Helmikuu 2009HELMIKUU 2009


PELASTA MAAILMA PÄHKINÖILLÄ
 

12.2.2009

 

Nyt se on kokeiltu, pesupähkinät nimittäin. Ja hyväksi ovat nyt todettu! Jopa kuningatarhillon tahraama, perin epäileväisenä pesukoneeseen heitetty paita on nyt putipuhdas - pelkkien pähkinöiden voimalla. Jos pähkinöiden käyttö ei nyt ihan koko maailman pelastamiseen riitäkään, se on kuitekin jo pieni askel kohti ekologisempia arvoja. Miksi et käyttäisi pyykkisi pesemiseen keinoa, jolla pesutulos on vähintään yhtä hyvä, pyykkiin ei jää allergisoivia pesuaineiden jäämiä ja jolla lisäksi voit kantaa oman, pienen kortensa kekoon maailman hyväksi?

 

Alla tietoa pesupähkinöistä ja niiden käytöstä.

"Luonnonvaraisena kasvavan Sapindus mukorossi -puun hedelmiä ei voida käyttää ravinnoksi, mutta niiden kuorista irtoaa vedessä luonnon sapoiinia, jolla on puhdistava vaikutus. Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöiden käytöllä pyykinpesuun ja henkilökohtaisen hygienian hoitoon on jo pitkät perinteet.

Pesupähkinä on luonnon oma saippua, jonka valmistus ei tuhlaa energiaa. Kuoria ei tarvitse jalostaa lainkaan, vaan ne soveltuvat pyykinpesuun sellaisenaan. Pesupähkinäpuut kasvavat villeinä Himalajan metsissä, eikä pesupähkinöiden kerääminen vahingoita niitä millään tavalla. Luonnollisessa ympäristössään kasvavat pesupähkinät eivät horjuta ekosysteemiä vaan ovat osa sitä. Pesupähkinät hajoavat luonnossa 100%:sesti eivätkä ne kuormita vesistöjä.  Pesupähkinät eivät sisällä mitään hajusteita tai muita lisäaineita: pyykkiin ei jää terveydelle haitallisia kemiallisia jäämiä tai voimakkaita tuoksuja.

Sopii hyvin allergikoille. Pesupähkinät eivät myöskään sisällä saippuaa, joten niitä voidaan käyttää kaikkeen pyykinpesuun, myös kestovaipoille: saponiini ei tuki kankaan imukykyä kuten saippua saattaa tehdä.
Huuhteluainetta ei tarvita, sillä pesupähkinät pesevät pyykkisi puhtaaksi ja pehmeäksi! Pesupähkinät sopivat myös herkille materiaaleille, kuten villalle ja silkille tai käsinpesuun. Halutessasi voit laittaa koneeseen lisäksi haluamaasi eteeristä öljyä - saat raikkaa tuoksun pyykkiisi.

Pähkinöitä voidaan käyttää useampaankin kertaan 60 asteen lämpötilaan asti pestäessä. Pesupähkinät eivät valkaise pyykkiä. Käytetyt kuoret voidaan kompostoda tai laittaa biojätteeseen."

  

 


ENKELIT VIERELLÄMME
 

9.2.2009

 

Minä Olen -messuilla minusta tuli enkelifani. Toki olin jossain määrin kerännyt kauniita koriste-enkeleitä kirjahyllyn koristeeksi jo aiemminkin. Kuitenkin aiemmin enkeleissä kosketti niiden ulkoinen kauneus päästessäni vasta tänä viikonloppuna kosketuksiin enkeleiden sisäisen valon kanssa. Jos aiemmin olinkin pitänyt enkeleitä lähinnä lasten - ja aikuisten - satujen hahmoina, en pidä enää.

Sunnuntaina messuilla nimittäin luennoi kaikkien enkeleiden äitihahmo, enkelit maailmanlaajuisesti ihmisten tietoisuuteen tuonut parantaja ja terapeutti Diana Cooper. Jo ennen luentoa jouduin sananmukaisesti kasvokkain Dianan kanssa. Odottaessani noin viidensadan muun ihmisen kanssa Dianaa lavalle, Diana saapuikin takaani juuri kun satuin käännähtämään ympäri tukkien samalla (vahingossa) Dianan kulkureitin. Hetki, jolloin katsoimme pitkään toisiamme silmiin kasvot vastakkain, oli erikoislaatuinen ja koskettava. Aistin, että juuri tämä luento voisi jollain tavalla olla aivan erityisen merkittävä juuri minulle. Ja niin se olikin.

