Marraskuu 2008MARRASKUU 2008


HAMMAS HAMPAASTA
 

30.11.2008

 

Lasten hammaslääkäripelko vanhempien aiheuttamaa, väittää tuore tutkimus. Voi kiesus sentään, itkisikö vai nauraisiko. Ainakaan omalta kohdalta ei voisi enää enempää vikaan mennä. Kun nuorempi lapsista on nyt käynyt kolme kertaa nököttämässä hammashoitolassa suostumatta avaamaan suutaan, voin vain kuvitella mitä ne siellä hammashoitolassa tuumivat. Kai ne ajattelevat, että vanhemmat vääntävät itkua joutuessaan tuomaan lapsensa suden suuhun ja siten lapsikin pelkää kuollakseen. Saa nähdä tarjoavatko jo seuraavalla käyntikerralla terapiaa - meille vanhemmille.

Monessa muussa asiassa me vanhemmat varmaan terapiaa tarvittaisiinkin, mutta hammaslääkäripelkoa meissä ei ole. Lapsen isä kuuluu niihin, jotka hammaspeikot ohittavat vuodesta toiseen olkaa kohauttaen. Itse taas käyn lääkärillä, joka on mm. homeopaatti ja reikihoitaja ja jonka vastaanotolle pääsyä suorastaan odotan mielenkiintoisen keskutelujen ja hauskan, rennon tunnelman vuoksi. Miten ihmeessä se siis olisimme voineet edes alitajuisesti tartuttaa lapseemme hammaslääkäripelon?

Mikä ihme tätä yhteiskuntaa vaivaa, kun kaikkien pitäisi olla kaikessa tasapäisiä, täsmälleen samalla tavalla käyttäytyvää massaa? Ja uskooko joku oikeasti -oli sitten miten oppinut tahansa - että lapsi syntyy tänne maailmaan blancona tauluna, jonka vanhemmat maalaavat haluamansa väriseksi? Mitä merkitystä on silloin enää esimerkiksi syntymäkartalla? Senhän pitäisi tuolla ajattelulla olla tyhjä ympyrä, jonka vanhemmat täyttävät haluamallaan tavalla?

Toki vanhemmilla on vaikutusta lapseen hyvässä ja pahassa, mutta ihan kaikkeen mekään emme sentään aina ole syyllisiä. Lapsi on yksilö siinä missä mekin. Hän syntyy tänne silloin kun aika on saadakseen juuri sellaisen kartan kun karmallisista syistä tarkoitettu on. Kartta kertoo niistä haasteista ja mahdollisuuksista, joita tähän elämään on tarkoitettu kasvun paikoiksi ja avuksi niistä selviämiseen.

Esimerkiksi omalla, nuoremmalla lapsellani on haastava kartta, joka altistaa vetäytymään kuoreensa. Astrokielellä Merkurius on haastavan T-ristin kärkenä sijaiten kartan 12. huoneessa, jota emme saa helposti esille. Siten Merkuriuksen edustama kommunikointi on vaikeaa, on vaikea saada mielipiteitään esille ja voi olla myös jonkinlaista hukassa olemista omien ajatusten kanssa. Kun lapsi ei aina osaa pukea sanoiksi omaa hämmennystään, pelkoaan tai huonoa oloaan, lapsi vetäytyy itseensä, heittäytyy puhumattomaksi, menee aivan lukkoon. Näitä lukkotilanteita me vanhemmat sitten yritämme työstää niin että lapsi oppisi tunnistamaan paremmin omia tunteitaan ja ilmaisemaan niitä sisäänpäin vetäytymisen sijasta.

Seuraavan kerran lapsen kanssa hammashoitolaan mennessäni onkin suuri kiusaus ottaa lapsen kartta mukaan ja näyttää, mistä se jumiutuminen, vetäytyminen ja suun avaamatta jättäminen oikein johtuu. Taidan kuitenkin jättää viemättä, eivät ne kuitenkaan ymmärtäisi. Vahvasti tiedeuskovaisena, virallisen terveydenhoidon edustajana heille selitys lapsen pelkoon lienee selvä: Me vanhemmat olemme tartuttaneet lapsemme hammaslääkäripelon.

