Elokuu 2008ELOKUU 2008
 

RUNOUTTA
 

28.8.2008


Noidankehä-sivustolla on muuten muiden upeiden runojen lisäksi myös runo Kuutarhurista.
Minusta tuskin sentään... Eipä silti, kyllähän allekirjoittanut omaa hyvinkin muiden natal-Pluto Ascendentilla kohtalotovereiden tapaan luontaisen taipumuksen kahlita, hillitä ja hallita.. ;)

 

Kuutarhuri


Näethän, kuinka kauniisti
tähdettömänä yönä, kuu
kääntää katseensa sivuun

vain tuuli kiertää
ikuisella soitimellaan

kuulethan, kuun teroittaessa
kasvavaa sirppiään, kuinka kivet
kuutarhassani laulavat hiljaa

kasvattavat uusia särmiä
luovat uudenlaisia kuvioita

tunnethan, täyden kuun alla
vanhan taikuuden nousevan
suurten salaisuuksien kertautuessa

eikä mikään kahlehdi silloin
ei hillitse, ei hallitse

et sinäkään, armaani,
              et enää minua

http://noidankeha.blogspot.com/2008/07/viimeisen-uhrin-valkea.html

 

 

TV:STÄ TUTTU
 

27.8.2008
 

Kas, Kuutarhalle löytyi muutama kaimakin. Lau Naun levyn ja Kennel Kuutarhan lisäksi on ollut olemassa ohjelma nimeltä Kuutarha. Ohjelman luonnehdinta on kerrassaan mainio. Eipä tuo kauaksi liippaa tästäkään sivustosta... joskus ainakin siltä tuntuu. :) 

"KUUTARHA 1998

Outo lastenohjelma oudosta avaruusmiehestä".

http://www.kolumbus.fi/timo.parvela/sivut/TV.html 

KIERTOLAISELÄMÄÄ
 

26.8.2008
 

Kuu - tuo kaunis kiertolaisemme - on jäänyt ns. ennustavassa astrologiassa aika vähäiselle huomiolle. Syntymäkartalla Kuu on toki tärkeä tunteiden tulkki kun taas merkittävien ajanjaksojen kartoittamiseen velipuolikuu on liian vikkelä. Mutta entä päiväkohtaiset fiilikset? Kuun viipyessä jokaisessa eläinradan merkissä noin kaksi päivää, kannattaisikin joskus - vaikkapa vain huvikseen - tarkkailla edes yhden kuunkierron eli kuukauden verran, heijastuuko Kuun kunkin päivän sijainti suoraan sielunmaisemaamme?

Seurailepa siis joskus, löydätkö sisäisen soturisi juuri Oinas-Kuun aikana, vajoatko taiteen ja aistillisten nautintojen pariin Kuun madellessa Härässä tai rummuttavatko sormesi keyboardia tavallista tiuhempaan tahtiin Kaksos-Kuun loisteessa? Löytyykö Kuu kotimerkistään Ravusta juuri silloin kun kotisohvan houkutukset päihittävät maailman kutsun, nostaako Leijona-Kuu luovuuden kukkaan tai pingottaako Kuu Neitsyessä siivouspäivänä? Entä kun hiustyyli kaipaa kohennusta, katsopa onko Kuu kauneuden omassa merkissä, Vaa´assa! Skorpioni-Kuun valaistessa salaisuudet sielun syövereihin asti, Jousimies-Kuu antaa luvan relata. Työinnon iskiessä Kuu ehkä kulkee jo Kauriissa kun taas Vesimies-Kuun alla ryhmät kutsuvat. Entä sitten kun kaikesta edellä kuvatusta aktiivisuudesta uupuneena haluat vajota omiin ajatuksiisi viinilasillisen kera? No silloin Kuu on tietysti Kaloissa!

 

 

TANAN SELVÄNÄKIJÄ!
 

