Huhtikuu 2009HUHTIKUU 2009


 

TÄHDELLISTÄ WAPPUA!
 

30.4.2009

 

Vappuna jos koskaan jokainen haluaa olla oman elämänsä tähti. Päättää sitten olla hentoinen tähdenlento tai tuhoa kylvävä pyrstötähti, vappuna jokaisella oman elämänsä tähdellä on vaarana sortua tähdellisten asioiden hoitamisen sijasta melkoisiin kuutamokeikkoihin, joissa tähden sammuminenkin on mahdollista. Taivaallinen tähti kuulemma sammuu niin, että laajentuneesta ytimestä kutistuu ensin valkoinen kääpiö, joka sitten sammuu mustaksi kääpiöksi häviten lopulta näkyvistä. Melkoinen siis saa olla se kahdella jalalla kulkeva tähti, joka pistää paremmaksi kuin taivaallinen esikuvansa. Luonto voittaa - tässäkin asiassa.

Mitä tähdet sitten kertovat tänä vappuna? Mitä on luvassa torvisoiton, siman ja tippaleipien ohella? Vapun mielenkiintoisin parisuhde nähdään taivaalla rakkauden ja intohimojen omien planeettojen, Venuksen ja Marsin yhtyessä Oinaan aktiivisessa merkissä antaen odottaa kiihkeiden vappuromanssien kiihkeää leimua. Yllätyksellisen Uranuksenkin lymyillessä lähistöllä, vapusta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita tule puuttumaan. Suojautua kannattaa muutenkin kuin vappunenällä.

Maskuliinisen Marsin ja viettelevän Venuksen yhtymän neliö intensiiviseen Plutoon tiivistää tunnelmia entisestään. Ihmissuhderintamalla roihuaviin romansseihin liittyy monenlaista draamaa. Mustasukkaisuudelta onkin tänä vappuna tavallistakin vaikeampi välttyä vieraan vappunenän haistellessa omaksi luultua kaunokaista. Väkivaltaankin kuviot altistavat, mutta on hyvä muistaa, että eivät sentään pakota. Valinta on aina omamme. Tähtiä on turha syyttää silloin vaikka kaveri näkisikin tähtiä sen minkä mustan silmänsä raunioilta pystyy.

Tähdellistä Wappua!

 

 

TAPAUS SUSAN BOYLE
 

24.4.2009

 

Susan Boyle nousi tietoisuuteemme otettuaan osaa Britannian Talent-kilpailuun. Sittemmin video Susanin Talent-esiintymisestä on noussut YouTuben kaikkien aikojen katsotuimmaksi. On tietysti Susan Boylen kannalta hieno juttu, että tämä on saanut upean lauluäänensä esille. Susan Boylena olisin kuitenkin myös melkoisen masentunut saamastani julkisuudesta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lähes puoli maailmaa on tahtonut omin silmin nähdä, miten kaunis ääni ulkoisesti niin vaatimattomasta pakkauksesta voikaan lähteä. Joka asia taas laittaa ihmettelemään nykykulttuurissa vallitsevia arvoja. Vain nyky-yhteiskunnan kauneusnormit täyttäväkö voi osata laulaa?

 

Mikä surullisinta, sen sijaan että Susan olisi päättänyt rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on ja siten havahduttaa muitakin huomaamaan nykykulttuurin ulkonäkökeskeisen pinnallisuuden, Susan on lähtenyt mukaan muutoksen kuplaan. Brittilehdet hehkuttavatkin jo Susanin ennen ja jälkeen -kuvilla. Susanista on tehty asiantuntijavoimin paremmin ihanteisiin sopiva, olkoonkin että ihanteet ovat sairaat. Jos hiuksissa on iän tuomaa harmautta, miksi se ei saisi näkyä esiintymislavalla korostaen ikävuosien mukanaan tuomaa elämänkokemusta? Miksi 47-vuotiaan naisen pitää alkaa käyttämään nuorisovaatteita kelvatakseen yleisölle kun tuolla naisella kuitenkin on aivan fantastisen kaunis lauluääni? Ja pitäisikö hänen oikeasti laihtua vain meidän takiamme vaikka hän itse kertoo haastatteluissa pitävänsä itsestään pullukkana?