 

Jälkikirjoitus: Missä lie "yläkerrassa" tämä juttu on luettu, sillä käydessäni taas kerran hammashoitolassa vain muutama päivä jutun kirjoittamisen jälkeen, lapsi käyttäytyi kuin enkeli. Istui reippaasti tuoliin, avasi suunsa, antoi tarkistaa hampaansa ja vastaili hoitajalle kohteliaasti. Eikä edes yhtään reikää! Ihmeiden aika ei todellakaan ole ohi! 

 

 

 

ARPAONNEA
 

24.11.2008
 

Vitsailtuani juuri pari päivää sitten Tanhuan Seppoa Läheltä piti-lottovoittajaksi pääsin itsekin onnettaren suosioon eikä kyseessä ollut edes huijaus niinkuin Sepon tapauksessa http://www.astro.fi/blog/readBlog/user_name/astroseppo

Mikä lie etiäinen - liekö Claudialta tarttunut - sillä mennessäni Tampereen Astrologisen seuran pikkujouluihin, mielessä oli varma tunne arpajaisten päävoiton osumisesta omalle kohdalleni. Lojaaliin Vesimies-Kuun tyyliin yritin kyllä puhutella itseäni ja moittia moisesta voiton tavoittelusta. Selitin itselleni, että kaikki muut ovat ansainneet päävoiton ihan samalla tavalla kuin minäkin. Tunne voitosta ei vain suostunut väistymään ja kun arvonta tilaisuuden päätteeksi suoritettiin, havaitsin etiäisen olleen oikeassa ja omistavani lahjakortin huippuammattilaisen, Marja-Liisa Niemi-Mattilan tulkintaan. Odotan tulkintaa innolla!

Marja-Liisahan on pitkän linjan astrologi, joka on perehtynyt erityisesti mytologiaan ja antiikin arkkityyppien ilmenemiseen nykyihmisellä. Jos et ole vielä tutustunut Marja-Liisan kirjalliseen tuotantoon, suosittelen lämpimästi itselle tai vaikkapa pukinkonttiin:

- Ajattomat arkityypit.
Kreikan mytologian merkityksestä nykyihmiselle, WSOY 1998, 2004. Teos antiikin Kreikan ja Rooman mytologian jumalattarista sekä niiden ilmenemisestä tämän päivän naisarkkityyppeinä.

- Jumalainen mies. Kreikan mytologian miesarkkityypit ja nykymies, WSOY 2008. Teos Kreikan ja Rooman mytologian jumalhahmoista aikamme miesarkkityyppeinä.

 

  

KURKISTUS CLAUDIAN MAAILMAAN

24.11.2008

 

Siinä missä Claudia kurkistelee selvänäkökykynsä turvin tämän tästä toisten ihmisten maailmoihin, pääsin itsekin tutustumaan parin päivän ajan aivan erilaiseen maailmaan omaani verrattuna, nimittäin Claudian maailmaan.

Sain houkuteltua Claudian, jonka kanssa olin aiemmin ystävystynyt, omaan kotikaupunkiini ottamaan asiakkaita vastaan. Se oli tietysti tosi luksusta meitä asiakkaita ajatellen. Sen sijaan että joudumme yleensä melkein mitä tahansa hieman erikoisempaa palvelua saadaksemme matkustamaan kymmeniä kilometrejä suurempaan kaupunkiin, saimme Claudia Even tyylisen huippuammattilaisen paikan päälle.