Dianan humoristisen lämmin esiintymistyyli vei täysillä mukaansa. Ryhmämeditoinnin keinoin teimme matkan tapaamaan kunkin omaa suojelusenkeliä. Minua ajatus siitä, että minulla (ja jokaisella meistä) on oikeasti olemassa matkakumppanina oma suojelusenkeli, liikutti aivan suunnattomasti. Miten helpottava ajatus olikaan se, että aina ei tarvitse selviytyä yksin. Vaikka elämässä olisi kuinka synkkää ja pimeää ja vaikka olisi eksyksissä ja peloissaan, vierellä on opastava, suojeleva ja rakastava enkeli.

Kokemus oli itselleni niin totaalisen liikuttava ja helpottava, että kyyneleet valuivat solkenaan sen tunnin, jonka Dianan luento kesti. Oli kuin olisin vasta nyt todella ymmärtänyt oikean rakkauden olemuksen. Oli kuin olisin päässyt kotiin. Vaikka luento onkin jo takana, tiedän, että elämäni ei enää koskaan ole enkelien suhteen samanlaista kuin ennen. Nyt otan ne vakavasti toivottaen ne/heidät avosylin tervetulleeksi elämääni.

Sen, joka ei vielä ole tutustunut Diana Cooperiin, kannattaa aivan ehdottomasti vierailla Dianan kotisivuilla http://www.dianacooper.com ja lukea Dianan suomeksikin käännettyjä, upeita kirjoja, joita on tällä hetkellä jo 18 kappaletta.

Mitä sitten kartalla tapahtui astrologisesti tuona hetkenä? Tuona päivänä pitkäaikaistransiitteina olivat hyvin tarkkoina sekä SA (Aurinkokaari) Jupiterin yhtymä syntymäkartan Aurinkoon että samanaikaisesti myös Neptunuksen (Auringon ja Kheironin) neliö samaiseen natal-Aurinkoon. Se, että Auringolle osuu samanaikaisesti kaksi noin vahvaa ja henkistävää kuviota, on ainutkertaisen harvinainen kuvio, joka ei todellakaan ehdi enää toistua elinaikanani.  Astrologi Alan Oken on kuvannut Neptunus-Jupiter-kontakteja seuraavasti: Jupiter-Neptunus voi olla yksi kaikkein kauneimmista ja henkisimmistä yhdistelmistä, koska siinä yhdistyvät Rakkaus/Viisaus sisäiselle Kristus-prinsiipille omistautumiseen. Toimiessaan Sielun tasolta se antaa yksilölle valtavan parantamisen ja myötätunnon lahjan. Se suo hyvin universaalin ja kaiken käsittävän lähestymisotteen elämään ja selvästi viittaa mystiseen suuntautumiseen.

Myös lyhytaikaisemmat kuviot olivat vakuuttavat: tr. Jupiter ja Noususolmu yhtymässä natal-Kuuhun, tr. Venus yhtymässä natal-Jupiteriin, tr. Kuu asteentarkasti natal-Pallaksella jne... Näillä kuvioilla voi todellakin rikastua tai rakastua - vaikka sitten enkeleihin. :)

Toivotan enkeleitä myös sinun elämääsi!  

 

 

MESSUHUMUA
 

6.2.2009

 

Huomenna on siitä harvinainen päivä, että vaikka herätyskello soittaakin jo perin karmaisevaan aikaan puoli kuudelta aamulla, nouseminen ei harmita yhtään! Vuoden ihanimmat messut, Minä Olen -messut käynnistyvät aamulla Espoon Dipolissa.

Minut löytää messuilta Astro.fi:n osastolta numero 220, jossa paiskin viikonlopun hommia yhdessä Johannan, Pokon ja Sepon kanssa. Jos joku nyt minut tunnistaa ja haluaa tulla vaatimattomaan persoonaani tutustumaan, niin lämpimästi tervetuloa!

Nähdään messuilla!