Lokakuu 2009

 

LOKAKUU 2009

 

 

 

 

SOLAR ARC JUPITER AURINGOLLA
 

27.10.2009

 

15-vuotisen astrologian harrastukseni aikana olen useaan kertaan todennut Solar Arc -menetelmän kaikkein toimivimmaksi ja luotettavimmaksi ajan kuvaajaksi. Ennustamiseen ei tämäkään menetelmä kykene, eikä se ole astrologian tehtäväkään, vaikka niin usein virheellisesti ajatellaan.

Tähdethän eivät koskaan pakota mihinkään, vaan meillä on myös vapaa tahto ohjailla elämäämme haluamallamme tavalla. Vaikka emme aina voikaan vaikuttaa eteemme tuleviin tapahtumiin, voimme kuitenkin aina valita suhtautumisemme ja toimintamme tilanteissa. Voimme valita, millaisen painoarvon suostumme antamaan kullekin tilanteelle elämässämme. Siten olemmekin aina itse loppujen lopuksi oman purtemme kippareita. Vaikka elämä heittää purtemme eteen poutasään lisäksi myös myrskyjä, astrologian avulla voimme varustautua kulloinkin tarvittavalla tavalla. Siten astrologia onkin eräänlainen kosminen säätiedotus. Vaikka et aina voikaan välttää myrskyä, voit silti varautua siihen oikeanlaisella varustuksella.

Mutta palatakseni takaisin Solar Arc -menetelmään, itselläni on juuri meneillään Solar Arc Jupiterin yhtymä syntymäkartan Auringolle. Se on kuvio, joka toistuu vain 365 vuoden välein. Siten se ei ehdi tässä elämässä ihan jokaisen kohdalle, vaikka montaa meistä kerkiääkin ilahduttamaan. Toisaalta se, jonka Auringolle Solar Arc Jupiter ei ehdi, saa varmasti osaltaan nauttia Solar Arc Jupiterin yhtymästä jollekin toiselle syntymäkartan planeetalle. Osattomaksi ei jää kukaan, sillä niin harmoniset kuin haastavammatkin ajan laadut osuvat yhtä lailla meidän kaikkien kohdalle, tavalla tai toisella.

Vaikka kyseinen kuvio onkin perin positiivinen, senkin ilmenemismuodot vaihtelevat yksilöltä toiselle riippuen mm. syntymäkartan Auringon merkki- ja huonesijainnista sekä aspekteista. Kun syntymäaurinko on omalla kartallani 10. huoneessa, ei siis ole suurikaan yllätys, että kosminen valokeila kohdistui tässäkin tapauksessa työasioihin. Vuoden Yrittäjäksi valitseminen tuntuikin mukavalta tunnustukselta 21 vuoden yrittämisen jälkeen. Tosin kyse ei luonnollisesti ole Kuutarhasta vaan toisesta leipätyöstäni, jonka toimiala onkin paljon Kuutarhaa maallisempi. Vielä kun joskus näkisi päivän, jolloin näkyvää tunnustusta jaettaisiin vaikkapa rajatiedon parissa toimivalle yritykselle. Vaikka ihmiskunta kulkeekin kovaa vauhtia kohti aina vain lisääntyvää henkisyyttä ja tietoisuutta, vielä on pitkä matka siihen, että mm. astrologian alalla toimiva saisi yhteiskunnallista tunnustusta. Siihen eivät vielä tähdetkään pysty.

 

 RYHMÄMEDITAATIO RANNALLA
 

21.10.2009

 

Muutakin mielenkiintoista, henkisyyteen viittaavaa ihmeteltävää loma toi tullessaan kuin pelkästään Gibraltarin keskustan menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaa tarjoavan liikkeen.

Eräänä iltana meren rantaan kerääntyi joukko paikallisia. En ole varma, oliko kyseessä jonkinlainen joukkomeditaatio vai oliko rituaalille jokin aivan erityinen nimensä. Yksi joukosta oli ikään kuin saattaja, joka saattoi jokaisen osanottajan tarkasti valitsemalleen paikalle, niin että osanottajat muodostivat rannalle symmetrisen kuvion. Siinä he sitten seisoivat noin puolisen tuntia hiljaa paikallaan. Näky oli kaunis ja vaikuttava. Meren aaltojen hiljainen humina ja laskevan auringon hiipuva kauneus muodostivat kauniit kehykset tapahtumalle. Joukon energiat olivat melkein käsinkosketeltavat, ja toivonkin, että olisin onnistunut saamaan niistä itsellenikin edes hitusen.

