Maaliskuu 2009MAALISKUU 2009


 

 

 

HAVAHTUMINEN TOILETISSA
 

29.3.2009

 

Anthony De Mellon Havahtuminen on upea kirja. Vaati vain muutaman hetken, ennenkuin ymmärsin mistä se on joutunut vessaamme. Ensiksi ajattelin koiramme Lillin, aktiivisen ja iloisen Cottonin, saaneen sen suihinsa ja kantaneen vessaan myöhempiä, herkullisia pureskelutuokioita odottamaan. Vasta hetken ihmeteltyäni ymmärsin, että kirja kuuluikin teinipoikani wc-lukemistoon.

Onhan moinen toki äkkiä ajatellen melkoinen arvonalennus kirjalle, jonka lukemista monet pitävät käänteentekevänä paikkana elämässään. Toisaalta, miksipä ei havahtua voisi ihan missä tahansa paikassa, vaikka sitten vessassakin? Olen todella iloinen, jos poikakin kokee löytävänsä kirjasta jotain olennaista itselleen. Vaikka koko kirja tuntuisikin ensipuraisulla liian massiiviselta, jotain olennaista jää silti varmasti elämään mieleen, joka on vielä vaikutteille altis niin hyvässä kuin pahassakin. Äitinä toivon, että nämä hyvän siemenet jäisivät itämään ja ehkä varjelemaan silloin, kun polku houkuttelee väärään suuntaan.

Katsoessani miehistyvää poikaani, joka kotioven railakkaasti perässään sulkien lähtee kadulle musta prätkärotsi niskassaan, olen perin ylpeä ja kiitollinen juuri tästä(kin) lapsesta. Vaikka mustanpuhuva ulkokuori saisikin mummot vaihtamaan puolta pojan kanssa vastakkain osuessaan, minä tiedän, miten viisaita ajatuksia pojan päässä liikkuu ja miten hän ehkä nytkin askeltensa tahdissa viipyy vielä ajatuksissaan Anthony de Mellon kirjassa.

 

 

 

CLAUDIA EVELLE UUSIA AIKOJA


Selvänäkijä Claudia Eve Mäntässä ti 28.4. - ke 29.4.2009.

Kyllä meitä mänttäläisiä taas hemmotellaan. Sen sijaan, että joutuisimme lähtemään ties miten kauaksi halutessamme konsultoida pätevää selvänäkijää, lahjakas Claudia Eve matkustaa Porista tänne meidän pikkuiseen Mänttä-Vilppulaamme. Claudiahan oli täällä vieraanamme myös syksyllä ja se palaute, jota olen asikkailta kuullut, on ollut pääosin erittäin positiivista. En ihmettele, niin vakuuttunut olen itsekin Claudian lahjoista.

Olen kirjoittanut jo aiemmin Claudian kartasta, jutun voit lukea täältä. Claudiasta on uunituore haastattelu myös uusimmassa Voi hyvin -lehdessä.

- Päivitys 8.4.: tällä hetkellä kaikki ajat varattuina

KANSAINVÄLINEN ASTROLOGIAN PÄIVÄ 21.3.
 

18.3.2009

 

Vuodesta 1993 lähtien vietettyä kansainvälistä astrologian päivää juhlitaan tänä vuonna 21.3. Tuo päivähän (joka vaihtelee vuosittain ollen yleisimmin joko 20.3. tai 21.3.) on siis sama kuin kevätpäiväntasaus aloittaen siten astrologisen vuoden trooppiseen eläinrataan pohjautuvassa astrologiassa. Eli vielä selvemmin sanottuna, kyseessä eläinradan ensimmäisen merkin, Oinaan, ensimmäinen päivä.

Kansainvälisen astrologian päivän tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä siitä, että Astrologia on länsimaisen kulttuurin vanhin, edelleen elossa oleva symbolinen järjestelmä.

 

 

 

KUUTARHALLE KAIMA

12.3.2009


Puolitoistavuotias nettisivustoni Kuutarha - astrologinen puutarha (rekisteröity sittemmin myös toiminimeksi) on yllättäen saamassa kaiman joskin toki vain pienimuotoisesti ja epävirallisesti.

Heinäkuu
Astrologinen elämyspuisto Huvila Härkä
avoinna ke-su klo 12-18. Kesän uutuusnäyttelynä "Kronos ja kairos: Mitä aika on?". Uusi astrologinen puutarha avataan: Horoskooppi-Kuutarha Kuunsiltoineen. Lisäksi Huvilassa esitellään yritysastrologiaa talouden trendien näkökulmasta.


Mukavaa, jos niinkin kokenut astrologi kuin Maarit Laurento on saanut sivustostani vaikutteita. Toisaalta kyllä hieman ihmettelenkin nimivalintaa, onhan maailmassa toki vielä runsaasti sellaisiakin nimiä, jotka eivät jo ole hyvinkin samankaltaisessa käytössä.


