niihin, vaikka syvällä sisimmässäsi tiedät, että ne eivät ole totta. Ehkä haluat olla hetken se lapsi, jolle joulupukki oli vielä todellinen hahmo - se, joka toteutti kaikki toiveesi? Haluat uskoa siitäkin huolimatta, että olet jo huomannut naamarin...

 

Kun siis kartalle osuu haastava Neptunus-transiitti, kannattaa muistaa, että kaikki kiiltävä ei suinkaan ole kultaa. Jos jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se myöskin mitä suurimmalla todennäköisyydellä on niin. Harkitse siis kaikkea vähintäänkin kaksi kertaa. Jos Neptunus-transiitin aikana onkin taipumuksena kulkea pää pilvissä, varaudu iskemään jalat tukevasti maankamaralle. Odota sumun hälvenemistä voidaksesi nähdä tarkemmin. 


Tällä hetkellä Neptunus kulkee Vesimiehen merkin loppupuolella haastaen erityisesti Härän, Leijonan, Skorpionin ja Vesimiehen merkin viimeisellä kolmanneksella syntyneet erottamaan toden ja illuusion toisistaan. Helppoa se ei ole, sillä totuushan on usein taruakin ihmeellisempää.