Korviini kantautunut palaute onkin ollut suurelta osin erittäin positiivista. Kaikki Claudian menneisyydestä ja nykyhetkestä sanoma on pitänyt täysin paikkansa, tuleva jää nähtäväksi. Jonkinlainen vapaa tahtokin kun meillä asioiden suhteen kuitenkin on olemassa selvänäkijän viitoittaessa enemmänkin todennäköisiä, tulevia valintojamme.

Vaikeimmiksi asiakkaikseen Claudia kertoo ne, jotka tulevat uteliaisuudesta vailla selkeää ongelmaa tai valintatilannetta elämässä. Kun elämässä ei ole tapahtumassa mitään erikoista, ei selvänäkijäkään voi tapahtumia luoda. Asiakkaan pitää kuitenkin itse elää elämäänsä.

Jos oli mielenkiintoista kuulla Claudian kuvaavan yksityiskohtaisesti ja täysin paikkansapitävästi niin jokaista perheenjäsentäni kuin minuakin, vähintään yhtä mielenkiintoista oli tutustua Claudiaan siviilissä. ADHD, kuvasi Claudia itseään. Jos tuota en ainakaan omien kokemusteni perusteella voi allekirjoittaakaan, vauhdikasta meillä silti oli. Oli mukavaa kurkistaa naiseen naamion takana ja huomata, että hienosta, järjelle käsittämättömästä lahjastaan huolimatta Claudia on huolineen ja murheineen aivan tavallinen perheenäiti, kuten me muutkin. Iltamme ei siis kulunut yhteisessä meditaatiotuokiossa henkeviä keskustellen vaan mm. arkisesti perheelle talvitamineita ostellen. Toki Claudiankin piti nähdä paikallinen huippunähtävyys - juuri avattu Tokmanni :)

Huumonrintajuttomudestakaan ei Claudiaa voi syyttää. Naurettuamme vedet silmissä useammallekin asialle uhkasinkin Claudian joutuvan ostamaan Tokmannilta uudet (kuivat) housut vielä minullekin. Houkuteltuani illalla Claudiaa vielä omalle kotisohvalleni telkkaria katsomaan, sain Claudilta viestin. - Kiitti vaan mutta olen jo sängyssä munasiltani, Claudia kirjoitti. -Munasiltasi? Te noidat sitten osaatte yllättää, vastasin, josta seurasi noin parinkymmenen viestin ketju tarinan värittyessä aina vain hurjemmaksi.

Lämmin kiitos siis Claudia, että jaksoit sairaudestasi huolimatta tulla tutustumaan meihin tämän seudun asukkaisiin. Oli todella mielenkiintoista kurkistaa maailmaasi!

Halutessasi tutustua lisää Claudiaan, käväise lukemassa aiemmin kirjoittamani juttu Claudiasta täältä. 

 

MITÄ YHTEISTÄ FLUNSSALLA JA KAUHUFILMILLÄ?
 

17.11.2008

 

Joskus perin pienikin asia pelastaa kirjaimellisesti koko päivän. Näin kävi itselleni tänään kun ystävän hauska lausahdus karisti silmistä arkisen alkuviikon ankeat aamurähmät.

Ystäväni Tarja - taattua tajunnanvirtaa monen, intuitiivisen ja oivaltavan Kalat-planeetan kera - viestitteli nimittäin flunssasta toipumisestaan. - Flunssasta toipuminen on kuin kauhufilmi, Tarja kertoi. - Aina kun luulee selvinneensä, jostain se käsi kuitenkin nousee.

Kyllä ystävät ovat ihania!

PS. Halutessasi lukea Tarjan oivalluksia enemmänkin, käväise täällä ja täällä.

 

 

INTERNET, GLOBAALI VESSANSEINÄ
 

16.11.2008

 

Internet on kuin globaali vessanseinä täynnä mielipiteitä, päiväkirjanomaisia tilityksiä, runoja, kuvia, rakkaudentunnustuksia, vihanilmaisuja; kirjallisia ja kuvallisia hengentuotteiden hedelmiä. Alkaessani noin vuosi sitten täyttää ajatuksillani omaa seinääni - neitsytmäisen blankoa näyttöruutuani - en olisi voinut kuvitella, kuinka moni kävijä kiinnostuu tästä sivustosta, rakkaudentunnustuksestani astrologialle.