 

Yksi Talent-tuomareista onkin jo ilmoittanut vastustavansa Susanin muodonmuutosta. Se olisikin vallan mainio asia, mikäli tuomari ilmaisisi huolensa Susanin itsensä takia. Tuomari on kuitenkin huolissaan siitä, muuttuko Susan yleisön silmissä tusinatavaraksi. Nythän osa Susanin suosiosta perustuu sille tirkistelynhalulle, joka syntyy, kun näemme jotain poikkeuksellista; sirkuksen kaksipäisen naisen tai ilman takajalkoja syntyneen koiravauvan. Susanin tapauksessa ihmettelemme, miten monen mielestä niin vaatimattoman, jopa hieman koomisenkin näköinen nainen osaa laulaa niin hyvin. Pitäisikö meidän kuitenkin tässäkin tapauksessa ihmetellä ennen kaikkea itseämme ja omia arvojamme?

 

(Btw, Susanin syntymäajaksi on esitetty useatakin eri aikaa. Ensin kansainvälisillä astrosivustoilla kiersi aika 15.6.1961, sittemmin tieto korjattiin ajaksi 1.4.1961. Nyttemmin julkisuudessa on näkynyt myös aika 22.10.1961. Toivotaan, että Susan itse innostuu jossain yhteydessä ilmoittamaan oikean ajan julkisuuteen. Sen jälkeen onkin mielenkiintoista katsoa, miten Susanin äkillinen julkisuus näkyy Susanin meneillään olevissa astrokuvioissa). 

 

 

LAMANTAPPOVIHJE
 

22.4.2009

 

Suomen Yrittäjien lehdestä löytyi ilahduttavan positiivinen ajatus lamasta. Selväähän on, että olemme osin mukana lamantekemistalkoissa omilla ajatuksillamme ja päivittäisillä valinnoillamme. Toki oman talouden tökkiessä lomautuslappu kädessä on turha syytellä itseä.
Se mitä sen sijaan voi tehdä, on kääntää tappio voitoksi. Jos taloudellinen hyvinvointi hieman heikkeneekin, mikään ei voi ottaa meiltä pois sisäistä hyvinvointiamme, joka ei itse asiassa ole lainkaan yhteydessä taloudelliseen hyvinvointiin tai muihin ulkoisen menestyksen mittareihin. Siten onni on aina käsissäsi!

 


"Aina kun kuulet sanan lama,
liitä siihen mielessäsi etuliite Dalai.
Tutustu idän viisauksiin ja
ota niistä vaarin
omaan työhösi ja elämääsi."

 

 

URANUSMAISTA
 

20.4.2009
 

Eilisen Neptunus-biisin jäätyä jauhamaan alitajunnan syövereihin, tänään kuulemani ikiaikainen suosikkibiisini herätti assosisaatiot Uranukseen - kaikkien kapinallisten ja omien polkujen kulkijoiden omaan planeettaan. Eipä ihme, että Pelle on osannut tehdä noin uranusmaisen biisin, onhan Pelle eli Petri Tiili itsekin syntynyt Vesimiehen originaaliin merkkiin. Ja astrologiassahan Uranus on juuri Vesimiehen merkin oma hallitsijaplaneetta.

 

Pelle Miljoona: Moottoritie on kuuma


Sisko tahtoisin jakaa kanssas tämän yön
mut sydän liikaa lyö
maailman ääni liian voimakas on
olen levoton
tahdon nähdä tulen jonka savua jo haistelen
elämä soi korvissa, tuoksuu tuulessa
olen tulessa
rintaa pakottaa, sydän tahtoo lentää
nousta tuulen selkään
vaikka sylisi on samettia
ja maailma on asfalttia.