24.8.2008
 

S...tanan selvänäkijä, kaikuu harmistunut huuto ulko-ovelta. Sisään ryntää kevarillaan kaatunut poika, jota olin juuri äsken lähtiessä varoitellut minkä lie etiäisen varoittamana. Selvänäkemiseen ei tosin allekirjoittaneella ole sen enempää lahjoja kuin kenellä tahansa keskiverto kanssakulkijalla. Joskus sitä vain tietää... useimmiten ei.

Enemmistö ihmisistä sekoittaakin astrologit iloisesti selvänäkijöiden kanssa samaan soppaan. Ei siinä mitään vaikka puurot ja vellit välillä sekoaakin, eihän astrologiaan perehtymätön voi mitenkään tietää tarkasti, mitä astrologia oikein on ja mihin se pystyy - ja mihin ei pysty. Selitettäköön siis tässä vielä kerran, että astrologia ei ole ennustamista. Astrologi ei pysty näkemään, tuleeko asiakas joskus onnelliseksi, tuleeko avioitumaan jne..

Astrologia on vanha tiede, joka selvittää ajan laatuja. Taivaankannella keikkuvat planeetat kuvastavat sijantinsa suhteen ja myös suhteessa toisiinsa erilaisia ns. ajan laatuja. Eri tyyppisinä ajan laatuina olemme alttiina tietyn tyyppisille asioille omaten kuitenkin vapaan tahdon. Yksikään kuvio ei koskaan pakota tekemään mitään eikä yksikään kuvio takaa, että asiakas todella valitsee toiminnan harkinnan sijasta.

Astrologi ja selvänäkijä olisivatkin mainio työpari toimimaan joko yhdessä tai ainakin toisiaan täydentäen. Siinä missä selvänäkijä kertoisi, seisooko alttarilla vieressäsi Mikko vai Pekka, astrologi voisi kartoittaa ajankohdan, jolloin avioituminen olisi todennäköisintä ja myös suotuisinta. Ehkä viimeistään silloinkin ns. suurelle yleisölle vähitellen selkenisi selvänäkemisen ja astrologian ero.

Syystä, jota saan tuskin tietää - ja mitäpä sillä tiedolla tekisinkään - vaistosin pojan lähtiessä vaaran paikan. Mutta tiesinkö jotain vai enkö sittenkään? Entä jos sainkin vain omilla peloillani istutettua poikaan epävarmuuden siemenen? Ajatteli ehkä ajaessaan, että kohta tapahtuu jotain kun kerran äitikin sen "tiesi". Itsesuggestiolla on mahtava voima ja siksi erityisesti astrologiaan perehtyneen on oltava aivan erityisen varovainen kaikessa mitä muille sanoo. Herkkä asiakas kun toteuttaa sen mitä sanoit vaikka niin ei olisikaan tarvinnut käydä.

No, jos en kerran omaa selvänäkemisen jaloa taitoa, aavistinko etukäteen pojan kaatumisen astrologisten kuvioiden perusteella? Enpä tullut karttaa edes vilkaisseeksi. Mutta älköön kukaan silti ylentäkö minua selvänäkijäksi - ainakaan kirosanojen voimalla. :)

 

 

 

ASTROLOGIA ON TARTTUVA TAUTI
 

24.8.2008
 

On aina yhtä mukavaa tavata toinen astrologian harrastaja. Melkein vieläkin kutkuttavampaa on havaita aiemmin perin skeptisen lähipiirin saaneen tartunnan taudin levitessä kuin virustauti ikään. Toki tässä tapauksessa "tauti" on mukavampi versio perinteisestä, petiin kaatavasta lenssusta. Astrotauti kun saattaa avata uusia näkökulmia luutuneisiin ajatusmalleihin ikäänkuin syvästä unesta herättäen.

Allekirjoittanutkin huomaa jatkuvasti yllätyksekseen - ja ilokseen - yhä useamman ystävän olevan astrologiasta päivä päivältä kiinnostuneempi. Jopa muutama miespuolinen perhetuttu on tunnustanut heikkona hetkenään valtavan kummastuksensa siitä, miten on omissa yksityisissä mietiskelyissään havainnut astrologian todella toimivan. Hieno juttu! Vaikka ei ole tarkoituskaan, että astrologia olisi meille jokaiselle se oma juttu, henkisen tietoisuuden herääminen on aina upeaa sen kaikkein omimmankin kiinnostuksenkohteen selvitessä ennemmin tai myöhemmin rajatiedon ja vaihtoehtohoitojen valtavassa maailmassa. 