Esimerkkinä kävijätilasto yhdeltä kuukaudelta:

Eri kävijöitä 4 674 kpl  Vierailuja 5 871 kpl  Etusivun latauksia 3 688 kpl  Sivulatauksia yhteensä 24 997 kpl  Liikennemäärä 1.6 Gt.  Vuosittainen, keskimääräinen kävijämäärä selkiää kertomalla kyseiset luvut 12:lla.

Puhaltaessani piakkoin sivuston synttärikakusta yhden kynttilän sammuksiin voin siis vain nöyrästi kiittää kaikkia tällä sivustolla viihtyneitä! Sivusto on täyttänyt tehtävänsä, jos yksikin kävijä on kokenut saavansa sivustolta edes pienen osan siitä, mitä tämä kaikki on antanut itselleni.

Poiketkaahan toistekin!

 

 

MESTARIN KYNÄSTÄ
 

13.11.2008


Muiden tekstejä lukiessa huulilta pääsee ajoittain kuin huomaamatta kateellisen kaihoisa huokaus; jospa minäkin vielä joskus. Eila Kivikk´ahon tekstien ääressä kaiho on helppoa.

Eila Kivikk´aho syntyi Sortavalassa 8.2.1921 Vesimiehen idearikkaan ja omaperäisen merkin kantajaksi tehden elämäntyönsä mm. kirjailijana, runoilijana ja suomentajana. Syntymäkartalla taivaallinen sanansaattaja, Merkurius, on lähes minuutintarkassa yhtymässä Uranukseen Kalojen merkissä; oma ajatusmaailma on kalamaisen herkkää ja intuitiivista yhdistettynä uranusmaiseen nerouteen ja rohkeuteen.

Alla ote Eila Kivikk´ahon runosta Ylistyslaulu yksinäisyydelle. 

 

YLISTYSLAULU YKSINÄISYYDELLE


Vasta illalla puistikosta
loittoni syrjemmä tieni.
Joen rannalla, tuulen alla
kahisi kaislikko pieni.

Rannalla mitään ei kovaa, kankeaa!
Nukkaisna varjoni kaisloihin lankeaa.
Onko ollutkaan tyhjyyttä ankeaa?
Veen hymy hypnotisoiva ja heleä:
hyvä näin olla ja eleä...

Yö on tullut. Jo tuuli uupui
pehmoisen pimeän syliin.
Rannan kosteahuulinen usva
hiipii jo joelta kyliin.

Suloista joskus näin olla sokea,
hämärän hiusten hyväily kokea,
kuunnella yöllistä, hiljaista jokea,
tuntea turvallisemmin kuin näkevä:
maa on varma ja väkevä

 - Eila Kivikk´aho - 

Kuva: Iiro Koskelainen

SANAT HUKASSA
 

13.11.2008

 

Joskus tekis, toisinaan sitten taas ei... Edesmenneen Rauli Badding Somerjoen biisi pyörii päässä kuvaten tarkasti tämänhetkisiä fiiliksiä tekstintuottamisen suhteen. Ajatukset on tahmeita kuin suunlämmin purukumi jalkapohjassa. Lehti, jolta olen saanut vuoden pestin kuukausihoroskooppien laatimiseen odottelee joulukuun skooppia ja toimitussihteeri Markolta saadut lykkäykset alkavat saavuttaa kriittisen takarajansa.

