Blogi

Kukkatippa murheeseen!2.9.2010 09:16

Viikonloppu tarjoaa sukelluksen aivan toisenlaiseen maailmaan. Ei sentään vedenalaiseen vaan kukkatippojen salattuun puutarhaan. Opiskeluuni yhtenä osa-alueena kuuluvan Kukkaterapian 1. kurssi on vuorossa nyt.
 

Odotan siis innolla tuttavuuden solmimista mm. Clematikseen, Heatheriin, Oliveen ja Water Violetiin. Ei, he eivät ole opiskelutovereitani vaan Edward Bachin kehittämiä kukkauutteita, joissa vaikuttavana aineena on luonnonkukista auringonvalon avulla veden muistiin siirretty informaatio.
 

Bachin järjestelmässä on 38 erilaista kukkatippaa. Jokainen niistä on varsinainen täsmäase tiettyyn henkiseen ongelmaan. Tippojen sanotaan auttavan asenteiden ja kielteisten tunteiden hoidossa ja jopa luonteen muuttamisessa - jos se nyt ylipäänsä on mahdollista ainakaan laajemmassa mittakaavassa.
 

Kärsitkö tuntemattomista peloista, selittämättömistä huolista, epämääräisestä hermostuneisuudesta ja jännittämisestä? Ei hätää, Aspen auttaa. Chestnut Bud taas sopii ihmiselle, joka ei kykene oppimaan eikä sulattamaan aikaisempia kokemuksiaan ja joka toistaa samoja virheitä ajatusten kulkiessa askeleen edellä todellisuutta. Entä miten vaikuttaa taivaallisen kauniin nimen omaava Star of Betlehem? Suomalaiselta nimeltään Sarjatähdikkiä suositellaan ihmiselle, joka on kokenut syvää surua, shokin tai menetyksen. Uute auttaa selviytymään traumaattisesta kokemuksesta ja lievittää surua.
 

Astrologisesti ajatus mahdollisuudesta hyödyntää kukkatippoja syntymäkartan luontaisiin haasteisiin sekä planeettaohitusten tuomiin väliaikaisiin teemoihin on huikea. Ja näinhän itse asiassa jo tehdäänkin. Katsopa vaikka astrologi Erkki Lehtirannan sivuja!
 

Jalat tukevasti maassa kulkevana suhteeni kukkatippoihin on vielä tässä vaiheessa toiveikkaan utelias, mutta hieman epäileväinen. Juttu nyt vain kertakaikkiaan tuntuu liian hyvältä ollakseen totta. Mutta, en yhtään ihmettele, jos vannon jo tulevan viikonlopun jälkeen kukkatippojen nimeen. Ja ehkä läheisetkin vakuuttuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun äiti ei enää ikinä hermoile, huuda tai sure - tapahtui huushollissa sitten ihan mitä tahansa... :)

 


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 26.11.2012 19:24

Kirjoituksessa on 2 kommenttia

Marika (15.9.2010 08:29)
Mikä tipoista sopisi minulle ja mistä niitä saa? Elämäni on täynnä pelkoja. Kummallisinta on etten aina itsekään ymmärrä, mitä pelkään. Ainainen stressi, jännitys... pelko että jotain kauheaa tapahtuu vaikka kaikki on kunnossa. Lääkkeitäkin olen kokeillut mutta luomuihmisenä en halua käyttää jatkuvasti lääkkeitä..

Kiitollinen olen, jos näinkin luonnollinen konsti kuin tipat minua auttaisi...

Marika

(15.9.2010 09:22)

Hei Marika!

Uskon, että kukkauutteista voisi hyvinkin olla apua tilanteessasi. Ennakkoluulottomasti kokeilemalla et ainakaan menetä mitään. Sen sijaan voit yllättyä - iloisestikin :)

Kukkaterapian(kin) suhteen olen vasta opiskelija, joten kerron sinulle vain lyhyet yleistykset tilanteessasi mahdollisesti auttavista uutteista. Etsi kuitenkin vielä itse lisätietoa asiasta ja käväise vaikka osaavan terapeutin juttusilla voidaksesi varmistua oikean uutteen valinnasta. Haittaa ei väärästä valinnasta toki ole, se ei vain tehoa. Lisätietoa kukkatippojen luonteesta ja vaikutuksista saat vaikkapa googlettamalla. .

Kukkatippoja saat mm. netin kautta ja luontaistuotekaupoista. Tunnetuin ja vanhin on Bachin kehittämä, 38 kukkauutteen setti. Suomessa Frantsila on kuitenkin kehittänyt omansa suomalaisista kasveista. Lisätietoa löydät Frantsilan omilta nettisivuilta.

Bachin kukkauutteissa on useita pelkoihin liittyviä uutteita. Aspen eli Haapa sopii tuntemattomasta syystä johtuviin pelkoihin ja huoliin. Aspen-tyypit ovat yleisesti huolestuneita, hermostuneita ja levottomia. Toinen pelkouute on nimeltään Mimulus eli Apinankukka. Se auttaa pelkotiloissa, joissa on jokin kohde; pimeys, sairaus, kipu, menettäminen jne.. Päivännouto, Rock Rose, auttaa kauhun valtaan joutuessa, esim. läheltä piti tilanteissa jne.. Sweet Chestnut, Jalokastanja, auttaa tuskalliseen ahdistukseen, joka on usein monien pelkotilojen taustalla. Jos pelkosi ovat alkaneet jonkin traumatisoivan tapahtuman jälkeen, shokkiin kehitelty ja myös avaajauutteena toimiva Star of Betlehem voisi olla hyvä valinta. Äkillisiin ahdistus-, paniikki- ja shokkituntemuksiin on kehitelty ensiaputipat nimeltä Rescue Remedy.

Onnea matkallesi kohti aina vain suurempaa mielenrauhaa!
RSS
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.