ERIC PEARL JA RECONNECTIVE HEALING

 - ajatuksia Eric Pearlin Tampere-talon luennolta -


11.3.2009


Nyt se on nähty ja koettu, Amerikan Helmi Eric Pearl nimittäin. Pearlhan on siis alunperin kiropraktikko, joka saatuaan yllättäin vahvat parantajanlahjat, kiertää nyt levittämässä maailmaan sanaa parantamisen uusista taajuuksista. Kuten monet jo tietävätkin, menetelmän nimi on Reconnective Healing ja sillä sanotaan parannetun niinkin vaikeita sairauksia kuin esim. epilepsia, erilaiset syövät, AIDS, MS-tauti sekä tehdyn varsinaisia ihmetekoja vaikkapa pidentämällä lyhyempi raaja saman mittaiseksi terveen raajan kanssa.


Pearl on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan nimeltä The Reconnection, jota onkin jo käännetty kymmenille kielille. Tämän vuoden alkupuolella myös me suomalaiset saimme siitä oman kielisemme version. Reconnectionin idea on levinnyt jo yli 60 maahan. Sen sanotaan kiinostavan myös huippulääkäreitä ja lääketieteen tutkijoita eri sairaaloissa ja yliopistoissa ympäri maailmaa.


Kiinnostuin Reconnectivesta luettuani Pearlin kirjan ja ollessani Minä Olen-messuilla sekä Reconnective-hoidossa että myös luennolla. Siispä ennakko-odotukset olivatkin perin korkealla istuessani tiistaina 10.3. Tampere-talon luentosalin eturivissä ihmettelemässä lähietäisyydeltä Herra Pearlin Suomen ensivisiittiä. Luento oli totaalinen pettymys, ehkä osin omien, toisenlaisten ennakko-odotusteni ansiosta. Siinä missä Minä Olen-messuilla Reconnective Healingia esittelevä norjalainen Line Beck välitti ympärilleen harmonisia, rakkaudellisia energioita tehden luennosta lämminhenkisen, Eric Pearl oli enemmänkin koomikko. Ei sillä, ettäkö henkisyyden tai parantamisen pitäisi olla harrasta ja haudanvakavaa, mutta silti jotakin oleellista puuttui. Missä oli aito rauha, rakkaudellisuus ja tyyneys henkilöltä, joka on saanut koko maailmaa muuttavan lahjan?


Myöskin amerikkalaistyylinen kaupallisuus löi kasvoille rauhallisempaan menoon tottutunutta hämäläistä. Eric Pearlin mainostaessa Dr Pepper-virvoitusjuomaa useaan kertaan luennon aikana, katsojille jäi tuskin epäselväksi se, kenen sponsoroimana Pearl maailmalla liikkuu. Ja kyllähän rahaa tarvitaankin. Vaikka kurssit ovatkin perin kalliita, arvokkaita ovat kurssipaikatkin. Eilisen Tampere-talon luennon lisäksi Ericillä on luento myös Helsingissä. Kesäkuinen kurssi taas pidetään Scandic Hotel Continentalissa. Kutsukaa minua ikäväksi, vanhaksi skeptikoksi jos haluatte, mutta en voi olla ihmettelemättä, miksi uutta tietoisuutta ei voitaisi jakaa hieman vaatimattomissa olosuhteissa niin että tieto olisi alempien kustannusten vuoksi useampien ihmisten saatavilla?


Siitä, mikä alunperin oli saanut luentosalillisen ihmisiä käyttämään iltansa Tampere-talon salissa, ei itse asiassa puhuttu kovinkaan paljon. Olisin odottanut enemmän tietoa itse Reconnective Healingista, siitä mihin se perustuu, miten se vaikuttaa, miten sitä oppii itse käyttämään, millaisia potilastapauksia Pearl on sillä onnistunut hoitamaan jne.. Ja koska hoitopöytäkin oli lavalle tuotu, olisin odottanut sen olevan muutakin kuin pääasiassa Pearlin istuinalusta. Kahden ja puolen tunnin luennon aikana Pearl kun ehti ottaa lavalle vain yhden vapaaehtoisen. Hänenkään paranemisestaan en ole henkilökohtaisesti ihan vakuuttunut, joskin olen tietysti jäävi puhumaan potilaan itsensä puolesta niin kauan kuin en ole kulkenut hänen kengissään.