Ehkä kyseessä oli jonkinlainen Äiti Maan siunaus, Laskevan Auringon meditaatio, meren siunaaminen, kannanotto luonnon puolesta tms... Jos osaisin enemmän espanjaa, olisi toki ollut kiinnostavaa kysellä ryhmän tarkoitusta laajemminkin. Siihen ei kuitenkaan riitä espanjan taito, joka koostuu sanoista gracias, hola ja una sangria. :) 

Rota, Spain 16.10.2009, kuvannut Heli

 

 

ASTROLOGIAA SHOPPAILUN LOMASSA
 

21.10.2009

 

Siinä missä suomalainen astrologian harrastaja joutuu vielä melkeinpä häpeilemään tai vähintäänkin selittelemään kiinnostustaan astrologiaan, monissa muissa maissa asia on toisin. Astrologiastahan voi suorittaa joissain maissa yliopistotutkinnonkin. Tutustuessani lomallani Gibraltariin huomasin ilokseni kuvassa olevan liikkeen. Eikä liike edes sijainnut epämääräisillä, pimeillä syrjäkujilla, joissa tulkinnan lisäksi olisi voinut joutua ryöstetyksi, vaan Gibraltarin pääkadun Main Streetin varrella sijaitsevassa tyylikkäässä ostoskeskuksessa. Ilahduttavaa. Vaikka liikkeessä ei kuvanottohetkellä asiakasta ollutkaan, niin loistavalla paikalla sijaitsevan liiketilan vuokran on pakko olla sen verran korkea, että asiakkaitakin varmasti käy.

Vielä kun näkisi sen päivän, että meillä Suomessa Kauppakeskus Kampin tai Ideaparkin parhailla liikepaikoilla tarjottaisiin mm. astrologiaa, Tarotia ja kädestälukemista. Se ei olisi ollenkaan huono vaihtoehtoehto. Sen sijaan, että käyttäisi rahansa paitaan, jonka väri ei enää kotona miellyttäisikään, tai housuihin, jonka vetoketju kiristäisi ja puntit lököttäisivät, voisi tehdä löytöretken itseensä. Se olisi matka, joka ei koskaan menisi hukkaan. 

 

 

Gibraltarin Main Street, kuvannut Heli

 

PALAUTETTA:

Tuli mieleeni, että huomasin myös ilokseni:), tänä kesänä vieraillessani pidemmän aikaa Yhdysvalloissa Portlandissa, että siellä oli todella paljon astrologien, selvänäkijöiden ja tarotkorteista lukevien liikkeitä. Ja nekään ei olleet mitään epämääräisiä pikku putiikkeja jossain syrjässä vaan värikkäitä liikkeitä isoilla mainoksilla:) Ja ensi kesänä varmasti käyn joillakin noista vähän tutustumassa:)

Toden totta; olisi niin hienoa, että vielä joskus Suomessakin olisi ihan näkyviä astrologien yms liikkeitä joissa ihmiset voisivat käydä ilman astrologiaan höyrähtäneen leimaa:)

Toisaalta olen huomannut ja yllättynyt kuinka moni on astrologiasta kiinnostunut kun alkaa asiasta keskustelemaan mutta kaikilla on se sama fiilis, ikävä kyllä:(, että pidetään vähän hassuna jos näistä hirveästi puhuu ja siksi ollaan enemmän hissunkissun.

Eipä tässä muuta:), mutta tällästä tuli mieleen. Hyvää syksyä:)

Taru

 

LOMALLA 12.-20.10.

Vietän syyslomaa lapsosten kera ja palailen sorvin ääreen taas 20.10. jälkeen. En siis pääse vastaamaan sähköposteihin enkä toimittamaan tilauksia lomaviikon aikana.

Mukavia, syksyisiä päiviä kaikille toivotellen,

Heli

  

 

 

PLUTO - KOSMINEN LUUTA
 

7.10.2009
 

Pluto siirtyi Kauriin merkkiin vuoden 2008 alkupuolella. Vaikka Pluto alennettiinkin planeetasta planetoidiksi, jokainen astrologiaa vähänkään harrastanut tietää, että nimitettiin Plutoa sitten ihan miten tahansa, sen vaikutukset ovat kiistattomat. Monesti Pluton transiitit kuvaavat elämän kaikkein tuntuvimpia aikoja. Pluto tuo elämään aina sarjan totuuden hetkiä, joiden edessä joudumme nöyrtymään, tutkiskelemaan itseämme syvällisesti, tekemään työtä itsemme kanssa ja jatkamaan matkaa turhat asiat elämästämme ja itsestämme karsineina, puhdistuneina.