Sisko tahtoisin jäädä
mutta moottoritie on kuuma
kaupunkien valot mulle huutaa
tahtoisin selittää mutta laiva odottaa
sä olet mulle unelmaa mutta maailma on totta
on, maailma on totta, on, on

Lähden maailmalle etsimään itseäni
syvältä itsestäni
kun sen löydän tuon sen sulle lahjaksi
ehkä ainiaaksi
ei ole oikein lähteä
mut on seurattava tähteä
aallot on jossain kuuskyt metriä korkeat
kun tuulet suuttuvat
kuu on kuulemma ruosteenpunainen
ja niin surullinen
mä en usko mitään
ennen kuin näen omilla silmilläin

Sisko tahtoisin jäädä….

http://www.youtube.com/watch?v=OHNAbqW1eVM&feature=PlayList&p=
F746C32B5E3B9F48&playnext=1&playnext_from=PL&index=26

 

 

NEPTUNIAALISTA PSYKEDELIAA
 

19.4.2009

 

Joitain astrokuvioita on vaikeampi ymmärtää kuin muita. Yksi vaikeuslistan kärjessä oleva on Neptunus. Neptunus on jotain liukenevaa, mystistä ja sellaista, mistä ei saa otetta. Kuvaapa sitten moista tarkasti tai edes suhteellisen selväsanaisesti.

Äkillisessä nostalgian puuskassa kuunneltu Naikkarien (Nylon Beat) biisi Psykedeliaa herättää melkoisen ahaa-elämyksen: Hei tässähän kuvataan Neptunus-transiittia. Joten annetaan siis Jonnan ja Erinin kertoa, millaisia tuntemuksia ja tapahtumia Neptunus-transiitit nostavat usein pintaan. He selvästikin osaavat kertomisen minua paremmin. 

 

Psykedeliaa

 

Jee, uskoin rauhaan ja rakkauteen
Joo, olit vastaus mun kuumeeseen
Rock ja muu sai mut luottamaan
Valaistuu tahdoin uudestaan

Psykedeliaa, harhaa
Ja pelkkää kuvitelmaa
Juttu oli
tää
ja jää hämärään

Mä en omistaa sua saa
Olit väärää seuraa
Värit häviää
En nää mihinkään

Hei, pää pilvissä leijailin
Niin, mua ymmärsit paremmin
Totuus ei koskaan tullutkaan
kaiken vei roskaan mukanaan

Psykedeliaa, harhaa
ja pelkkää kuvitelmaa
Juttu oli
tää
ja jää hämärään...

http://www.youtube.com/watch?v=sMY0MQRLPc0 

 

 MARSIN JA URANUKSEN SÄHKÖISET TREFFIT
 

14.4.2009

 

Parin vuoden välein toistuva, vahvoja energioita edustava Marsin ja Uranuksen kohtaaminen on ajankohtainen juuri nyt. Tarkimmillaan yhtymä on 15.4. vaikuttaen kuitenkin periaatteessa koko huhtikuun ajan. Siinä missä kosmiset energiat ovat viime aikoina laittaneet enemmänkin kapuloita rattaisiin Marsin ja Saturnuksen opposition myötä, nyt on aika heittää kapulat katuojaan ja kiihdyttää rattaat täyteen vauhtiinsa.

Marsin ja Uranuksen yhtymää pidetään energisena ja räjähtävänä kuviona. Sillä on voimaa niin hyvässä kuin pahassakin. Marsin ja Uranuksen yhteisenergioiden voimin voit yltää suuriin saavutuksiin, mutta voit myös hetkessä tuhota jotain sellaista, jota olet rakentanut jo pitkään. Positiivisimmillaan Marsin ja Uranuksen yhtymä tuo dynamisuutta, aktiivisuutta, rohkeutta, teknistä kekseliäisyyttä ja uudistusmielisyyttä. Kääntöpuolena energiat voivat altistaa onnettomuuksille, väkivallallalle, tuhoavaan toimintaan rakentavan sijaan siksi että riskinottokyky on kuvion aikana huipussaan. Sähköiset laitteet voivat temppuilla tavallista herkemmin.