Hauskahan Pearl oli kyllä, ajoittain hyvin pisteliäänkin hauska etenkin silloin kun osansa saivat mm. Reikin kaltaiset, nykyiset energiahoitomuodot, jotka nyt Pearlin mukaan ovat jo historiaa. Tämä on uutta, tämä on erilaista, tämä on todellista, julistaa Pearlin oma esitekin Reconnective Healingista. Kovasti on siis mies varma omasta asiastaan. Mutta missä on mestareille kuuluva nöyryys? Onko todellakin niin, että kaikki siihenastinen on turhaa ja väärää? Mainoslehtisen julistaessa: "Nämä seminaarit opettavat sinulle sellaisen healing taidon, joka ylittää kaiken sen mitä olet koskaan lukenut, ajatellut tai uneksinut" jään ihmettelemään sitä, miten ihmeessä Eric Pearl voi tietää, missä kunkin meistä unelmat ovat lennelleet?


Ristiriitaisuuksiakin luentoon mahtui. Mm. luennon alussa langetettu valokuvaus- ja videointikielto synnytti allekirjoittaneen mielessä assosiaatioita pariinkin kertaan näkemääni David Copperfieldin live-show:hun. Kehotus kännyköiden sulkemisesta tuntui ensin perin loogiselta, onhan niiden energiakentät moneen kertaan haitalliseksi todettuja ja voivat siten myös haitata parantamisessa käytettäviä energiataajuuksia. Kuitenkin myöhemmin Eric kumosi asian selittämällä, että Reconnective Healing ei ole riippuvainen ulkoisista seikoista. Voit käyttää koruja, vyönsoljet eivät haittaa eivätkä elektroniset laitteet, luennoi Eric viitaten sellaisiin hoitomuotoihin, joissa em. juttujen riisumista toivotaan.


Toki pitkään luentoon oikeaa asiaakin mahtui. Mm. Pearlin näkemykseen siitä, miten yksinkertainen juttu parantaminen itse asiassa on eikä vaadi massiivisia kommervenkkejä tai rituaaleja, oli helppo samaistua. Siten parantaminen ja paraneminen ovat meidän jokaisen ulottuvilla. Vaaditaan vain lapsen uskoa ihmeisiin.Myönnettäköön että tiedän Eric Pearlista vielä perin vähän ollakseni pätevä kertomaan hänestä yleispätevää "totuutta". Jokainen lukija siis ymmärtää, että tämä on vain oma tämänhetkinen totuuteni, se mikä juuri minulle hahmottui etupenkistä Ericin showta seuratessani. Voin olla väärässäkin, oikeastaan suorastaan toivon olevani väärässä, sillä niin ihmeellisestä ja mullistavalta Reconnecitive Healing menetelmänä kuulostaa. Hyvästi kaikkinainen kipu ja kärsimys, tervetuloa Reconnective Healing. Kun se vain todella olisikin totta.


Eric Pearlin syntymäaika ei ole julkisesti tiedossa, joten niin luonnollista kuin astroblogissa olisikin analysoida hänen syntymäkarttaansa, se on toistaiseksi mahdotonta. Pearlin ulkonäössä on kuitenkin erittäin vahvaa Pluto-vaikutusta, joka käytännössä voisi tarkoittaa Skorpionia Aurinkomerkkinä tai Nousevana merkkinä tai muutoin vahvaa Plutoa kartalla. Se toki sopisi muutenkin, liitetäänhän niin Skorpionin merkki kuin tunnusplaneettansa Plutokin nimenomaan parantamiseen. Myöskin Skorpioneille tyypillistä pisteliäisyyttä Pearlista ainakin lavalla löytyi, joskin lavapersoona voi toki olla siviilipersoonasta eroava - suuntaan jos toiseenkin. Oma kanssakäymiseni Pearlin kanssa typistyi nimikirjoituksen pyytämiseen kirjaani. Tavatessani hänelle nimeäni sanoin, itsekin pientä huumoria yrittäen: "Heli - not hell ". " I undestood that", virkkoi Pearl. "Good", tokaisin takaisin ja sitten hetki olikin jo ohitse noin satapäisen jonon odotellessa malttamattomana vuoroaan.


Edelleenkin siis korostan, että kyseessä on vain oma, yhden luennon pohjalta muodostettu mielipide, joka on hyvin taipuvainen muuttumaan sitä mukaa kun/jos luotettavaa tietoa Reconnetive Healingin toimivuudesta löytyy.  Nöyrä kiitos myös Minä Olen-lehden tiimille, jotka ovat tuoneet Pearlin Suomeen herättelemään ajatuksiamme.  

 

 


USKOMATON KANNANOTTO USKOMUSHOIDOISTA  
 

7.3.2009
 

www.mediuutiset.fi:
 

"Uskomushoidot pois alaikäisiltä

Terveydenhuollon järjestöt vaativat uuteen lakiin pykälää, joka rajoittaisi uskomushoitojen antamista alaikäisille tai vakavasti sairaille.