 

KUN JUMALA OSOITTAA SORMELLA
 

21.8.2008
 

Väliaikainen Yod, Jumalan sormeksikin kutsuttu, on mystinen juttu. Vähintään yhtä mystinen kuin elämä itse.

Yodihan voi olla jo syntymäkartalla olettaen että olet syntynyt silloin kun taivaalla on kaksi taivaankappaletta muodostavat sekstiilin eli kuudenkymmenen asteen kulman keskenään. Kolmannen planeetan sitten osuessa tarkasti kvinkunssiin eli 150 asteen kulmaan edellä mainittujen planeettojen kanssa, kartalle muodostuu myös visuaalisesti sormen kaltainen kuvio. Ja se minne sormi osoittaa, on usein vuosien työstämisen paikka. Yodin kärkenä oleva planeetta on kuin sormessa oleva, liian syvältä katkennut kynsi, jolle et voi oikeastaan tehdä muuta kuin vain yrittää elää sen kanssa niin hyvin kuin pystyt.

Väliaikainen Yod voi hiipiä elämääsi siinä tapauksessa, jos syntymäkarttasi antaa siihen luvan - ja useimpien antaa. Jos syntymäkartaltasi löytyy sekstiili (60 astetta) tai kvinkunssi (150 astetta), väliaikaisia Yodeja ilmestyy elämääsi aina ajoittain.

Omakohtaisestikin olen joutunut tunnustamaan väliaikaisen Yodin valtavan voiman omassa elämässäni. Pienen tyttäreni kartalle kun on syntymälahjaksi/haasteeksi heitetty vaativa Merkuriuksen ja Uranuksen asteentarkka kvinkunssi. Merkuriuksen asteluku on syntymäkartalla 22 astetta Neitsyttä kun taas Uranus säkenöi sähköisiä energioitaan 22 asteessa Vesimiestä. Mitä tapahtuikaan elokuussa 2004? Karman herra, lyijyplaneetaksikin kutsuttu Saturnus saavutti lukeman 22 astetta Rapua. Teknisesti kartalle muodostui tarkka, väliaikainen Yod. Lähes päivän tarkkuudella tytär sairastui vakavaan pitkäaikaissairauteen.

Omalla kartallani ei ole väliaikaisen Yodin rakennusaineita: sekstiiliä tai kvinkunssia, sillä sekstiilit ja kvinkunssit ovat jo syntyessäni muodostaneet pysyvän Yodin elämänmittaiseksi haasteeksi ja kasvun paikaksi. Oman Yodini räjähdysherkkänä kärkenä on vahva Pluto, 9 astetta Neitsyttä, kantana Kuun (9 astetta Vesimiestä) ja Jupiterin (9 astetta Oinasta) sekstiili. Kuten tyttärenkin kartalla, intensiivinen tapahtumaketju saapui elämään transitoivan Saturnuksen muodossa. Kun Saturnus saapui tarkasti Pluton päälle - ja siis Yodin kärkeen - elämä äitinä näytti kaikkein raskaimmat puolensa. Ongelmia, ongelmia, ongelmia. Vaikeita paikkoja, itsekasvua, lastenkasvatusoppaan osto muutaman tuskaisen
itsesyytösten täyttämän päivän tuloksena.

Muutaman päivän päästä kaikki helpotti, asiat ratkesivat kuin taikaiskusta. Savun hälvettyä ja allekirjoittaneen tarkistettua karman herra Saturnuksen sijainnin kävi selväksi, että tr. Saturnus oli jatkanut matkaansa jättäen karttani Yodin rauhaan - odottamaan kosmisen kellon suunnittelemaa seuraavaa hyökkäystä. :)