Kauriin merkki edustaa yhteiskunnan rakenteita, sosiaalisia instansseja, valtakuvioita jne.. Ei siis ihme, että meillä Suomessa mm. kansanedustajien vaalirahasotkut ja muut väärinkäytökset ovat nousseet kuukausi kuukaudelta enemmän julkisuuteen. Luurangot on lakaistu kaapeista kosmisella luudalla eikä loppua näy. Paljastuksia on varmasti luvassa jatkossakin. Plutohan viipyy nimittäin Kauriissa kokonaiset 15 vuotta, jonka ajan kuluessa nykyisten valtarakenteiden pahimmat vinoutumat on toivottavasti oikaistu.

 

 

 

HENGEN JA TIEDON MESSUT HELSINGISSÄ
 

5.10.2009


 

Vuonna 2009 messut järjestetään jo 27. kerran.  Tänä vuonna ajankohtana on 10.-11.10, ensi viikonloppu siis. Vuoden teema on ”Hengen ja mielen vapaus”, joka on pohjana monipuoliselle luento- ja seminaariohjelmalle.  

http://www.rajatieto.fi/hengen_ja_tiedon_messut
/helsinki/2009


 

Messuilla on myynnissä myös Korutarhan astrokoruja Tampereen Astrologisen Seuran osastolla. Koruista on messuilla tarjous eli hinnat ovat verkkokaupan hintoja alhaisemmat. Tampereen plikat löydät luokasta 3G. Käykääpä siis messuilijat tutustumassa sekä TAS:iin että koruihin.

 

 

 PULPETIN KUTSU

1.10.2009
 

Kun syntymäkartan Auringolle osuu samanaikaisesti uudistavan Uranuksen sekstiili ja realistisen Saturnuksen kolmio, on luonnollista tuntea tarvetta muuttaa jollakin tapaa elämänsä rakenteita. Näin ainakin itselläni. Ja koska oma syntymäkartan Aurinko - se jolle Uranuksen ja Saturnuksen kuviot osuvat - sijaitsee nimenomaan uran ja elämäntehtävän 10. huoneessa, lähden opiskelemaan uusia juttuja, joista voisi olla tulevaisuudessa astrologian ohella ihan leipätyöksikin.

Uranuksen ja Saturnuksen kuvioiden lisäksi elämän tärkeimpiä teemoja vuosi kerrallaan viitoittava auringonpaluukarttakin on ajan tasalla. Sen Aurinko valaisee tänä vuonna opiskeluunkin viittaavaa kartan 9. huonetta. Ei sillä, että "tottelisin" sitä, minkä kartalta näen. Sehän olisi aivan mieletöntä. Mutta on hienoa huomata jälkeenpäin, että karttakin viittaa samaan, mihin itse tuntee vetoa. Astrologian toimivuus on aina yhtä arvoituksellista ja aina yhtä kiehtovaa.

Minusta tulee siis isona - tarkemmin sanoen parin vuoden kuluttua - luontaishoitaja. On aika toteuttaa monivuotinen haave ja lähteä koulun penkille opettelemaan eri luontaisterapioita. Siispä Kihniö, täältä tullaan! Reppu on jo pakattu ja rakas tokaluokkalaiseni on ystävällisesti lainannut äidille tarvikkeita ja teroittanut äidin lyijykynän. Vielä kun joku terottaisi päänkin, niin että jaksaisi terävänä ottaa vastaan kaiken sen opin, mitä saatavissa on.

Olen jo nyt vakuuttunut siitä, että huomenna alkava koulutus on juuri minulle oikea paikka. Kun kartalla on paljon maaelementtiä, on luontainen tarve tehdä jotain realistista ja konkreettista, tehdä työtä omilla käsillään. Härkämäinen kaipuu luontoon, rakkaus kasveihin, tarve hoitamiseen ja taipumus koskettamiseen ei asiaa ainakaan pahenna. Jos astrologia tyydyttääkin ilmaelementissä sijaitsevaa Vesimies-Kuutani, luontaishoidot vastaavat härkäpuoleni kutsuun. Toivoakseni siis vastaisuudessa molemmat puoleni pääsevat harmonisesti esiin työssäni.

Siispä jatkossa blogissani tulee astrologian ohella olemaan myös kokemuksiani luontaishoitajaopiskelusta sekä muuta juttua luontaisterapioista ja -tuotteista. Kuutarha ja Korutarha laajenevat siis ainakin epävirallisesti kasvitarhan suuntaan. :) 

http://www.luontaisterapiaopisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=8&Itemid=8