Miten kartassa sitten näkyy, että kirjoittajalla on meneillään tekstiensä parissa tuskallinen "toisinaan sitten taas ei" -vaihe? Omalta kartalta silmään tökkää ainakin tr. Merkuriuksen neliö Kuulle. Merkurius edustaa kommunikointia ja tiedottamista Kuun taas symboloidessa omaa tunnemaailmaamme. Haastava neliö Merkuriuksen ja Kuun välillä kertoo ajasta jolloin tietoinen mieli ei ole balanssissa tunteiden kanssa. Yhteys puuttuu tai ainakin pätkii. On vaikeaa pukea sanoiksi sitä mitä ajattelee ja sekös vain lisää omaa turhautumista - sitä jolle kuvio jo muutenkin altistaa.

Perin kummallisesti siis osuu omalle kohdalle tämäkin kosminen, noin neljännesvuosittain toistuva, onneksi sentään lyhytaikainen sykli. Olemmeko siis loppujen lopuksi vain tahdottomia marionetti-nukkeja suorittamassa tarkan aikataulun mukaisesti, robottimaisesti, meille ennalta suunniteltuja asioita? Vapaa tahtokin toki on olemassa, mutta astrologian harrastajana ei voi välillä olla ihmettelemättä, missä itse asiassa kulkee vapaan tahdon ja ns. kohtalon raja? Onko se kuin veteen piirretty viiva - myrskyille, virtauksille ja jäätymisille altis?

Jos olisi "joskus tekis"- tuulella kirjoittamisen suhteen, asiaa voisi pohtia bloginmittaisen pätkän. Mutta pohtikaa te muut tykönänne ja kirjoitelkaa ajatuksianne minullekin! Lukeminen sentään vielä onnistuu vaikka kirjoittaminen ei perin häävisti sujukaan.  Ei ehkä olisi pitänyt sittenkään pilkata käännöskoneita!

 

KÄÄNNÖSKONEEN KUKKASIA: MITEN BIRTH KUVIOT OSOITTAVAT, SINUN HOROSKOOPPI
 

11.11.2008


 

Sinänsä mukavaa kaikkien vieraita kieliä osaamattomien kannalta, että on olemassa automaattisia käännöskoneita. Kokeillessani huvikseni, miten sattumanvaraisesti valittu artikkeli kääntyi suomeksi, tulos oli enemmänkin nauruhermoja kutkuttava kuin astrologista tietoutta lisäävä. Jos astrologia on laaja ja monimutkainen alue jo muutenkin, yritäpä opiskella sitä kielikoneen kääntämänä!

Vaikka Vesimiehen kohtalokaan ei ihan selviä (ote tekstistä: Tämä Vesimiehen elinten, kuten konjunktiot ja väitteitä, jotka on määritelty keskellä kaaviossa) vielä kurjempi kohtalo lienee Ravuilla, joiden merkin Cancer useimmat koneet näyttävät kääntävän tylysti sanaksi syöpä,
jota se tietty Ravun merkin ohella merkitseekin mutta ei tässä yhteydessä.
 


Ote käännöskoneen tekstistä:

In astrology, more specifically natal astrology, a natal chart is horoscope or an astrological chart created using the exact time of your birth at a certain place on Earth. Astrologiaan, erityisesti synnytyksen astrologia, joka synnytystä kaavio on horoskooppi tai Vesimiehen kaavio on luotu käyttämällä tarkkaa aikaa sinun syntymästä tietyssä paikassa maapallolla.


Unlike a star chart, a natal chart can gather more in depth information about the person's individual personality and traits.
Toisin kuin tähti kaavio, joka synnytystä kaavio voi kerätä enemmän yksityiskohtaista tietoa siitä, että henkilön yksilöllinen persoonallisuus ja piirteet. Natal charts may sometimes be referred to as birth charts, genethliac charts, radix, natus, or nativity charts. Natal kaavioita voi joskus kutsutaan syntymän kaavioita, genethliac kaavioita, Radix, sikiötä, tai syntymä kaavioita.