Jos Marsin ja Uranuksen yhtymä osuu omalle syntymäkartalle vahvasti, planeetoiden kohtaamisen voi havaita itsessään mm. ylimääräisenä rauhattomuutena, hermostuneisuutena ja jännittyneisyytenä. Perin kiltisti käyttäytyvä voi yllättäen löytää sisäisen pahiksensa ja luontaisesti hitaan varovasti etenevä voi yltää elämänsä vauhtiin.

Vahvat energiat kannattaa siis ehdottomasti purkaa. Niitä ei kannata kieltää tai mitätöidä, sillä estäessämme itseämme toimimasta ja kääntäessämme siten vahvan toimintatarmomme sisäänpäin, seurauksena voi olla esim. itse aiheuttamiamme psykosomaattisia sairauksia. Ota siis toki energiat käyttöösi, kunhan vain yrität käyttää niitä viisaasti.

Jos ei siis kannatakaan purkaa ylimääräisiä energioita syyttömiin kanssaihmisiin, kaikenlaisen fyysisen toiminnan harrastaminen on suositeltavaa. Hakkaa siis säkkiä, potki palloa tai pura raivosi vaikkapa antamalla lenkkitossun pohjan tikata tienpohjaa tavallistakin tomerammin. Siten elämässä on jäljellä muutakin kuin savuavia raunioita vielä sittenkin, kun Mars on jo jättänyt Uranuksen kauas taaksensa ja keväisessä ilmassa leijuvat jo keveämmät energiat. 

 

 

RENTOUTTAVAA PÄÄSIÄISTÄ
 

9.4.2009

 

Oletko tietoinen siitä, miten pääsiäisen ajankohta vuosittain määräytyy? Jeesuksen ylösnousemisen juhlan tarkka ajankohtahan vaihtelee vuosittain osuen tänä vuonna huhtikuun 10.-13. päiville.

Niin astronomialla kuin astrologiallakin on tekemistä ajankohdan määräytymisen kanssa. Pääsiäinenhän ei nimittäin todellakaan ole sattumanvaraiseen aikaan vaan pääsiäispäiväksi on vakiintunut kevätpäiväntasausta seuraavan täydenkuun jälkeinen sunnuntai, joka on aikaisintaan 22. maaliskuuta ja viimeistään 23. huhtikuuuta.

Tämä perusajatus on säilynyt muuttumattomana niinkin kauan kuin vuodesta 325 asti. Tuolloinhan ihmisillä oli vielä aito kosketus luontoon ja monet arjen puuhat ajoitettiin sopimaan Auringon ja Kuun sykliin. Siten myös taivaan kaikkinainen tarkkailu oli jokaiselle arkipäivää eri tavalla kuin nykyään.

Vaikka nykyihmisten ei enää tarvitsekaan tarkkailla taivasta vaikkapa saadakseen selville pääsiäisen ajankohdan, taivaalta kannattaa silti ihailla vaikkapa kaunista täysikuuta, joka utuisen keltaisen lampun lailla valaisee kevääseen heräävän luonnon.
 

Rentouttavaa pääsiäistä!

 

 

 

ORAVANPYÖRÄSSÄ
 

8.4.2009

 

No huh, onpas ollut pyöritystä kerrakseen. Astrokiemurat ovat pyörineet vauhdilla, jonka mukana jopa oravalla olisi ollut tekemistä, saati sitten tällaisella hitaalla Härkä-paralla, joka yrittää pysyä vauhdissa mukana yhä lisääntyvien tilausten, toisen leipätyön, perheen, ystävien, harrastusten ja tapahtumien välillä tasapainotellen. Mutta pitkäksi ei aika ainakaan ole käynyt.

Yritän jatkossa taas panostaa myös enemmän saadakseni sivustolle uutta sisältöä niin että se yllättävän suuri kävijämäärä, joka vierailee uskollisesti sivujani lukemassa, ei joutuisi pettymään. Parhaimmillaan Kuutarhassa kun vierailee kävijätilaston mukaan jopa 600 eri henkilöä päivässä. Siitä nöyrä kiitos jokaiselle kävijälle!