Uskomushoidot voivat viivästyttää vaikuttavan hoidon aloittamista ja vähätellä hoidon tärkeyttä. Osa uskomushoitajista lupaa sairauden paranevan itse uskomiensa hoitojen avulla ja osa myös diagnosoi sairauksia. Siksi Suomen Lääkäriliitto, TEHY, SuPer ja Suomen Psykologiliitto vaativat potilaiden suojelemiseksi lainsäädäntöä, joka rajoittaisi uskomushoitojen antamista alaikäisille, vakavasti sairaille potilaille sekä raskauteen ja synnytykseen liittyvistä sairauksista kärsiville.

Asia on ajankohtainen, sillä sosiaali- ja terveysministeriö on linjaamassa uutta lainsäädäntöä uskomushoidoista maaliskuun 2009 loppuun mennessä. Uskomushoidot tarkoittavat erilaisia hoitomuotoja ja terapiasuuntauksia, joita käytetään lääke- tai hoitotieteeseen ja kliiniseen psykologiaan perustuvien virallisten terveyspalveluiden vaihtoehtoina tai täydentäjinä.

Järjestöt ymmärtävät uskomushoitojen merkityksen hyvän olon tuojana silloin, kun hoitoja hakevat ihmiset niin kokevat. Uskomushoitojen markkinointia pitää terveydenhuollon järjestöjen mukaan rajoittaa, jotta potilaalle ei syntyisi väärää kuvaa niiden vaikuttavuudesta. Osaan uskomushoidoista, kuten hypnoosi ja manipulaatiohoidot, sisältyy myös vakavia, välittömiä riskejä."

 

Ihan uskomaton juttu! Lapsetko eivät saisi enää hyötyä vaihtoehtoisista hoidoista, joiden tehon suurin osa meistä tunnustaa omien kokemusten pohjalta. Ei vaihtoehtoiset hoitomuodot ole uskon asia, joten jo sana uskomushoidot on provosoiva ja tarkoituksella väärin valittu. Kun myös eläimet ja pikkulapset hyötyvät todistetusti vaihtoehtoisista hoidoista, kyseessä ei voi olla uskon asia silloin kun potilas ei ymmärrä mihin pitäisi uskoa eikä siten pysty parantumaan itsesuggestion voimalla. Silloin kyse ei voi olla uskomushoidosta. Ja toisekseen, jos kerran saa apua, onko silloin väliä sillä, kuinka suurta roolia itsesuggestio näyttelee asiassa. Psyykeellähän on muutoinkin suuri yhteys jokaiseen oireeseemme ja sairauteemme.

Minun ei enää tarvitse epäillä vaihtoehtoisten hoitomuotojen toimivuutta. Kodissamme on siitä elävä esimerkki. Nuoremman lapsen sairastuttua vakavasti 3-vuotissyntymäpäivänsä kynnyksellä, jatkuvat tehohoitojaksotkaan eivät auttaneet. Muistan aina sen pääsiäisen, jolloin istuimme hartiat lysyssä TAYS:n henkilökunnan ruokalassa ja ymmärsimme, että kaikki yliopistosairaalaan tarjoamat hoidot oli nyt tuloksetta kokeiltu ja kaikki olemassaolevat lääkkeet kokeiltu. Turhaan.

Kun perinteinen lääketiede ei enää tarjonnut vaihtoehtoa, ajauduimme etsimään apua vaihtoehtoisista hoidoista. Tulokset olivat ällistyttävät. Lapsi alkoi paranemaan silmissä ja sairauden oireet loppuivat. Samaan aikaan sairastuneiden kohtalotovereiden jäädessä loppuelämän sairaalakierteeseen, joidenkin jopa vammauduttua, tyttäremme on nyt reipas ja suhteellisen terve ekaluokkalainen.

Mitä jos laki olisi tuolloin kieltänyt vaihtoehtoisten hoitomuotojen käyttämisen tuomiten ne vaarallisiksi uskomushoidoiksi? Todennäköisesti olisimme etsineet terapeutin, joka olisi halunnut auttaa lastamme salaa - vaikka olisikin sitten ollut lain silmissä rikollinen. Tai sitten meillä olisi kroonisesti sairas, vammautunut lapsi. Eipä siinä paljon lohduttaisi, vaikka olisimme siten toimineet miten lainkuuliaisesti tahansa.

Lait ja pykäläthän eivät aina ole oikeassa, kuten tässäkin tapauksessa kun uskomushoitoja mietitään kiellettäviksi lapsilta. Siksi meidän jokaisen on nyt ajateltava omilla aivoillamme ja yritettävä toimia niin, että järjetöntä pykälää uskomushoidojen kieltämisestä ei päästä laatimaan.