A birth chart is dependant on two major components: the person's date of birth as well as their exact time of birth. A syntymän kaavio on riippuvainen kaksi keskeistä elementtiä: henkilön syntymäaika sekä niiden tarkka aika syntymästä alkaen. The birth time is generally the time at which the person took their first breath and is when the chart is calculated from. Syntymän aika on yleensä aika, jolloin henkilö on ottanut ensimmäisen hengenvetoon, ja se on silloin, kun kaavio on laskettu.


In addition to these two pieces of information, a location is also needed to properly calculate the primary angles of the chart with the most accuracy. Sen lisäksi, että nämä kaksi tietoa, sijainti tarvitaan myös kunnolla laskea ensisijainen kulmien kaaviota, joissa on eniten tarkkuutta. These angles are the ascendant, also known as the rising sun, the imum coeli, the descendant, and the midheaven. Nämä kulmat ovat ascendant, joka tunnetaan myös nimellä Rising Sun, että spitoi COELI, että jälkeläinen, ja midheaven.


The astrological bodies, including the conjunctions and oppositions, are defined in the middle of the chart. Tämä Vesimiehen elinten, kuten konjunktiot ja väitteitä, jotka on määritelty keskellä kaaviossa. The twelve Houses, more commonly referred to as the Zodiac signs or star signs, are located on the outer portion of the person's chart. Kaksitoista Houses, enemmän yhteisesti jäljempänä Zodiac merkkejä tai tähden merkkejä, jotka sijaitsevat ulomman osan henkilön kaavio. The houses can be calculated any number of ways. Talot voidaan laskea kaikki monin tavoin.


The most common way is to use the use the primary angles of the chart to create four separate quadrants, each of which contain three houses. Yleisin tapa on käyttää käyttää ensisijaisena kulmien kaavion avulla luoda neljä erillistä neljännestä, joista kukin sisältää kolme taloa. Each of the quadrants will then include an angular house, which includes the angle that created the quadrant, the succedent house, and finally the cadent house, which is at the end of the quadrant. Kunkin asianomaisen neljännestä sitten sisältää kulma-talo, johon kuuluu näkökulmasta, jotka loivat neljännesympyrä, että succedent talo ja lopuksi cadent talo, joka on lopussa, neljännesympyrä.


Since the Sun, Moon, planets, and the stars are always in different positions relative to the Earth, and they are constantly moving, a person's birth chart is always changing. Koska Aurinko, Kuu, planeetat ja tähdet ovat aina erilaisia kantoja suhteessa maapallon, ja ne ovat jatkuvasti muuttuva, henkilön syntymä kaavio on aina muuttuvat. A birth chart is a very personal and unique system of astrology, taking into account the exact time the person was born, the location at which they were born, and their birth date.No two charts are alike, not even that of twins, which will slightly differ as they do not share the same birth time. A syntymän kaavio on hyvin henkilökohtainen ja ainutlaatuinen järjestelmä, astrologia, ottaen huomioon tarkka, kun henkilö on syntynyt, paikka, jossa ne ovat syntyneet, ja niiden syntymästä date.No kaksi kartat ovat samankaltaisia, ei edes, että kaksoset, jotka hieman eroavat toisistaan, koska ne eivät ole samaa syntymän aikaan.


The only obstacle you may face when compiling a birth chart is the exact time of your birth. Ainoa este voi olla edessä, kun kokoamassa syntymän kaavio on tarkka aika teidän syntymää. Though this can be found on your birth certificate, it is usually rounded to the nearest quarter hour or half hour, making the time on your chart approximate, but not exact. Vaikka tämä voidaan löytynyt syntymätodistus, se on yleensä pyöristetään lähimpään neljännes tunti tai puoli tuntia, joten aikaa sinun kaavio lähentää, mutta ei ole tarkka.


So if you are planning to compile a birth chart of yourself, ask your parents what the exact time you were born at. Joten jos aiot kokoamaan syntymää kaavio itsestäsi, kysy vanhemmat mitä tarkka aika olit syntynyt. More often than not, your parents would have written down the exact time you were born at. Useammin kuin ei, teidän vanhemmat olisi kirjoitettu tarkkaa aikaa olit syntynyt. But an exact birth time is useless if your birth location is unknown. Mutta tarkka syntymäaika on hyödytön, jos syntyvyys sijainti on tuntematon.


Birth charts do not have to be based on Earth, and many astrologers base their charts from the sun. Birth kaavioita ei tarvitse olla joka perustuu maapallon, ja monet Astrologit perustaa kaavioita peräisin auringosta. In this case an exact birth time is the only thing that is needed as the location would be the sun. Tässä tapauksessa tarkka syntymäaika on ainoa asia, jota tarvitaan, kuten sijainti olisi auringossa. Each chart has a different interpretation and a different construction, with the chart needing to be recalculated using points respective of the planet that is being used in the chart. Jokainen kaavio on erilainen tulkinta ja eri rakennus, jossa kaavio tarvitse laskea uudelleen käyttäen kohtia vastaavat koko maapallon, jota käytetään kaavion.

http://www.articlesbase.com/spirituality-articles/how-birth-charts-reveal-your-horoscope-517142.html

 

 

 

KUN TAIVAS REPEÄÄ
 

10.11.2008Mieletön myrsky! Taivas heittää vettä saavikaupalla tuulenpuuskien pakottaessa vankatkin puut taipumaan tahtoonsa. Sähköt katkeilevat. On sytytettävä kynttilät, jotta ei jäisi aivan pimeään. Kynttilöiden loiste ja täysi hiljaisuus tuntuu yllättävän mukavalta. Rauha ympärillä on käsinkosketeltavaa. Kun ulkoista ei ole, on pakko kääntyä sisäänpäin. Ihana tunne! Luonnon keino saada kiireinen ihminen edes hetkeksi pysähtymään?

Säätä voi muuten ennustaa myös astrologian avulla kuten tekivät ne entisaikojen viljelijät, joilla ei ollut muuta keinoa kartoittaa otollisia aikoja vaikkapa kylvölle ja sadonkorjuulle. Auringon sanotaan edustavan kuivuutta ja salamointia vastaparinsa Kuun taas tuodessa mukanaan kylmyyttä ja sadetta. Merkurius on kylmä, kuiva ja tuulinen Venuksen tasoitellessa diplomaattisen luonteensa mukaisesti ilmoja tehden jääkylmästä lämpimämpää ja tulikuumasta viileämpää. Mars voi olla tulinen tai jäätävä, Jupiter lämmin ja raikas, Saturnus on myrskyinen heitellen säitä ääripäästä toiseen. Uranus edustaa luonteensa mukaisesti äkillisiä säiden vaihteluita, Pluton tuodessa mukanaan kylmyyttä, tuulta ja sadetta.

Astrologian monitasoisuuden vuoksi mukaan kosmiseen coctailiin on sekoitettava planeettojen lisäksi myös astrokartan huoneet ja merkit sekä planeettojen suhde toisiinsa. Sääastrologia on laaja alue siinä missä muutkin astrologian osa-alueet. Minulta ei siis kannata tulla kysymään huomista säätä - paitsi siinä tapauksessa että sähköt ovat palanneet ja pääsen taas nauttimaan olohuoneen nurkassa kököttävän, elävää kuvaa näyttävän laatikon sääennustuksista.

 

 


PYHÄINPÄIVÄN AJATUKSIA
 

1.11.2008
 

Monesti kysytään, näkyykö kuolema kartalta. Onkin perin huojentavaa vastata, että paraskaan astrologi ei pysty onneksi sanomaan, koska kenenkin on aika päättää maallinen vaelluksensa. Astrologian avulla pystyy kyllä kartoittamaan erilaisia ajan laatuja. Joinain ajan laatuina terveytemme on tavanomaista suuremmalla koetuksella kun taas jonain toisena ajanjaksona olemme tavallista onnettomuusherkempiä. Mitään ei kuitenkaan välttämättä tapahdu sillä pystymme vaikuttamaan elämämme tapahtumiin luonnollisesti myös omilla valinnoillamme. Elämämme päättymishetkeen emme kuitenkaan voi vaikuttaa vaan lähtömme tapahtuu juuri silloin kun sen aika on.

Astrologian viestit ovat monesti myös perin arvoituksellisia - kuten elämä itsekin. Olen omakohtaisesti huomannut, että monilla kuolevilla saattaakin itse asiassa olla ennalta odotettujen haastavien kuvioiden sijasta perin onnekkaina ja suotuisina pidettyjä Jupiterin kuvioita. Onkin mielenkiintoista huomata, että itse asiassa käsityksemme kuolemasta on usein virheellinen. Pidämme automaattisesti kuolemaa synkkänä, jopa kaiken loppuna kun itse asiassa kuolema voi olla hyvin jupitermainen kokemus: vapautus maallisista huolista ja tuskista, pääsy valoon.

Maailmanlaajuisesti on tutkittu mm. niiden potilaiden kokemuksia, joiden sydän on pysähtynyt kesken leikkauksen ja jotka ovat olleet siis jonkin aikaa kliinisesti kuolleita. Elvytyksen jälkeinen eloon herääminen on ollut useimmille jonkinasteinen pettymys, paluu arkeen. Potilaat ovat johdonmukaisesti kertoneet, miten kaunis ja ihana kokemus heillä oli ollut. Olo oli ollut turvallinen, iloinen ja rauhallinen. He olivat menossa kohti valoa, kohti kotia.

Myös Aamulehti kertoi tällä viikolla brittiläisen sairaalan tutkimuksesta. Leikkaussalin katon rajaan oli laitettu erilaisia kuvia, joita ei voinut nähdä muutoin kuin aivan katon rajasta. Sydänpysähdyksen jälkeen elvytetyt olivat kuitenkin säännönmukaisesti kokeneet leijuvansa katon rajassa ja useimmat heistä pystyivät myös kuvailemaan katon rajassa näkemänsä kuvat.

Vaikka kuolema siis onkin vainajille tutkimusten mukaan harmoninen kokemus matkalla kohti valoa ja rauhaa, omaisille kuolema on ymmärrettävästi aina rankka ja surullinen kokemus. Vaikka omaisellamme olisikin kaikki paremmin kuin maan päällä konsanaan, meille maan päälle jääneille jää suru ja kaipaus. Tänään onkin hyvä päivä halloweenhumun sijasta hiljentyä muistelemaan kaikkia niitä mukavia hetkiä, jotka saimme viettää jo poismenneen omaisemme kanssa.  

 

 

Kuolemaa ei ole.
Olen vain livahtanut toiseen huoneeseen.
Minä olen minä, Sinä olet sinä.
Mitä me olimme toisillemme, olemme yhä.
Kutsu minua tutulla nimelläni.
Puhu minulle sillä luonnollisella tavalla,
miten ennen puhuit.
Älä käytä erilaista äänensävyä,
älä pakota itseäsi juhlalliseen tai
surulliseen puhetapaan.
Naura kuten aina nauroit pikku jutuille,
joista nautimme yhdessä.
Leiki, hymyile, ajattele minua,
rukoile puolestani.
Anna nimeni olla kotiväen puheissa,
niin kuin se on aina ollut,
puhukaa minusta ilman kliseitä,
ilman varjojen häivää.
Elämä tarkoittaa kaikkea.
Se on sama mitä se on aina ollut,
katkeamaton jatkuvuus.
Miksi minun pitäisi olla poissa mielestäsi,
vaikka olen poissa näkyvistäsi.
Odotan sinua välimatkan päässä
jossain hyvin lähellä, juuri kulman takana.
Kaikki on hyvin.

Henry Scott Holland